irak:P

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

czy uwazasz ze wojna z irakiem jest konieczna?

tak
5
20%
nie
16
66%
nie mam zdania
3
12%

Razem głosów : 24

Postprzez trapper on 22 Mar 2003 03:30

Francji, ktora nie slucha, Francji ktora nie pomaga, Francji ktora zawcze robi wszystko dla siebie... tylko i wylacznie...

Dokładnie. Francja Polaków już parę razy wystawiła do wiatru (dyskretnie wspomnę Napoleona B. i ich obeitnice w 1939 roku), a teraz Franc(j)a rządzi UE dlatego mam pewne obiekcje co do Unii., a miłośnikom politcal fiction zalecam przeczytanie "Kotła" Larry`ego Bonda.

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Arha on 22 Mar 2003 04:21

Oto nowy wróg publiczny, Tak, to wszystko przez cholernych żabojadow, niech Amerykanie wycofuja się z Iraku i na Paryż!!!!!! Dajcie spokój, przecież nikt nie ma żadnego pieprzonego obowiązku popierać kogokolwie, jesli francuzi to dupki to tylko i wyłącznie ich problem. Nie uważam, że teraz nadszedł ich czas, wprost przeciwnie. Nie widzę nic diabolicznego w pilnowaniu własnych interesów, przecież wszyscy chcą na Iraku jak najlepiej wyjść.

Zwykłego prezydenta można postraszyść sankcjami gospodarczymi, ale nie kogoś, kto rządzi zasobami decydującymi o światowej gospodarce
Niech żyje suwerenność i niepodległość.

Co do książek: polecam Mario Puzo, "Czwarty K"

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez trapper on 22 Mar 2003 04:57

Tak, to wszystko przez cholernych żabojadow, niech Amerykanie wycofuja się z Iraku i na Paryż!!!!!!

Chodzi mi o to, że mogę sobie pozwolić na komentarze w sprawie chirurgii, bo jestem niezłym chirurgiem, w sprawie wspinaczki, bo jestem niezłym wspinaczem - Francja to kraj, który parokrotnie się już popisał swojim relatywizmem moralnym i niestety nie jest to tylko ich problem.

przecież wszyscy chcą na Iraku jak najlepiej wyjść.
Tylko my nie umiemy naszych 600 milionów $ upilnować

Mao Tse Tung napisał(a):Po co wam wolność jak jesteście głodni?

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez Arha on 22 Mar 2003 05:46

Cytat:

Mao Tse Tung napisał:
Po co wam wolność jak jesteście głodni?

Zawsze wiedziałam, ze to był w gruncie rzeczy inteligentny człowiek (potwór). Jakoś dziwnie powiązało mi się to teraz z sytuacją w Afganistanie, Ameryka wywalczyła im wolnośc, zrzuciła kilka bombek - a sytuacja w regionie dalej ciężka. czy dla tych ludzi zmiana władzy miała jakiekolwiek znaczenie, skoro dalej umierają z głodu, chorób czy innego paskudztwa?? Przecież to idiotyzm twierdzić, że wojnami Amerykanie zmienią świat. O ile wojenkę z talibami mozna było jakoś usprawiedliwić, o tyle nie znajduję usprawiedliwienia dla akcji w Iraku. ALe o tym już pisałam, więc nie kce się powtarzać.

Tak na marginesie: nasza dyskusja świata nie zmieni, a ja się bólu mózgu nabawię wymyslając trappowi kontrargumenty - ale w pewien sposób to miłe, że wreszcie ktoś nie zwraca uwagi, że podczas 1 wojny w Iraku bawiłamc się samochodzikami, nie każe mi robić herbaty ani pisać notatki z lekcji.

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez trapper on 22 Mar 2003 16:26

usprawiedliwić, o tyle nie znajduję usprawiedliwienia dla akcji w Iraku
Arha wróć kilka postów wyżej do moich wypowiedzi. Ten facet zaminował drogi dojazdowe do miast, żeby jego obywatele nie mogli uciec przed nalotami - Hussein to niebezpieczny wariat, który dysponuje bronią masowego rażenia - należy zlikwidować jego i jego reżim

Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez Arha on 22 Mar 2003 17:40

Trapper wróć kilka postów wyżej do moich wypowiedzi. Ja absolutnie nie zaprzeczam, że Saddam to psychopata, a jego synek podobno jest jeszcze gorszy. CHodzi mi o to, że krew mnie zalewa kiedt wujek Sam bawi się w zbawcę świata. A w tej konkretnej wypowiedzi chodziło tylko o to, że Saddam nie stanowi realnego zagrożenia, to jest jakby odwrócenie uwagi od przegranej na całej linii walki z Al-Kaidą i Osamą. W końcu prawdopodobieństwo, że Saddam brał uwagę w zamachu na WTC jest znikoma.

A z resztą zwróćcie do diabła uwage ile w ilu innych państwach dochodzi do takiego gnębienia cywilów. Popatrzcie na zdjęcia z Afryki. POpatrzcie choćby na Izrael (który dla mnie nie ma prawa bytu), na zamachy terrorystyczne (tak wiem, że to Saddam, ale daj mi dokończyć myśl) w odpowiedzi na represje rządu. A Czeczenia?? To, co wyprawiają tam Rosjanie też przechodzi ludzkie pojęcie. A Ameryka się na to zgadza, żeby Rosja nie wpychałam nosa w ich wojenki z terroryzmem. Za obustronnym przyzwoleniem i tak giną ludzie.

The Koniec

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez trapper on 23 Mar 2003 01:42

to jest jakby odwrócenie uwagi od przegranej na całej linii walki z Al-Kaidą i Osamą.

Żarty sobie stroisz?! Jaka przegrana?! Ile zamachów Al-Kaida ostatnio przeprowadziła? O ile mi wiadomo, to ostatni był ten na Bali - w branży kontrwywiadowczej na sukces czeka się latami.

wujek Sam bawi się w zbawcę świata

Lepszy wujek Sam niż wujek Saddam ( o kurde, ale super hasło propagandowe

Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez Arha on 24 Mar 2003 03:49

Żarty sobie stroisz?! Jaka przegrana?!
Spokój nie oznacza zwycięstwa. Jako tak doświadczony wojownik o pokój powinienies to wiedzieć. Osama żyje, to, że Al-kaida nie atakuje oznacza że nie zaatakuje już nigdy. Przetrwali - a to już dużo.

[/b]

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez trapper on 24 Mar 2003 19:52

Nie mówię, że wygrali, ale, że OBL nie zaatakował ponownie - to już jest sukces - nie wiesz ilu i jakim zamachom zapobiegły specsłużby różnych państw, a gdybyś się dowiedziała to ręczę, że sama prowadziłabyś szturm na Bagdad

Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez Arha on 25 Mar 2003 03:52

sama prowadziłabyś szturm na Bagdad
A nie oglądasz dzienników?? Patrz, biegnę tam w pierwszej linii :grin: :grin: :grin:

Tak czy inaczej psor na PO podał nam interesujące informacje: mieszkańcy Iraku nie umierają z głodu (albo umierają w ilościach nie przekraczających kilku zer) dzięki programowi "ropa za żywność". oczywiście nie ulega wątpliwości, że najlepiej na tym wyszedł Saddamek. ALE program przestanie funkcjonować po wojnie. Wg specja;listów ok 2 mln ludzi straci dach nad głową. 600 tys uda się na emigrację - legalną lub nie. A państwa, które najechały Irak nie przejawiają specjalnej chęci pomocy społeczeństwu - nie mówię tu o miłych słówkach, ale o pieniadzach, których chyba trochę Irakowi brakuje. A obecnie jestem po lekturze artykułu wg którego władzę w kraju przejma Kurdowie, których partie najbliżesze są strukturom mafijnym, o przemycie nie wspomnę. Więc po raz kolejny wzniosę pełen antuzjazmu okrzyk: Niech żyje demokracja :wink:

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Anonymous on 25 Mar 2003 04:38

ech teraz bede duzo zadziej pisal(internet mi sie rozwalil wiec musze chodzic do kolegi:-))

boshe ile argumentow z obu stron padlo:-)

wiec teraz ja:

1) mowisie ze ameryka chce wojny zeby zarobic na ropie
moim zdaniem jest na odwrot: wiecej francuzi straca niz USA zyska wiec dlatego chirac jest takim pacyfista
2) po wojnie zostanie wsztrzymany program ropa za zywnosc poniewaz ireak bedzie dostawal pieniadze za rope. nie jedzenie a normalne pieniadze. no i bedzie mogl sprzedawac ile bedzie chcial
3) argument ze zgina w tej wojnie ludzie jest nie na miejscu poniewaz w czasie tej wojny zginie mniej ludzi niz wymordowal saddam. no i mniej niz saddam by wymordowal gdyby go zostawic w spokoju
4) dzieki technice naprawde da sie BARDZO ograniczyc liczbe ofiar wsrod ludzi
5) irakj juz zlamal prawo miedzynarodowe( filmy z jencami wojennymi)
6) akurat uwazam ze kurdowie powinni miec wlasne panstwo. jest ich przeciez 25 milionow!!!
7) najwazniejszym sukcesem wojny z osama bylo to ze osama musi sie teraz ukrywac i ciezko mu bedzie organizowac kolejne zamachy
8)moze argument zbulwersuje pacyfistow ale POLSKA tez bedzie miala znaczne zyski z powodu tej wojny

mam nadzieje ze ta wojna bedzie krotko(chociaz w to nie wierze)
ale ludzie zachowajcie spokoj nie wierze zeby saddam zaatakowal polske.

narazie tyle.
PS trapper poraz kolejny prawie calkowicie sie z toba zgadzam;)
Anonymous

Postprzez Arha on 25 Mar 2003 04:49

Wchodze, patrze, oczom nie wierzę - po raz pierwszy od kilku dni ktoś inny poza mna i Tarpperem napisał w tym temacie. Jak szłodko :grin:

Ponieważ Tfój (sorry, mam problemuy z f :P) post jest podsumowaniem kilkudniowej tyrady Trappera (w pewnym sensie), nie odpiszę, bo jestem zmęczona mysleniem po całym dniu (szkoła). Tak czy inaczej - nie mam nic przeciwko temu, zeby Kurdowie mieli swoje panstwo - chociaż znając życie doprowadzi to do kolejnych starć, Turcji wybitnie się ten plan nie podoba. Chodzi mi o to, że Kurdowie nie stanowią w Iraku większości, więc- może się mylę, a może nie - będą dążyli do jak największych kożyści dla Kurdów nie zwracając większej uwagi na kogokolwiek innego (dobra dobra, gdyby władzę zdobyli szyici nie dbaliby o sunnitów, aramejczycy nie dbaliby o kurdów, a wszyscy zgodnie mieliby gdzieś Turkmenów).

Dobra, koniec na dziś.

Albo nie, jeszcze jedno:
Hej, pacyfiści, to ja tu biedna anarchistka samotnie bronię pokoju przeciwko dwukrotnie wiekszej liczbie przeciwników, a Wy co?? Dezercja w obliczu wroga?? :grin: :grin: :grin: Pomóżcie :P

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Anonymous on 25 Mar 2003 04:59

a wiec w iraku prawdopodobnie nba poczatekj powstanie rada w ktorej na poczatku beda zasiadali przedstawiciele ewszystkich plemion czy jak to sie nazywa
oczywiscie pod nadzorem USA
a turkami sie nie przejmowac
Anonymous

Postprzez trapper on 26 Mar 2003 02:57

dzięki programowi "ropa za żywność". oczywiście nie ulega wątpliwości, że najlepiej na tym wyszedł Saddamek. ALE program przestanie funkcjonować po wojnie

Bo nie będzie nikomu do niczego potrzebny - skończy sie kupowanie broni za pieniądze na żywność

władzę w kraju przejma Kurdowie

A ja jestem Adam Małysz. Nie ma szans - może na północy, ale za Mosul nie przejdą.

artie najbliżesze są strukturom mafijnym

Ponieważ wąsaty wujcio wysłał im już kilka prezentów zawierających mieszaninę sarinu i iperytu

Niech żyje demokracja

Spójrz na historie odkryć naukowych i wielkich wypraw - jesli coś jest do zrobienia, to wszyscy pieprzą demokrację z lewa w prawo i z powrotem.

Hej, pacyfiści, to ja tu biedna anarchistka samotnie bronię pokoju przeciwko dwukrotnie wiekszej liczbie przeciwników, a Wy co?? Dezercja w obliczu wroga??

To pewnie po wydarzeniach z Nowego Jorku - demonstranci pacyfistyczni zaatakowali sześciu żołnierzy którzy zwyzywali ich od "pierdolonych lewaków" - traf chciał, że ci hippisi w wersji XP napadli na ekipę 1 SEALa, dwóch kolesi z Delty i trzech Rangersów - 15 demonstrantów odwieziono do szpitala.

Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez Arha on 26 Mar 2003 03:13

Może z punktu historii Bush wyjdzie na bohatera. Może w końcu się okaże, że mieliście rację we wszystkim (po moim trupie :P). Może nawet kiedyś powiem, że nie byliście tak do końca w błędzie. Mimo wszystko już w renesansie Machiavelli doszedł do wniosku, że
Spójrz na historie odkryć naukowych i wielkich wypraw - jesli coś jest do zrobienia, to wszyscy pieprzą demokrację z lewa w prawo i z powrotem.
. Ale do diabła, mam 16 lat i prawo do odrobiny idealizmu :grin: :grin: :grin:

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez brenda on 26 Mar 2003 03:20

Hej, pacyfiści, to ja tu biedna anarchistka samotnie bronię pokoju przeciwko dwukrotnie wiekszej liczbie przeciwników, a Wy co?? Dezercja w obliczu wroga?? Pomóżcie :P

Nie pisalam bo raczej nie mialam w tym temacie juz wiecej do powiedzenia. Jestem na nie :grin: ( no dobra, juz nie zartuje z powaznych tematow). Jestem przeciwniczka wojny. Nie bede sie z Wami klocic, bo, moze powiecie, ze jestem totalna ignorantka, ale nie mam argumentow. Po prostu nie interesuje sie zbytnio tym tematem. Wszedzie tylko wojna i wojna, przeplatana Malyszem, a mnie to juz nudzi. Chodzi o to, ze swiadomosc tego, co teraz musza przezywac ludzie w Iraku jest straszna, ale ja mam swoje problemy (malutkie i nie znaczace nic na skale swiatowa, ani nawet w tzw. doroslym swiecie, ale dla mnie wazne). To jest cholernie egoistyczne, ale mnie ta wojna naprawde nie obchodzi. Szkoda mi tylko tych wszystkich ludzi. Nie mowie tu juz o samym zabijaniu, ale calym tym stresie. Jestem calkowicie przeciwna wojnie i jesli tylko mialabym na to jakis wplyw zrobilabym wszystko zeby jej zapobiec. A jesli w okolicy beda protesty pacyfistow tez sie przylacze. Nie wiem czy to pomoze, ale co innego nam pozostaje?
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez Arha on 27 Mar 2003 01:20

I na tym polega problem z pacyfistami - pokrzycza sobie trochę, ale jak przyjdzie do poważnej rozmowy to stwierdzają, że mają wazniejsze sprawy na glowie (brenda, to nie było do Ciebie tylko do ogółu tych szatanistow z pacyfami :P). Albo po prostu tylko ja tak mam, że jak sie czyms interesuję to na całego i totalnie.

W każdym razie tymczasowo nie będę się odzywać, z powodu zapracowania totalnego w szkole i w domu nie mam czasu się o niczym dowiadywac, więc nie jestem na bierząco, a jak sie w czymś nie orientuje to nie zabieram głosu. Pod koniec tygodnia zbiore się w sobie uzupelnię informacje i wtedy pogadamy. No chyba ze stwierdze, że wszystko zostalo już powiedziane. Tak czy inaczej panowie bardzo miło mi się z Wami dyskutowało :grin:

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez trapper on 27 Mar 2003 14:11

po moim trupie

Myślę, że w przypadku wojny nie jest to najlepsze sformułowanie

co innego nam pozostaje

Nie ustepować pod naciskami dyktatorów, ot co.[/quote]

Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez Arha on 29 Mar 2003 04:29

No dobra, długo bez tego tematu nie moge wytrzymać. Co ja biedna poradze, że lubie dyskutować. A ponieważ Forum nie wiedzieć czemu popadło w śpiączkę, to chociaż tu coś napiszę.

Po 1 - ojjj, jak ja nie lubie pacyfistów!!!! Tak za całokształt. Podkreślam tu, że jeśli już trzeba mnie do czegoś koniecznie podporządkować, to jestem anarchistka, a to że nie lubię wojen to po prostu skutek uboczny. Pacyfistką nie jestem. Bo z tego co widzę, to potrafią oni tylko malować się w znaczki pokoju (które ostatnio szalenie popularne się stały z tego co zauważyłam) i urządzać demonstracje, pokrzyczą coś o pokoju, a kiedy przyjdzie co do czego to i tak gó#no robią. Może część osób się ze mną nie zgodzi, ale taki już mój parszywy los.

Przejdxmy dalej.
55 cywilów zginęło, 43 w szpitalu. Bush sie wqrza, że się go pytaja kiedy wojna sie skończy.
Podsumowując ostatnie dni okazuje się, że wojna przyniosła tylko straty w ludziach, po obu stronach. Kiepski bilans.
Teraz już chyba nie mam powodu, żeby się drzeć, że wojna to zło. Drę się tylko, żeby ją szybko skończyli, bo statystyki są przerażające. Żadna wojna nie jest usprawiedliwiona. Nic nie jest wystarczającym usprawiedliwieniem śmierci tylu niewinnych ludzi. (tak tak, proszę mi tu bez przypominania o zagazowanej wiosce, to wiem).

PS Co do tych Kurdów, to nie do mnie pretensje panie Małysz :grin: :grin: :grin: Ja tego nie wymysliłam, tylko wyczytałam. Nie mając okazji przekonania się o siłach politycznych Iraku polrgam na źródłach lepiej poinformowanych.

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez trapper on 29 Mar 2003 04:41

1. Demonstracje pacyfistów są po prostu skutkiem dobrego przyswojenia przez Irakijczków lekcji instruktorów KGB- którzy uczyli uderzac w ten sposób w najwiekszą słabość demokracji - prawo, że każdy bęcwał może się wypowiadać.

55 cywilów zginęło, 43 w szpitalu

3000 ofiar śmiertelnych - skutek ataku gazowego na Kurdów - nawet nie ma co porównywać

Co do tych Kurdów, to nie do mnie pretensje panie Małysz

Zalecam Newsweeka

Awatar użytkownika
trapper
mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Powróć do Różne