Podwórkowe kapele

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Podwórkowe kapele

Postprzez Klaudia on 09 Lis 2003 22:13

Ostatnimi czasy bardzo czesto slucham takich zespołów, które (jeszcze) się nie wybiły. Grają rocka, próby mają gdzieś w garażu, a cała "rockowa" (wiem, wiem durne określenie, ale nie umiem teraz znaleźć innego) młodzież chodzi na ich koncerty.
Pamiętam, jak całkiem nie tak dawno, Łzy też były takim zespołem, kaseta z ich nagraniami krążyła chyba po całym Rybniku i okolicach ;) Wybili się ... teraz już jakos do mnie nie trafiają :/
Ostatnie kilka miesięcy mam małego świra na punkcie, nieistniejącego już Epitafium. Chociaż nie całkiem nieistniejącego, bo kilka osób z Epitafium i kilka osób z innego zespołu, stworzyli GATUNEK.
Teraz desperacko poszukuje ich niedawno nagranego dema i czekam na koncert :grin:

Jaki macie stosunek do takich "podwórkowych" kapel?
A może sami już taką macie? :>

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez marta_bongiovi on 09 Lis 2003 23:08

Ja nie mam takiej kapeli:D A słyszałam o Czaqu (jak co niektórzy na tym forum;)) i jeszcze przyjaciółka mojej siostry gra w kapeli rockowej D'Tune na perkucji. I chodzę na ich koncerty, ale szczerze mówiąc chyba się jakoś poza Tarnowsie Góry nie wybiją... Choć nigdy nic nie wiadomo. Kulki (Cool Kids Of Death) też kiedyś byli podwórkową kapelą chyba, ale nie jestem pewna:)

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez kawa on 09 Lis 2003 23:48

A słyszałam o Czaqu (jak co niektórzy na tym forum;))

Czaqurna grać!!!
Świetny toruńsko - włocławski zespol, ktory gra dobrego, polskiego rocka! Sa naprawde swietni. Jeszcze nie tak dawno znali ich tylko ludzie, ktorzy przychodzili do Bunkra, teraz zna ich caly Torun, ostatnio grali w Warszawie, wydali juz jednaplytke i powoli przygotowuja material do drugiej! Jestem pewna, ze niedlugo cala Polska bedzie ich znala!!!

CZAQU RULEZZZZZZZZZZ!!! :grin: :grin: :grin:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Gina on 10 Lis 2003 01:01

ja pamietam jak lzy w pubach w Lodzi grali :grin:

mega hard core to byl jak x lat temu moj tata gral na Pietrynie na perkusji razem z Jansonem :grin: :grin:

a jesli chodzi o kepele podworkowe, to moze juz nie taka podworkowa ale czesc Lodzi ma totalny odjazd na punkcie Comy gdzie sie nie pojawia od razu tlumy i moge zapewnic ze nie dlatego ze koncerty sa bardzo tanie albo nie kosztuje wogole... :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 10 Lis 2003 01:02

moi qmple mieli kiedys zepsol.. nazywal sie Azyl... probowali nawet swoje kompozycje grac i nawet im to wychodzilo, ale przyszly studia i sie rozpadli... a szkoda...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez fido on 11 Lis 2003 06:58

Nie ma nic piekniejszego niz grac dobrego rocka z dobymi kumplami...Szkoda ze studia tak rorzucaja ludzi po calej polsce...

"...God Gave Rock'n'Roll To You..."
KISS
"...I Play Hard, I Play To Win..."
Bon Jovi
fido
Wanted Dead Or Alive

Od: 03 Sty 2003 19:53
Miejscowość: zakopane(krakow)

Postprzez NiKKi Rebel on 12 Lis 2003 04:17

w szkole mamy całkiem ciekawa kapelke ... kolesie sa z 2 klasy, graja kiedy i gdzie sie da :wink: - kiedys grali na jakis promocjach w sklepie, teraz widuje ich na apelach, przedstawieniach, czy przerwach .. jak na razie sa cover bandem ... mi to nawet pasuje, bo milo co jakis czas na wazniejszych imprezach czy przerwach uslyszec Metallice, Gunsow czy Red Hotow :grin: :angel: ... ale oczyiwscie mam andzieje ze zanim tego gima skoncze, wyskocza mi na przerwie z jakas fajna wlasna kompozycja :wink: Ja tam trzymama za nich kciuki :grin:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez erfea on 13 Lis 2003 21:40

To jest strasznie fajna sprawa!
Jak ja chcę mieć własny zespół!!!! :bawling: Nawet nie taki jakiś poważny, tylko grupę ludzi z którymi można pograć i powygłupiać się pod względem muzycznym!
W liceum powstał zespół Wolfgang i nawet nieźle grali i grają, ale jeszcze nie mają nic nagranego. Teraz przyjeciel zachęca mnie do CowdeR'a... nawet ciekawe.

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez voytek on 13 Lis 2003 22:49

Ja polecam wszystkim już nie taki podwórkowy zespół z Rybnika, mianowicie UNDERGROUND. Chłopaki grają już kilka ładnych lat i w ostatnim czasie pną się w górę. Ich utwór "Fly with me" był nawet w drugiej dziesiątce listy przebojów M. Niedzwieckiego :wink:
3 listopada wydali płytę "Kto jest kim"

Więcej o zespole na stronie http://www.underground.art.pl.

"My suitcase and guitar are my only family"
Awatar użytkownika
voytek
Get Ready

Od: 24 Cze 2003 02:14
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Tico on 14 Lis 2003 01:07

mianowicie UNDERGROUND

Źle mi się ta nazwa kojarzy...ale stanowczo nie z zespołem.
Co do Czaqu to ostatnio znów ich posłuchuje :D
Poza tym lubie butelke...bardzo fajny zespolik... :grin: no i Toronto jest bardzo fajne, chyab najbardziej znany tego typu zespoł z Torunia, zajęli oni drugie miejsce w debiutach podczas ostatniego festiwalu w Opolu...
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez kawa on 14 Lis 2003 01:20

Cytat:
mianowicie UNDERGROUND

Źle mi się ta nazwa kojarzy...ale stanowczo nie z zespołem.

hehe... Pawełku to nie jest az tak straszne miejsce jak Ci sie wydaje! :grin: :grin: :grin:

A co do Butelki to mialam isc we wtorek na ich koncert do Bunkra, ale jakos nie wyszlo, ale mam nadzieje, ze jeszcze bede miala okazje ich posluchac!

Toronto, hmmmm... bylam kiedys na ich koncercie. Calkiem fajnie graja!!!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Tico on 14 Lis 2003 01:34

hehe... Pawełku to nie jest az tak straszne miejsce jak Ci sie wydaje!

Możliwe ale jakoś nie mam ochoty się o tym przekonywać :grin:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Postprzez fido on 14 Lis 2003 22:34

erfea napisał(a):To jest strasznie fajna sprawa!
Jak ja chcę mieć własny zespół!!!! :bawling: Nawet nie taki jakiś poważny, tylko grupę ludzi z którymi można pograć i powygłupiać się pod względem muzycznym!

Najgorsze jest marzyc i nic nie robic w tym kierunku.Kapela nie jest trudna sprawa.Najtrudniejsze jest zeby to byla dobra kapela.
A pod wzgledem technicznym to najgorzej jest z naglosnieniem i miejscem...potem juz tylko grac...

"...God Gave Rock'n'Roll To You..."
KISS
"...I Play Hard, I Play To Win..."
Bon Jovi
fido
Wanted Dead Or Alive

Od: 03 Sty 2003 19:53
Miejscowość: zakopane(krakow)

Postprzez erfea on 15 Lis 2003 00:08

Tak... miejsce to problem, ale spróbój znaleść basistę (chociaż z tym to jeszcze jakoś) i perkusistę w sumie to ja mogłabym grać na perkusji, tylko mi ją dajcie (spokojnie, wiem co mówię, już kilka razy mi się zdarzyło grać :grin: )! Niestety... jak ktoś chce grać i się mu mówi że dziewczyna będzie grać na gitarze to robi ROTFL i na tym się kończy. Jeżeli chodzi o bliskich znajomych to wszyscy maksymalnie niemuzykalni... no a reakcje dalszych już opisałam. Do tego jeszcze dochodzi różnica poglądów muzycznych no i mamy koniec na samym początku! Ale nie martwcie się! Jeszcze kiedyś o mnie usłyszycie! :grin: :evilbat:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Days on 15 Lis 2003 01:29

erfea: tez bym sobie pojamowala z jakims zepsolem :P tyle ze ja sie nadaje gora na gitare rytmiczna, albo jak kto woli - druga...

nie mniej jednak gra z moimi kolegami skonczyla sie zanim sie jeszcze zaczela, bo oni chcieli grac zupelnie cos innego niz ja... mimo ze w sumie sluchamy podobnej muzyki... ale mnie w sumie n ie jest trudno namowic na granie czegokolwiek w okoliacach rock-metalu, byleby to nie byly jakies durne kawalki, albo cos takiego jak moi koledzy - jedni polski rock spod znaku Perfect i LP, czego ja mialam dosc, a drudzy thrash metal... no to sorry - gdzie ja z moim akustykiem do thrashu.,. w sumie planuje zakup gitarki, wiec moze kiedys....

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 06 Sty 2004 01:55

Wiesz, jest taki łódzki zespół amatorski "Schemat Ideowy Gwoździa". Gitarzyści z kapeli to moi kumple. Słyszałem ich w akcji i powiem wam tyle - nie ma przeboju, którego nie potrafiliby wam zagrać profesjonalnie. Na obozie wakacyjnym jeden grał całe Nothing Else Matters, Smells Like Teen Spirit, czy Wanted Dead Or Alive za pomocą zwykłej gitary klasycznej i brzmiało to zupełnie jak w oryginale. Nie są jeszcze sławni tylko dlatego, że nie mają wejść i pieniędzy.

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez Tico on 06 Sty 2004 02:39

No wiesz...żeby grać Smells Like Teen Spirit nie trzeba być gitarzystą :P Zresztą pozostałe dwa utworki też zbyt trudne nie są :) Jednak należą im się wielkie dzięksy za to że w ogóle grają i takich ludzi powinno być jak najwięcej :grin: Sorcia odbija mi, wracam do biologii i kochanych witaminek :lmao:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music