U2

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

U2

Postprzez Days on 17 Gru 2004 04:14

Ok albo jestem slepa, albo nie znalazlam tematu o tym cudownym irlandzkim zespole, wiec go zakladam....

Glownie ze wzgledu na to, ze podobno 5 Lipca maja zagrac na stadionie w Chorzowie (info dotarlo do mnie poczta pantoflowa fanowska :P).

Jak zwykle - co o nich sadzicie i przede wszystkim - KTO WYBIERA SIE ZE MNA NA KONCERT???

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Tico on 17 Gru 2004 05:12

Ja się wybieram na koncert, jeśli nie będą grać w Polsce to jade do Niemiec albo gdzieś... koncert U2 w 2005 roku zalicze na 100% :grin:

Co sądzę o U2? Według mnie to największy zespół świata ostatnich 25 lat. Można go na równi stawiać z Led Zeppelin czy Pink Floyd jeśli chodzi o wkład w muzykę rozrywkową i nie tylko. Według mnie to niestety ale Bon Jovi są o klase niżej ;P
Natomiast zbytnio ich jakoś nie uwielbiam. Posłucham czasem, jest kilka piosenek bez których nie wyobrażam sobie świata, ale jest kilka zespołów które lubie zdecydowanie bardziej. O! :grin:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez NiKKi Rebel on 17 Gru 2004 18:41

mnie muzyka U2 jakoś nigdy specjalnie nie powalała, lubie, owszem, ale bez większych zachwytów :crazy:

.... ale gdybym tlyko była wtedy w Polsce to na koncert na pewno sie wybiore .. może wtedy do mnie trafią :grin:
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Marwara on 17 Gru 2004 18:49

muzyka U2 do mnie nie trafia, choć na prawdę starałam się (przesłuchałam pare płyt itd.)
widać nie mój klimat i nie moje melodie :wink:
Awatar użytkownika
Marwara
Keep The Faith

Od: 18 Sty 2004 18:25
Miejscowość: Dolina Mgie

Postprzez Days on 19 Gru 2004 20:34

Natomiast zbytnio ich jakoś nie uwielbiam. Posłucham czasem, jest kilka piosenek bez których nie wyobrażam sobie świata, ale jest kilka zespołów które lubie zdecydowanie bardziej. O!

hm... a mimo to gotowy jestes wydac okolo 200zl za bilet + 100zl za transport, zeby jechac na ich koncert np do Niemiec???

jezeli chodzi o mnie, to zaczelo sie w sumie typowo - Sunday Bloody Sunday... Sposob, w jaki Bono spiewa ta piosenke, jej text, jej dno, jej nadinterpretacje zazwyczaj niewlasciwe i tlumaczacy sie Bono:
"This is not a rebel song... This is Sunday Blody Sunday..."

pozniej bylo Joshua Tree, czyli wg mnie najlepsza plyta ostatnich 30 lat i niesamowite klimaty... Sposob, w jaki Bono pisze texty, w jaki spiewa, niesamowite gitary Edge'a, ktore mozna rozpoznac od razu po pierwszych dzwiekach i to, ze oni zawsze pisza o tym, o czym powinni... Pisza swietnie, graja niesamowicie i przejmuja sie... no i sa Irlandczykami :P

polecam mala historie U2 opowiadana na antenie BBC Radio 2
http://www.ugrad.cs.ubc.ca/~w5w3/u2story.html

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Tico on 19 Gru 2004 21:52

hm... a mimo to gotowy jestes wydac okolo 200zl za bilet + 100zl za transport, zeby jechac na ich koncert np do Niemiec???

To zależy od ilości koncertów w tym roku, a tu nie jest ciekawie (tzn bardziej pasuje określenie że jest ZAciekawie ;P) w każdym razie U2 jest pierwszym zespołem którego nie jestem wielkim fanem a bez problemu i bez nudów potrafiłem obejrzeć koncert na kompie, w całości. Uważam ich koncerty za chyba najlepsze na świecie przynajmniej z tego co widziałem.
Polska --> jade na 100%
Niemcy --> pewne opory są ze względu na ilość posiadanej kasy.
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Days on 19 Gru 2004 22:57

no tak ja tez uwazam, ze U2 daja najlepsze koncerty na swiecie... to dobrze, ze sie tu zgadzamy :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Cr@sH on 21 Gru 2004 02:22

lubie U2 umnie 2 hierarchi teraz jest na 3 miejscu (po BJ i Def Leppard i wspolnie z The Corrs i Sheryl Crow) pierwsza piosenka ktora mi si9e spodobala byla Mysterious Ways to jest cudowny utwor pozniej byl maly przestoj album pop wogole mi sie nie podobal. no a album All That You Can't Leave Behind jest caly super i najbardziej mi sie podba z wszytkich.
a co do koncertow to so dobre, ale i tak uwazam ze BJ daja lepsze (moj obiektywizm sie wlaczyl :rofl: )
Awatar użytkownika
Cr@sH
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 21:39
Miejscowość: Wrze

Postprzez Days on 12 Sty 2005 21:19

http://www.u2tours.com/rumors/ :pray: :pray: :pray:

narazie plota, ale za to JAKA!!!!

*Days idzie lezec krzyzem w oczekiwaniu ze ta plota okaze sie prawda* :pray: :pray: :pray:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez NiKKi Rebel on 13 Sty 2005 03:07

grr, chyba bede musiała obejśc sie smakiem - mając do wyboru Wiedeń z U2 wybieram Wiedeń .. troche skzoda - kocham koncerty .. ale za to delegacja rodzinna w postaci mamusi sie pojawi .. a ja moze zalicze koncert w Wiedniu? :grin:
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Postprzez Days on 13 Sty 2005 03:54

tzn Wieden na wycieczke tak??/ czy tez na jakis koncert?

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 15 Sty 2005 01:11

Ok... jak przyjada do Polski to sie postaram wybrać... liczyłabym wtedy na jakieś Miłe Towarzystwo, bo samej mnie rodzinka nie puści (ile to ja mam już lat... :confuse: :shiner: )!
A jak nie przyjadą do Azji, to niestety zostane w domu...

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Days on 15 Sty 2005 02:24

no to spoko - ja jak narazie zbieram ekipe... juz mam qmpla megafana, kolezanke fanke i jak chces zto mozesz sie do nas dolaczyc :D im wiecej tym lepiej :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez NiKKi Rebel on 15 Sty 2005 19:45

Days napisał(a):tzn Wieden na wycieczke tak??/ czy tez na jakis koncert?

konkretniej to robota, ale kto by sie tym przejmował ;) a koncerciki jak sie jakiś trafi to i owszem [zwłaszcza ze bilety moge miec za free], jak sister bedzie szła na U2 to przejde sie z nią, jak nie to trudno - sama sie boje :lmao:
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Postprzez Days on 15 Sty 2005 23:18

NiKKi Rebel napisał(a):
Days napisał(a):tzn Wieden na wycieczke tak??/ czy tez na jakis koncert?

konkretniej to robota, ale kto by sie tym przejmował ;) a koncerciki jak sie jakiś trafi to i owszem [zwłaszcza ze bilety moge miec za free], jak sister bedzie szła na U2 to przejde sie z nią, jak nie to trudno - sama sie boje :lmao:

tlumacz sie dalej z wybranego elementu textu :D *ciekawska Days* :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez NiKKi Rebel on 16 Sty 2005 00:40

spox :)
a więc tak .. moja siostra cioteczna mieszka w wiedniu ... już chyba z 8 lat .. no i przez ten czas wyrobiła sobie różne różniste znajomości .. i gdy nadchodzi koncert ona dzwoni do wszystkich swoich znajomych i załatwia bilety, tyle ile się chce.

mam coraz wieksza ochote na koncert U2 ... hmm...
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Postprzez Days on 16 Sty 2005 01:51

qrde ja mam brata ciotecznego ci mieszka z rodzina w Wiedniu od 22 lat (czyli od urodzenia a jego rodzina to w sumie dluzej bo od 1980 roku) i ze tez on nie ma znajomosci :| eh.. swiat nie jest fair... powiedz mi ze jeszcz eten koncert BJ co byla stomialas darmowe bilety :P

anyway moja sis mi powiedziala ze jedzie ze mna :D fajnie - coraz wieksza ekipa sie szykuje.. zeby tylko ten koncert byl.. a jakby bl w Pradz eto w sumie tez bym pojechala :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez NiKKi Rebel on 16 Sty 2005 02:01

Days napisał(a):. powiedz mi ze jeszcz eten koncert BJ co byla stomialas darmowe bilety :P

ano darmowe były [i na nightwish z resztą też] :mwahaha:
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Postprzez Days on 16 Sty 2005 03:00

ty...................... a na Corrsow by zalatwila? w sumie to pewnie to tak tylko rodzinnie ;P ale tak pytam na wszelki wypadek...

qrde grali w lipcu w Schoenbrunn'ie (pewnie zle napisalam - z 10 razy tam bylam i nigdy nie wiem jak sie pisze :P) i podobno nawet tam proc ztych normalnych biletow co kosztowaly 40-50euro, byly tez VIPowskie co kosztowaly 215 :omg: (nie wiem co znaczy VIPowskie :P)

anyway fajnie miec taka sis :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Go on 24 Sty 2005 17:12

Zajrzyjcie TU i cieszcie się tak samo jak ja

:boogie: :grin: :boogie:

[size=75]Niemo