Tico - ale mnei sie wlasnie w Vovinie Theriona podoba to ze to NIE JEST taki czysty Death Metal tylko metal z zarabisymi smyczkami - jest niezwykle oryginalny i w ogole swietnie wychodzi (heh Eye Of Shiva!)
Ja Death'u nie slucham - wole slyszec jakas melodie - jakkolwiek zamaskowana by byla przez siepanie w gitary........ z reszta wole ambitniejsza muzyke - dlatego np. nie slucham rwania strun na 3 akordach made by punk-rock (chyba ze Sex Pistols - ale to klasyka i chocby dlatego trzeba ich posluchac)
Gina - moim zdaniem Death nie jest najlepszym gatunkiem metalu a jego roznorodnosc bierze sie przede wszystkim z czestych zmian tempa, co mnie akurat wkurza.... z reszta texty Death metalowych zespolow tez mnie nie ciagna (i moze dlatego jakos u Theriona rozwalaja mnie intrumentalne kawalki jak Preludium i chorki, ktore brzmia jak chory koscielne do smyczkow i ostrych gitar, a ktorych za cholere nie moge zrozumiec momentami - a textow jeszcze nie znalazlam)
I ja tez mam ogormny problem bo nagle mnie wszyscy zaczeli zarzucac plytkami, tytulami, nazwami aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dzis dostalam kolejna plyte Anathemy (GOD!!! KOCHAM ICH!!!) a wystarczylo tylko ze powiedzialam Kosie za glosno (i reszta uslyszala), ze nie oddam mu Theriona i Anathemy tak szybko......... a dzis dostalam od qmpla liste plyt na mp3 i jak zbiore kase to sobie kupie kilka......... niestety na oryginaly mnie nie stac...........

smutna rzeczywistosc.......... z reszta za duzo bym miala do kupienia a nie chcialabym wybierac pomiedzy plytami bo my sie moglo okazac, ze akurat tych co fajniejszych to nie wybralam
EVERLASTING FLAME RULEZZZZZZZZZZZZZZZ!!!
PS. Ja podejrzewam ze jak oni zaczynali grac metal to jeszcze sami o tym nei wiedzieli
PS2. A mnie juz ktos raz mowil, ze GLAM ROCK to David Bowie i tego typu ludzie, a BJ tylko ciuchami pozowali na GLAM ROCK, a tak naprawde naleza do Soft Metalu, Pudel Metalu czy jak tam kto chcial....... jak Skid Row, Van Halen, Europe, Def Leppard i reszta ludzi z tttttttttttttyyyyyyyyyymi wlosami