A od 2000 roku zacząłem sam dobierać zespoły i teraz troszke się moje i brata gusta minęły

Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music

cRaSh napisał(a):Ja i Galadri..yy i Days () trafilismy na szczescie na szczyt popularnosci Queen (który nastąpił po śmierci Freddiego) i potem to badziewie, na ktore Wy trafiliscie omijalismy szerokim lukiem, bo jak brzmi dobra muzyka, juz wiedzielismy...
hehehe ale no wlasnie to cos takiego jest, ze wystarczy kilka lat roznicy i juz sie mija pewne prady, bo jest sie za starym albo za mlodym na takie cos...
). no i jeszcze Madonna wtedy krolowala ze swoimi Like A Virgin, czy Papa Don't Preach... i Michael Jackson, ale jego to sluchalam jak bylam mala i mialam Bad i Thriller - do dzis uwazam je za swietne plyty jak na tamte czasy 
cRaSh napisał(a):I good, nic na sile, musisz dac nam (ludziom ) szanse zalowac, ze mamy opozniony zaplon

cRaSh napisał(a):trafilismy na szczescie
Zreszta w moim przypadku sluchanie SG zbieglo sie w czasie z pewnymi stosunkami spolecznymi w podstawowce i z.... buntem
Tak jest, to byl bunt przeciwko dinozaurom sluchanym przez mojego tate, na szczescie dziewczynki sie szybko rozpadly a i moj bunt sie skonczyl Days napisał(a):troche przykro na to patrzec, jak potem zalujecie, zwlaszcza ze wam zycie tak szybko ucieka, ale coz...
) ja tam sie ciesze jak cos powoli odkrywam. Jakbym wszystko znala to juz bym frajdy nie miala, a tak to caly czas wiem ze gdzies TAM jest jeszcze jakas fajna nieodkryta muzyka i ze nie wiadomo z ktorej strony do mnie dotrze 

Days napisał(a):Joanna86 napisał(a):The Goo Goo Dolls, (mało znane)
oj nie na tym forumna tym forum BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDZO dobrze znane
w sensie nie tylko przeze mnie nawet
![#happy [happy]](./images/smilies/usmiech.gif)

Pozniej nadeszla era Budki Suflera. O tak, bylam nawet na koncercie!! Era ta zakonczyla sie niestety gdy uslyszalam Takie tango
Teraz chcac posluchac tego rodzaju muzyki wybieram Gregorianow.
)
Days napisał(a):a tak naprawde to caly czas cos fajnego jest tworzonego

Joanna86 napisał(a):hehehe nie nie chodziło mi o ten kolejny zespół o nazwie Five For Fighting że jest mało znany
ale to FFF tez znalam kilka kawalkow... tak mi sie cos swita...agatka napisał(a):Ktos ostatnio powiedzial, ze 'wszystkie dobre piosenki zostaly juz napisane'

Days napisał(a):agatka napisał(a):Ktos ostatnio powiedzial
Kurt Cobain
nie moglam sie powstrzymac ale to sie nazywa czarny humor
) I przeciez kiedys, dawno temu jak ludzie sluchali po raz pierwszy naszych klasykow to tez zapewne nie wiedzieli, ze ich sluchaja;)

Gina napisał(a):nie moglam sie powstrzymac ale to sie nazywa czarny humor
(cos w stylu rozmowy z babcia "twoj niezyjacy dziadek.." "ktory?")
czarny humor ma w sobie nieodparty urok Gina napisał(a):Days - tak norwidowsko mi teraz zabrzmialas. Ladnie
Gina napisał(a):I tak, byc moze wszelkie mozliwe tematy zostaly juz w muzyce poruszone, ale czy wszystkie zostaly do konca wyczerpane ?
no a raczej ni wierze, zeby teraz rodzili sie ludzie pozbawieni talentu....
Gina napisał(a):I tak, byc moze wszelkie mozliwe tematy zostaly juz w muzyce poruszone, ale czy wszystkie zostaly do konca wyczerpane ?
fakt, picie i seks to tematy - rzeki 
... a teraz się je coverujeagatka napisał(a):Ktos ostatnio powiedzial, ze 'wszystkie dobre piosenki zostaly juz napisane'

Days napisał(a):Kurt Cobain i nie tak niedawno (kolo '91r)...
To ktos to musial jeszcze powtorzyc, tylko kurcze nie pamietam, jakis Polak, redaktor albo kabareciarz
, nie jestem w stanie sobie przypomniec. Ale mniejsza z tym.

agatka napisał(a):Serio? To ktos to musial jeszcze powtorzyc, tylko kurcze nie pamietam, jakis Polak, redaktor albo kabareciarz , nie jestem w stanie sobie przypomniec. Ale mniejsza z tym.
no i tak dalej.... chodzi bardziej o piosenke danego okresu... ale z drugiej strony tak sobie mysle, ze patrzac ciagle wstecz nie da sie zobaczyc tego, co sie dzieje teraz... porownujac ciagle to co bylo, do tego co jest, odbiera sie innym szanse... a moze nie tyle innym, co sobie... bo to w sumie od nas zalezy, co przetrwa te 10 lat, a co nie....

Britney Spears<od czasu do czasu słucham>
Shakira <wciąż u mnie i dla mnie najlepsza wokalistka jaką znam
>
Toni Braxton <uwielbiam>
Aaliyach
Ricky Martin
Aerosmith <nadal uwielbiamm tych gosci>
Papa Dance
Jennifer Lopez

Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości