Która lepsza?

The King Of Swing board.

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja Poszczególni członkowie Richie Sambora

Która lepsza?

Postprzez kawa on 07 Cze 2004 04:55

U Jona jest, tu jeszcze nie ma. :grin:

Która solowa płyta Sambory podoba się wam bardziej? Której słuchacie częściej?

Według mnie o niebo lepszą i ciekawszą płytką jest Stranger. Mogłabym jej słuchać cały czas i wiem, że napewno nie znudziłaby mi się.
Undiscovered Soul też bardzo lubię, ale jednak pierwsza płytka częściej znajduje się w wieży niż ta druga.

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez sdms on 07 Cze 2004 17:22

Undiscovered Soul... Chociaż Stranger jest równie dobry :)

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Klaudia on 07 Cze 2004 18:08

Po krótkim zastanowieniu wybieram Stranger in this town

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Kourin on 07 Cze 2004 19:32

Stranger, bez dwóch zdań. Undiscovered Soul jest ciekawa, ale jest na niej kilka piosenek, które czasem przeskakuję (typu "Chained" czy "Down Side Of Love"). Stranger za to ma tę "wadę", że nie mogę go słuchać ot, tak sobie, bo do mnie w ogóle nie dociera. Jest to płyta specyficzna, a US jest bardziej uniwersalna.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez hard on 07 Cze 2004 21:08

stranger :pray:
Razem z TD sa dla mnie najlepszymi płytami.
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez agatka on 07 Cze 2004 21:27

Bezdyskusyjnie Stranger... to jest taka super plytka.. ! Wydaje mi sie ze jest ona 100 razy bardziej przemyslana niz wszystkie plyty BJ (no moze z wyjatkiem TD) i nagrana nie z przymusu tak jak np. Bounce ... (takie odnosze wrazenie) :Fade-color

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Gina on 07 Cze 2004 21:41

Nie będę się wyróżniać, zdecydowanie Stranger... chociać na US jest undiscovered i kilka innych cudownych piosenek Stranger ma TEN klimat .. Jedna z najlepszych płyt ever, nie tylko biorac pod uwage dzialalnosc Bon Jovi czy poszczegolnych jego czlonków...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Tico on 08 Cze 2004 02:12

Słyszałem tylko Strangera i jakoś no nie przypadł mi do gustu. No dobra już się nie będę czepiał Richiego.... :P Wole jednak jak wszyscy są razem i razem grają...
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Gina on 08 Cze 2004 20:28

Ticuś > raz tylko słyszałeś czy więcej ? Bo jak raz to ja bym radziła drugi (i trzeci i czwarty :grin: ) ta płytka jest świetna, tyle że potrzebuje odpowiedniego klimatu żeby można było ją naprawde docenić.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Tico on 08 Cze 2004 21:22

To może nie miałem jeszcze takiego odpowiedniego klimatu...może kiedyś...jak przekonam się do umiejętności wokalnych pana Sambory i do tego typu "klimatycznych" płyt. Ja nie mówie że ta płyta jest zła, czy coś w tym rodzaju tylko że nigdy mnie jakoś "nie brała".

ino offtopem zajade, podobnie jest z solowym projektem Adriana Smitha z Maiden czyli A.S.A.P. i płytką Silver and Gold. Podoba mi się ale wolę go z Maiden ew z Dickinsonem :grin:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Kourin on 08 Cze 2004 21:59

Tico napisał(a):Słyszałem tylko Strangera i jakoś no nie przypadł mi do gustu.

"Strangera" dostałam na urodziny (styczeń), przesłuchałam raz, a następny raz dopiero w lipcu... A dlaczego? Właśnie dlatego, że mi nie przypadł do gustu, bo:

Gina napisał(a):ta płytka jest świetna, tyle że potrzebuje odpowiedniego klimatu żeby można było ją naprawde docenić.

Właśnie, właśnie. U mnie potrzebny był środek nocy w autokarze pędzącym przez pustą niemiecką autostradę, deszcz walący o szybę, zimno, ciemno, smutno... I zawodzenie Rycha w "Rest In Peace"... :pray:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Arha on 09 Cze 2004 01:08

Napisałam wypracowanie i internet padł. Teraz napiszę tylko, ze zgadzam się z przedmówczyniami, Strangera słucham tylko po północy, tylko w wakacje, tylko z dala od zgiełku, i pomijam tylko Rest in Peace.

Ogólnie rzecz biorąc US jest dobre, ale jakoś nie przemawia do mnie... zbyt... eee... pogodne? Słucham tylko fallen from Graceland i If God was a woman.

Czyli innymi słowy wolę Strangera :grin:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez erfea on 11 Cze 2004 20:50

Każda jest inna, więc ciężko tak porównywać... Osobiście bardziej wolę Strangera... za ten klimat. To jest płyta której należy słuchać jako całości, nie jako oddzielnych utworów. US również jest wspaniała, ale jakoś mniej mnie wzięła... nie była to jak w przypadku SIYY miłość od pierwszego wejrzenia... :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Bon Jovi on 30 Maj 2005 10:38

Mi się obie podobają, każda ma inny klimat, ale każda z nich jest świetna:-)
Chciałem wpisać moje ulubione typy, przynajmniej po 3 z każdej, ale nie mogłem sie zdecydować, więc pozostaje mi napisac że obie płytki w całości mi się bardzo podobaja i wracam do nich z tą samą częstotliwością.

"Livin' On A Prayer"
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Get Ready

Od: 01 Kwi 2004 06:15
Miejscowość: Warszawa -

Postprzez Dandys on 31 Lip 2005 23:22

Stranger in this town , "Father time" moglbym sluchac bez przerwy
Awatar użytkownika
Dandys
Get Ready

Od: 31 Lip 2005 23:06
Miejscowość: Szczecin

Postprzez Twisted Sister on 01 Sie 2005 15:01

Zdecydowanie Stranger, choćby za ten niesamowity klimat właśnie.... Ale US teź lubię. A przy Strangerze też najczęściej omijam "Rest In Peace". Epidemia jakaś z tym pierwszym kawałkiem, czy co?
A Stranger to w końcu moja ulubiona płyta.....eeeee, jeśli nie liczyć TD. :boogie: ZWŁASZCZA PO PÓŁNOCY, ale nie tylko.... Chociaż w dzień cały klimat gdzieś przepada....
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Od: 18 Lip 2005 14:16
Miejscowość: Bydgoszcz Rock City XD

Postprzez cRaSh on 07 Sie 2005 15:56

Wszystko zalezy od klimatu. Stranger jest plyta wybitna (tak, nie boje sie tego slowa ;) ) i jesli jestes w odpowiednim stanie duchowym zeby jej sluchac, to spelni ona calkowicie jego oczekiwania. Po przesluchaniu nie ma sie odczucia jakies pustki, czy ze brakuje jakiegos elementu.. Ta plyta jest kompletna od tracku 1 (ja tam lubie RIP) do ostatniego.

Za to na Undiscovered mam ostatnio czesto fazy, i ciagle odkrywam cos nowego, jakis fragment wokalu, jakis tekst, fragment muzyki...
Zgadzam sie, ze plyta jest bardziej 'uniwersalna' niż Stranger, ale nie potrafie w tym momencie napisac, ze jest lepsza/gorsza bo cos tam...
Po prostu jest inna, ale obie uwielbiam :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja Poszczególni członkowie Richie Sambora

Powróć do Richie Sambora