Dobre co,nieco:)

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Dobre co,nieco:)

Postprzez Neela on 18 Wrz 2002 23:00

Co lubicie jesc i jak jecie?;))

Ja najpierw powiem,ze ogolnie lubie jeść;)

O wiele bardziej wole jeśc potrawy słodkie,niż gorzkie lub słone.
Np marakon z białym serem ,kazdy soli a ja jem z cukrem :grin:
Moje ulubione dania to:nalesniki, pierogi,racuchy,placki ziemniaczane i tego typu dania.
Uwielbiam pizze,szczegolnie z podwójną porcja sera:) Lubie tez zapiekanki,jednak hamburgerów nie cierpie i wszelkiego zarcia z Mcdonaldu.
Zawsze musze zjesc jakies sniadanko,nie musi byc duze,ale cos przekasic musze :wink: bo jak nic nie zjem,to pozniej chodze z obolałym brzuchem [pechowiec] Najczesciej jadam płatki z mlekiem-szybkie i pozywne [oczko] A kolacji juz nie potrzebuje.

uwielbiam wszystkie owoce(smaczne,soczyste i mało kaloryczne :grin: )A najbardziej truskawki,gruszki i mandarynki :rainbowafro:
Lubie jeść słodycze,ale staram sie ograniczac ich jedzenie.
do moich ulubionych słodyczy nalezy czekolada i jakiekolwiek cukiereczki. Kiedys miałam czas,ze co chwile wcinałam kokosowa princesse i pozniej na sam jej widok dostawałam mdłosci :wink: [smiech]
I nie lubie chipsow,zawsze chce sie po nich pić,a kalorii to maja tysiac :grin:

[kwiatek] [kwiatek] [kwiatek] [kwiatek]

ImageImage

[kwiatek] [kwiatek] [kwiatek] [kwiatek]
Neela
Wanted Dead Or Alive

Od: 14 Kwi 2002 02:55
Miejscowość: Rzesz

Postprzez Go on 19 Wrz 2002 13:02

Nie wyobrażam sobie życia bez: pierogów (z serem i kartoflami), naleśników, kopytek, frytek, Gorących Kubków (ale tylko krem z kury, rosół z kury), kisielów (Słodka Chwila), bułek z żółtym serem i pomidorkiem, serków topionych, jogurtów (truskawkowe, poziowkowe, gruszkowe, waniliowe, malinowe, z owoców leśnych, ostatnio odkryłam też smak kiwi), serków homogenizowanych (Bakuś the best), kefirów, ... To zazwyczaj jadam na śniadanie, obiad czy kolację (ale oczywiście nie wszystko razem, mój żołądek nie jest zbyt pojemny).

Uwielbiam owoce: mandarynki (kiedyś zjadłam w ciągu godziny 3 kg), maliny, truskawki, poziomki, jabłka, gruszki, brzoskwinie, czereśnie, duże winogrona, banany, póki się nie dowiedziałam, że tam są jakieś robaczki, przez które koleżanka koleżanki trafiła do szpitala...

Warzywa: rzodkiewka (mogę jeść tonami), pomidory, marchewka...

No i coś do picia: woda mineralna niegazowana (Bonaqua), wszelkiego rodzaju soczki, kakao...

Aha, uwielbiam batona Lion i wafelka Prince Polo

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez sdms on 19 Wrz 2002 17:29

Ja jem prawie wszystko i prawie wszedzie..... Musze codziennie zjesc trzy posilki..... no i pije duzo wody mineralnej niegazowanej oczywiscie..... :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez erka on 19 Wrz 2002 17:32

Ja na sniadanie lubię jeść płatki- najlepiej snow flakes, cheerios albo cini minis :grin: samego mleka jednak nie znoszę.

Lubię pierogi ruskie, naleśniki, racuchy, pizze ale najlepiej z pizza hut, hamburgery tylko z McDonalds, nie znosze rosołu bo mam go co tydzien w niedzielę, kocham surowe mięcho i wszyscy się dziwią i patrzą na to z obrzydzeniem- kocham jeść tatar :grin: Wszyscy też nieznoszą watróbki a ja moge ją zjeść. Spaghetti lubię, hehe pyzy (to ponzńska nazwa tylko czy wiecie co to?) polane truskawkami ze śmietaną hehe.

Jakiś czas temu odkryłam uroki smierdzących serków :grin: Z owoców lubie najbardziej czereśnie- poezja normalnie :grin: , truskawki, winogrona, gruszki, mandarynki i arbuzy. Z warzyw hmm marchewkę (ale jadłam ją sto lat temu), rzodkiewki także, hmm...pomidora mogę czasem zjeść ewentualnie.

Picie? Tylko gorzka i zimna herbata, coca cola (my love :grin: ) i jak woda mineralna to tylko gazowana, zwykła jest za słodka.

Słodycze? Miałąm manie na Kinder Delice. Lubię czekolady, jakies cukierki, no właściwie dużo rzeczy. Ogólnie lubię słodycze. Aha- strasznie lubię wcinac popcorn. To chyba tyle...na razie :wink:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Klaudia on 19 Wrz 2002 18:01

Na śniadanie zawsze jem płatki Fitnes, a kolacji nie jem wcale, czyli w ciągu dnia mam tylko 2 większe posiłki :grin: :grin: :grin:

Uwielbiam słodycze :grin: , ale staram się je ograniczać
Lubię włoskie jedzonko: pizza, spaghetti ... PYCHA [smiech]
Uwielbiam też wszelkiego rodzaju owoce i warzywa :angel:

Napoje: coca-cola, sprite, fanta i ... woda mineralna niegazowana :grin:
aha i jeszcze herbata bez cukru :wink:

Nie lubię hamburgerów, hot-dogów, frytek, chipsów itepe itede

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Gina on 19 Wrz 2002 18:34

ekhm no wiec ja :

* na sniadanie nie jem nic , chyba ze mam 8 h to wtedy jakas kanapke
hehe

* na obiad zjem wszystko (to moze wymienie to czego hehe nie jem ;p ) oprocz zupy jablkowej (wynalazek ktory od przedzkola pamietam i ktory od przedszkola dziala na moj uklad wymiotny ;p ) i wszelakiej zieleniny - ja po prostu nie znosze jak mi jakies zielsko plywa w zupie , posypane sa tym kartofle czy pomidory (szczypiorek np.) - nienawidze zieleniny (i maj gad jakie ja klotnie kilka lat temu przezywala z rodzina :black: ) i jeszcze nie trawie cebuli , porow i tym takich podobnych ... ble fuj i wszystko inne ... aha i jeszcze nie lubie ryb - w sensie tych z oscmi - przyznaje sie otwarcie - ja tego jesc nie umiem !!!! Nie umiem grzebac im w ciele i wydlubywac osci - nie na moje nerwy , aa szpinaku nie lubie i heh slodkiego mleka - jak mleko to juz zsiadle (jak to sie pisze ?? :wink: ??? )
hmm czego tam jeszcze ... czerniny czy jak to sie zwie - to cos robione z krwi animalsow.. - normalnie tez az drgawek dostaje jak o tym pomysle..

* hmm oki a lubie ( ;p ) - pierogi , chinskie zarcie (qrczak bom bao czy jak tam - mniam !!!! ) wogole sosy slodko - kwasne ;-)) ryz , ogorkowa , nalesniki (tylko z dzemem - z serem mnie odrzuca - nie cirpie cieplego zoltego sera) , jajko na miekko (kiedys na obozie wymyslilismy i od tej pory mi zostalo - nie na miekko - tylko " z lawinka" ;p ) , pizze - ale real - cienkie ciasto - a nie takie gotowe z hipermarketow - mam swoja fav. pizzerie (fav. bo heh trzy kroki ode mnie ;p) i taki hmm pyszny bialy sos tam jest (mniam !!!) hehe - ale heh pizze to tak raz na 3 m - ce , leczo lubie , hmm hrad mi powiedziec bo tak to zjem praktycznie all - oprocz tego co wymienilam wyzej :-))

* a ze slodyczy to hmm sznikersy ;p !!!! Nawet dzis heheh dostalam jednego :-)) (thx Qba ;-) ) i powiedzmy ze solone chipsy - ale heh tak naprawde to dzis po raz pierwszy od looong obozowego czasu widzialam slodycze wiec heh hard powiedziec ;-))

* picie :-))) wiec tak - woda mineralna , herbata bez cukru ( i hate slodkich napojow po prostu - zeby mnie hehe bola ;p) no i ehh niech bedzie to piwo (tylko blagam.. nie niemieckie... !!!! )

o wow jaka epopeja o zarciu mi wyszla ;p
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez ŻONA_DŻONA on 19 Wrz 2002 22:47

No to teraz ja...

Moim ulubionym daniem jest spaghetti ( mogłabym codziennie jeść ) , w ogole bardzo lubię żarcie włoskie , pizza ( najlepiej pizza hut) ziemniaki mogą być ,ale zdecydowanie wolę ryż lub makaron . Mc donald's - jem tam tylko fishmc , bardzo mi smakuje ( i nawet po przeczytaniu pewnego artykułu na ten temat , nie zamierzam rezygnować :grin: ) . Pierogi ruskie są dobre ( mniam...) . Moje ulubione zupki to ogórkowa i pomidorowa ( pycha... :wink: ) . Gorące kubki , moje ulubione to pomidorowa i krem z pieczarek , o i jeszcze zupki chińskie i te gotowe dania ( ale nie wszystkie) tez są ok ( kiedys caly tydzien po nocach musiałam to jesc :wink: ) .
Śniadań to raczej nie jem , płatki rzadko jesli w ogole to raczej wieczorem. O bardzo lubie tez serki topione ( creme bonjour z ogórkiem , tak to się pisze???
Uwielbiam owocki ( arbuzy , truskawki , winogronka , banany itd.) , slodycze... lubię ,ale nie do przesady , jak za duzo zjem to ... no zbiera mi się na pewien odruch... bleee... , moje ulubone to kinder delice i prince polo . Picie???Wolę raczej soki, tymbarki zajmują pierwsze miejsce , za gazowanymi napojami nie przepadam .

A tak w ogole to wiadomo ,że najlepsze są pierogi i (gut) kiełbasa ... :grin:

Nienawidzę oliwek feee... , nie przepadam za szpinakiem i wątróbką , kaszą gryczaną a tak no to prawie wszystko zniosę :wink: .

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 05:05
Miejscowość: Red Bank

Postprzez nelke on 02 Sty 2003 02:38

Słodycze, słodycze i jeszcze raz slodycze- mogłabym jesc non stop słodycze i nic wiecej, no ale wygladalabym chyba wtedy jak pieciodzrzwiowa szafa...........

TAKE MY HAND AND WE'LL MAKE IT- I SWEAR....
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Postprzez Kourin on 02 Sty 2003 03:24

nelke napisał(a):Słodycze, słodycze i jeszcze raz slodycze- mogłabym jesc non stop słodycze i nic wiecej, no ale wygladalabym chyba wtedy jak pieciodzrzwiowa szafa...........

No tak... Słodycze to i mój nałóg :grin:

Ja śniadanko jeść muszę i lubię, jeśli idę do szkoły to jem chleb z Nutellą, bo tylko to mi przez gardło przechodzi... W szkole przetrącę jakiegoś wielce niezdrowego słodycza :wink:, nasepnie jeśli mam zajęcie po szkole, czyli pon-śr, no obiad jem francuskie bułeczki z piekarni na stacji Metro Politechnika :grin: A kolacja? Nie jadam, bo zawsze zapominam... Jesli idzie o fast-foody, to jestem na TAK!!!!! Ale ja się niezdrowo odżywiam, niech mnie szlag :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez bonfankaa on 02 Sty 2003 04:17

hmm co ja lubie a czego nie?hmmmm nie wiem tzn zaraz sie okaze;p
z napoji to: lubie a wrecz kocham sok grefrutowy i pomaranczowy..nie znosze jablkowego!! lubie z marchwii z dodatkami..wody mineralnej malo pije czesciej herbate..czasaaami cole:P no iczaaasaam piwo heineken czy pirnel urquel(jakos tak sie pisze)albo grlosh..
sniadanie zadko jem bo nie mam czasu rano..czasem zlapie kanapke czy mleko z platkami...w szkole jest zawsze herbata za darmo wiec pijem i jem jogurcik czy tez kanapke..obiad?hmm nie jem konkretnego obiadu w tyg...czasem przegryze kanapkami czy jogurtem...no i kolacja..kanapki albo jakis owoc...
co lubie??hmm slabosc mam do spaghetti z sosem napoli knorra:P moglabym to jest i jesc i jesc:Post nie maohcoty na kurczaka..nie lubie watrupki..kocham zielenine!w zupie czy na p[omidorz!cebula?lubie:P kocham szpinak i rybe!nie lubie ziemniakow..wole ryz..polubilam ryz z jogurtem:P albo ze smietana i cynamonem;P i cukrem..pierogi z miesem i kapusta + grzyby...
kocham salatki surowki itp czasm wcinam marchewke w szkole od tak albo cykorie:P
zupa?hmm rosol pomidorowa krupnik pazi brode itp ale nie lubie zbytnio ogorkowej...
slodycze?hmm malo jem ale lubie ciastka i wafelki..ciasto plesniak!!!:D i sekacz!!!swego czasu uzalezniona bylam od prince polo klasycznego ..ale mi juz przeszlo..
aha lubie kotlety sojowe i serowe:) ale nie kotlet z jajka!nie lubie fuuuj...lubie kopytka w bulce trtej i z cukrem :)
to chyba wsszystko..nie jestem wybredna i zjem co mi dadza:Post rodzince robie omlety biszkoptowe:))) lepsze od zwyklych :P
aha lubie rybe po grecku i nalesniki z warzywami ;)placki?nie..zjem zawsze 2 i mi starczy..sa tluste i nie lubie:P
aha..jajka?hmm lubie ale nie moge ich jesc bo po tym moj zoladek szaleje i jak czuje zapach zoltka a brat udaje wymioty to wiadomo co mi sie zachciewa i gdzie lece :wink:
to chyba wszystko....

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Go on 02 Sty 2003 11:52

Chciałam dodać, że ostatnie mam normalnego świra :grin: na punkcie ptasiego mleczka :grin: Przepis jest następujący: ubijasz dwa białka z dwoma łyżkami cukru (na sztywno); można później jeszcze dodać 2 zółtka. Następnie wlewasz galaretkę (tj. ok. 3 łyżeczek galaretki rozpuszczonej w mniej niż pół szklanki wody) - ostudzoną of kors. Dobrze sie to ubija, a następnie wstawia gdzieś tak na 1 - 2 h do zamrażalnika w lodówce.
Ja to kocham :grin:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez JULIA on 17 Sty 2003 00:13

Ja lubie jeść prawie wszystko i bardzo dużo.Naszczęscie nie jestem gruba (na razie).Ulubinej potrawy nie mam. :grin:
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Strona główna OFFTOPIKI Różne