Pomoc w nauce

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez Anonymous on 21 Paź 2002 06:35

"Świat wartości współczesnej młodzieży w świetle tekstów słuchanych przez nią piosenek"

qrde, nie wiem skad Twoja polonistka wzięła taki temat wypracownia, ale trzeba jej pogratulowac pomysłu. Niestety Aniu, nie bede w stanie napisac zbyt wielu błyskotliwych mysli, bo jak dla mnie temat jest poprostu za szeroki (no wiecie co mam na mysli, jakbym zaczęła pisac o bj, to po pierwsze wyszłoby strasznie długie a po drugie pisalabym z pewnością to, co pisałam tu już wiele razy). Ale na pewno możesz poruszyć kwestię hiphopowców a własciwie pseudohiphopowócw, takich którzy czasem nei wiedza o czym sa te teksty (sama prawde powiedziawszy nie slyszalam calego tekstu od poczatku do konca, ale wiem mniej wiecej o czym sa dzieki kuzynowi), o tej fali kiczu która zalewa w przerażającym tempie współczesną młodzież, o ich troje, o tym w jaki sposob ta muzyka buduje swiat wartosci nastolatków i nie tylko (mam tu na mysli dzieci w wieku predszkolnym, które sa chowane na bigbrotherach i ichtrojowskich przebojach,a tak swoja droga ogladacie ten serial dokumentalny"Przedszkolandia"?). Teksty piosenek budujące współczesną młodzież, uff, oglądaliście dzisiejszy odcinek talk showu wojewódzkiego i występ Kasi Klich. Osobiście nic do nie mam do jej osoby, przynajmniej otwarcie przyznaje ze chodzi jej wlasciwie tylko o pieniadze, ale ta piosenka którą śpiewała..., coś w stylu "posprztałąm, odkurzyłam, wyprasowałąm i bede nic nie robic..." i potem jeszcze qba mowi, no moze nie doslownie, ale ja to tak zrozumialam, ze kasia jest w tej chwili jedna z najlepszych wokalistek na polskim rynku (swoja droga to haslo z second handami mial niezłe hhehehee). Chyba nic dodac nic ująć...

W każdym razie chciałabym dostać taki temat wypracowania na maturze..hehehehee, miłego pisania Aniu, bo to chyba sama przyjemnosc pisac o muzyce, która sie uwielbia i o tej której sie nei lubi, no i tym podobnie.
Anonymous

Postprzez Go on 21 Paź 2002 22:37

Błagam, ludzie - POMÓŻCIE !!!

Mam taki temat wypracowania: "Nowelistyka Sienkiewicza wobec jego powieści historycznych, czyli gdzie leży prawda o nas samych"

Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, a to jest na jutro...

Błagam... :drinking:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez Arha on 24 Paź 2002 02:54

Aniaf - strasznie strzasznie sorry, po prostu wypadły mi 3 kartkówki pod rząd, i się uczyłam pozatym małe zawirowania w życiu osobistym... tak wyszło, ze nie miałam jak tego napisać. Wyyyyybacz miiiiii, wiem, że mozna mnie tylko :grab: ale chęci miałam dobre.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez aniaf on 24 Paź 2002 23:56

Arha, nie przepraszaj mnie, bo nie ma za co. Nie mogę przecież polegać tylko na Was :grin: Już napisałam tą pracę, ale trzba ją pozmieniać dość mocno, poza tym ona jest na następny czwartek jednak ( ja chyba nie słucham na lekcjach ), więc możesz się zrehabilitować :grin:
aniaf
Get Ready

Od: 20 Mar 2002 21:11
Miejscowość: Sopot

Postprzez erka on 29 Paź 2002 23:19

Tym razem to ja potrzebuje help- najlepiej do jutra bo na czwartek musze to miec napisane. Temat zatem brzmi:

"Są prawdy które mędrzec wszystkim mówi, są takie które szepce swemu narodowi, są takie, które zwierza przyjaciołom domu, są takie których odkryć nie może nikomu- wybranych bohaterów literackich a twoje prawdy obwieszczane, szeptane, ukryte"

Kosmos? Możliwe. Dobra- wiem jakie ja mam prawdy ale bardzo prosiłabym o różne przykłady z książek. No np. nie wiem- powiedzmy tak

Chłopcy z placu broni- prawdą jest to że dla nemeczka najważniejszy był honor , to samo można podac z przykładami rycerzy bla bla

Wiec bardzo prosze o podpowiedzenie mi jakie jeszcze prawdy są w różnych książkach- miłośc, przyjaźń, dobra, honor itp.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Klaudia on 08 Lis 2002 00:34

Facet z historii podał nam ostatnio temety prac semestralnych. Ja wybrałam: RELIGIE ŚWIATA ANTYCZNEGO - PODOBIEŃSTWA I RÓŻNICE

Jeśli macie jakieś informacje/materiały na ten temat, to ślijcie, np. na mojego malia ( klaudzia_k@interia.pl ). Będę baaardzo wdzięczna i z góry dziękuję :angel: :grin: :angel:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez hard on 19 Lis 2002 15:54

HELPludzie mam zadanie z fizyki i jak zawsze nie wiem jak je zrobić .
o to temat : jak płynie prąd elektryczny w rowerze ( jak przez zarowke ) -ma to być rysunek.
Błagam help .......

Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez Klaudia on 30 Lis 2002 20:32

no i znów ja :wink:
Chciałabym, żeby mi ktoś pomógł w zadaniu z biologii.
Narysuj model RNA, przypominający szpilkę do włosów.

Liczę na was ...

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez sdms on 01 Gru 2002 05:10

Dobra sluchajta :grin: ... Oto temat wypracowania:
bunt - walka o wlasna tozsamosc? sproboj odp. na postawione pyt. odwolujac sie do wybranych obrazow lit. (3)

Jak ktos ma jakiegos pomysla to pisac na maila czy cos :grin: .... dodam ze mam to na piatek :wink: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez erka on 01 Gru 2002 06:40

Nie będe szukać przykłądów- jestem po grze w skojarzenia więc pierwsza myśl (heh podobno najlepsza)- Stasiu Wokulski (maj love ;)).

Facet walczył o swoje- nauczył się miłości idealnej z książek i w taką też wierzył. Miał inne poglądy niż reszta społeczeństwa ale nie mógł ich przekazać bo społeczeństwo było porąbane (serio mnie wqrzali) i nie wpuszczali go do swoich hmm kast. A buntem w jego przypadku było chyba całe życie bo w końcu nie był bierny a walczył o to w co wierzył.

Konrad z III cz. Dziadów...hmm może też go można dać. W końcu on zbuntował się przeciwko Bogu bo czuł się kreatorem tak jak On i postawił się na Jego miejscu. A walka o własną tożsamość w jego przypadku polegała na tym, że czuł się lepszy, wyjątkowy i czuł się tym który może prowadzić naród. I zbuntował się aby to zdobyć. Nie chciał byc taką face in the crowd tylko chciał robić to w co wierzył i był przekonany że jest do tego przeznaczony- czyli do "prowadzenia" narodu jak już powiedziałąm.Ale jak wiadomo nie zdobył nic bo taki już los jednostek wybitnych. Heh pycha czyni swoje.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez nelke on 30 Gru 2002 02:12

super pomysł-na pewno mi by się przydało bo ja np. z Geografii to tragedia....

TAKE MY HAND AND WE'LL MAKE IT- I SWEAR....
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Poprzednia

Strona główna OFFTOPIKI Różne