Lost Highway

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez Ricky Skywalker on 12 Cze 2007 23:36

cRaSh napisał(a):to chyba Hillary Lindsey, bo ma chyba troche inny glos.. a nie wierze ze napisala tylko tekst ;) (chociaz dostala grammy za najlepszy text country, who knows xD).

Tiaa, książeczka twierdzi, że ona śpiewa w tej piosence... ;)

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Captain Kidd on 12 Cze 2007 23:46

I warto było wydac 30zł tylko dlatego, zeby miec ksiażeczke? XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Ricky Skywalker on 13 Cze 2007 03:19

Jaki 30 zł? 56 :P I tak, warto było :P Cieszy oczy gdy spojrzą na półkę :P

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Postprzez ZB on 13 Cze 2007 17:23

Już wiem! Że Whole Lot Of Leavin' przypomina Undiscovered Soul to wiedziałem. A teraz już wiem, że:

-The Last Night (intro) przypomina Last Chance Train połączone z You Can Sleep While I Dream :grin:

-One Step Closer przypomina Thief Of Hearts (zwrotka) i Postcards From The Wasteland (refren) :grin:

-Summertime przypomina Ordinary People i Someday Just Might Be Tonight :grin:

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez Adrian on 13 Cze 2007 17:41

-The Last Night - demo z Destination Anywhere

-One Step Closer - przerobione demo z płyty Undiscovered Soul

:)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez 99-in-the-shade on 13 Cze 2007 18:32

Adrian napisał(a):-The Last Night - demo z Destination Anywhere

-One Step Closer - przerobione demo z płyty Undiscovered Soul

:)

Eeeee? Może teraz na ignoranta wyjdę, ale czy to oznacza, że zaczęli nagrywać kiedyś tam odrzucone dema? :confuse: :crazy:

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Postprzez cRaSh on 13 Cze 2007 18:39

Nie ;) - chlopcom sie wydaje ze to podobne tylko XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez 99-in-the-shade on 13 Cze 2007 18:43

To dobrze, że nie wystrzeliłam z dalszą częścią światłej myśli XD

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Postprzez Ricky Skywalker on 13 Cze 2007 20:02

No raczej rzeczywiście im się wydaje, patrząc po autorach piosenek - w każdej na tej płycie miał swój udział Jon, przez co możliwość, by One Step Closer było demem z US, jest raczej znikoma - o ile przy Strangerze Jon miał swój udział (Rosie, jak wiemy, pochodzi jeszcze z sesji nagraniowej na NJ) o tyle z US nie miał nic wspólnego.

Natomiast zupełnie inaczej jest z The Last Night - pomimo, że wśród autorów piosenki wymieniony jest Richie, jestem skłonny twierdzić, że jest to znalezione wstarej szafie demo z DA, obecnie tylko troch podrasowane przez Ryśka :D

*
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Postprzez ZB on 13 Cze 2007 20:12

ja powtórzę. Nie mówiłem, że Whole Lot Of Leavin' pochodzi z US, tylk oże przypomina tę piosenkę, zwłąszcza elektryki w tle, po wejściu perkusji i ogólnie klimat.

Następnie powiedziałem, że:

ZB napisał(a):-The Last Night (intro) przypomina Last Chance Train połączone z You Can Sleep While I Dream

-One Step Closer przypomina Thief Of Hearts (zwrotka) i Postcards From The Wasteland (refren)

-Summertime przypomina Ordinary People i Someday Just Might Be Tonight

Tak tylko, jakby ktoś nie doczytał :P Nie twierdzę, że te utwory zostały napisane w czasach DA i US, tylko że mają zbliżony klimat do tych albumów, a przy tym sąpodobne do powyższych kawałków. Joł

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Ricky Skywalker on 13 Cze 2007 20:27

Ja akurat nawiązywałem do postu Adriana, jeśli o ścisłość chodzi, Ty nigdzie przecież nie napisałeś słowa "demo" :P

*
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Postprzez ZB on 13 Cze 2007 20:32

Ricky Skywalker napisał(a):No raczej rzeczywiście im się wydaje

Więc nie "im", ju noł? Mnie w to nie mieszaj XD

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Adrian on 13 Cze 2007 20:35

Mi kilka numerów przypomina klimat USoul i DAnywhere.

No raczej rzeczywiście im się wydaje, patrząc po autorach piosenek - w każdej na tej płycie miał swój udział Jon, przez co możliwość, by One Step Closer było demem z US, jest raczej znikoma

Hmm może w tekście było "I told you a lie" a Jon zmienił na "I crossed over that line" no i mógł się już dopisać do autora tekstu. :shiner:

Tak tylko, jakby ktoś nie doczytał :P Nie twierdzę, że te utwory zostały napisane w czasach DA i US, tylko że mają zbliżony klimat do tych albumów, a przy tym sąpodobne do powyższych kawałków. Joł

No zgadzam się tylko nie zgadzam sie co do tego że USoul jest w czyms podobne z Whole Lot OL :)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Days on 13 Cze 2007 22:15

ej sciagnelam, wlasnie dzisiaj wlaczylam i no.... przeleciala mi (z przeskokiem przez Make a memory bo przeskipowalam) i teraz jest The Last Night i dopiero teraz jakos zwrocilam uwage na to, co leci (pomijajac tego songa z ta baba, ktory mi jakos tak na nerwy zebowe wjechal). w sensie pozytywnym znaczy siel...

i ok to takie szybkie wnioski, bo to ze nie zarejestrowalam, zmusi mnie do przesluchania tego jeszcze raz (neistety), a wtedy FEAR ME MORTALS XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez ZB on 25 Cze 2007 02:11

Coś jednak musi mieć LH z country, bo sobie słuchałem i bodajże na One Step Closer moja mama wchodzi do pokoju, słucha chwilę i stwierdza: "Co, w country się bawią?"...

Ja bym chyba w życiu nie wpadł na to, że to może mieć coś z country (nawet te wstawki charakterystycznych instrumentów by mnie nie oświeciły)... A już na pewno OSC...

No cóż... :grin:

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez rita on 25 Cze 2007 08:31

po kilku przesłuchaniach płyty, zaczęła mi się bardziej podobać niż na początku , a po następnym razie zaczeła drażnić .dla odmiany posłuchałam kilku starych utworów i poczułam się dopiero zrelaksowana, nic na to nie poradzę , ale nie biorąc tylko doznań artystycznych pod uwagę to dla mnie ważniejsze są rockballady w wykonaniu BJ
rita
Get Ready

Od: 11 Cze 2007 21:15
Miejscowość: g

Postprzez Captain Kidd on 14 Sie 2007 17:47

Drugim singlem z płyty jest LH - wczoraj przed pierwszą w nocy leciało na Roxy ;]
I wiem, żadna nowośc w sumie, bo teraz sprawdziłem i taki news już od dawna jest na wielu stronach xD Nawet zdjęcia z planu do teledysku (który ukaże się 21 sierpnia) są dostępne XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 14 Sie 2007 18:03

i dupa no, why nie 20 ? :lmao: w sensie sobie dopiero we wrzesniu tak to zobacze :P

a poniewaz jestem mega leniwa : gdzie te zdjecia z planu mozna zobaczyc ? ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Captain Kidd on 14 Sie 2007 18:11

http://s199.photobucket.com/albums/aa142/gerijovfan/

Patrząc na Jona stwierdzam, że będzie wiocha XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 26 Wrz 2007 17:50

thx
i oł oł oł na miniaturkach myslalam ze Richie to Jon XD co on sie tak na blond zrobil ? i czy mi sie wydaje czy mu pare kilo spadlo ? calkiem okej wyglada ;)

po przemysleniu - i zobaczeniu opadnietej grzywki Jona - wlosy Richie ma lepsze tutaj XD I jaka jest szansa ze Jonus nie bedzie mial tej kamizelki w klipie ? :lmao:

I czy on ma czache na tym lancuchu na szyi ? EmoJon ? :lmao:
a na tym zdjeciu tak sie usmiecha bo siebie na zdjeciu zobaczyl :lmao:

okej wszyscy juz widzieli i tylko ja jestem jakas opozniona czy co ?
http://pl.youtube.com/watch?v=rrpfauYb5is LH...

dopoki sa oni to jest spoko, a te wszystkie baby w samochodach na motorze to dla mnie jakos wiesniacko wyszlo, oni by mogli jezdzic,czy cokolwiek no. Ale Jon nie wyglada wiesniacko przynajmniej :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

PoprzedniaNastępna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja