czy jeszcze słuchacie Bon Jovi?

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez erka on 18 Lut 2003 23:03

Po prostu ja mam dusze zrobiona z ich piosenek.

Pieknie powiedziane i zgadzam się z tym.

A teraz pytanie do tych ktorzy słuchają (teraz/może i już na zawsze) czegoś mocniejszego : zapytani o ulubione zespoły czy wymieniacie Bon Jovi i czy się wstydzicie tego że ich słuchacie/słuchaliście ?

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez ŻONA_DŻONA on 18 Lut 2003 23:52

A teraz pytanie do tych ktorzy słuchają (teraz/może i już na zawsze) czegoś mocniejszego : zapytani o ulubione zespoły czy wymieniacie Bon Jovi i czy się wstydzicie tego że ich słuchacie/słuchaliście ?

Był już taki temat i wypowiadałam się juz - czego tu się wstydzić, mogę się tylko tym szczycić.

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 05:05
Miejscowość: Red Bank

Postprzez JULIA on 19 Lut 2003 00:17

Oczywiście.Uważam,że nie ma się czego wtydzić.Nie ch się śmieją zresztą.
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez Gina on 19 Lut 2003 00:27

a mnie sie wydawalo dziewczyny ze napialyscie ze wciaz sluchacie bon jovi... :wink:

a wracajac do pytania :
jak ktos sie mnie pyta czego obecnie slucham to nie mowie mu ze bon jovi, bo ich obecnie nie slucham, to chyba logiczne
natomiast plytki stoja w tym samym miejscu co zawsze i nie mam zamiaru ich chowac po szafkach :wink: ani wypierac sie tego ze ich sluchalam.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez anfield on 19 Lut 2003 00:34

nigdy sie nie wstydziłem mojej fascynacji BJ mimo że nie wszystkie osoby które znam lubią ich. Oczywiscie jezeli mnie ktos zapyta jakiej muzyki słucham to nie powież że tylko BJ bo to nie prawda. ale BJ to moja 1st miłosc i tak zostanie zawsze

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Anonymous on 19 Lut 2003 02:05

A ja BJ słucham tylko jak jestem u ŻONY :grin: :new-alien: Wybieram Puerto Rico, na Syberii za zimno :new-alien: :grin:
Anonymous

Postprzez kawa on 19 Lut 2003 03:15

Ja sie nie wstydze!!! Niektorzy sie ze mnie smieja, jak im o tym mowie, ale mnie to nie obchodzi!!! To w koncu moja sprawa!!! :grin:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Anonymous on 19 Lut 2003 05:22

wiele odpowiedzi przyznam ze mnien zdziwilo:-)
mam wiec takie pytanie( w szczegolnoscii do tych ktorzy nie sluchaja juz BJ nie sa ich ulubionym zespolem albo sluchaja przez "sentyment":-))

czy piszecie na jakies inne forum ze strony tych lepszych waszym zdaniem zespolow?
Anonymous

Postprzez Gina on 19 Lut 2003 16:09

Jeez, to jak jakies przesluchanie sie zrobilo ;)
Tak pisze na innych forach (zreszta nie tylko muzycznych) a w tym na forach o innych zespolach
the end
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Anonymous on 20 Lut 2003 02:50

No, Erka, trafiłaś w sedno. U mnie BJ zawsze będą na pierwszym miejscu, ale też muszę przyznać, że teraz słucham ich już rzadziej. Nie oznacza to, że wcale, oczywiście. Ale u mnie wyglądało to tak, że praktycznie ograniczałam się tylko do BJ. Owszem, miałam jeszcze grono wykonawców, których muzyka mi się bardzo podobała, ale nie słuchałam ich często. Teraz zaczęłam więcej słuchać Aerosmith, GnR, Red Hotów, Myslovitz, U2 itp. Poza tym teraz nałogowo słucham radia, a to łączy się z przeróżną muzyką, którą tonami wtłaczam do uszu. Ale BJ zawsze będą #1 i nie mam obaw, że przestanę ich słuchać. Ich muzyce zaufałam, w nią uwierzyłam i ją pokochałam, a skoro to mi w duszy gra, to nie ma obaw, żeby się gdzieś rozwiało :)
A tak jeszcze na marginesie, to będę im do śmierci wdzięczna, ponieważ oni pokazali mi prawdziwą muzykę i utorowali drogę, którą teraz idę. Pamiętam, że na początku tej fascynacji nastawiłam się na myślenie, że tylko rock n roll warty jest słuchania, a jak coś już jest popem to jest be i ja tego słuchać nie będę. Teraz jest inaczej. Nie to, że popu zaczęłam na poważnie słuchać, ale teraz posłucham nawet najbardziej dennej pioseneczki i ocenię ją. No właśnie, to dzięki BJ wyznaczyłam sobie odpowiednie kryteria. I tym sposobem doszłam do wniosku, że u popowych wykonawców są kawałki lepsze i gorsze. Jednym jest bliżej do ideału, innym dalej. Np. "Just like a pill" wpada w ucho, "Dillema" też (poza tym jest bardzo dobrze nagrana i wykonana). Nawet Eminema posłucham. Nigdy nie przepadałam za hh, zwłaszcza polskim, ale tu nagle ostatni singiel Paktofoniki zwraca moją uwagę, ze względu na text: nie wymagający cenzury i bardzo mądry. A jeśli o Eminema chodzi, to jest najlepszy w swoim fachu i znacznie różni się od innych hiphopowców. Jego piosenki są bardzo dobrze wykonane. Gość ma co prawda nasrane, ale ma też talent. Tyle, że w jego przypadku nie trzeba słuchać tego co śpiewa, tylko tego jak śpiewa... Uff, no dobra, odbiegłam bardzo od głównego tematu, więc tu już stawiam końcową kropkę.
Anonymous

Postprzez Arha on 20 Lut 2003 04:29

czy piszecie na jakies inne forum ze strony tych lepszych waszym zdaniem zespolow?

Nie, czasami wpadnę i poczytam wypowiedzi ale sama nie piszę. Jeśli chodzi o inne fora - czasami zdaża się.

Jasne że wymieniam, jakoś nie widzę w tym specjalnych powodów do wstydu. Co innego Ich 3 :P

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez NiKKi Rebel on 20 Lut 2003 19:27

Jasne ze tak wymieniam ... bo nie ma czego sie wstydzić :grin:

Ja pisze na jeszcze kilka forumów, ale nie to pyt. brzmi chyba troche żle, bo przecież np. ja uważam i BJ, i Gn'R & Im za trzy fantastyczne kapele i wcale nie nie wywyższam zadnej z nich :evil: :black: :black:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Kourin on 22 Lut 2003 21:34

Dla mnie BJ zawsze są namber łan, tyle, że czasem dzielą to podium, czasem nie, czasem innym daleko, czasem bliżej... Na dziś sytuacja jest następująca:

1) Bon Jovi i Richie Sambora (ja ich rozróżniam, w końcu co Sambo, to niekoniecznie BJ Image
2) The Calling (wspominałam, że kocham się w wokaliścieImage ;P)
Tutaj pustka...
3) Myslovitz, Pink Floyd i wiele różnych innych, porozrzucanych po pozycjach od 3 do inf...

Codziennie słucham BJ, chociażbyz tej racji, że bardzo dużo czasu spędzam przy kompie, a BJ mam chyba najwięcej mp3 Image

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Days on 27 Lut 2003 05:02

generalnie jest nadal tak, ze co rano leci mi w domu These Days... ale przyznam sie, ze czesto w tym czasie albo jestem w lazience (soczewki i te sprawy), albo latam po domu i costam robie........ dawno juz nie bylo tak bym siadla i posluchala BJ (choc nie - ostatnio mialam dola i sobie wlaczylam It's hard)......... juz nawet notatki z polaka pisze przy Alanis lub U2.......

generalnie teraz jestem na etapie calkowitej Tolkienomanii, wiec albo slucham sciezek dzwiekowych (jak pisze notatki), albo w kolko BLIND GUARDIAN......... ONI SA GENIALNI!!!! Polecam!!!
Ostatnio nawet odstapilam od mojego kochanego Nightfall In The Middle Earth i zabralam sie za sluchanie tych bardziej speedmetalowych ich kawalkow i jest czad!

No i jeszcze U2 - po uszy w Joshua Tree.... do tego Creed i Goo Goo Dolls......... Ich sie w sumie da laczyc z BJ z mniejszym uszczerbkiem niz IM - BJ, ale jakos mnie sie tego robic nie chce.......

Chwila przerwy...... chyba.......

BARD SONG RULEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez trapper on 27 Lut 2003 18:07

Nie, bez zmian. Może dziadzio Jagger i jego wesoła kompania i Jan Bo ze swoją ekipą zbliżyli się do pierwszego miejsca, ale.... Nie ciągnie mnie już szczerze mówiąc do zmian w moim rankingu muzyków - po prostu jestem na to za stary, choć szczerze mówiąc rzadko słucham muzyki - po prostu nie mam na to za dużo czasu. Wy jesteście młodzi więc szukajcie nowych idoli i sami twórzcie kulturę - nie dajcie rockowi umrzeć, ja Wam życzę szczęścia.
Ale nie burzcie przeszłości ołtarzy,
Choć sami macie doskonalsze wznieść

A co do dylematu Arhy i Giny: na Syberię to może ja bym się z Wami zabrał, ale do ciepłych krajów to raczej nie :grin:

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Gina on 27 Lut 2003 22:38

bosh ja sie ostatnio caly czas wzruszam, trapp czy ty mnie kiedys przestaniesz zadziwiac ?
Ja mam takie emocjonalnie wspomnienia z tym wierszem....
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Arha on 01 Mar 2003 02:29

na Syberię to może ja bym się z Wami zabrał, ale do ciepłych krajów to raczej nie
No to kiedy ruszamy?? :grin: :grin:

A tak serio serio strasznie to podniośle powiedziałes... no dobra, postaramy się ze wszystkich sił, zeby rock nie zginął w morzu kiczu i tandety no i hip hopu... (bo techno to nie muzyka, wiec nawet o tym nie wspominam).

Ale ponieważ uprzedzałam, że moja awersja do BJ ma charakter przejściowy - ostatnio jakoś dziwnie mi po głowie chodzi Ride cowboy ride... :wink:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Days on 01 Mar 2003 02:51

jakoś dziwnie mi po głowie chodzi Ride cowboy ride...

bo to zaraz bedzie rajd Arha rajd na syberie :D a za nia Gina i Days za swoich (odpowiednio) IM i BG :D

rzeczywiscie Trapper - dosc podniosle to zabrzmialo :D

ale w koncu IM i BJ to rock, i Blindzi to tez rockokometalotolkieni :D

ROCK przetrwa :D

BJ tez :D

w koncu to ze nie sluchamy ich w tej chwili nie oznacza ze wyrzucimy ich plyty przez okno :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez erka on 01 Mar 2003 04:37

Wy jesteście młodzi więc szukajcie nowych idoli i sami twórzcie kulturę - nie dajcie rockowi umrzeć, ja Wam życzę szczęścia.

zabrzmiało jak przesłanie dla narodu...

Na mnie możesz liczyć. Tylko taki drobny szczegół- nie wiem, ale idoli nie można szukac na siłę. Ja już ich znalazłam i chociaż ogólnie rzecz biorąc lubię taki rodzaj muzyki i zespoły z lat 80 i nie tylko - niektóre nawet bardzo (patrz : Skid Row) i chociaż je cenię to członkowie żadnego z nich nie mogą stać się moimi idolami. Daja mi do myślenia i też w jakis sposób wpływają na moje życie ale nigdy nie w takim stopniu jak Bon Jovi. Bo Bon Jovi to ja, erka :angel: a niemożliwością jest zmienić samego siebie :))))
I jestem z tego dumna :)))

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Gina on 01 Mar 2003 16:33

hehe 4 osobowa ekspedycja sie zapowiada.. mnie sie podoba :D

A serio, wszystko przetrwa a ja wczoraj nawet sobie ride cowboy sluchalam (ofc. bez czytania postu Arhy wczesniej.. :) )
Awatar użytkownika
Gina
mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja