Pomoc w nauce

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Pomoc w nauce

Postprzez Go on 11 Wrz 2002 15:38

Mam taką propozycję, chyba już wszyscy zauważyli, że zaczęła się szkoła :drinking: ... Prace domowe, nauka itd.... Czasem sobie z czymś nie możemy poradzić, jakieś zadanie wyjątkowo nie wychodzi, nie możemy znaleźć jakichś materiałów (a np. ktoś stąd niedawno pisał na podobny temat i ma sporo adresów) itp. A gdybyśmy tak sobie nawzajem pomagali ??? Każdy ma jakieś mocne strony i czasem ta chwilka czasu się znajdzie, aby coś jeszcze zrobić... Co Wy na to :wink: ???

Ja mogę robić zadania z matmy (jestem wyjątkowo zawzięta i nie rezygnuję, póki nie wyjdzie :grin: ; szczerze mówiąc to nawet lubię takie powalone zadania :wink: ), większość z fizyki, chemii... Mogę też pomóc w wypracowaniach na polski... I proszę pamiętać - jestem w 3 klasie liceum (profil mat - fiz :new-alien: ) i mogę pomóc tylko w materiale od zerówki do 3 klasy... Chociaż z matmą różnie bywa :wink: ...

I moglibyśmy w tym temacie pisać swoje zadania, pytania itp....

W ten sposób moglibyśmy zaoszczędzić sporo czasu na swoich zadaniach i byłaby satysfakcja z pomocy innym. Zaczynamy ??? :wink:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez erka on 11 Wrz 2002 17:14

Świetny pomysł. Mi sie przyda zwłaszcza pomoc z matmy i fizyki bo delikatnie mówiąc prawie zawsze nic nie kapuję. Za to mogę pomóc z angielskiego :grin:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Go on 11 Wrz 2002 18:05

Mi sie przyda zwłaszcza pomoc z matmy i fizyki bo delikatnie mówiąc prawie zawsze nic nie kapuję

To ja służę pomocą :grin: Za fizyką szczerze mówiąc nie przepadam, no ale już siedzę w klasie o takim profilu, że już muszę coś wiedzieć... Jakoś sobie radzę, jadę na czwórkach i piątkach... Z tego przedmiotu mogę robić zadania obliczeniowe, bo to mi prawie zawsze wychodzi. Co do szerszej teorii, ehhh... w większości kapuję o co chodzi
A co do matmy, to tu można na mnie prawie zawsze liczyć... Ostatnio jeszcze zmieniliśmy nauczyciela, to jeszcze więcej tego pojmuję... Jak odrabiam pracę domową, to zawsze najpierw biorę sie za zadanka z matmy (qrde, ja to lubię :grin: ). Czasem mam trochę bardziej zagmatwane przykłady, ale zazwyczaj jeżeli np. nie mogłam ich zrobić wieczorem, genialne pomysły przychodzą mi rano do głowy
Erka, na pewno skorzystam z Twojej pomocy z angielskiego :wink: , bo czasem robię takie banalne błędy i sama na nie nie zwracam uwagi... Jakbyś mi tak czasem sprawdziła jakieś wypracowanko :wink: :grin: :wink: ...
Jeżeli się nie mylę, to Ty chyba jesteś tak samo jak ja w trzeciej klasie... No i chyba programy z matmy mamy podobne... Nasza klasa korzysta z książki Cegiełki, Przyjemskiego i Szymańskiego... A zbiór zadań - Norbert Dróbka i Karol Szymański (zbiór dla III i IV klasy)... Tak więc jak nie będziesz miała jakiegoś zadania, to proszę do mnie... Ja obecnie mam granicę funkcji w punkcie... :robot: :robot: :robot:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Postprzez Reddie on 11 Wrz 2002 18:17

To naprawdę świetny pomysl!!!
Ja jestem dobra z matmy i tak samo jak Goska lubie siedziec nad zadaniami z matmy. Za to ja potrzebowaBabym pomocy gBównie przy fizyce i historii... to moje dwie zmory!

You can't win... until you're not afraid to lose...
Awatar użytkownika
Reddie
Never Say Goodbye

Od: 02 Mar 2002 21:54
Miejscowość: Wroc

Postprzez sdms on 11 Wrz 2002 18:30

Swietny pomysl... Ja moge pomoc po troszce z wszystkiego :grin: , a sam bede pewnie potrzebowal pomocy z niemieckiego i polskiego :wink:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez brenda on 11 Wrz 2002 18:56

Też uważam, że pomysł jest dobry.
Hmm pomóc raczej wiele nie mogę, bo chodzę do 2 gimnazjum, ale w zeszlym roku mialam srednią 5,1 (polski, angielski-6, fizyka-4) więc jeśli ktoś jest w moim wieku to nie ma sprawy(zwłaszcza angelski, bo na prywatnych lekcjach jestem na poziomie 3 L.O). Po za tym reakcje i w ogóle cała chemia nie jest dla mnie problemem i też służę pomocą.
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez Klaudia on 11 Wrz 2002 21:19

Genialny pomysł :angel: :angel: :angel:
Ja mogę pomóc z historii, polskiego (no ogólnie z przedmiotów humanistycznych [w końcu się miało 46/50 pkt z egz :grin: ]) i francuskiego! Cienko mi idzie z matematyką, fizyką i chemią (no i jeszcze z angielskiego jakoś ostatnio mam zaległości :wink: ), więc również chętnie skorzystam z pomocy :grin:
Ostatnio edytowany przez Klaudia 12 Wrz 2002 19:04, edytowano w sumie 3 razy

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Arha on 12 Wrz 2002 00:05

Hehe, no to spox :grin: :grin: :grin: przyda mi sie pomoc ze wszystkiego co ścisłe, w zamian pomogę z polskiego (łącznie z wypracowaniami, eh, gdzie te czasy jak rozprawke pisałam w 3 wersjach), angielskiego (podobno dobra jestem... podobno) i historii (mój ukochany przedmiot) :grin: :grin: :grin:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Go on 12 Wrz 2002 06:40

Mam pytanko, czy ktoś na tym forum uczy się języka ROSYJSKIEGO i jest w tym miarę dobry ??? Jeżeli tak, niech się przyzna :new-alien:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Postprzez trapper on 12 Wrz 2002 16:59

Ja też deklaruję swoją pomoc (biologia,fizyka,chemia, matematyka, polski, historia).

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez aniaf on 13 Wrz 2002 19:37

Heh, pomysł według mnie jest bardzo dobry. Przyda mi sie pomoc z chemii- już teraz na lekcjach nie za bardzo kumam i MATEMATYKI! Ja mogę pomóc ( ekhm jestem w 1 kl. LO )w języku polskim, biologii, pewnie niedługo we fgrancuskim, bo jestem w kl. z rozszerzonym ( 5 godzin tygodniowo ). Mogę tez pomóc z chemią, fizyką, ale tyo dla gimnazjum, bo teraz nie kumam :grin:
aniaf
Get Ready

Od: 20 Mar 2002 21:11
Miejscowość: Sopot

Postprzez NiKKi Rebel on 13 Wrz 2002 20:08

Świetny pomysł!! :black: :black:
Mnie na pewno przyda się pomoc z geografii.
Sama natomiast jestem świetna z ANGLIESKIEGI i chetnie służe pomoca!!!
:crazyeyes: :wink: :crazyeyes: :wink: :crazyeyes:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez hard on 13 Wrz 2002 20:28

Ja powtórze to co wszyscy , ze pomysł jest bardzo dobry.
Więc ja bede potrzebowala pomocy tylko z fizyki , a jesli ma ktoś kłopoty z chemią albo z angielskim to moge sie przydac.

Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez Anonymous on 17 Wrz 2002 02:44

Ponieważ to jest moj pierwszy post w tym temacie, takze zaznacze, ze ten pomysł jest genialny. Ciekawe, dlaczego wczesniej nikt na to nie wpadł...

Ja swoja pomoc moge zaoferowac przede wszystkim w biologii (zdaje maturke z tego przedmiotu), ewentualnie z chemii czy z angielskiego- choc przyznam ze wybitna nie jestem jesli chodzi o jezyki.

Wykorzystujac nadarzajacą się okazję, mam dla Was propozycję. Od tygodnia chodzę i zastanawiam sie nad temat swojego wypracowania. Cały czas o tym mysle, i juz nawet wymyslilam cos sensownego i kilka mysli zapisalam na kartce, ale jakos nei moge sie znaleźć czasu i zmobilizowac sie do napisania tego zadania.

Temat wypracowania, które mam napisać brzmi: "Jest się takim , jak myślą ludzie, nie jak myślimy o sobie, jest sie takim jak miejsce, w którym sie jest" i jest to cytat z "Granicy Zofii Nałkowskiej (taka lekturka:))

W związku z tym, proponuję, aby każdy kto ma ochotę wypowiedział się na ten temat, gdyż uważam, że jest całkiem ciekawy. Nie chodzi o to, żeby pisac tu wypracowanie czy wziąć ściagę i przepisać pół strony, tylko o napisanie tego, co naprawde myslicie na ten temat.

A ja dzięki temu bedę mogła szerzej spojrzeć na ten problem.

TAKŻE ZAPRASZAM WAS DO PISANIA!!!

Jeśli ktos ma jakiś równie ciekawy tamet wypracowania niech sie pochwali- może razem wymyslimy cos ciekawego i godnego uwagi!:)) :wink:
Anonymous

Postprzez erka on 17 Wrz 2002 17:40

"Jest się takim , jak myślą ludzie, nie jak myślimy o sobie, jest sie takim jak miejsce, w którym sie jest"

Rany...jak tylko słysze słowo wypracowanie to od razu nie wiem co pisać. Może faktycznie wszystko zależy od otoczenia. Tzn. Powiem tak że wg mnie to nie tak że drugi człowiek, a raczej jakaś grupka ludzi kreuje innego człowieka czyli kogoś z nas. Ten człowiek jest sobą, wcale nie musi być kimś innym, udawac kogoś kim nie jest, nie musi się zmieniac pod wzgledem otoczenia. A jest taki za jakiego uważają go ludzie- ale tylko dla nich. Widzą go w jakis tam swój sposób i tego sie trzymają. Dla nich jest często kimś innym niż jest w rzeczywistości. Ale jeszcz raz powtórze że uważam że tylko dla nich. O taki przykład- pani X jest dla mnie bohaterką bo wychowywuje samotnie 5 dzieci, kiedy w rzeczywistości sama uważa i mówi o sobie jako zwykłej kobiecie nie różniącej się od innych (heh sama ten przykład wymysliłam, nie znam takiej pani X).

No...to nakręciłam jak zwykle i jak zwykle to jest niezrozumiałe bo się wysłowić nie umiem. To może ja podam Wam temat mojego wypracowania:
" Posągu piękność mam lecz lampy brak"- twoje rozważania o potrzebie idei w życiu człowieka, odwołaj się do przykładów literackich z XIXw. i innych, oraz własnych doświadczeń.
Heh fajne? To cytat z Kordiana .

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez erka on 18 Wrz 2002 21:11

Help me :puppydogeyes:

Mam zad. z matmy cholernie proste ale ja jestem z matmy tępa i nie wiem jak mam to zrobić. Mielismy to obliczyc chyba tzw. drzewem ale ja nie wiem jak, robie po swojemu a wynik sie nie zgadza z tym w odpowiedziach.

Rzucamy trzema monetami. Oblicz prawdopodobieństwo wyrzucenia:
a) dokładnie 1 orła
b) dokładnie 2 orłow
c) co najmniej jednego orła
d) co najmniej 2 orłów

Gdyby ktoś byl tak miły i narysował mi jak ma wyglądac to całe drzewo w tym przypadku i wysłał zapisane w paitcie na erka_bj@o2.pl bylabym dozgonnie wdzięczna...ja i mój niematematyczny musk. :wink: help...

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Anonymous on 21 Wrz 2002 14:45

" Posągu piękność mam lecz lampy brak"- twoje rozważania o potrzebie idei w życiu człowieka, odwołaj się do przykładów literackich z XIXw. i innych, oraz własnych doświadczeń.

Straszne, naprawdę, a najbardziej przeraza mnie fakt, iz w tym roku zdaje mature, i w zwiazku z tym powinnam napisac wypracowanie na ten temat z palcem no wiecie gdzie :wink: Fajnie erka, że już wtrzeciej klasie babka daje wam takie tematy, bo potem bedzie wam łatwiej...

Najlepsze jest to, iż to zadanie tak naprwde jest proste, powiedziałbym nawet banalne, bo przeciez wiadomo, że kazdy człowiek potzrebuje wzyciu idei, celu, do ktorego musi dazyc, dla ktorego musi zyc, bo w innym przypadku traci sens zycia i róznie moze sie to skonczyc...:(
hmm... przyklady literackie... Konrad Wallenrod poświęcił wszystko dla idei walki o ojczyznę, a kiedy wszystko wyszło najaw- kiedy już nie miał środków i możliwosci do walki nie wytrzymał i popełnił samobójstwo (tak mi sie przynajmniej wydaje, może się mylę, bo dokladnie nei pamietam), a mógł spokojnie siedzieć sobie z żoną w domku prowadzac szczesliwe i ułożone życie.
Albo np. Konrad z 'dziadów' miał doskonałą ideę walki o wolnośc ojczyzny, chciał dobra dla wszytskich ludzi, ale zabrakło mu owej "lampy", czyli jakiegos impulsu 'swiatelka w tunelu', który poprowadziłby go w dobrą stronę, motywacjii, ktora stałaby sie sprezyna napedzajaca go do działania i niestety przegrał swoja walkę. Jesli nie mamy zadnej idei, mysli, ktora bedzie nas prowadzić w zyciu, za wszelką cenę bedąc wmiarę zdrowymi ludźmi :) probujemy ją znaleźć. Tak jak Kordian, po odkryciu, ze swiat jest pełen oszustwa, ze swiatem rządzi nie przyjaźń, a pieniądze, za które wszystko można mieć, postawia poswiecic sie dla ojczyzny, chce walczyc o jej szczescie- jednym slowem posweica sie dla idei, którą sobie 'obrał' (nie wiem co sie robiz ideą).

Jejku, ale nakrecilam strasznie, mam nadzieje, ze moze przynajmniej troche ci pomoge erka, jesli nie jest juz za pozno. przepraszam, ze tak dlugo nie odpisywalam na twojego posta o tej idei, ale przez da dni wlasciwie nie wchodzam na komputer, bo mialam strasznie malo czasu.

Dziekuje ci za odpowiedz na moj temat o tym jakcy jestesmy, na pewno niektore zdania wykorzystam w swoim zadaniu, oczywiscie za pozwoleniem autora, :))))

A jesli chodzi o to zadanie z matmy, to jak jeszcze go nie rozwiazalas, to daj znac, ja osobiscie chyba go nie rozwiaze, bo wlasnie bierzemy to na matmie, a nie było mnie na trzech ostatnich matematykach, ale zapytam kogos madrego ode mnie z klasy. Także jakby co, to daj znać.

Jeszcze raz dzięki i apeluje do pozostałych uzytkownikow: skoro utworzylismy taki temat jak pomoc w szkole i wiekszosc zdeklarowała chec brania wnim udzialu, to dlaczego jest taki mały odzew, a wlasciwie znikomy...? Ja wiem, ze kazdego moze przestraszyc slowo 'wypracowanie', ale poprostu zapomnijcie o nim, tylko wyobraźcie sobie, ze ktos utworzył nowy temat na forum i pyta was o zdanie. Nawet kilka zdań może czasem pomoć danej osobie i bedzie ejj łatwiej...

Jeśli za bardzo nakrecilam, to przepraszam, ale pol godziny temu wstałam z łozka i chyb anie do konca poprawnie funkcjonuje... :grin:
Anonymous

Postprzez Anonymous on 06 Paź 2002 21:13

hm... słomiany zapał...? Większość zgodziła sie, ze to wspanialy pomysl- pomoc w nauce, ale tak naprawde on nie wypalił. Powracam do niego, gdyż liczę na waszą pomoc.

jakie jest Wasze zdanie na temat ruchów pacyfistycznych i organizacji pilnujących pokoju w dziesiejszym świecie?

Proszę wypowiedźcie sie na ten temat, bo mam zadanie z angielskiego, które wlasnie w ten sposob brzmi. Nigdy nie interesowlaam sie pacyfistami, nawet nei iwem dokladnie czym oni sie zajmuja, to znaczy po za tym, ze nie chca wojska ani wojny. Moze ktos z was ma jakiekolwiek pojeci en aten temat, albo poprostu chcialby sie wypowiedziec.

Liczę na Was!!! Z góry dziękuję za pomoc...
Anonymous

Postprzez aniaf on 19 Paź 2002 00:39

Heh, słomiany zapał? Nie wiem. Może dlatego, że nie udzielam się na forum zbytnio, ale zastrzegam to tylko i wyłącznie przez brak czasu :grin: Mam nadzieję, że mimo to pomożecie mi. W zasadzie temat na polski nie jest trudny, ale chciałabym poznać wasze opinie (?). Heh, myślę, że na ten temat macie dużo do powiedzenia. Temat brzmi:

"Świat wartości współczesnej młodzieży w świetle tekstów słuchanych przez nią piosenek"

Fajne, co? Acha wypracowanie jest na następny czwartek, nie wiem kiedy to :grin:
aniaf
Get Ready

Od: 20 Mar 2002 21:11
Miejscowość: Sopot

Postprzez Gina on 19 Paź 2002 01:16

ej no nie ma tak.....
ja tez chce taki temat ... jade na wybrzeze ; ))
qrde no.. a mi w szkole jakies ruskie zadaja... fucknietej recenzje listy i te pe.. ehh aniu zazdroszcze ale raczej nie pomoge bo muszem napisac 4 wypracowanka przez ten weekend (kocham swoja polonistke :evilbat: )
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Różne