ZB napisał(a):Są najbardziej znani z utworu Boba Dylana... Żałosne.
ROTFL!
Zawsze myslalam ze z Welcome To The Jungle, albo Sweet Chlid, albo z wygrywajacego wiekszosc rankingow November Rain
Takze moim zdaniem troszke przesadzasz. A co do samego faktu coverowania, to gdy nie jest to robione TYLKO ze wzgledow komercyjnych (wiem, wiem znowu to slowo, zaraz sie wytlumacze

) tzn. gdy jak w przypadku Gunsow - ma sie pomysl na stworzenie czegos zupelnie innego (swoja droga zajebistego!) albo gdy sie robi cover ze wzgledu na uwielbienie wobec orginalu (np MCR i Astro Zombie Misfits, chociaz to sie az tak nie liczy w tej dyskusji bo na album zaden nie poszlo) to ja nie mam nic przeciwko.
Piosenka to piosenka i jasne, praca kogos, trzeba traktowac z szacunkiem i nie zbeszczeszczac, ale tak jak Days napisala, bez niektorych coverow czegos by w muzyce brakowalo (i IMO Knockin Gunsow do takich utworow nalezy)
Poza tym to niezla akcja promocyjna - po latach

- czesto ludzie siegaja po orginaly, ktorych wczesniej nie znali, zeby porownac

Wiem, ze po The Saints Are Coming Green Daya i U2 sporo osob po The Skids siegnelo.
Ja np. zatrzymalam sie na American Pie Dona McLeana kiedys jak radia sluchalam, normalnie bym przelaczyla chyba, ale ze lubilam wersje madonny to pomyslalam ze sobie przeslucham. I spodobalo mi sie o wiele bardziej niz cover - ktory tez imo dobry jest.
I swoja droga totalnym przegieciem paly jest w ostatnich dniach Proper Education Erica Prydza - wykastrowalabym faceta po prostu. W ogole wszystkie te dancowe przerobki sa straszne i tego absolutnie nie toleruje. Ale zeby wpasc na pomysl ze mozna w klubach pelnych kretynow przy another brick in the wall baunsowac... to sie w glowie mojej nie miesci

i dobra, czasem odgrzebywanie tematow jest fajne :
Arha napisał(a):jako iż obecnie mam fazę totalną na My Chemical Romance... 'Under Pressure' w wykonaniu MCR i The Used, choć ściągałam wręcz panicznie się bojąc co to za szajs i jak można się porwać na Queenów i Davida Bowie będąc zaledwie MCR

ale się zaskoczyłam pozytywnie,