Manowar

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Manowar

Postprzez NiKKi Rebel on 12 Lut 2003 03:30

Ostatnio często pokazują ta kapele na Vivie Plus w tym Get A Clip. :black:

Ja sie nimi zainteresowałam jak wydali singiel Warriors Of The World. I w tej piosence sie po prostu zakochałam :grin: Teraz juz mi przeszło :grin:

Pojawiła sie nowa - I Believe. No i dla mnie jest w deche. Teledysk jest całkiem fajny, ale piosenka jest great :grin: :grin:
Kiedyś widziałam tez ich koncert, i grali na prawde fajnie. A basista pił piwo :grin: :grin: :grin:

Wszystko byłoby w tej kapeli fajne gdyby nie jedna sprawa....

Mianowicie usłyszałam od kumpla {bo sama bym nie zajarzyła}, ze oni sie kreują na królów metalu. No i fakt gdzieś tam przy nich pojawiło sie sformuowanie Kings Of Metal a przeciez wszyscy wiemy ze Kings Of Metal sa Iron Maiden :grin: :grin: :grin:

No i włąsnie owy Manowar przypomina mi iron Maiden.
Najpierw w oczy rzuca sie logo. Normalnie identyczną, albo prawie czcionka pisane. A potem są pios. Iron Maiden - Manowar, okładka płyty: przy IM Eddie, a przy Manowarze taki facet-heros na okładce.

I teraz jest pyt.-czy Manowar zwalił po Im??? Nie wiem, bo na ich stronie w rockmetalu wbiografiii nie ma dokładnych dat, albo ja ich nie widze :black: :black: :black:

ale nawet jesli Manowar zwalił image itp po Żelaznej Dziewicy, to ja i tak chyba jak w PL przypadkiem beda grac na nich pojade :black: :black: :black: :black:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez kawa on 12 Lut 2003 06:37

Ja za bardzo zespolem sie nie interesuje, ale I Believe mi sie podoba. Mam nawet mp3! Co do innych piosenek to pare slyszalam, ale tytulow nie pamietam!!!

A co do tych Kings Of Metal to ja ich wcale za takich nie uwarzam!!!! Wszyscy wiedza, ze jesli chodzi o metal to IRON MAIDEN RULEZZZZZZZZ!!!!!
(no moze nie wszyscy)

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Reddie on 13 Lut 2003 19:14

Wow wracam na nasze forum po dość długiej (no co tu dużo mówić- trochę mnie tu nie było :wink:) nieobecności a tu tyle niespodzianek! Jedną z nich ten temat...
No to ja się trochę wypowiem. Wcześniej nawet nie słyszałam nic o tym zespole i pewnie w życiu bym się nim nie zainteresowała gdyby nie mój chłopak... on zwariował na punkcie tego zespołu a teraz ponieważ zepsuła mu się wieża wszystkie ich płyty trzyma u mnie :grin: i mam okazję to wreszcie gdzieś skomentować (bo co ja będę dyskutować z nim- wielkim znawcą kiedy ja dopiero poznaję ten zespół :wink:). Moim zdaniem grają bardzo ciekawie i podoba mi się to co tworzą, żeby nie przesadzić i nie wyjść na jakąś ich zagorzałą fankę (którą nie jestem) to określę ich twórczość po prostu mianem INTERESUJĄCE :wink:
A co do tych królów metalu to nie jest dokładnie tak. Oni uważają się za królów jakiegośtam odłamu metalu... kurde nie wiem czy mnie zrozumiecie ale cholera nie umiem tego opisać. Jest jakiś tam rodzaj tej muzyki którego oni (w ich głowach- niekoniecznie w naszych) są królami. I to też nie możemy powiedzieć że zwalają wszystko od Ironoof... Ironi mają swój styl i są niepowtarzalni :wink: Manowar też ma jakieś swoje zalety i tyle :wink: Ale zależy też jak kto na to patrzy- jednym bardziej podoba się to co tworzą Ironi innym Manowar... to nie jest zwalanie od nich ani nic w tym stylu... tworzą muzykę jaką kochają a że leży ona tak blisko muzyki IM to już inna sprawa.

Ehh sama zamotałam się w tym poście więc jak ktoś (a pewnie większość) go nie zrozumie to się nie przejmujcie :wink: :grin: :wink:

You can't win... until you're not afraid to lose...
Awatar użytkownika
Reddie
Never Say Goodbye

Od: 02 Mar 2002 21:54
Miejscowość: Wroc

Postprzez JULIA on 15 Lut 2003 01:12

Ja słyszałam tylko I Belive.Piosenka mi się podoba,nawet bardzo,ale nie jestem jakoś przekonana do zainteresowania się zespołem.Nie wiem czemu.Może niedługo to się zmieni. :grin:
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez sdms on 15 Lut 2003 07:32

Wielki Brat jest na tak :grin: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Gina on 20 Lut 2003 23:37

a jaa
ale ja jestem glupia :P
Why Wy nie mowicie ze do tego jest taki koncertowy clip ??
Przeciez ja to od wiekow widze
Men - ja to mam skapniecie :P

Chociaz to w sumie nie zmienia faktu ze nie slyszalam tego songu do konca bo przelaczam, nie mam pojecia why ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez erfea on 21 Lut 2003 21:01

Troche ich znam.... Po pierwsze to są nieźle przypakowani, a nawet PRZEpakowani. Nie mają zbyt oryginalnych tytułów i faktycznie uznają się za króli metali 0X Poza tym I Believe jest niezłe, gitarzysta jest niezły technicznie i b. szybki. Dla mnie są obleśni, ale grają OK. Wolę ich od tych wszystkich plastikowych panienek. ROCK&METAL GÓRĄ!!!

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez JULIA on 22 Lut 2003 21:50

Ostatnio znów widziałam I Belive.Coraz bardziej chce mi się kupić sobie płytę.Tylko czy to bezpieczne?Znam tylko jedną piosenkę... :grin:
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Postprzez kawa on 22 Lut 2003 22:15

Coraz bardziej chce mi się kupić sobie płytę.Tylko czy to bezpieczne?Znam tylko jedną piosenkę...

Jak nie znasz innych piosenek to najpierw lepiej sciagnij sobie pare mp3!!! Jak ci sie spodobaja to wtedy kupuj!!! :grin: :grin: :grin:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez JULIA on 22 Lut 2003 22:17

Jak nie znasz innych piosenek to najpierw lepiej sciagnij sobie pare mp3!!! Jak ci sie spodobaja to wtedy kupuj!!! :grin: :grin: :grin:

Ok,dzięki za pomysł,że też na to nie wpadłam....No żartuję :grin:
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Postprzez fido on 25 Lut 2003 00:43

JULIA napisał(a):Ostatnio znów widziałam I Belive.Coraz bardziej chce mi się kupić sobie płytę.Tylko czy to bezpieczne?Znam tylko jedną piosenkę... :grin:

Skarbie, siedze troszke w temacie, znam sie dosc dobrze na rzeczach zwiazanych z heavy metalem. heavy, podkreslam HEAVY. "zwykly" metal to zupelnie inny gatunek muzy, inna image muzyka itd.

A jezeli chodzi o to czy warto to napewno...takie klasyki sa zawsze dobre...
Jezeli co sie spodoba(w co nie watpie) to napisz do mnie. Muzyka zwana hard&heavy(do ktorej zreszta zalicza sie sam BonJ) jest baaaardzo obszernym dzialem i jest miliard rzeczy rownie dobrych i nawet lebszych niz manowar...
A jezeli ci sie nie spodoba to chetnie ja od ciebie kupie bo jeszcze nie mam...

"...God Gave Rock'n'Roll To You..."
KISS
"...I Play Hard, I Play To Win..."
Bon Jovi
fido
Wanted Dead Or Alive

Od: 03 Sty 2003 19:53
Miejscowość: zakopane(krakow)

Postprzez JULIA on 25 Lut 2003 01:15

A jezeli ci sie nie spodoba to chetnie ja od ciebie kupie bo jeszcze nie mam...

No to całkiem miła propozycja.Pmyślę nad tym.
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Postprzez erfea on 27 Lut 2003 22:54

W najnowszym classical ROCK, jest zdjęcie Manowar jak byli jeszcze młodzi, piękni i mniej przypakowani... i jeszcze mniej ubrani... :grin:
Proponuję przejść się do empików i zobaczyć - na prowdę warto!

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez marta_bongiovi on 28 Lut 2003 19:44

Ja ich nie lubię.
Oglądałam fragmenty tego koncertu, który puszczali bodajże na vivie + i strrasznie mi się nie podobało. Może to dlatego, że ogólnie nie przepadam za metalem, choć AC/DC lubię od czasu do czasu posłuchać, po prostu ta kapelka nie przypadła mi do gustu.
I believe też.

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Re: Manowar

Postprzez LoRdI on 25 Mar 2005 22:32

NiKKi Rebel napisał(a):
I teraz jest pyt.-czy Manowar zwalił po Im??? Nie wiem, bo na ich stronie w rockmetalu wbiografiii nie ma dokładnych dat, albo ja ich nie widze :black: :black: :black:

ale nawet jesli Manowar zwalił image itp po Żelaznej Dziewicy, to ja i tak chyba jak w PL przypadkiem beda grac na nich pojade :black: :black: :black: :black:

Manowar zwalił image od Ironów??
buhahah to jakas kpina to 2 całkiem rozne wizerunki

co do królów metalu to wzieło sie to z płyty Kings Of Metal jednego z najlepszych albomów w historii taj muzyki kazdy kto nie słyszał niech biegnie do sklepu i kupuje w ciemno nie zawiedzie sie.

OTHER BANDS PLAY MANOWAR KILL !!!
Awatar użytkownika
LoRdI
Wanted Dead Or Alive

Od: 17 Lis 2004 02:37

Postprzez Days on 25 Mar 2005 23:49

oooooooooo okazalo sie, ze nie pisalam, ze za nimi nie przepadam... no wiec nie przepadam..w sumie to nawet mi sie z Ironami az tak bardzo nie kojarza, jak z kilkoma bardziej Power Metaloymi zespolami.. a jak mam sluchac czego z ztej polki to zawsze wybiore Blind Guardian :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez LoRdI on 26 Mar 2005 03:25

Days napisał(a):oooooooooo okazalo sie, ze nie pisalam, ze za nimi nie przepadam... no wiec nie przepadam..w sumie to nawet mi sie z Ironami az tak bardzo nie kojarza, jak z kilkoma bardziej Power Metaloymi zespolami.. a jak mam sluchac czego z ztej polki to zawsze wybiore Blind Guardian :D

1. Manowar to nie power metal
2. to oni wczesniej wymyslili stylistyke wojowników a nie power metalowe kapele
3. Guardian to tez swietny zespoł ale osobiscie zdecydowanie wole Manowar
Awatar użytkownika
LoRdI
Wanted Dead Or Alive

Od: 17 Lis 2004 02:37

Postprzez Days on 26 Mar 2005 16:33

nie powiedzialam ze sa PM ale ze bardziej mi sie kojarza z tym nurtem - pewnie za sprawa tej stylistyki a poniewaz sami wygladaja w niej troszke smiesznie, to wlasciwie przestaje mnie obchodzic, ze wymyslili piosenki o smokach wczesniej niz PMowcy ;) a skoro mi sie z tym kojarza, to zawsze wybiore to co IMNSHO jest zdecydowanie ciekawsze - czytaj Guardianow :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music