"Świat wartości współczesnej młodzieży w świetle tekstów słuchanych przez nią piosenek"
qrde, nie wiem skad Twoja polonistka wzięła taki temat wypracownia, ale trzeba jej pogratulowac pomysłu. Niestety Aniu, nie bede w stanie napisac zbyt wielu błyskotliwych mysli, bo jak dla mnie temat jest poprostu za szeroki (no wiecie co mam na mysli, jakbym zaczęła pisac o bj, to po pierwsze wyszłoby strasznie długie a po drugie pisalabym z pewnością to, co pisałam tu już wiele razy). Ale na pewno możesz poruszyć kwestię hiphopowców a własciwie pseudohiphopowócw, takich którzy czasem nei wiedza o czym sa te teksty (sama prawde powiedziawszy nie slyszalam calego tekstu od poczatku do konca, ale wiem mniej wiecej o czym sa dzieki kuzynowi), o tej fali kiczu która zalewa w przerażającym tempie współczesną młodzież, o ich troje, o tym w jaki sposob ta muzyka buduje swiat wartosci nastolatków i nie tylko (mam tu na mysli dzieci w wieku predszkolnym, które sa chowane na bigbrotherach i ichtrojowskich przebojach,a tak swoja droga ogladacie ten serial dokumentalny"Przedszkolandia"?). Teksty piosenek budujące współczesną młodzież, uff, oglądaliście dzisiejszy odcinek talk showu wojewódzkiego i występ Kasi Klich. Osobiście nic do nie mam do jej osoby, przynajmniej otwarcie przyznaje ze chodzi jej wlasciwie tylko o pieniadze, ale ta piosenka którą śpiewała..., coś w stylu "posprztałąm, odkurzyłam, wyprasowałąm i bede nic nie robic..." i potem jeszcze qba mowi, no moze nie doslownie, ale ja to tak zrozumialam, ze kasia jest w tej chwili jedna z najlepszych wokalistek na polskim rynku (swoja droga to haslo z second handami mial niezłe hhehehee). Chyba nic dodac nic ująć...
W każdym razie chciałabym dostać taki temat wypracowania na maturze..hehehehee, miłego pisania Aniu, bo to chyba sama przyjemnosc pisac o muzyce, która sie uwielbia i o tej której sie nei lubi, no i tym podobnie.

ale chęci miałam dobre.