Matchbox 20

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Matchbox 20

Postprzez marta_bongiovi on 29 Lis 2002 22:33

Znacie ich? Ja poznałam ten zespół dzięki znajomemu (thx i pozdrawiam Jędrek :grin: ). Jestem teraz w czasie "odwyku" od muzyki BJ i jej podobnych (hmm przejęłam się troche opinią rodzinki, że mam świra na ich punkcie, no i podziałała tez katechetka... heheh adwent... postanowienia adwentowe i te rzeczy... :grin: kit z tym, że jeszce sie nie zaczął, ale chciałam sprawdzić swoją silną wolę ), więc sięgnęłam po troche inną muzykę (na przemian RHCP, Queen i własnie Matchbox Twenty). Musze przyznać, ze to całkiem miła odmiana. Żeby przybliżyć wam ich styl przypomnijcie sobie piosenkę "Smooth" Carlosa Santany... on ją wykonywał razem z takim facetem.. Robem Thomasem... on jest wokalistę w M20. A ich piosenki? no dobra.. nie znam ich jeszce za wiele ale z tego co wiem to wydali teraz jakoś niedawno nową płytę, więc jak wygrzebię kasę to może kupię. Rodzaj muzy jaką wykonują to grunge, ale nie taki jak Nirvana tylko lżejszy (hehe tego mi teraz potrzeba;)) ale ogólnie nawet fajni są... Całkiem godne uwagi wg mnie są piosenki "Bent" i "Mad Season"

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez NiKKi Rebel on 01 Gru 2002 23:50

I właśnie przy takich tematach chce mi się płakać :robot: :robot: :drinking: Kiedys byłam szczęśliwa posiadaczką kasety Yourself Or Someone Like You. Ale przyjechał braciszek i sobie pożyczył (dałam mu ja tylko dlatego, że tasma nie była oryginalna :evilbat: ) I dobrze, bo idiota wział ja dyskoteke i nie przyniósł. Tyle ją widziałam :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Dobra, nie rozczulajmy się. Piosenki taj kapeli, jakie sa naprawde fajne to : Long Day oraz Kody. reszty nie pamiętam, a tylko te mam na tasmie :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

A co do współpraca Roba i Carlosa - piosenka wyszła im zarabiśći :wink:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Go on 07 Sty 2003 10:35

Pamiętam :grin: W czasach kiedy miałam Vivę 2 leciał tam ciągle teledysk (chyba) Bent, piosenka bardzo mi się wtedy spodobała...

A co do Smooth - ja to KOCHAM !!!

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez Gina on 07 Sty 2003 23:17

hmm a co do mnie jakos nigdy nie bylam przekonana

noo ofc smooth mi sie podobal - ale jak zwykle musialam sie wybic i zaczal mi sie podobac kiedy caly swiat sie juz znudzil [ zawsze isc pod wiatr hehehe ]

I podobala mi sie jedna song M2O jak Rob lazł po ulicy...
Ale nawet mi w pamieci tytul nnie zostal

Ogolnie nic nie mam - ale - bez emocji.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 28 Lut 2003 01:57

ostatnio skakalam sobie po kanalach muzycznych (moj adan cos pokombinowal i teraz mam prawie same wloskie) i trafilam na ich koncert na VIVIE........ generalnie bardzo ich lubie, a od tego koncertu jeszcze bardziej........ zwlaszcza nowa plyte, ktora BTW jest teraz plyta tygodnia w trojce..... Rob ma glosik z serii ktora lubie (taki troche eddie vadderowaty) i fajnie graja........

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Go on 29 Kwi 2003 07:55

Ostatnio postanowiłam odświeżyć moją znajomość z tym zespołem i chciałam sobie z KaZaA ściągnąć "Bent". Jak postanowiłam, tak też zrobiłam, tylko że teraz już chyba ściągam dwudziestą piosenkę M20 :grin:
W ciągu liku dni bardzo ich polubiłam i zamierzam jakoś naskładać kasy i kupić ich płytkę (jak mi się wszystkie osiemnastki skończą :wink: )...
Moje ulubione songs to:
Bent (w końcu od niej wszystko się zaczęło :wink: )
Damn
Disease (zajebista! :grin: )
Last Beautiful Girl (ma bardzo fajny, sympatyczny klimacik)
Long Day (mam dziwne uczucie, że ją już kiedyś słyszałam, bdb)
Push
Real World
... i na razie ściągam dalej :grin:
OK, idę historię kuć...

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Postprzez Days on 30 Kwi 2003 02:51

kupilam plytke i czekam az mi ja przysla :D

juz sie doczekac nie moge :DDDDDDDDDDDDD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Go on 25 Cze 2003 07:22

Stało się - OSZALAŁAM NA ICH PUNKCIE !!!

Dzięki KaZaA mam ściągnięte wszystkie teledyski, które kocham :grin: Mam mnóstwo pisenek, utworów live, coverów (Time After Time - ahhhhh... when I was the young child... ahhhh... :grin: ) Co do utworów live - są świetne! Uwielbiam, kiedy Rob tak szarżuje swoim głosem :grin: Kocham, jak coś mówi przed jakąś piosenką, bo można się nieźle uśmiać :wink:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Postprzez Anonymous on 25 Cze 2003 19:51

Czytając ten temat, czytając bloga Gosi, w koncu uleglam i posciagalam sobie kawalki Matchboxow:) tak na probe zeby zobaczyc czym 'wszysycy' sie tak podniecaja:) I wiecie co? Normlanie mi sie spodobalo!!! To znaczy sciagnelam dopiero dwie piosenki Long day i Bent ale slucham ich od godziny na okraglo i czuje, ze posciagam sobie zaraz wiecej i byc moze dolacze do grona fanow tej kapelki:)
Anonymous

Postprzez Go on 26 Cze 2003 08:44

I bardzo dobrze Madziu, bardzo dobrze! Ludzie! Bierzcie z niej przykład, mądra kobieta! :grin: Ja osobiście polecam jeszcze Downfall, Angry, If you're gone, Long Day (live, z Adamem Duritzem)... I w ogóle wszystko :grin: No i tak, coraz bliżej jest data w której będę mieć nagrywarkę i jeżeli ktoś jest chętny poza Klaudią i Days na otrzymanie przesyłki zatytułowanej Matchbox 20 - proszę o kontakt :grin: Chcę ludzi, z którymi mogłabym sobie pogadać na ten bardzo ciekawy temat :wink:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Postprzez Days on 28 Cze 2003 01:17

mania, mania, mania :)

ale coz robic - genialny zespol na to zasluguje!!!!!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Go on 30 Lip 2003 08:02

Tak dawno tu ktoś pisał, że musze odświeżyć ten temat :grin: Po trasie koncertowej Rob wchodzi do studia i będzie pracował nad solową płytą :grin:

Dziękuję za uwagę :grin: Idę sie zachwycać tymi 7 MB co juz mi sie ściągnęło z Disease live :wink:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Postprzez Go on 17 Lut 2004 09:46

Days !!!!!!!!!!

Moja wytrzymałość psychiczna jest na wyczerpaniu :drinking: To końca lutego zrobię sobie w końcu zdjęcia do dowodu osobistego (ile ich trzeba?) i do paszportu (to samo pytanie, ile?)... Niech się tylko pojawi coś na trasie koncertowej MB20, jadę tam i mam nadzieję, że Days mi może towarzyszyć :pokoj: Coś nowego powinno się pojawić gdzieś tak na wakacje pewnie, więc wolny czas będzie :boogie: Poza tym mam obiecane od rodziców na ten czas trochę kasy, więc praktycznie nie ma żadnych problemów :grin:

BTW, Rob niedawno znów odwiedził oficjalne forum MB20! Kocham go normalnie :pray:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Postprzez Days on 18 Lut 2004 00:07

ile ich trzeba

bodajze 4

to samo pytanie, ile?

tez

jadę tam i mam nadzieję, że Days mi może towarzyszyć

no ba!!! jak m20 beda gdzies w okolicy to nie ma.... innej mozliwosci niz jechac :)

Coś nowego powinno się pojawić gdzieś tak na wakacje pewnie, więc wolny czas będzie

mam nadzieje :)

BTW, Rob niedawno znów odwiedził oficjalne forum MB20! Kocham go normalnie

a wlasnie - mozesz mi wrzucic tu linka do tego forum no i jeszcze linka do tej fajnej strony m20 co mi kiedys podawalas (nie tej oficjalnej ale takiej jakies fanoskiej dobrze zaopatrzonej - bo poszukuje textow i akordow do piosenek z czasow Tabitha Secret :)))

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez NiKKi Rebel on 19 Lut 2004 00:49

a co do koncertów M20 ... to wchodzić na http://vivaplus.tv --> overdrive, i głosowac na M20 :mwahaha: a w sobote i niedziele bedziemy miec o 12 i 20 koncercik kapeli :boogie: .. ja nie chce Scootera :confuse:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music