Te takie kropeczki, to chyba Wam o chwyty chodzi, tak? Znaczy np. D, C, e, F czyli na którą strunę i próg dać paluchy żeby powstał jakiśtam dzwiek?
a no bo jakbyś miała literki takie jak tam wyżej napisałam, to wtedy byś miała bicie, czyli walisz ile wlezie we wszystkie struny:) a z tego co piszesz wydaje mi sie, ze to są taby, czyli kiedy i którym paluchem pociągnąć którą strunę (no np. z tabów możesz sie nauczyć intra do Wanted albo do Dry County, bo tam nie ma jako takich chwytów i nie uderzasz w struny tylko delikatnie je pociągasz, szarpiesz hyh:)))). No.. i jak masz tam cyferki to one oznaczają progi, poziome kreski to są struny (z boku są oznazone najczęściej: E B G D A E) i po kolei ciągniesz każdą strunę... hmm rozumiecie mnie? bo coś sie chyba wysłowić nie potrafie...skoro gdy patrzę na te znaczki to widzę tylko jak mam struny chwycić?
A bicie? bleeeeeee tego to ja nigdy chyba nie obczaję;) mam tekie jedno, niezawodne, pasujace do wiekszosci piosenek: dół dół góra góra dół góra dół (heh nie da sie strzałek na kompie narysowac;)) i jak ja sie pytam jakiś gitarzystów to mi zawsze mówią, że "to trzeba wyczuć" hyh no dzieki, ale co jesli ktoś nie umie wyczuć??:)
I teraz coś dzieki czemu nauczyłam sie grać Wanted Dead Or Alive i przez dłuuugi czas byłam z siebie niezwykle dumna.. no i dalej jestem;)
http://www.riffinteractive.com/michaelj/archive.asp?dir=sample enjoy;)

)

przeraziłam