czy jeszcze słuchacie Bon Jovi?

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

czy jeszcze słuchacie Bon Jovi?

Postprzez erka on 16 Lut 2003 22:59

Może temat jest zły ale nic innego do głowy mi nie przychodzi. Po prostu nie wiem jak zadać to "tytułowe" pytanie.
Jestem ciekawa czy to że piszemy jeszcze na forum nie oznacza tylko przywiązania do nas samych, a czy jeszcze z takim zapałem słuchamy tego zespołu.
Czy ktoś przestał?
Czy BJ u kogoś zeszli na 2 plan?
A może komuś wiążą się już tylko z dobrymi wspomnieniami, ale ich płyt nie słuchali od dawna?
Jeżeli ktoś ich wyparł- kto to?

U mnie nic się nie zmieniło. Polubiłam też bardzo Skid Row- które chyba zostaje moim 2 ulubionym zespołem ale gdybym miała zrobić piramidkę kto jest na górze to wyglądałoby to tak:

Bon Jovi
potem dłuuuugo długo znowu Bon Jovi
a potem Skid Row i dalej cała reszta
A Bon Jovi nie dlatego że słowo się rzekło i muszą być moim ulubionym zespołem. Po prostu za każdym razem odkrywam coś nowego, ich koncerty nadal mnie zachwycają tak samo jak muzyka i poza tym nie umiałabym teraz przestać ich słuchać. w ogóle chyba nie umiałabym...

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Arha on 16 Lut 2003 23:47

A ja przyznam szczerze i bez bicia, że BJ nie słuchałam od dłuższego czasu. Może po prostu potrzeba mi przerwy, a może mi przeszło... kij mnie wi. Teraz w kólko słucham Gn'R, Slash's Snakepit, czy Aerosmith i Cradle of Filth.

BJ to muzyka o nadzieji. A w moim przypadku it has forsaken these lands. Po prostu nagle moje zapotrzebowania się nieco zmieniły.

Mam nadzieję, że nikt się na mnie szczególnie nie obrazi, jakkolwiek by na to patrzyc to forum o BJ i dla BJ. Tylko że cholera zbyt bardzo Was lubię, żeby z niego rezygnować.

Over.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Gina on 17 Lut 2003 00:06

Good Arha, jak po tym temacie rada starszych postanowi powysylac ludzi na wygnanie to przynajmniej sama sie czuc nie bede :grin:

A serio : jakbym miala odpowiedziec wprost na pytanie erki to :
Jestem tutaj tylko i wylacznie dla fantastycznych ludzi ukrywajacymi sie pod nikami i avatarkami, dla ludzi ktorych w wiekszosci znam od roku i do ktorych sie cholernie przywiazalam i bez ktorych ciezko by mi bylo sobie net wyobrazic...

Jesli chodzi o muze to BJ nie sluchalam od konca pazdziernika nie wiem tak samo jak Arha czy to taki dluzszy odpoczynek czy juz forever, to sie okaze w koncu 'kobieta zmienna jest' a jesli mi nic w okresie noworodkowym nie obcieli to chyba do plci pieknej sie zaliczam :grin:

A powaznie, nie mge sie zmusic do sluchania BJ, tzn teraz juz nawet nie pobuje bo zmuszanie sie do czegokolwiek , a juz zwlasza sluchania muzyki jest debilizmem.... No po prostu
nagle moje zapotrzebowania się nieco zmieniły
w kazdym aspekcie w tym takze muzycznym.

Czego slucham ?
Maiden, Gn'R, Slash's Snakepit, Comy i paru innych

Aha i jeszcze chcialam jedno serio powiedziec ze podziwiam NiKKi, serio cie kobieto podziwiam :grin: Bo ty potrafisz laczyc BJ IM i Gn'R
Ja nie - jak jeszcze kiedys umialam Gn'R z BJ to Maiden mi juz do tej bajki kompletnie nie pasuje. Nie wiem moze za jakis czas bede umiala ;)

Mam nadzieję, że nikt się na mnie szczególnie nie obrazi, jakkolwiek by na to patrzyc to forum o BJ i dla BJ.

Ja tez, ale w sumie oprocz dzialow typu BJ sa takze rozne i muzyka rockowa gdzie o BJ sie nie gada wiec troche sie czuje usprawiedliwiona ;)
Tylko że cholera zbyt bardzo Was lubię, żeby z niego rezygnować.

I tu jest pies pogrzebany.. ja mam tak samo :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez sdms on 17 Lut 2003 01:08

Ja Bon Jovi nadal slucham i praktycznie codziennie odkrywam cos nowego.... Caly czas BJ cos wnosza w moje zycie.... Byc moze jest to tak ze nadal nie odkrylem calego BJ (nie mam jeszcze wszystkich plytek nawet:( )... ale poki co BJ sa i beda na pierwszym planie...
Aha i jeszcze chcialam jedno serio powiedziec ze podziwiam NiKKi, serio cie kobieto podziwiam Bo ty potrafisz laczyc BJ IM i Gn'R

Ja GNR i IM slucham od czasu do czasu, ale to nie to co BJ, z BJ jestem polaczony na jakims wyzszym poziomie i chyba dlugo tak jeszcze zostanie...
Mam nadzieję, że nikt się na mnie szczególnie nie obrazi, jakkolwiek by na to patrzyc to forum o BJ i dla BJ.

Ja tez, ale w sumie oprocz dzialow typu BJ sa takze rozne i muzyka rockowa gdzie o BJ sie nie gada wiec troche sie czuje usprawiedliwiona ;)

Good Arha, jak po tym temacie rada starszych postanowi powysylac ludzi na wygnanie to przynajmniej sama sie czuc nie bede

heh.. Napewno nikt was nie wyrzuci, nikt sie nie obrazi.... Przeciez kazdy ma prawo sluchac czego chce, a ja zawsze powtarzalem ze na tym forum sa wszyscy mile witani o ile tylko akceptuja BJ i nie narzekaja na nich zbytnio... Wiadomo... szacunek musi byc ;)
Tylko że cholera zbyt bardzo Was lubię, żeby z niego rezygnować.
I tu jest pies pogrzebany.. ja mam tak samo

No i to jest w tym wszystkim najpieniejsze, ze od tego forum mozna sie tak uzaleznic ze nie mozna go potem opuscic :) Ale to jest oczywiscie bardzo pozytywne uzaleznienie :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Anonymous on 17 Lut 2003 01:13

ja nadal slucham bj
daleko po nich sa wiilki dalej wszystko inne
a na koncu brit i ich 3

ale mysle ze gdybym nagl ich znielubil to nadal bym tu pisal
prawdemowiac jestem prawie pewny ze moment w ktorym odloze w kat BJ jest bardzo bliski:(
sd i rado starszych nie zsylajcie dziewczyn na syberie:-)
Anonymous

Postprzez Klaudia on 17 Lut 2003 01:40

Nie słucham BJ tak często jak to było kiedyś; są nawet momenty, że przez miesiąc nie słucham piosenek BJ (nie licząc tego, co pojawia się w radiu :wink: ).
Jednak nadal ich kocham i nadal są u mnie na miejscu 1.
Ostatnimi czasy, przechodzę 'fascynację' IRĄ. Teraz to właśnie tej kapeli słucham najczęściej, ale oni i tak są daaaleko za Bon Jovi!
Wiem, że choćbym nawet przestała słuchać BJ (Boże broń :grin: ), to i tak będę tutaj wchodzić, bo BJ zawsze będzie zajmowało (szczególne) miejsce w moim sercu :angel:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez ŻONA_DŻONA on 17 Lut 2003 02:24

Oooo... niee, nie przestałam słuchać. Słucham ich cały czas i nie wyobrażam sobie przestać, owszem slucham też innych zespołów, bo raczej niemozliwe by było żebym słuchała BJ non toper, ale nie ma dnia bez BJ. Też zauważyłam, że rozmowy czy tematy o BJ ucichły, ale to jest normalne, nie oznacza to, że wszyscy rzucili plytki ukochanego zespołu w kąt, może po prostu niektórzy chcą trochę od tego odpocząć, po paru tygodniach znów zaczną widzieć w nich to samo co na początku, w kazdym razie ja nie daje BJ spokoju :grin: .

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 05:05
Miejscowość: Red Bank

Postprzez anfield on 17 Lut 2003 02:50

1 Bon jovi
2 Aerosmith & Rolling Stones
3 David Bowie, Black Crowes, AC/DC, Eels, Van Morrison, G 'n' Roses

staram się słuchac BJ codziennie, przynajmniej mp3 bo to są w większosci koncertówki a dla mnie BJ to grupa najlepiej grająca "live"

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Arha on 17 Lut 2003 04:21

Good Arha, jak po tym temacie rada starszych postanowi powysylac ludzi na wygnanie to przynajmniej sama sie czuc nie bede

sd i rado starszych nie zsylajcie dziewczyn na syberie:-)

Gina, damy się na Syberię wygonić, czy jedziemu do cieplych krajów?? Bo mi mrozy zbrzydły... :wink:

Jak już mówiłam - być może w moim przypadku jest to stan przejściowy - mimo wszystko tak samo miałam kiedy dorwałam Black Sabbath czy Aerosmith.. ale BJ po prostu nie pasuje mi do światopoglądu... z resztą po tym jak kiedyś włączyłam losowe wybieranie pios. na kompie i po Satanistic Mantra przeskoczyło mi na Hey God to stwierdziłam, że coś jest wybitnie nie tak. Niektórych zespołów po prostu nie da się połączyć.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez kawa on 17 Lut 2003 05:19

Sa dni, kiedy non stop leci u mnie Bon Jovi, ale sa tez takie, gdy wogole ich nie slucham!!! Nie oznacza to, ze zespol mniej mi sie podoba, czy ze mi zbrzydl!!! Wrecz przeciwnie!!! Po dlugiej przerwie niesluchania ich uswiadamiam sobie, ze muzyka BJ jest dla mnie jak lekarstwo. Musze ich sluchac!!! Caly czas sa dla mnie na miejscu 1 i nie predko to sie zmieni!!!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Anonymous on 17 Lut 2003 05:52

U mnie BJ zawsze będą na pierwszym miejscu, ale też muszę przyznać, że teraz słucham ich już rzadziej. nie oznacza to, że wcale, oczywiście. Ale u mnie wyglądało to tak, że praktycznie ograniczalam się tylko do BJ. Owszem, miałam jeszcze grono wykonawców, których muzyka mis ie podobała, ale nie słuchałam ich często. Teraz zaczęłam więcej słuchać Aerosmith, GnR, Red Hotsów, Myslovitz, U2 itp. Poza tym teraz nałogowo słucham radia, a to łączy się z przeróżną muzyką, którą tonami wtłaczam do uszu. ale BJ zawsze będą #1 i nie mam obaw, że przestanę ich słuchać. ich muzycę zaufałam i ją pokochałam, a skoro to mi w duszy gra, to nie ma obaw, żeby się gdzieś rozwiało :)
Anonymous

Postprzez Neela on 17 Lut 2003 19:05

JA naleze do tych ,ktorzy ciagle sluchaja BJ z wielkim zapałem. W tej chwili ,to nie ma u mnie dnia,zebym choc przez chwile ich nie sluchala.
oczywiscie slucham tez czegos innego, ale BJ wywyzsza sie ponad wszystko inne :wink: Dla mnie tydzien przerwy od nich to bardzo dlugo.
I dziewczyny zycze wam jednak,ze odrodzi sie w was miłosc do BJ:)

[kwiatek] [kwiatek] [kwiatek] [kwiatek]

ImageImage

[kwiatek] [kwiatek] [kwiatek] [kwiatek]
Neela
Wanted Dead Or Alive

Od: 14 Kwi 2002 02:55
Miejscowość: Rzesz

Postprzez NiKKi Rebel on 17 Lut 2003 21:24

Aha i jeszcze chcialam jedno serio powiedziec ze podziwiam NiKKi, serio cie kobieto podziwiam Bo ty potrafisz laczyc BJ IM i Gn'R

hehe, thx
no fakt udało mi sie to jakoś, nie wiem jak :black: :black:
BJ nadal bardzo bardzo lubie, ale dokładnie tak samo jak Iron Maiden & Guns N Roses. Te kapele w obecnym czasie znaczą dla mnie dkoładnie tyle samo, mimo iz BJ słucham znacznie, znacznie dłuzej :wink:

A czego słucham??
wszystkiego co stare, wymieniać bym mogła bez konca.. Van Halen, Ozzy, Aerosmith, Deep Purple, SKid Row, Cinderella, Pearl Jam, Slashs Snakepit, Led Zeppelin itp itd lista sie ciagnie i ciagnie :grin: :grin: [/quote]

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez hard on 17 Lut 2003 22:24

Słucham Bj , ale może nie tak często jak kiedyś. Ale za każdym razem podoba mi się w ich muzyce coś innego , co przyciąga mnie do słuchania ich częściej.
Sa dni, kiedy non stop leci u mnie Bon Jovi, ale sa tez takie, gdy wogole ich nie slucham!!!

Dokładnie.

Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez erfea on 17 Lut 2003 22:45

Ostatnio mam mało czasu, ale i tak znajduję czas na słuchanie muzyki - to bardzo ważna część mojego życia!!!
Jak z BJ? Normalnie, to znaczy dobrze. Jest to jeden z moich ulubionych zespołów. Dlaczego nie naj? Nie umiem odpowiedzieć który zespół jest dla mnie najlepszy, wiem jednak na pewno, że BJ jest w b. ścisłej czołówce!!! Słucham ich ze względu na enegrię muzyki, inteligętne teksty i ten fenomenalny kunszt gitary Richiego... :wink:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Go on 18 Lut 2003 00:16

No u mnie również BJ zeszli na drugi plan...
Ostatnio u mnie na okrągło Dogstar :grin: i IM :wink:
I wracając jeszcze do Dogstar, to ja ich poważnie pokochałam...

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez nelke on 18 Lut 2003 01:32

ŻONA_DŻONA napisał(a):Oooo... niee, nie przestałam słuchać. Słucham ich cały czas i nie wyobrażam sobie przestać, :grin: .

Dokladnie. Za kazdym razm jak tylko uslysze ich to nie moge im przerwac w polowie piosenki. Nie dla mnie sa pierwsi na zawsze,nigdy mi sie nie znudza(tak mi sie wydaje) i nigdy nie przestane ich sluchac przed nimi na maxa bylam zakochana w Offspring ale to nie bylo cos takiego jak BJ to co mam do BJ jest 100000000000000000000000000 do potegi n wieksze- po prostu nieograniczone. Dlatego nie sadze zeby mi kiedys przeszlo, a na razie napwno to nie nastapilo :grin: i u mnie tez nie ma dnia bez BJ codzennie slucham chociaz raz jednej plyki :grin: :grin: :grin: . Moze to brzmi jak jakis zapalony debil ale w sumie... to prawda :grin:

TAKE MY HAND AND WE'LL MAKE IT- I SWEAR....
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Postprzez JULIA on 18 Lut 2003 01:45

Coż...ja myślę,że od Bon Jovi nie umiem się odczepić,poprostu nie potrafiłabym ich oddalic od siebie i tak zwyczajnie po tym wszystkim przestać. BJ stanowią część mojego życia i czasami mam wrażenie,że tak zostanie do końca moih dni.Widzę siebie jako staruszkę słuchającą BJ... :grin: Wracając do tematu.Nie przestałam ich słuchać.Nie ma dnia bez ich muzyki,nie ma minuty bez myślenia o nich.Oni zmienili moje życie.
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez Anonymous on 18 Lut 2003 05:51

Zalezy od dnia, czasem slucham w kolko i nie moge sie nasluchac, kiedy indziej leci Nick, COF, SOAD i takie tam. Ale ogolnie BJ sa nr 1, zawsze byli i bedą (juz piec lat) Po prostu ja mam dusze zrobiona z ich piosenek.
Anonymous

Postprzez brenda on 18 Lut 2003 21:16

Dla mnie Bon Jovi nadal są ulubionym zespołem, ale ostatnio zastanawaiam się czy nie tylko przez sentyment. Ostatnio słucham wielu innych rzeczy (Metallica, Gunsi, Aerosmith, IRA, Ozzy, Iron Maiden, The Bill), ze po prostu niewiele czasu zostaje mi na BJ.

Ale oni są jak najlepszy przyjaciel. Zawsze wracam do ich plytek gdy jest mi zle.

Mysle ze chociaz zaczne kiedys sluchac czegos innego to zawsze bede dazyla ten zespol szczegolna sympatia, a gdy jakjo piedziesiecioletnia babcia wlacze jakas ich plytke wspomne ten caly internet i przyjaciol, ktorych tu znalazlam.

O tym forum i o Bon Jovi , nawet jeśli okaze sie to przejsciowy okres w moim zyciu, nigdy nie zapomne
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja