Lost Highway

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez Adrian on 03 Cze 2007 15:22

Moja recenzja płytki jest już umieszczona. Tam nie jest jednak temat do dyskusji więc zacznę tutaj.

Co mnie zaskoczyło ?
1.4 Refreny i 2 Solówki Any Other Day. Nie dość że piosenka zajebista to jeszcze super skonstruowana.
2.Kolejna wersja Make A Memory. Inne gitarki, tło, śpiew Jona i dłuższe mruczenie Ryska.
3.Till We Not Strangers Anymore - Kurde ta piosenka rzeczywiście brzmi dobrze. Nie byłem do niej przekonany a tutaj taka ładna ballada z tego wyszła.

Produkcja i cały wkład zepołu jest tutaj bardzo duży. Dużo ciekawych dźwięków itp NIe jest tak jak na HANDzie że w kilku piosenkach tło robi bardzo podobna gitara. Tutaj mamy inne tło w każdej piosence -np rozmowy, jakieś kufle obijane albo charakterystyczne gitary.

Dla was też ten album brzmi jak taki spokojne beztroskie dzieło z lekką dawką czadu ?

ps
Ludzie słuchajcie tą płytkę na słuchawkach bo jest dodana masa efektów których ja np na swoich głośnikach nie słyszę a są naprawdę fajne :) (np w MAM czy Lost Highway)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Captain Kidd on 03 Cze 2007 17:24

Ja jak dojdę do siebie, to też coś napiszę XD Powiem tylko, że jestem pod wrażeniem. Na tej płycie nie ma słabycg piosenek. Są dwie, których słuchanie mnie nudzi (MAM i LH), ale to tylko dlatego, że strasznie są już oklepane dla mnie XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Gina on 03 Cze 2007 17:43

a ja sobie powiedzialam ze po jednym przesluchaniu recki nie napisze bo mi ja znowu Adrian po 5 latach wyciagnie :lmao:
I po 3przesluchaniu moge powiedziec ze sa slabe kawalki :P Ale i tak jestem pod wrazeniem XD I zaraz cos wiecej napisze.

Ale w playliscie na dzis zostaja
1. Lost Highway
2. Summertime
3. (You Want To) Make A Memory
4. Whole Lot Of Leaving
5. Til We Ain't Strangers Anymore
6. The Last Night (3:35)

(+ We Got It Going On i Any Other Day chyba)
takze pozytywne zaskocznenie u mnie.

[ Dodano: 03 Cze 2007 11:43 ]
Adrian napisał(a):Moja recenzja płytki jest już umieszczona. Tam nie jest jednak temat do dyskusji więc zacznę tutaj.

To moge Cie zacytowac z tamtego tematu ? Bo w sumie fakt, niech dyskusja bedzie tutaj a tam zostawmy oceny ;)

Adrian napisał(a):Jeśli Bon Jovi chcą nagrywać H-hop, Techno, Death Metal a będą wychodzić z tego takie płytki to proszę bardzo. Mimo iż gdy pierwszy raz usłyszałem o pomyśle nagrania tej pytki to wybuchłem śmiechem muszę powiedzieć, ze czegoś tak dobrego się naprawdę nie spodziewałem. Myślałem, że będzie więcej piosenek w stylu Put Boy Back To Cowboy co nie byłoby dla mnie dobrym rozwiązaniem.

Niby tak, ale moim zdaniem gadanie o powstajacej plycie country, podczas gdy, imho, nie robi sie sie jej to taka troche kielbasa "wyborcza" zerujaca na popularnosci country w stanach. Znaczy jasne, ta plyta troche sie ociera o klimaty to jasne - ale czy jakos tak mega mega bardzo zeby o tym mowic na okraglo - nie jestem do konca przekonana ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Adrian on 03 Cze 2007 18:01

To moge Cie zacytowac z tamtego tematu ?

Możesz :)

Niby tak, ale moim zdaniem gadanie o powstajacej plycie country, podczas gdy, imho, nie robi sie sie jej to taka troche kielbasa "wyborcza" zerujaca na popularnosci country w stanach. Znaczy jasne, ta plyta troche sie ociera o klimaty to jasne - ale czy jakos tak mega mega bardzo zeby o tym mowic na okrągło - nie jestem do konca przekonana Wink

Wchodząc do studia chcieli nagrać płytę Country. Gdy zaczęli nagrywać poszli w trochę innym kierunku i Jon od razu zaczął mówić, ze płyta będzie inspirowana Nashville. Nawet przemknęła nowa nazwa płyty mówiąca wszystko o krążku.

A swoją droga taka promocja wpływa dobrze na sprzedaż.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Gina on 03 Cze 2007 19:18

no wiec mowie - kielbasa dla wielbicieli country :lmao:
Ale nie no, ok juz wole zeby opowiadali ze nagraja niz zeby nagrali country :D

A juz wracajac do samej plyty to ja bym bardzo chciala uslyszec jakim cudem Kidd uwaza ze piosenki typu Seat Next To You czy Everybody's Broken nie sa slabe ;) Bo ze sie pierwsza Adrianowi kojarzy z Maybe Someday to sie w sumie nawet zgodze - tak samo nijaka :lmao:

No i w sumie moge powiedziec ze nie mam pojecia o co chodzilo wlochom z tamtego forum ktorzy pisali o przejmujacych balladach :P

Ale z drugiej strony to o matko - Whole Lot Of Leaving - moja piosenka dnia :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Captain Kidd on 03 Cze 2007 19:24

Gina napisał(a):A juz wracajac do samej plyty to ja bym bardzo chciala uslyszec jakim cudem Kidd uwaza ze piosenki typu Seat Next To You czy Everybody's Broken nie sa slabe Wink

Seat next to you jest dobrze zaśpiewane. Inaczej niż pozostałe kawałki. Fajnie się słucha.
A Everybody's broken - sam nie wiem, musiałbym jeszcze trochę poprzesłuchiwać, bo na razie chyba nie trafia do mnie....

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Adrian on 03 Cze 2007 19:28

A juz wracajac do samej plyty to ja bym bardzo chciala uslyszec jakim cudem Kidd uwaza ze piosenki typu Seat Next To You czy Everybody's Broken nie sa slabe

Co do Seat Next To You - po pierwszym przesłuchaniu miałem jedno w głowie -> Fuck zapychacz. Potem nie słuchałem ale natrafiłem na nią na jakiejś stroni i przesłuchałem jeszcze raz. No i zaczęła we mnie dorastać. Powiedzmy, ze jest ok. Proponuje przesłuchac jeszcze kilka razy :)

Everybody's Broken - Przecież ta piosenka jest lekka i przyjemna. Nie meczy Cie godzinami bo o niej nie pamiętasz, ale jak ją słuchasz to odczuwasz przyjemnośc ze słuchania :)

Ale z drugiej strony to o matko - Whole Lot Of Leaving - moja piosenka dnia #zeby

Ja też się założę że jest ciepło w Californi :) świetny kawałek.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Ricky Skywalker on 03 Cze 2007 20:09

Powiem tak: pierwsze wrażenia (po 3 przesłuchaniach) baaaaaardzo pozytywne. Mocno zaskoczyła mnie Whole Lot Of Leaving, do której byłem średnio nastawiony po snippetac - a okazuje się jedną z najlepszych piosenek na płycie. Oczekiwania spełnia Last Night, a I Love This Town jawi mi się teraz jako lepsza wersja WSYCGH :) Natomiast Any Other Day i We Got It Goin' On po prostu wymiatają, super jest też Summertime. O LH i MAM już chyba sporo powiedziałem w wielu innych tematach...

Natomiast rzeczywiście najsłabsze na płycie są Seat Next To You i Everybody's Broken, ale też nie odstają one od reszty tak jak choćby Wildflower na HAND...

A na reckę poczekam do wieczora, może nawet do jutra, żeby lepiej ten materiał zgłębić ;)

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez agatka on 03 Cze 2007 22:13

Ahem, wszystko fajnie, tylko powiedzcie mi jeszcze gdzie ta plyte mozna dopasc? :lmao: Poza Emulem, ktorego nie posiadam..

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Ricky Skywalker on 03 Cze 2007 22:25

Proś Ginę albo Adriana ;)

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Postprzez Gina on 04 Cze 2007 03:39

Adrian napisał(a):Proponuje przesłuchac jeszcze kilka razy

przesluchalam jedna i druga, i faktycznie w sumie sluchac mozna bo wpadaja jednym uchem a wypadaja drugim.. Wiec je nazwe przyjemnymi zapychaczami,ale BJ stac na to zeby nagrac plyte bez zapychaczy, wiec wciaz jestem na nie :D

I tego http://www.last.fm/user/jerzey-star/jou ... /3/441045/ tutaj sa linki do tekstow jakby ktos reflektowal ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Captain Kidd on 05 Cze 2007 00:01

W sumie to ja się sam zastanawiam, dlaczego aż tak wysoko oceniłem niektóre piosenki xD Posłodziłem za mocno no XD Ale niech będzie, pierwsze wrażenie + kac i brak snu :lmao:

Gina napisał(a):Wiec je nazwe przyjemnymi zapychaczami,ale BJ stac na to zeby nagrac plyte bez zapychaczy

Kiedyś było ich na to stać. Teraz stać ich tylko na to, żeby ta ilość zapychaczy była jak najmniejsza :P

I właśnie, czy przy ocenach zwracał ktos uwage na tekst? Bo ja szczerze mówiąc niet XD

A teraz pozostaje nam czekać na Lonely, bo Put the boy chyba wszyscy znają? :P

cRaSh napisał(a):co wam z ta jazda samochodem XD pojezdzilibyscie z kiddem, to nie gadalibyscie takich glupot XD (nie, nie jezdzilem, zycie jest nawet przyjemne XD)

E tam, jak na razie to nikt z pasażerów jeszcze nie narzekał :P
I wiesz, może po takiej jeździe niektórym to życie zaczęłoby się dopiero podobać XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez cRaSh on 05 Cze 2007 00:32

Być może się mylę, ale z tego co rozumiem słuchacie całości płytki z jakiś "nie-legalnych źródeł"? ;/

nie moge z ludzi na podpasce no XD
I właśnie, czy przy ocenach zwracał ktos uwage na tekst

ja. doswiadczenie z ocenianiania bounce do czegos zobowiazuje XD
Zreszta 2 piosenki polecialy u mnie m.in za tekst, ta o menstruacji i calowaniu czesci ciala b.richa XD

I tego, slucham wlasnie na sluchawkach, staram sie cos nowego uslyszec, ale chyba po prostu mam dobre glosniki XD

Coraz lepsze robi sie seat next to you, moze ze wzgledu na pogode (slonce dla odmiany by sie przydalo) a moze po prostu jest b dobra ;)

[ Dodano: 04 Cze 2007 18:17 ]
I w ogole, na podpasce tocza dyskusje czy plyta jest dostatecznei rockowa, czy moze jest popowa w rockowym znaczeniu XD I potem wychodza takie kwiatki jak ten ze We got it z textem na poziomie 10 latka i odgrzewanym stylem i boxem (po raz ktory do cholery no, nie moga zrozumiec ze its my life bylo raz i wiecej go nie bedzie? :P ) jest najlepszy na plycie. No gratulujemy :P

[ Dodano: 04 Cze 2007 18:32 ]
Captain Kidd napisał(a):Put the boy chyba wszyscy znają?

Niewiem, Jon tam naprawde fajnie spiewa, ale tytul i niektore fragmentu textu mnie zabijaja no :> I gitara przy wejsciu w refren nie pasuje do zwrotek (i powinni zabronic grubemu uzywania tboxu, bo nie moge juz XD ). Ale ponownie, Jon tam naprawde fajnie spiewa. Debile no, bo w sumie nie wiem co myslec o tej piosence xD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 05 Cze 2007 00:42

cRaSh napisał(a):niektore fragmentu textu mnie zabijaja no :>

She's the reason I believe god made blue jeans XD
Ale country takie jest. O niczym, to coś w stylu disco polo. Nie muzycznie XD Ale chodzi o sens. Amerykanie lubili/lubią się przy tym bawić, bo jest beztroskie, czasami śmieszne... Tak samo z naszym polskim DP. Nie ma to jak przetańczyć parę minut przy takim czymś, a potem męczyć się z zakwasami przez dwa dni XD

I dałem to do przesłuchania koledze i gdyby nie tekst na początku "my little country cuttie", to nie połapałby się, że to country XD Ale ogólnie też mu się podobało, choć BJ nie słucha...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez cRaSh on 09 Cze 2007 14:56

1. Lost Highway JBJ RS JS
2. Summertime JBJ RS JS
3. (You Want to) Make a Memory JBJ RS DC
4. Whole Lot of Leaving JBJ JS
5. We Got It Going On JBJ RS KA JR
6. Any Other Day JBJ RS GS
7. Seat Next to You JBJ RS HL
8. Everybody's Broken JBJ BF
9. Til We Ain't Strangers Anymore JBJ RS BJ
10. The Last Night JBJ RS JS
11. One Step Closer JBJ RS JS
12. I Love This Town JBJ RS BF
13. Lonely JBJ DC DB

JS - JOHN SHANKS
DC - DESMOND CHILD
KA -KENNY ALPHIN
JA - JOHN RICH
GA -GORDIE SAMPSON
HL -HILARY LINDSAY
BF - BILLY FALCON
BJ -BRETT JAMES
DB -DARYL BROWN

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Adrian on 09 Cze 2007 15:54

Hahah

1. Lost Highway JBJ RS JS
2. Summertime JBJ RS JS
3. (You Want to) Make a Memory JBJ RS DC
4. Whole Lot of Leaving JBJ JS
5. We Got It Going On JBJ RS KA JR
6. Any Other Day JBJ RS GS
7. Seat Next to You JBJ RS HL
8. Everybody's Broken JBJ BF
9. Til We Ain't Strangers Anymore JBJ RS BJ
10. The Last Night JBJ RS JS
11. One Step Closer JBJ RS JS
12. I Love This Town JBJ RS BF
13. Lonely JBJ DC DB

JS - JOHN SHANKS
DC - DESMOND CHILD
KA -KENNY ALPHIN
JA - JOHN RICH
GA -GORDIE SAMPSON
HL -HILARY LINDSAY
BF - BILLY FALCON
BJ -BRETT JAMES
DB -DARYL BROWN

A swoją droga niezła gromadka.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Evie on 09 Cze 2007 22:34

Po wielkich bojach zdobyłam wreszcie płytę i powiem - dobre, ale znowu brakuje mi w tym 'czegoś więcej', czegoś takiego co po 10 latach dajmy na to pozwoliłoby mi powiedzieć - o, pamiętam te czasy, pamiętam jak ciągle słuchałam tej płyty.

A chyba najbardziej lubię Any other day.

Za to One step closer kojarzy mi się z piosenką U2 i w porównaniu do niej wypada mniej korzystnie :P, ale ok - w sumie to coś zupełnie innego.
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez Ricky Skywalker on 10 Cze 2007 02:25

Cóż, a ja też już mam płytę :) Fajna książeczka, tylko pudełko jakieś dziwne - zaokrąglane na brzegach :D No ale ogólnie cóż, nic nowego o samym albumie na razie nie powiem, muszę przesłuchać z książeczką przed oczami i porównać, czy dobrze słowa powyłapywałem słuchając - a potem w stosownym temacie reckę napiszę ;)

*
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Postprzez ZB on 12 Cze 2007 21:10

Lost Highway. Kurna... Tytułowy kawałek + We Got It są kapitalne.

Summertime to jakaś produkcja a'la Avril + 5 dźwięków solówki..

I Love This Town jest ok.

Reszta to nie jest nawet pop-rock. To pop. Any Other Day daje radę, ale kolejnych pieć piosenek to jest to samo. Słucha się przyjemnie, ale no Lonely i Put The Boy powinny się tu znaleźć.

I podobają mi się dźwięki dające klimat country.

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez cRaSh on 12 Cze 2007 23:33

erfea napisał(a):Seat Next To You - chyba najbardzioej w klimacie country ze wszystkich, ale ciągle odległa... dla mnie druga najlepsza piosenka z całej płyty bo jako jedyna jakoś tam została w pamięci. Kobiecy głos ładnie dopasowany (szkoda że tak cichy w porównaniu ze ścieżką Jona! ) świetnie uzupełnia i wygładza jego niedoskonałości wokalne. Potrafi dziewczyna śpiewać! I dzięki niej piosenka jest nawet fajna.

Jak smoki pija jakies dobre piwo, to niech sie zglosza- prawdziwy gust sie docenia :grin:
ZB napisał(a):mówię to w porównaniu z Seat Next To You, gdzie, zdaje się, śpiewała LeAnn

to chyba Hillary Lindsey, bo ma chyba troche inny glos.. a nie wierze ze napisala tylko tekst ;) (chociaz dostala grammy za najlepszy text country, who knows xD).

a na nawiazanie do recenzji lordiego szkoda marnowac baze danych XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja