3 wasze ukochane kapele i dlaczego

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Postprzez Colleen on 29 Lip 2005 03:11

Witek napisał(a):
Colleen napisał(a):Ooo NIN jak miło Z tego co wiem to chyba nie ma tu zbyt wielu osób, które by lubily ten zespół

Ich strata :] niech zaluja i placza :lmao:
Chociaz ja tez na poczatku tak srednio to lubilem ale jak posluchalem dluzej to nie moglem sie oderwac

Ja zależy co - And all that could have been mnie zwaliło z nóg i dalej zwala za każdym razem jak tego słucham, jak zobaczyłam dvd to w ogóle totalny odlot, po tym koncercie już wiedziałam, że to będzie jeden z moich ulubionych zespołów :) Dalej poszła (jak to dobrze być zakochanej w największym fanie NIN w szkole) Pretty Hate Machine i parę innych płyt, i zakochałam się na amen. Tylko że mam tylko dwie płyty i bardzo nad tym ubolewam... ;) A znowu Further The Downward Spiral to nie dla mnie... Za ciężkie ;P
Ostatnio edytowany przez Colleen, 29 Lip 2005 03:15, edytowano w sumie 1 raz

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez Witek on 29 Lip 2005 03:14

JA tylko jedna - ostatnia, ale spokojnie, nie od razu Rzym zbudowano :]
Awatar użytkownika
Witek
Get Ready

Od: 06 Lip 2005 02:54

Postprzez Colleen on 29 Lip 2005 03:18

Zaraz mi się dostanie, że offtop, ale jestem w dobrych stosunkach z adminami (ciasteczka i te sprawy ;P) więc- a masz ją może na kompie? ;) Nie mam 70 zeta, żeby kupić, a chętnie bym posłuchała...:)

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez Bon Jovi on 29 Lip 2005 13:52

Moje typy to:

1. Bon Jovi - wspaniała muzyka, towarzyszy mi od 1986 roku, za każdym razem częśtują mnie czymś ciekawym i ekscytującym.
2. Lady Pank - uwiedli mnie swoją gra w 1989 roku i tak pozostało do dziś, od 1990 roku zaczeli grać podobnie do Bon Jovi, słychać to częściowo na płycie z 1989 roku.
3. Vixen - także fajna kapela skaładająca się z samch kobiet, gitarzystka tego niemieckiego zespołu grała z Bon Jovi na jednej z tras koncertowych w 1989 roku, a tej kapeli słucham od 1990 roku. Skałd nieco się zmienił, jedynie gitarzystka pozostała ta sama i nowy ich album powraca do starego brzmienia zespołu. Gra bardzo podobna do Bon Jovi, tylko że koebiecy vocal jest.

Wymienił bym jeszcze dużo więcej zespołów, ale jest ich zbyt dużo.

"Livin' On A Prayer"
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Get Ready

Od: 01 Kwi 2004 06:15
Miejscowość: Warszawa -

Postprzez Little_Runaway ;-] on 27 Maj 2006 04:16

Heh, moje typy to:
1. (oczywiście) BON JOVI :boogie:
Coprawda, nie tak jak większość z Was, słucham ich dopiero od kwietnia tego roku :shiner:. Kocham ich muzykę, która jest naprawdę porywajaca, niezwykle głębokie teksty... W ich kawałkach można wybierać te, które są najlepsze na konkretny nastrój (przynajmniej ja mam je tak skatalogowane :grin: ). Uwielbiam głos Jona, jest świetny! Nie wspomnę już o fajnych teledyskach :shiner: :shiner: :grin:
2. Die toten hosen
Uwielbiam niemieckiego rocka już od baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dawna, a to jest mój ulubiony zespół w tej branży. Lubię głos wokalisty, ogólnie piosenki są niezwykle fajne, no i byłam na 2 koncertach i to jeszcze bardziej spotęgowało moją sympatię do tego zespołu :grin:
3. Happysad
Dobry, polski punk i świetne teksty. Ciekawy wokal. Nic dodać nic ująć. Brązowy medal dla Happysad :grin:

She's a little runaway
Daddy's girl learned fast
All those things he couldn't say
Ooh she's a little runaway...
Awatar użytkownika
Little_Runaway ;-]
Wanted Dead Or Alive

Od: 27 Maj 2006 02:57
Miejscowość: znienacka

Postprzez Green Man on 27 Maj 2006 15:26

1. Iron Maiden - Od nich zaczęło się u mnie słuchanie rockowej muzyki (i tu właściwie mógłbym skończyć :shiner: ). Nie mają sobie równych na koncertach i pomimo upływu czasu wciąż robią stary dobry heavy metal do jakiego nas zdążyli przyzwyczaić przez tyle lat. Up The Irons! :horns:

2. Deep Purple - Chyba najlepsza hard rockowa kapela na świecie. Niesamowity wokal, wspaniałe melodie i czad na koncertach :D

3. Bon Jovi - Tu nie będę się rozpisywał, poprostu są świetni, słucham ich od niespełna roku, ale już ich uwielbiam :D

Kolejność oczywiście nie ma znaczenia :P Wymienilbym pare kapel jeszcze, ale jak trzy to trzy :D
Awatar użytkownika
Green Man
Keep The Faith

Od: 05 Lut 2006 01:47
Miejscowość: Chorz

Postprzez Kourin on 27 Maj 2006 18:26

Tja.

1. Marillion. Za co? Nie potrafię nawet napisać. Moze za to, że jest to zespół z niesamowicie zróżnicowanym dorobkiem, za tworzenie muzyki nie tylko technicznie perfekcyjnej, ale i pękającej w szwach literacko - i nie mówię tu o tekstach, bo między literackością muzyki, a jej stosunkiem do tekstu jest ogromna różnica. Potrafią równie dobrze napisać czterominutowy, rockowy singiel i piętastominutowy utwór będący dziełem sztuki samym w sobie; utwory pełne słońca i optymizmu i ciężkie albumy konceptualne. No są kutfa de best, co ja będę dużo gadać :shiner:

2. a-ha. Tutaj słyszę różnorakie jęki i plaskanie się w czółka :P a-ha, w odróżnieniu od Marillionów, tworzą przede wszystkim muzykę do posłuchania, nie do zrozumienia. I robią to fenomenalnie! Bez względu na to, czy tworzyli lekki glam-pop w latach 80tych, czy melodyjny pop akustyczny w czasach obecnych, czy nawet chyba jedyny w historii popu album konceptualny (proszę mnie poprawić, jeśli się mylę), to robią to po prostu perfekcyjnie. I już. A wokal pana Harketa to miód na uszy.

3. TEH Goo Goo Dolls! Czyli plumkanie na gitarce do niezbyt skomplikowanego rytmu. No i Rzeznik :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Ricky Skywalker on 28 Maj 2006 04:48

1. Bon Jovi. Mimo wszystko. Mimo tych wszystkich błędów z singlami, ogólnie słabszych niż dawniej albumów etc. to jest to mój ulubiony zespół. Ich dorobek (a wliczam w to także solowe płyty Jona i Richa) jest jednak potężnym zbiorem świetnej muzyki: utworów świetnie wyważonych tak literacko, jak i dźwiękowo. Owszem, chłopaki mają obecnie zniżkę formy, ale mam nadzieję, że jeszcze się to zmieni i będziemy świadkami powrotu starego, dobrego Bon Jovi.
I dodając - jestem świadom, że być może w historii muzyki było trochę zespołów, które zasługują na miano wybitniejszych, ale jednak żaden tak nie trafia do mojego serca, jak BJ ;)

2. Europe. Zespół o podobnym stylu grania co chłopcy z BJ, o podobnym stażu scenicznym, tylko miał dłuższą przerwę, po której chyba mimo wszystko lepiej niż BJ powrócił na scenę - choć bez hitu na miare IML czy choćby nawet OWN. Wokalista - Joey Tempest - to właściciel jednego z najlepszych głosów w historii muzyki. Wszyscy znamy ich przebój The Final Countdown, a przecież mają też wiele innych, ciekawych piosenek, pod względem lirycznym niemal tak dobrych, jak bonjoviowe ;)

3. I tu jest problem, bo mniej więcej na równi mam Skid Row i Lambrettę. Pierwszy - wszyscy doskonale znacie, o drugim rozpisywałem się w innym topicu... ;) Tak Sebastian Bach jak i Linda Sundblad ze swoimi zespołami sprawili kiedyś, że przesłuchałem po parę piosenek, później sięgnąłem po całe dyskografie i tak już zostało. Szkoda, że oba zespoły już nie istnieją...

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez erfea on 29 Maj 2006 01:49

hmm a ja juz myślałam, że Lama napisze:" trzy... ok: Goo, Goo i Dolls :mwahaha:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Kourin on 29 Maj 2006 02:07

erfea napisał(a):hmm a ja juz myślałam, że Lama napisze:" trzy... ok: Goo, Goo i Dolls

Gdybym to pisała rok temu, to i owszem :shiner: A dziś... Powiem tak - gdy dziś Citibank uniemożliwił mi zapłacenie za to DVD (tak, tam w tych dwóch słówkach jest link :P) bo nie miałam kodów aktywacyjnych (a nie mogłam ich uzyskać z ich winy) to była taka rozpierducha, że łeb mały :P

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez erfea on 29 Maj 2006 02:16

Czyje to Ma ryja on ? a nie Marillion ... cóż... tajnie masz ;P
Ja tam w chwili obecnej męczę Blackmore's Night, Sheryl Crow (1 album :shiner: ) i GGD... i to jest moja wielka trójka :)

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Kourin on 29 Maj 2006 02:21

Uważaj, Smoczusiu, jak się wejdzie między lamę a jej Marillion to można tego gorzko pożałować :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 29 Maj 2006 02:33

erfea napisał(a):Sheryl Crow (1 album :shiner: )

od kiedy ona to zespol :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez ania_ughr on 31 Maj 2006 19:24

U mnie obecnie tych zespołow byłoby co najmniej 6, ale jeżeli muszę zmieścić się w trójce, to wybieram
1] Bon Jovi- za całokształt. Nikt nigdy nie zrobił na mnie tak wielkiego wrażenia, pod każdym względem. Mimo wszystkich zmian na gorsze ja wciąż w nich wierzę. No i takich koncertow nie gra nikt :grin:
2] Pearl Jam ! - rewelacyjne teksty, uderzające w samą istotę duszy, gitary, silny głos Veddera i jego specyficzna osobowość. Ot co! :shiner:
3] Soundgarden/Audioslave - zamieszczam tutaj dwa zespoły, ale należące do jednego wokalisty, tak więc myśle że moznaby to uznać za jedno [choć tworzyły nieco odmienną muzykę] pan Chris Cornell to dla mnie objawienie :pokoj: - zachrypniety głos, skala jaka nie słyszałam nigdzie ingdziej, wściekla ironia, oraz odrobina nadziei..
aaa

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Kourin on 31 Maj 2006 23:37

ania_ughr napisał(a):Audioslave

Czy tylko ja, oglądając ich występ na Live8, zastanawiałam się, czy to próba, czy im się coś z lekka rozjechało? :confuse:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez ania_ughr on 01 Cze 2006 01:10

Kourin napisał(a):
Czy tylko ja, oglądając ich występ na Live8, zastanawiałam się, czy to próba, czy im się coś z lekka rozjechało? :confuse:

Tak, na niektórych koncertach jakoś od roku 2004 Chris Cornell ma pewne problemy wokalne. Choć, całe szczescie nie zdarza się to często. Polecam koncert z Kuby 2005, albo Nowego Jorku :grin: tam widać znaczną poprawe formy!:)

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez creemka on 16 Lis 2006 02:35

moje 3 ukochane zespoły to:

1.Bon Jovi-ubóstwiam ich za wszystko :grin: .Przepiękne teksty,śliczne piosenki,cudowny głos Jona i świetne solówki Richiego :boogie:
po prostu najlepsza grupa rockowa jaką znam :horns:

2.DŻEM-zespół wszczech czasów :grin:
Kocham Dżem ten Ryśkowy i ten z maćkiem ;D
Piękne,wzruszające teksty,piosenki i czadowe koncerty :rockband:

3.CREE-zespół Sebastiana Riedla syna RYŚKA :grin:
Piękne,wzruszające teksty,piosenki i czadowe koncerty :rockband:

i właśnie od CREE wzieła sie moja ksywka :grin:
Awatar użytkownika
creemka
Get Ready

Od: 16 Lis 2006 02:18
Miejscowość: kamien pomorski

Postprzez agatka on 16 Lis 2006 03:21

[fquote="agatka"]1. Bon Jovi - kometarz zbedny

2. The Scorpions i kapela pt. Bryan Adams - Scorpionsi za swietne kawalki, melodyjne, w szczegolnosci za Lonley nights, podoba mi sie glos wokalisty. Adams - za swietne kawalki, melodyjne, podoba mi sie glos Bryana i werwa jego zespolu na koncertach (ktore sa rownie urozmaicone jak te BJ btw.. :shiner: )

3. Dire Straits (+ Mark solo), Gn'R, Def Leppard/White Lion/Europe, Alice Cooper ( :boogie: ), Mark Oldfield, czesciowo Roxette, Genesis, z polskich Bracia Cugowscy, IRA i stara Budka Suflera (do "Nic nie boli tak jak zycie"), aaa! i jeszcze Gary Moore, Queen i wiele wiele innych. Zdecydowanego faworyta na miejsce 3 nie da sie wytypowac.[/fquote]

O niezle, co ja tu najlepszego popisalam! :lmao:
Mala aktualizacja:
1. BJ
2. Cinderella
3. Def Leppard / Winger / Hardline

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Days on 16 Lis 2006 03:38

jezuuu u mnei tez by sie przydala aktualizacja, ale chwilowo nie moge ustalic, gdzie w tej aktualizacji by The Corrs bylo... a jeszcze cale Indie trzeba tam wlozyc... kurde no musze to przemyslec XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Kourin on 16 Lis 2006 05:57

U mnie tylko taka akutalizacja, że GGD wskoczyli z powrotem na drugą pozycję, czyli obecnie jest:

1) Marillion
2) GGD
3) a-ha

No. :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

PoprzedniaNastępna