3 wasze ukochane kapele i dlaczego

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Postprzez Anonymous on 18 Mar 2005 03:43

1. Bon Jovi - za to jaka tworza muzyke i ogolnie
2. Swollen Members - za ich energie i pasje jaka czerpie z ich muzyki
3. Tutaj chyba reszta mojej mieszanki zespolow o roznych stylach muzycznych.
Anonymous

Postprzez agatka on 18 Mar 2005 04:48

1. Bon Jovi - kometarz zbedny

2. The Scorpions i kapela pt. Bryan Adams - Scorpionsi za swietne kawalki, melodyjne, w szczegolnosci za Lonley nights, podoba mi sie glos wokalisty. Adams - za swietne kawalki, melodyjne, podoba mi sie glos Bryana i werwa jego zespolu na koncertach (ktore sa rownie urozmaicone jak te BJ btw.. :shiner: )

3. Dire Straits (+ Mark solo), Gn'R, Def Leppard/White Lion/Europe, Alice Cooper ( :boogie: ), Mark Oldfield, czesciowo Roxette, Genesis, z polskich Bracia Cugowscy, IRA i stara Budka Suflera (do "Nic nie boli tak jak zycie"), aaa! i jeszcze Gary Moore, Queen i wiele wiele innych. Zdecydowanego faworyta na miejsce 3 nie da sie wytypowac.

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez NiKKi Rebel on 20 Mar 2005 17:38

iron maiden & nightwish.. za teksty, za to że kazda płyta jest wspaniała&niesamowita, za boskie koncerty [i że 29maja zobacze ich ponownie razem na scenie], inspiracje, za to że sa absolutnie niezwykli i niesamowici [serducho]

apocalyptica, blind guardian, bon jovi, diary of dreams, ensiferum, guns n roses, judas priest, katatonia, manson, metallica, moi dix mois/malice mizer, my dying bride, paradise lost, rammstein, sonata arctica, umbra et image, velvet revolver i tak dalej i tak dalej ;)

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Strati on 25 Mar 2005 16:30

Ja generalnie slucham heavy metalu, glownie klasycznego z lat '80
moje najkochansze kapele to Running Wild, X-Wild, Accept, U.D.O, W.A.S.P, Manowar... z nowszych ostatnio szaleje za Gun Barrel

Slucham tez duzo hairmetalu, oczywiscie BJ ale tez Motley Crue, Skid Row, Cindirella, Europe, Vixen etc...

A jakimis inymi odmainami rocka i metalu tez nie gardze ale wsrod nich nie mam jakisch ulubionych kapel za ktorymi szaleje i ktorych moge non stop sluchac i sikac po nogach jak tylko mam okazje pojechac na jakis koncert :)

I'm a lady in a rockn'roll hell!
Awatar użytkownika
Strati
Get Ready

Od: 27 Paź 2004 01:09
Miejscowość: Wroc

Postprzez ROKITA on 28 Mar 2005 03:54

ok jak wszyscy wypisuja wiecej to ja terz sie nie bede ograniczac
no doubt,rednex,roxette,nighwih,kult, ira, lady pank, lombard,dzem,hey,big cyc,blenders,o n a ,urszula, kowalska, maanam,areosmith,offspring,europa,queen,iron maiden,metallica,stratovarius,evanscence,linkin park,gn'r,r.sambora i tak na koncu bon jovi. jest napewno wiecej tych zespolow ale teraz jakos te mi sie nasunely...

jestem diab
Awatar użytkownika
ROKITA
Livin' On A Prayer

Od: 20 Lut 2005 04:59
Miejscowość: wroc

Postprzez Marcia on 03 Maj 2005 00:28

Dobra ,dobra , dobra... 3 ulubione. Jak 3 ulubione to ja dam aż 6.

1. Na pierwszym miejscu i absolutnie bezapelacyjnie : DEFTONES [serducho]
2. Na drugim też tak samo bezapelacyjnie : GLASSJAW
3. Na czecim będą razem :Guano Apes i Incubus
4. A na czwartym..raczej sporadycznie ,ale uwielbiam TooL'a

:grin: ..wiem..trochę się u mnie zmieniło w kwestii muzyki.

In my eyes,indisposed
In disguise as no one knows
Hides the face, lies the snake
The sun in my disgrace
Boiling heat, summer stench
'Neath the black the sky looks dead
Call my name through the cream
And I'll hear you scream again...
Awatar użytkownika
Marcia
Livin' On A Prayer

Od: 24 Mar 2002 18:01
Miejscowość: Sopot

Postprzez erfea on 04 Maj 2005 19:29

Hmm trzy i to jeszcze najukochańsze... no cóż to spróbujemy:
1. Nightwish - bo są!
2. Richie Sambora - może to nie kapela, ale człowiek orkiestra :grin:
3. The Corrs - za folkowe klimaty

Na chwile obecną prezentuje się to tak :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 04 Maj 2005 20:17

1. Venom
2. Kat
3. Testament.

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez Days on 04 Maj 2005 21:50

erfea napisał(a):The Corrs - za folkowe klimaty

another one.......... :D normalnie chyba powinnam sie do partii politycznej zapisac jakies :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Strati on 05 Maj 2005 01:13

Jon Bon Jovi '87 napisał(a):1. Venom
2. Kat
3. Testament.

mało bondżowiaste klimaty :D

I'm a lady in a rockn'roll hell!
Awatar użytkownika
Strati
Get Ready

Od: 27 Paź 2004 01:09
Miejscowość: Wroc

Postprzez ROKITA on 05 Maj 2005 01:53

jestem pod wrazenie kto tu wrocił.....

jestem diab
Awatar użytkownika
ROKITA
Livin' On A Prayer

Od: 20 Lut 2005 04:59
Miejscowość: wroc

Postprzez erfea on 06 Maj 2005 19:22

Days napisał(a):
erfea napisał(a):The Corrs - za folkowe klimaty

another one.......... :D normalnie chyba powinnam sie do partii politycznej zapisac jakies :P

Oj elfie... jaki Ty masz na mnie wpływ... chyba największy z tych których nie znam osobiście - możesz czuć się wyróżniona... :shiner:
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Twisted Sister on 18 Lip 2005 14:45

Ja kocham przede wszystkim hair metal, więc moja Złota Trójka będzie kudłata aż miło:
1. BON JOVI-a jakżeby inaczej???????????
2. Aerosmith
3. KISS

Poza tym: IRA, Whitesnake, Europe, G'n'R, Def Leppard, Deep Purple, Iron Maiden, Alice Cooper, Poison, Van Halen, TSA... i tak dalej, a pomijając kapele, uwielbiam Ryśka S. solo

[ Dodano: 18 Lip 2005 11:45 ]
Ja kocham przede wszystkim hair metal, więc moja Złota Trójka będzie kudłata aż miło:
1. BON JOVI-a jakżeby inaczej???????????
2. Aerosmith
3. KISS

Poza tym: IRA, Whitesnake, Europe, G'n'R, Def Leppard, Deep Purple, Iron Maiden, Alice Cooper, Poison, Van Halen, TSA... i tak dalej, a pomijając kapele, uwielbiam Ryśka S. solo :rofl:
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Od: 18 Lip 2005 14:16
Miejscowość: Bydgoszcz Rock City XD

Postprzez Klaudia on 18 Lip 2005 16:58

Dobra, jak wszyscy, to wszyscy :shiner:
Nie ma już ukochanych kapel, takich o których wiedziałabym wszystko, miałabym wszystkie płyty bla bla bla ;) Ja przez ostatnie pół roku słucham tzw. radiowego shitu :lmao: czyli wszystkiego co fajne, lekkie i łatwo wpadające w ucho :grin:

Bon Jovi - to była moja pierwsza wielka muzyczna miłość, trwała najdłużej i zawsze będę mieć sentyment, nawet pomimo tego, że płyt BJ nie słuchałam przez ponad rok :crazy: Nie ciągnie mnie (może tylko czasowo), chyba się 'objadłam', tak samo jak tegorocznymi truskawkami :lmao: (moment na wyzwiska :grin: - nie krępujcie się :lmao: )

IRA - mimo wszystko dała mi chyba więcej niż BJ, ale podkreślam to 'chyba'. Zaczynając słuchać IRY byłam bardziej dojrzała emocjonalnie, że tak powiem. Płyty nadal włączam :grin: , ale już z mniejszą częstotliwością niż kiedyś. No i wielgachny + za wszystkie koncerty :boogie: :grin:

Trzciego zespołu nie mam i nigdy nie miałam. Raz cześciej słucham Comy, raz Lady Pank, raz Perfektu, T.Love, Harlemu czy czegokolwiek innego.

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez olcat on 18 Lip 2005 18:37

Dwie pierwsze wymienię bez problemu, przy trzeciej będę się musiała zastanowić...

1.BON JOVI: bo od nich zaczęłam słuchać naprawdę porządnej muzyki, bo zawsze dawali mi niesamowitego kopa pozytywnej energii, bo wydali "These Days" i "New Jersey", bo przez bezsensowne kłótnie nie spieprzyli swojej kariery, jak to zrobiło wiele świetnych zespołów rockowych (jak na przykład ten o którym będzie mowa w punkcie drugim, a może i jeszcze trzecim...), bo dzięki nim odkryłam, czym może być muzyka, bo Richie gra ślicznie na gitarze, bo Jon jest posiadaczem jednego z lepszych głosów, które zdarzyło mi się słyszeć... Bo nie wiem co jeszcze, ale na pewno byłoby tego jeszcze wiele :grin:

2.GUNS N'ROSES (oczywiście do roku 1992.): bo Axl nawet śpiewając o tanim winie potrafi robić to z pasją :shiner: , bo Slash jest najlepszym gitarzystą świata, bo Matt wali jak dwie perkusje, bo Izzy wygląda jak zbity spaniel, bo Duff wymiata na basie a poza tym zawsze miałam do niego słabość, bo nie ma takiego tematu o którym oni nie odważyliby się zaśpiewać, bo przez nich stałam się jeszcze bardziej wulgarna i pyskata niż wcześniej :mwahaha: bo teksty Axla udowadniają mi, że są jeszcze na świecie ludzie, którzy mają bardziej nasrane we łbie niż ja :grin: bo lubię kiedy ludzie na ulicy gapią się na tył mojej bluzy (dla niewtajemniczonych: tył bluzy AFD przedstawia dziewczynke gwałconą przez kosmicznego potwora, czyli pierwotną okładkę płyty :D), bo wszystkie kobiety Axla były tak niedorozwinięte umysłowo, że przy nich podnosiło się moje poczucie własnej wartości, bo Axl bez koszulki świetnie prezentuje się na moich ścianach, bo przy "Paradise City" puszczonym na pełny regulator matka nie odważa się wejść do mojego pokoju, bo "Sweet child o'mine" jest słodkie :grin: , bo kolesie mają wyobraźnię, bo Slash ma z całą pewnością bardzo ciekawe okazy fauny we włosach :mwahaha:, bo tak.

I tu musiałam się zastanowić i dokonać wyboru pomiędzy Skid Row z Sebastianem, Aerosmith, The Doors i U2. Wybrałam (fanfary)....

3.SKID ROW, z Sebastianem na wokalu: za cholerę nie wiem, czemu. Ale tu prawdopodobnie będzie wchodzić w gre moja nieskrywana obsesja na punkcie pana Sebastiana Bacha, więc nie pytajcie :shiner:

It's amazing
With the blink of an eye you finally see the light
It's amazing
When the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
And I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight ...
Awatar użytkownika
olcat
Get Ready

Od: 24 Kwi 2005 01:32
Miejscowość: Paradise City (Krak

Postprzez Arha on 18 Lip 2005 22:43

Olcat ad 2. :grin: to mamy ten sam problem, bo mi kiedyś chcieli Live era zabronić słuchać bo zauważyli, że przez tą muzykę robię się arogancka i nie poznają własnego dziecka. A panny Axla... no dobra, co do Erin to się nie wypowiadam, ale do Stephanie nic nie mam.

Zeby nie było, że offtop, to ja tylko chciałam dokonać małej korekty swojej listy :p

1. Guns n' roses - Slash oczywiście najlepszy, Duff to mimo wszystko miłość moja niezmienna, poza tym dzięki nim serio się zrobiłam arogancka i mi to wcale nie przeszkadza :shiner: no i za to, że w trudnych chwilach słucham AFD, bo - hahaha - stopień wqrzenia Axla i poziom buntu w tych piosenkach dodaje mi woli walki. No i oczywiście za teledyski :P

2. Velveci zdetronizowani, na ich miejsce zapraszamy Whitesnake. Bo to nie chodzi o to, że to kiczowate piosenki o miłości (niech mi ktoś spróbuje nazwać 'Can't go on' kiczowatą to nawet nie będę się męczyła z przegryzaniem tętnicy szyjnej, po prostu wygryzę wszystko, a to źle wygląda w trumnie...), to są kiczowate piosenki o miłości, które duuużo dla mnie znaczą... a poza tym to Coverdale ma cudny głos

3. Standartowy tłok: Aerosmith, HIM, Ironi, Bon Jovi (triumfalny powrót) i Dire Straits

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Witek on 28 Lip 2005 19:18

1. Guns N' Roses - za wszystko, wszyscy juz napisali prawie wszystko o nich, z tym,ze jeszcze darze sympatia nowy zespol (nie bic), Madagascar czy The Blues sa dla mnie fantastyczne

2. Ira - co tu duzo pisac, swietny polski zespol, za muzyke, za teksty, no i koncerty :D

3. Bon Jovi, NIN, Queen.... nie pisze dlaczego, nie chce mi sie :P
Awatar użytkownika
Witek
Get Ready

Od: 06 Lip 2005 02:54

Postprzez Colleen on 29 Lip 2005 02:34

Witek napisał(a):
3. Bon Jovi, NIN, Queen.... nie pisze dlaczego, nie chce mi sie :P

Ooo NIN jak miło :) Z tego co wiem to chyba nie ma tu zbyt wielu osób, które by lubily ten zespół :lmao:

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez klaudi on 29 Lip 2005 02:55

u mnie jest tak:
1 Bon Jovi-za wszystko co zrobili
2 HIM- za głos lidera
3 Evanescence za ciekawe piosenki

then I'm wrong yeah I'm wrong This ain't a love song
Awatar użytkownika
klaudi
Get Ready

Od: 10 Cze 2005 01:51
Miejscowość: Brzoz

Postprzez Witek on 29 Lip 2005 02:55

Colleen napisał(a):Ooo NIN jak miło Z tego co wiem to chyba nie ma tu zbyt wielu osób, które by lubily ten zespół

Ich strata :] niech zaluja i placza :lmao:
Chociaz ja tez na poczatku tak srednio to lubilem ale jak posluchalem dluzej to nie moglem sie oderwac
Awatar użytkownika
Witek
Get Ready

Od: 06 Lip 2005 02:54

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music