Richie popsuł koncert MTV Unplugged!

To miejsce na wszystkie newsy ze świata Bon Jovi.
Najważniejsze tematy zostana wyświetlone na stronie głownej FoF

Strona główna BON JOVI Aktualności

Postprzez Adrian on 25 Cze 2007 22:06

Yokohamie w 2003... A potem TLFR #ohmygod

Fakt . TLFR jako płytka jest ok i za 30 lat z chęcią posłucham, ale jeśli grają już Unplugged to wole normalne wersje.

Adrain, idź się napić xD

No musze bo sesja zdana i wiele innych czynników więc trza się zalac w trupa.

przykładowo Yokohama 1996 - I'd die for you zaśpiewane tak, że aż ciarki człowiek miał na plecach :P

Ta wersja jest kapitalna.

No i w sumie jeśli mają robic Best Of to niech pomyslą o przeróbkach (ale nie w stylu TLFRight) tylko o takich przeróbkach jak wspomniane IDFYou czy Runaway wersji Zurych (np na bonusowej płytce).

ak dla mnie to Bon Jovi calkowicie nie pasuje do Unplugged. Dlaczego- przez pianino :P Psuje wszystko, nie daje mozliwosci zagrania tylko na akustykach, nie ma juz tego klimatu.

No w sumie to pianinko np w IDFYOu 1996 jest kapitalne, ale oczywiście do innych piosenek David musi dobrze je nastroić :P

A it's my life wersja z tlfr to porazka totalna Smile

Wole oczywiscie orginał ale ta wersja jest dobra a werrsja live unplugged z tego koncertu bardz mi się podoba (moge umiescic wśród wspomnianych ulubionych IDFY i IML zurych :).
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez ZB on 25 Cze 2007 22:11

Adrian napisał(a):Runaway wersji Zurych

To akurat uważam za niewypał... Gdyby chociaż tempo było ciut szybsze... Dzięki Ci Boże, że chłopaki nie śpiewają tak już Runaway na koncertach, tylk pzostali przy oryginale... :pray:

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez Captain Kidd on 26 Cze 2007 17:12

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Gina on 26 Cze 2007 18:21

Adrian napisał(a):Czemu mnie to nie dziwi ??

nie wiem
Adrian napisał(a):Jon spiewał smętnie

dokladnie

ja osobiscie uwielbiam wolne wykonania IML, Jonny czasem potrafi w nich tyle emocji przekazac ze sie zupelnie inna piosenka robi. Niestety nie tym razem. I serio, to juz nie jest kwestia gustow nawet - to wykonanie nie moze wydawac sie swietne, znaczy no jak widac moze, ale ja nie mam pojecia jak. No chyba ze kreca sie takie bezemocjonalne wydukane wystapienia...

ZB > nie zgadzam sie :grin: Bo podobnie jak IML, wolne Runaway czasem naprawde genialnie potrafilo im wyjsc.

Co do kolejnych kawalkow - Any other day mi sie nawet podobalo, w sensie bez zastrzezen, Strangers - LeeAnn zaspiewala tak ze w ogole nie widac roznicy miedzy wykonaniem live a tym na plycie - respekt :D I ladnie na scenie razem wygladaja - i to tyle - mila dzisiaj jestem XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Adrian on 26 Cze 2007 19:18

Mi osobiscie koncert sie podoba a np Strangers, IML, Last Night czy swietne LOPrayer sa bardzo dobrze zaaranzowane.

Natomiast jest kilka pomyek jak np dziwnie zaspiewane AOD (w o2 to fajnie wyszło a tutaj nie) czy smetne i nudne aż do bólu Whole Lo Of Leaving (ni to co Today Show).

Ogólnie koncert nie jest zły z paroma ciekawymi aranżacjami.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Captain Kidd on 26 Cze 2007 19:31

To jest cała pierdologia Jona - jeśli unplugged, to koniecznie trzeba mruczeć, ledwo gębę otwierać, a nie śpiewać, jak na normalnych koncertach.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Adrian on 26 Cze 2007 19:51

No fakt. Czasami przeadza z tym mruczeniem a czasami jednak to bardzo fajnie wychodzi, ale jak kto woli oczywiscie :)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez ZB on 26 Cze 2007 20:10

Gina napisał(a):ZB > nie zgadzam sie Bo podobnie jak IML, wolne Runaway czasem naprawde genialnie potrafilo im wyjsc.

Hmm... Ja słyszałem tylko wersję z dvd The Crush Tour. I zawsze ją przełączam, bo mnei szlag trafia... Chyba podobnie jak ludzie na koncercie miałem nadzieję, że w którymś momencie wejdzie jednak gitara Richie'ego i będzie klawo. Ale nie.. :confuse:

Gdyby nie było aż tak wolne...

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez cRaSh on 26 Cze 2007 20:22

Ja sie staram przy tym nie zasnac xD
Moze jakby polowa bylaby wolna, a 2 polowa taka jak na OWN koncertowki, to by dalo rade. Tak nie daje ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Poprzednia

Strona główna BON JOVI Aktualności