BJ Songs Battle Bounce - Zakończone

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

BJ Songs Battle Bounce - Zakończone

Postprzez Ricky Skywalker on 27 Maj 2007 23:05

Wracamy do płyt zespołu. Na początek - Bounce... chciałem z wersją japońską (No Regrets i Postcards From Wasteland) ale forum twierdzi, że podałem zbyt wiele opcji dla ankiety, więc rezygnuję z tego...

Image

Zasady:

Głosujemy na piosenkę, którą lubimy najmniej. Głosowanie trwa tydzień. Po każdym zamknięciu listy odpada 1 piosenka i tak głosujemy, aż wyłonimy najlepszą trójkę z danej płyty.
Wyłoniwszy najlepszą trójkę, w ostatnim tygodniu głosowania głosujemyna swoją ulubioną piosenkę.
Każdy user może oddać 1 głos.

1 tydzień:

Undivided 0% [ 0 ]
Everyday 0% [ 0 ]
The Distance 0% [ 0 ]
Joey 0% [ 0 ]
Misunderstood 0% [ 0 ]
All About Lovin' You 8% [ 1 ]
Hook Me Up 0% [ 0 ]
Right Side Of Wrong 8% [ 1 ]
Love Me Back To Life 16% [ 2 ]
You Had Me From Hello 41% [ 5 ]
Bounce 0% [ 0 ]
Open All Night 25% [ 3 ]

Wszystkich głosów: 12

Wylatuje: You Had Me From Hello

2 tydzień:

Undivided 8% [ 1 ]
Everyday 0% [ 0 ]
The Distance 0% [ 0 ]
Joey 0% [ 0 ]
Misunderstood 0% [ 0 ]
All About Lovin' You 16% [ 2 ]
Hook Me Up 8% [ 1 ]
Right Side Of Wrong 0% [ 0 ]
Love Me Back To Life 16% [ 2 ]
Bounce 0% [ 0 ]
Open All Night 50% [ 6 ]

Wszystkich głosów: 12

Wylatuje: Open All Night

3 tydzień:

Undivided 0% [ 0 ]
Everyday 0% [ 0 ]
The Distance 0% [ 0 ]
Joey 0% [ 0 ]
Misunderstood 0% [ 0 ]
All About Lovin' You 87% [ 7 ]
Hook Me Up 0% [ 0 ]
Right Side Of Wrong 0% [ 0 ]
Love Me Back To Life 12% [ 1 ]
Bounce 0% [ 0 ]

Wszystkich głosów: 8

Wylatuje: All About Lovin' You

4 tydzień:

Undivided 0% [ 0 ]
Everyday 0% [ 0 ]
The Distance 0% [ 0 ]
Joey 11% [ 1 ]
Misunderstood 0% [ 0 ]
Hook Me Up 0% [ 0 ]
Right Side Of Wrong 55% [ 5 ]
Love Me Back To Life 33% [ 3 ]
Bounce 0% [ 0 ]

Wszystkich głosów: 9

Wylatuje: Right Side Of Wrong

5 tydzień:

Undivided 0% [ 0 ]
Everyday 0% [ 0 ]
The Distance 0% [ 0 ]
Joey 55% [ 5 ]
Misunderstood 0% [ 0 ]
Hook Me Up 0% [ 0 ]
Love Me Back To Life 44% [ 4 ]
Bounce 0% [ 0 ]

Wylatuje: Joey

6 tydzień:

Undivided 0% [ 0 ]
Everyday 42% [ 3 ]
The Distance 0% [ 0 ]
Misunderstood 14% [ 1 ]
Hook Me Up 0% [ 0 ]
Love Me Back To Life 42% [ 3 ]
Bounce 0% [ 0 ]

Wszystkich głosów: 7

Wylatuje: Everyday i Love Me Back To Life

7 tydzień:

Undivided 0% [ 0 ]
The Distance 11% [ 1 ]
Misunderstood 77% [ 7 ]
Hook Me Up 11% [ 1 ]
Bounce 0% [ 0 ]

Wylatuje: Misunderstood

8 tydzień:

Undivided 50% [ 5 ]
The Distance 40% [ 4 ]
Hook Me Up 0% [ 0 ]
Bounce 10% [ 1 ]

Wszystkich głosów: 10

Wylatuje: Undivided

9 tydzień - finał:

1. The Distance 62% [ 5 ]
2. Bounce 25% [ 2 ]
3. Hook Me Up 12% [ 1 ]

Wszystkich głosów: 8

Ostatnio edytowany przez Ricky Skywalker 05 Wrz 2007 20:12, edytowano w sumie 22 razy

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez 99-in-the-shade on 28 Maj 2007 01:38

Ło matko, osiołkowi w żłobie dano... Faworytów do lotu mam kilku, 'You Had Me From Hello' na pierwszy ogień. Podobne balladki (khem...) na albumie są dwie, a 'co za dużo to i krowa nie zeżre'.

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Postprzez Ricky Skywalker on 28 Maj 2007 02:22

A z mej strony, po namyśle, leci Love Me Back To Life - piosenka, po której usłyszeniu moją myślą było "ej, 2 razy to samo na jednej płycie?!". Jest po prostu mniej udaną kopią The Distance...

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Days on 28 Maj 2007 02:40

Ricky Skywalker napisał(a):Jest po prostu mniej udaną kopią The Distance...

ale przynajmniej jest udana... ja nie wiem - You had me form hello, all about loving you czy open all night... ale chyba ta pierwsza...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez 99-in-the-shade on 28 Maj 2007 02:44

Days napisał(a):ale przynajmniej jest udana... ja nie wiem - You had me form hello, all about loving you czy open all night... ale chyba ta pierwsza...

moja pierwsza trójka do odstrzału wygląda tak samo ;D *przybija piątkę* ;)

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Postprzez Days on 28 Maj 2007 02:45

99-in-the-shade napisał(a):moja pierwsza trójka do odstrzału wygląda tak samo Mr. Yellow *przybija piątkę* Wink

no to witam koalicjantke ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez ZB on 28 Maj 2007 04:37

Days napisał(a):no to witam koalicjantke

Wiesz Days.. Chyba każdy uważa te piosenki za najmniej udane.
No ja kocham ten album, ale za dwoma wyjątkami. All About Lovin' You i Open All Night to powinny być demówki... :yawn: You Had Me From Hello uważam za utwór już lepszy, ale przy pozostałych kawałkach i tak blado wychodzi...

W tym tygodniu mój głos na Open All Night. Tu koalicja chyba jeszcze nie ma większego znaczenia, bo wiadomo, że te kawałki muszą odpaść pierwsze :mwahaha:

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez Adrian on 28 Maj 2007 05:31

Eeej ZB. Jak mogłeś na Open All Night zagłosować ? :P

Jak dla mnie to jest ona najlepsza z wolnych piosenek na tym albumie. Jon śpiewa swietnym głosem a gitarka jest bardzo klimatyczna.

Gdyby nie These Open Arms powiedziałby,,. ze to najlepsze z Openów.

U mnie leci Love Me Back To Life - jakoś to + Distance + Had Me From z chęcią zamieniłbym na ARTBelieve, Standing i No Regrets.

ps.
Mam pytanie do osób takich jak Days, Kidd czy Gina. O ile pamiętam to za "nowym" Bon Jovi nie przepadaliście a tutaj ostatnio poczytałem sobie o tej płytce i się złapałem za głowę.
To co pisaliście wcześniej było chwilowym zauroczeniem, czy nadal uważacie Bounce za dobrą płytke ?? Niektórzy dawali jej oceny 11/10 i szczerze nie spodziewałbym się tak wysokich not dla tego albumu na tych forum.
No i czy dalej podtrzymujecie swoją opinie o Misunderstood ?? W sensie, ze super piosenka.

GINA
noo to all .... w sumie - extra plyta - naprawde - nie zawideli - nawet - przeskoczyli moje oczekiwania i za to im big thx's sie naleza :grin:

Misunderstood- yeeeah - genialna piosenka - kocham ja po prostu - text i to should I , could I ... czaaaad 10/10

DAYS
ogolnie wychodzi 8.75, ale ja daje pelne 9/10... dalabym jej 9.5 ale nie wiem jeszcze - jeszcze musze jej troche posluchac, by zobaczyc, czy moge jej dac tyle ile daje BoG....

generalnie jednak plytka jest WYRABISTA!!!

na to czekalam od 7 lat Wink

Misunderstood - ... Tymczasem zapomnialabym o tym, co mi sie najbardziej chyba podoba "IIIIIIIIIIII" Wink 10/10

KIDD
MISUNDERSTOOD-NA POCZATKU NIE MOGŁEM SIE PRZEKONAC DO NIEGO ALE POZNIEJ...FAJNY KLIMACIK.
ALL ABOUT LOVIN' YOU-SUPER BALLADKA. NARESZCIE JON PRZED SOLOWKA RICHIEGO SIĘ WYDARŁ JAK ZA CZASÓ NEW JERSEY.TEGO BYŁO MI TRZEBA.JEDYNY MAŁY MINUSIK BRAK SOLA RICHIEGO JAK ZA CZASÓW I'LL BE THERE FOR YOU' CZY BED OF ROSES.

TYLE CZEKANIA NA TE PŁYTE I OPLACAŁO SIĘ. JOVI ARE REALLY BACK!!!
NO TO KROTKIE PRZEMYSLENIA PO CHYBA PRAWIE SETNYM WYSŁUCHANIU "BOUNCE"
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez agatka on 28 Maj 2007 07:17

Uoo, Adrian, ale im pojechales ;)

You Had Me From Hello z mojej strony. Powiedzialabym, ze moge wywalic cala plyte za jednym zamachem, ale boje sie ze i na mnie Adrian cos wynajdzie z czasow mojej mlodosci i naiwnosci wiec ciiii :P

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez ZB on 28 Maj 2007 07:46

Adrian napisał(a):Eeej ZB. Jak mogłeś na Open All Night zagłosować ?

No wiesz... Kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci pustakiem. Ale ja przynajmniej wiesz, napisałem:

ZB napisał(a):No ja kocham ten album

I zdanie to jest niezmienne od 2002. BOUNCE ROCKS :horns:

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez Gina on 28 Maj 2007 13:46

Dupa nie pojechal :lmao: Bo my nie ukrywamy ze nas zlapalo szalenstwo nowoplytowe wtedy. I jak sie czeka na cos bardzo dluuuugo to sie potem racjonalnie nie ocenia, a te recki powstaly w ten sam/nastepny dzien po wydaniu Bounce. Takze... no ;) (poza tym podobno tylko krowa nie zmienia pogladow XD XD XD)

i Ricky jak mozesz - Love Me Back To Life jest naprawde calkiem fajnie :D Jedna z moich ulubionych piosenek na tej plycie... Akurat ta bede chronic XD

Open all night dla mnie na poczatek - dlatego ze ja "niezmiennie od 2002" roku przy tej piosence usypiam :lmao: Potem tak jak Days i 99 - bo zdecydowanie ta 3 jest najnajnajslabsza :>

Ogolnie ja tutaj nie bede miala, ojjj nie bede miala problemow z wywalaniem :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Days on 28 Maj 2007 13:58

Gina napisał(a):Dupa nie pojechal #lmao Bo my nie ukrywamy ze nas zlapalo szalenstwo nowoplytowe wtedy.

no wiec wlasnie... ja tu co chwila pisze, ze jaka ja glupia kiedys bylam XD jak tak mnie najdzie na poczytanie recek, to mam kaca moralnego przez miesiac XD jakby Adrian tak zwracal uwage na posty terazniejsze, co przeszle i pamietal o co Gina mowila o krowie, to by sobie wlasnie nie strzelil samoboja :P takze SORRY Adi XD ale to bylo way out of class...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Adrian on 28 Maj 2007 14:32

Uoo, Adrian, ale im pojechales Wink

Nie chodziło mi o pojechanie :) Chodziło mi tylko o wyjaśnienie tej kwestii. Osobiście ja nie miałem nigdy tak iż płyta która mi się bardzo podobała (wasze noty 9/10, 10/10, 11/10) jest za 2-3 lata określana jako "szajs, badziewie itp". Owszem zmieniam zdanie, ale zawsze to jest w jakieś granicy i w żadnym, przypadku z piosnki która dostanie u mnie 10/10 nie stanie się piosenką 0/10. Nawet jeśli teraz mi się już nie podoba tzn że kiedyś sprawiało mi przyjemność słuchanie jej.Dlatego osobiście się zdziwiłem, ze piosenki "Misunderstood", "All About Lovin' You" określane są tam za rewelacyjne a o ile wiem nie są one tutaj popularne.
ale boje sie ze i na mnie Adrian cos wynajdzie z czasow mojej mlodosci i naiwnosci wiec ciiii :P

Zabrzmiało przynajmniej tak jakbym szukał na was haków (w Pis się nie bawie) :)

Takze... no Wink (poza tym podobno tylko krowa nie zmienia poglądów XD XD XD)

Ale aż tak ?

jakby Adrian tak zwracal uwage na posty terazniejsze, co przeszle i pamietal o co Gina mowila o krowie, to by sobie wlasnie nie strzelil samoboja :P

Wiesz nie czytam tutaj wszystkiego właśnie min dlatego iż często jedziecie po nowych dokonaniach Bon Jovi. Wiecie sami jaka jest sytuacja jak ktoś jedzie po waszych ulubionych piosenkach - nożyk sam się otwiera. Dlatego czytając te recenzje miałem dziwne wrażenie, ze coś jest nie tak.

Swoją droga jak robicie Battle to każdy mógłby napisać nową recenzje ocenianego albumu. Zobaczylibyśmy jak diametralnie się zdania zmieniają na przestrzeni lat.

No a wracając do tego "genialnego, rewelacyjnego i super albumu" :)
Do obrony Open All Night użyje słów Kidda :)

OPEN ALL NIGHT-WSPANIAŁE ZAKONCZENIE PŁYTY TAKIE MAŁE ARCYDZIEŁKO Z CHWYTAJĄCA ZA SERCE DELIKATNA SOLOWKA RICHIEGO.

Jeśli Kidd już tak nie sądzi to przejmuje jego zdanie i niech będzie to moja nowa opinia o tej piosence :)

ps.
Znajdują się już osoby które "podobno" mają kopie LH wiec może za niedługo i my będziemy go mieć.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Days on 28 Maj 2007 20:06

Adrian napisał(a):Osobiście ja nie miałem nigdy tak iż płyta która mi się bardzo podobała (wasze noty 9/10, 10/10, 11/10) jest za 2-3 lata określana jako "szajs, badziewie itp".

no prosze, a ja mam tak ustawicznie.. i nie tylko z plytami - kiedys kulalam ze smiechu na widok Shakiry, teraz nie rozumiem jak moglam byc tak zamknieta i miec tak waskie horyzonty muzyczne. i na odwrot - w przypadku niektorych piosenek BJ. nie wiem jak moglam dac undivided 10, everyday 9, AALY 6 (chociaz zjechalam ja troche w opisie wiec mam mniejsze wyrzuty sumienia).
ale to w sumie wg mnie normalne - dostajesz cos na co dlugo czekales i nagle jest rewelacja, a potem lapie sie dystans. praktycznie zadna z tych piosenek mi w glowie nie zostala, moze poza LMBTL czy The Distance.

Adrian napisał(a):Ale aż tak ?

az tak to zdecydowany przyklad ewolucji muzycznej, poszerzenia swoich horyzontow, zmiany srodka ciezkosci. slowem czlowiek nie siedzi w jednym miejscu, tylko idzie dalej. a dystans sie zwieksza. normalne prawa rzadzace swiatem.

Adrian napisał(a):Wiesz nie czytam tutaj wszystkiego (...)

zdajesz sobie sprawe, ze wyglaszanie sadow na podstawie niepelnych informacji, mimo iz te informacje sa dostepne, jest daleko idaca nierzetelnoscia, niestarannoscia i generalnie sux.

Adrian napisał(a):to każdy mógłby napisać nową recenzje ocenianego albumu

ta bo kazdy ma czas siasc w domu z woda mineralna morozona, zapuscic sobie wszystkie plytki pokolei i zrewidowac swoje poglady w sposob taki, zeby tobie bylo latwiej :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Captain Kidd on 28 Maj 2007 20:30

Adrian napisał(a):Mam pytanie do osób takich jak Days, Kidd czy Gina.

Adrian, ale jest jeden problem xD Ta osoba, to KIDD, a nie Captain Kidd :D Więc to nie ja pisałem :P Aż musiałem sprawdzić, bo nie przypominałem sobie, że udzialałem się w tamtym temacie XD
Ale odnośnie twojego pytania. Dla mnie ta płyta jest dobra. Dośc mocna. Mogli nad nią trochę bardziej popracować, a bylaby lepsza. Są na niej bardzo dobre kawałki, takie jak Undivided, Hook me up, Bounce, The distance, średnie: Everyday, Joey, Misunderstood, Love me back i beznadziejne ballady :P All about, Right side, You had me, Open... Nie mówię, bo pewnie nie byłyby takie złe gdyby przyłożyli sie do nich bardziej ;)
A druga sprawa to to, że w tamtych czasach może i zajebiście podobała mi się ta płyta... Ale nie znałem tak dyskografii BJ, tylu zespołów ile znam teraz, nie miałem porównania po prostu.

[ Dodano: 28 Maj 2007 14:29 ]
I coś mi się po... myliło i pisałem pół posta w jednym oknie i pół w drugim XD Tak więc ta pierwsza część... :P

Na tym etapie jest tyle gniotów, że mam aż za duży wybór XD 99 i Days chyba zyskacie koalicjanta na kilka rund :D

ZB napisał(a):All About Lovin' You i Open All Night to powinny być demówki... #yawn

Ale demówka AALY jest lepsza od wersji ostatecznej XD Tak samo jak wersja akustyczna... No i podobnie jest z Right side.
I chyba na razie na to głosowac nie będę. Najpierw pozbyłbym się You had me albo Open all night... A później zabrał za te dwie. Chociaz w sumie nie oceniamy dem tych piosenek, tylko wersje, które znalazły sie na płycie XD

[ Dodano: 28 Maj 2007 14:30 ]
Adrian, i jak LH będzie, to wiesz XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Gina on 28 Maj 2007 21:13

Days napisał(a):
Adrian napisał(a):Ale aż tak ?

az tak to zdecydowany przyklad ewolucji muzycznej, poszerzenia swoich horyzontow, zmiany srodka ciezkosci. slowem czlowiek nie siedzi w jednym miejscu, tylko idzie dalej. a dystans sie zwieksza. normalne prawa rzadzace swiatem.

dokladnie. 5 lat temu (pięc lat!) nie znalam polowy rzeczy ktorych teraz slucham, w sumie BJ lecieli naprawde barrrrrrdzo czesto - nie mowie ze to zle, ale nie mialam roznych odniesien, nie mialam wlasciwie z czym prownywac, nie znalam naprawde olbrzymiej ilosci dzwiekow jakie mozna stworzyc. Po tych 5 latach uwazam, dokaldnie jak Days, ze poza kilkoma "spoko" kawalkami reszta jest srednia i wtorna i po prostu odechcialo mi sie tego sluchac, i z perspektywy czasu moge spokojnie dostrzec braki w tej plycie...

I w sumie wlasnie sobie pomyslalam - HA! - oto argument ze my tu nie wrzucamy na chama na wszystko co spod znaku nowe BJ wychodzi - patrzymy po prostu z jakims wiekszym dystansem ;)

Kure, jak mialam 8 lat to Kelly Family sluchalam i co - tez nie moge ich teraz krytycznie oceniac bo nie wypada zeby sie guts "az tak" zmienil ? ;)

i wlasnie Kidd imho odwrotnie - w sensie jakby nad nia mniej pracowali mialaby troche surowszy wyraz i chyba bylaby lepsza. Poza tym moim zdaniem to najwiekszym minusem tej plyty jest to ze ona jest o niczym (a niech mi tylko ktos o 9/11 powiem :lmao:) i przez to Jonny postwarzal potworki grafomanskie w stylu you had me itd. ;)

[ Dodano: 28 Maj 2007 15:13 ]
i tez poprosze o LH jak bedzie XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Adrian on 28 Maj 2007 21:18

Ok. Zgadzam się, ze poszerzając swoje horyzonty odchodzi się w jakimś stopniu od dawnych upodobań muzycznych i to co kiedyś się podobało już teraz się nie podoba. Ale dziwi mnie, ze aż w takim stopniu się odcięliście się od tamtej muzyki. Owszem ja tez nie stoję w miejscu. Nie pamiętam kiedy ostatnio jakaś cała płytka Jovisów gościła u mnie w winampie. Moje horyzonty mimo iż był szerokie to teraz poszły w zupełnie inny styl -> Brit-Pop, Metal, Hard-Rock itp, czyli Oasis, Manic Street Preachers, Monstrum, U2, Iron Maiden, Guns N Roses itd, no ale ... Własnie ale mimo wszystko dalej uważam Undivided za kawał porządnego rocka. Dalej uważam, zę Open All Night jest świetną balladą. Może nie oceniam już tego albumu tak dobrze jak oceniałem, ale mimo wszystko stracił bardzo niewiele.

Tylko to mnie dziwi, że u was stracił aż tak dużo.

zdajesz sobie sprawe, ze wyglaszanie sadow na podstawie niepelnych informacji, mimo iz te informacje sa dostępne, jest daleko idaca nierzetelnością, niestarannością i generalnie sux.

Myślę, że źle odczytałaś moje intencje. Moje pytanie nie bzo ani uszczypliwe ani osądzające. Pytanie było bardzo konkretne. Jakim sposobem "aż tak" bardzo się odcinacie od tego co kiedyś wam sprawiało przyjemność. Odpowiedź już znam i była raczej oczywista, ale wolałem "uprzejmie" zapytać :)

ta bo kazdy ma czas siasc w domu z woda mineralna morozona, zapuscic sobie wszystkie plytki pokolei i zrewidowac swoje poglady w sposob taki, zeby tobie bylo latwiej :P

No oczywiście, ze nie. Jednak każda płytka jest oceniana co jakiś czas. Zawsze można znaleśc chwile. Może akurat ktoś sobie przypomni, że ta płytka jednak nie jest taka zła. Ja osobiście często odkrywam piosenki na nową. Ostatnio np Blood On Blood. Piosenka która dla mnie była do odstrzału z NJersey. Już takową nie jest.

Kure, jak mialam 8 lat to Kelly Family sluchalam i co - tez nie moge ich teraz krytycznie oceniac bo nie wypada zeby sie guts "az tak" zmienil ? Wink

Po części racja. Tylko z tego wynika iż Tą twórczość Jovisów oceniasz jako coś "niezbyt dobrego". Tzn dobre było kiedyś, ale teraz w stosunku do znajomości innych zespołów oceniasz ją jako mniej "ambitną". Dobra nie chce tutaj używać zawiłych opisów więc prosto. Kellt Family to był 1 etap słuchania muzyki / Bon Jovi - 2gi etap / Teraz jest 3ci / Może kiedyś będzie 4-ty. Czyli ewoluowałąś na tyle, zeby powiedzieć, że ta płytka jest słaba.

No u mnie na szczęsice tak nie ma. A jeśłi miałbym Bounce porównać do jakies płytki do wybrałbym How DTAB grupy U2. Dla mnie sa bardzo podobne. I jeśli chodzi o brzmienie, styl i wybór singli. Tylko się nie obrażac :)

Ta osoba, to KIDD, a nie Captain Kidd

Wiedziąłem, że coś nie tak - Te kolory były podejrzane :P

Adrian, i jak LH będzie, to wiesz XD

No myśle, ze oboje wiemy co robic w takiej sytuacji :)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Gina on 28 Maj 2007 21:41

Adrian napisał(a):Po części racja. Tylko z tego wynika iż Tą twórczość Jovisów oceniasz jako coś "niezbyt dobrego". Tzn dobre było kiedyś, ale teraz w stosunku do znajomości innych zespołów oceniasz ją jako mniej "ambitną". Dobra nie chce tutaj używać zawiłych opisów więc prosto. Kellt Family to był 1 etap słuchania muzyki / Bon Jovi - 2gi etap / Teraz jest 3ci / Może kiedyś będzie 4-ty. Czyli ewoluowałąś na tyle, zeby powiedzieć, że ta płytka jest słaba.

No wlasnie nie do konca, znaczy pewnie troche racji masz, tylko ze moja "fascynacja" Bounce naprawde trwala chwilke, to bylo przesluchanie jej kilkanascie razy na etapie wlasnie - oja oja nowa, wyczekiwanaplyta BJ, na pewno bedzie zajebista - oja, jest zajebista - a za ktoryms tam razem, jak juz emocje opadly zauwazylam ze juz nie jest az tak zajebista jak na poczatku.
I to nie jest tak ze jak sie rozwijasz to zaczynasz uwazac ze wszystko co do tej pory sluchales jest do de. Bo tak to musialabym nie wiem, zaczac sie rozpisywac tutaj ze TD jest nudne, ze NJ smieszne, ze KTF nie wiem jeszcze jakie ;) A tak nie jest.
Bounce bylo dla mnie wyczekiwane po Crushu, poniewaz jest podobne to ocena byla zawyzona, o wiele zawyzona. Moj post z tamtego tematu mozna brac jako sztandarowy przyklad z tego co emocje moga zrobic z nastolatka :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 28 Maj 2007 22:02

Adrian napisał(a):Ale dziwi mnie, ze aż w takim stopniu się odcięliście się od tamtej muzyki.

Jakim sposobem "aż tak" bardzo się odcinacie od tego co kiedyś wam sprawiało przyjemność. Odpowiedź już znam i była raczej oczywista, ale wolałem "uprzejmie" zapytać

widzisz, jakbys czytal wszystko, co dotyczy tego tematu, to nie byloby to zadne "AZ TAK" tylko ewolucja, jaka opisala Gina w poscie wyzej. Sluchasz, sluchasz, potem sluchasz troche mniej, zauwazasz mankamenty, gdy emocje juz opadna i potem stopniowo okazuje sie, ze mankamentow jest wiecej niz plusow (moj przypadek postrzegania Bounce), albo sa tak duze, ze zaslaniaja wszystkie plusy. i to sie nie dzieje NAGLE... bo emocje tez nie opadaja nagle. ale z perspektywy czasu, w zaleznosci od tego, jak naprawde dobra jest plyta, dzieje sie to szybciej lub wolniej.
mnie po Bounce emocje opadly relatywnie szybciej niz po Crushu dajmy na to...

Adrian napisał(a):ylko z tego wynika iż Tą twórczość Jovisów oceniasz jako coś "niezbyt dobrego".

ta tworczosc BJ znaczy Bounce? jak tak to ja to tak oceniam - cos niezbyt dobrego XD bo jak sie poznalo tyle muzyki ile ja poznalam np (i na pewno nie tylko ja) przez te PIEC LAT, to nie sposob tego inaczej oceniac.

Adrian napisał(a):No u mnie na szczęsice tak nie ma. A jeśłi miałbym Bounce porównać do jakies płytki do wybrałbym How DTAB grupy U2. Dla mnie sa bardzo podobne. I jeśli chodzi o brzmienie, styl i wybór singli. Tylko się nie obrażac Smile

ja wiem, ze ty lubisz bluznic, ale czemu zawsze w moich klimatach... natrzaskac ci po uszach za to? XD gdzie jezeli chodzi o BRZMIENIE. gdzie kiedykolwiek U2 bylo podobne w BRZMIENIU do BJ, nie mowiac juz o stylu... a o singlach to na pewno nie mowiac, bo tak no sorry ale co chcesz z czym porownac - Sometimes You Can't Make It On Your Own z AALY XD no prosze cie nie wykazuj sie ignorancja wieksza, niz zazwyczaj...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Adrian on 28 Maj 2007 22:34

a wiem, ze ty lubisz bluznic, ale czemu zawsze w moich klimatach... natrzaskac ci po uszach za to? XD gdzie jezeli chodzi o BRZMIENIE. gdzie kiedykolwiek U2 bylo podobne w BRZMIENIU do BJ, nie mowiac juz o stylu... a o singlach to na pewno nie mowiac, bo tak no sorry ale co chcesz z czym porownac - Sometimes You Can't Make It On Your Own z AALY XD no prosze cie nie wykazuj sie ignorancja wieksza, niz zazwyczaj...

Pokaże Ci obrazowo na czym polega podobieństwo tych 2ch albumów. Przychodzi producent z 12 piosenkami (wersje demo) do Jona I Bono. Kładzie na stół materiał i mówi "macie tutaj piosenki - zróbcie je po swojemu". I tak jedna z tych piosenek to Vertigo i Everyday, druga to Sometimes i Misunderstood następna to Open All Night i (świetne) Original The Spieces. Nic nie poradzę, zę Everyday i Vertigo działają na mnie obie tak samo. Równie ostre piosenki z dobrymi riffami. W Misunderstood i Sometimes podobieństwo polega na "lekkości" tych piosenek chociaż wiadomo że Sometimes opowiada ważna historie a Misunderstood swobodna historyjke. Itp Wiadomo, że nie musisz odbierać tego tak samo, ale w mojej opinii HDTAB to takie U2-owskie Bounce zrobione po swojemu i w swoim stylu. Nie jest to żadna obraza dla U2 z mojej strony bo obie płytki lobię na tym samym poziomie. Obie mają po równą ilość wspaniałych piosenek jak i równą ilość "zapychaczy" jeśli mogę to tak określić. Temat jest o płytce Bounce więc przedstawiam swoją opinie. Wiem, że trafio na Twój zespół no, ale ja na to nic nie poradze :P

Bounce bylo dla mnie wyczekiwane po Crushu, poniewaz jest podobne to ocena byla zawyzona, o wiele zawyzona. Moj post z tamtego tematu mozna brac jako sztandarowy przyklad z tego co emocje moga zrobic z nastolatka #lmao

Bardzo fajnie opisałaś swoje odczucia :) Teraz WSZYSTKO jest już jasne :)
mnie po Bounce emocje opadly relatywnie szybciej niz po Crushu dajmy na to...

Może mnie jest łatwiej do niej podchodzić, gdyż ani na nia nie czekałem ani nie wbiłą mnie w ziemie. Podobałą mi się i nadal się podoba POMIMO 5 lat :)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja