Polska, Polska

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez Gina on 03 Paź 2004 00:48

trapper napisał(a):
A bo, pogotowie i policja wypisywali druczki i zastanawiali się czy to była śmierc naturalna, czy nienaturalna..."

Dziwne, nie. Robili to co powinni (w tej sytuacji):grin:

szczególnie po tym jak otrzymali telefon o jakiejś baby z bloku, która oświeciła ich ze lezy tam człowiek, który szedł z psem i nagle zasłabł... Zresztą jeśli orzekanie ma trwać 6 godzin, podczas których martwy człowiek leży sobie po prostu na ulicy.. No Trappciu, błagam cię... ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez sdms on 03 Paź 2004 01:09

ale największych rzeczy dokonywał dlatego bo miał POPARCIE, jak był nienznymm Julkiem to nie wiązało się to z latami jego świetności.
ale o co choo ? aha o tych wielkich jednostkach tak.. to tak gwoli ścisłości - Julek na końcu miał tytuł ojca ojczyzny i oddawano mu cześć boską (więc to co Evie napisała wyżej ;))

Ale sam do tego doszedł, po prostu się ruszył i wziął sprawy w swoje ręce...
Poza tym, taka jednostka zdarza się raz na miliony. Myslisz, że to będziesz ty? ;)

Każdy z nas może kimś takim być - wystarczy chcieć... Mi na tym nie zależy...
Po pierwsze Jezus jest Bogiem.
Po trzecie Jezus to niedościgniony wzór człowieka, a człowiek idealny nie jest.

Po pierwsze: podstawowe zasady wiary:
- Syn Boży stał się człowiekiem, aby nas zbawić...
I przebywając na ziemi Jezus był człowiekiem... Prawda - był Synem Bożym, ale wszystko odczuwał tak jak człowiek i zbawienie ludzi było w Jego rękach.. Mógł powiedzieć "nie Ojcze, nie dam rady, zabierz to ode mnie, trudno, może jakoś się sami zbawią"... ale nie... On powiedział "Jeżeli możesz zabierz ode mnie ten kielich, ale nie moja lecz Twoja wola niech się stanie"... Na tym polega nasza wiara, żeby zawsze całkowicie zawierzać Bogu...
Prawda człowiek nie jest idealny, ale jego obowiązkiem jest ciągłe dążenie do idealności, ciągłe życie w zgodzie ze Słowem Bożym i dążenie do świętości...

Po drugie, co to ma do polityki?

Może to banalne, ale to religia ukształtowała większość dzisiejszych granic państwowych itp. (no bo większość wojen miała jakiekolwiek podłoże religijne)

Przecież logiczne jest że jak ktoś jest wyjątkowy to go większość nie rozumie dlatego nie ma poparcia a jak nie ma poparcia niczego na dużą skalę SAM (zaznaczam - sam) nie zrobi.

Dlatego musi dążyć do uzyskania poparcia - patrz przykład Cezara...

Jakby każdy z nas się wziął to już byłaby zbiorowość ludzi chcących zrobić to samo dla wspólnego dobra, a my móimy o jednostkach.

Nie.. to ty mówisz o jednostkach... ja mówię o tym jak powinno i MOŻE być....
Nie jestem gł€pia i nie szukam głoszonych kazań. Myślę tak jak myślę i uważam, że to co mówię ma sens.

No popatrz... a ja wiem, że to co ja mówię też ma sens :)
Dlaczego nie ?

Może dlatego, że każdy myśli tak jak ty?.... :confuse:

Pozatym zgadzam się z postem Marwary :crazy:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez trapper on 03 Paź 2004 01:14

Zresztą jeśli orzekanie ma trwać 6 godzin

Bejbi, nie ja wymyślam procedurę-ale zdziwiłabyś się ile czasem trzeba zachodu z tym, żeby powiedzieć - "Nie żyje"

podczas których martwy człowiek leży sobie po prostu na ulicy
Dobra, wycofuje się. Jestem po konferencji i po męczącym zabiegu. Nie doczytałem. Żałuję. Ale wiem,że gdyby w CM coś takiego się stało to osoby za to odpowiedzialne szukałyby sobie nowej pracy.

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 05 Paź 2004 02:09

Sorry, ale mnie się już na tematy polityczno-gospodarcze i związane z sytuacją w tym kraju nawet nie chce rozmawiać. Zbesztajcie mnie, wyzwijcie od chama, zdrajcy, ale ja stąd kiedyś pryskam :grin:

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez Marwara on 05 Paź 2004 14:01

sdms napisał(a):Może to banalne, ale to religia ukształtowała większość dzisiejszych granic państwowych itp. (no bo większość wojen miała jakiekolwiek podłoże religijne)

właśnie dlatego jestem ateistką, dla mnie religia kończy się w momencie, kiedy zaczyna mieszać się do polityki.

sdms napisał(a):Dlatego musi dążyć do uzyskania poparcia - patrz przykład Cezara...

patrz przykład Hitlera.

Jon Bon Jovi '87 napisał(a):Sorry, ale mnie się już na tematy polityczno-gospodarcze i związane z sytuacją w tym kraju nawet nie chce rozmawiać. Zbesztajcie mnie, wyzwijcie od chama, zdrajcy, ale ja stąd kiedyś pryskam

dlaczego miałbyś być zbesztany? masz prawo się tym nie interesować :)
Awatar użytkownika
Marwara
Keep The Faith

Od: 18 Sty 2004 18:25
Miejscowość: Dolina Mgie

Postprzez Tico on 05 Paź 2004 15:40

dlaczego miałbyś być zbesztany? masz prawo się tym nie interesować :)

To jeszcze zależy jak bardzo się nie interesować. Bo można zbytnio nie wnikać z polityke itd, ale jakieś pojęcie trzeba mieć, choćby po to żeby móc wypełnić swój obywatelski obowiązek i pójść do urny....

właśnie dlatego jestem ateistką, dla mnie religia kończy się w momencie, kiedy zaczyna mieszać się do polityki.

Poniekąd się z tym zgadzam, chociaż jestem wierzący. Jednak nie chce wchodzić na tematy religijne, bo tak jak o polityce kłócić się jeszcze mogę ;) tak gdy zaczniemy sprzeczać się o religie to już będzie dno.

Każdy z nas może kimś takim być - wystarczy chcieć... Mi na tym nie zależy...

Po pierwsze mysle, że nie każdy, a po drugie w dzisiejszych czasach wydaje mi się dużo ciężej zostać taką postacią. Dużo ciężej brać sprawy w swoje ręce niż kiedyś. Ludzie są mądrzejsi, mają świadomość wolności i nawet jesli chcesz dla nich dobrze im i tak nie będzie się podobało to że ktoś jest nad nimi. Kiedyś wystarczyło ludzi omamić "uwłaszczeniem chłopów bez odszkodowania" i już ludzi roli miałeś za sobą...
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Marwara on 05 Paź 2004 16:27

Tico napisał(a):Poniekąd się z tym zgadzam, chociaż jestem wierzący. Jednak nie chce wchodzić na tematy religijne, bo tak jak o polityce kłócić się jeszcze mogę ;) tak gdy zaczniemy sprzeczać się o religie to już będzie dno.

to nie ja zaczęłam w tym temacie wątek religijny, ale masz racje, to będzie dno, dlatego już przestaje :grin:
Awatar użytkownika
Marwara
Keep The Faith

Od: 18 Sty 2004 18:25
Miejscowość: Dolina Mgie

Postprzez Days on 11 Cze 2005 23:35

musze obudzic ten temat, bo normalnie wscieklam sie dzisiaj. najpierw TV, a potem tak przypadkiem poczytalam sobie wypowiedzi naszych "mondrych" rodakow pod newsem o Paradzie Rownosci. nosz kurde dawno nie zwracalam na to uwagi i pewnie dlatego mnie to tak uderzylo, ale JAKICH MY KRETYNOW MAMY W TYM KRAJU TO AZ SZKODA!!!

cale ich szczescie, ze Warszawa daleko bo jakbym dorwala jednego z drugim, to by :bad-words: co za imbecyle!!! i jeszcze z taka dzwieczna nazwa... za krawaty bym powywieszala ta cala Mlodziez Wszechpolska. organizacje zrzeszajace takich debili powinny byc zakazane, bo to predzej od tej ich glupoty ten kraj sie skonczy niz od jakiejkolwiek parady rownosci.

a najbardziej mnie rozwalili, gdy zaczeli krzyczec na tych biednych homoseksualistow "faszysci, mordercy" :ohmygod: zdecydowanie powinno istniec prawo, ktore izoluje ludzi ponizej okreslonego ilorazu inteligencji :|

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Captain Kidd on 11 Cze 2005 23:59

Jeżeli mowa o Polsce, to polecam płytę zespołu Piersi, gdzie to Kukiz w dość dobitny sposób przedstawia realia naszego kraju poczynając od polityków, a kończąc na księżach. Naprawde niezłe...
Ja od początku byłem za tą paradą. Niech pokazują, że są, że powinni być traktowani na równi z innym, a nie jak wyrzutki. W końcu homo, to też ludzie, tacy sami jak. O tolerancji, to w naszym kraju może i się mówi, ale tylko i wyłącznie padają mądre, a w rzeczywistośc puste słowa wypowiadane przez "najważniejszych" (najwyżej postawionych raczej) ludzi, nie mające potwierdzenia w czynach.
Faszyści, to określenie usłyszałem wczoraj, nie skomentuję tego, bo nie chcę się zniżać do poziomu osób, które to wypowiedziały...

Młodzież wszechpolska, to coś mi się zdaję ludzie szanownego ojca Rydzyka są :P

Days napisał(a):ten kraj sie skonczy niz od jakiejkolwiek parady rownosci.

Ten kraj moim zdaniem dawno temu już się skończył... A jeśli się mylę, to oznacza, iż teraz mamy ostatki ;)

Jak się ogląda programy typu Uwaga, czy też Interwencja o politykach chociażby, o tym jakie pieniądze przeznaczane są na ich pensje, samochody, biura itepe, i myśli się, że te pieniądze można by przeznaczyć np. na załatanie dziury budżetowej, to delikatnie mówiąc żal i złość dupę ściska...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez cRaSh on 12 Cze 2005 02:21

Captain Kidd napisał(a):łodzież wszechpolska, to coś mi się zdaję ludzie szanownego ojca Rydzyka są :P

no glosujmy na LPR, bedzie super ;P

Parady.. co kto lubi, kazdy powinien miec prawo do urzadzania manifestacji no..

A o inteligencji rodakow i o syfie na gorze, wypowiadac sie nie bede, bo mi sie cos robi, od samego myslenia o tym.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 12 Cze 2005 02:40

cRaSh napisał(a):no glosujmy na LPR, bedzie super

A widział ktoś ich kampanię ? Znaczy reklamę kampanii... To dopiero coś :P Reklama Plusa z Mumio w porównaniu z tym to nic :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez cRaSh on 12 Cze 2005 02:58

No nie widzialem.. bo qrde Tv nie ogladam wcale ostatnio.. ale pamietam ta z referendum unijnego. Pewnie nowa trzyma tamten poziom :P

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Days on 12 Cze 2005 03:27

LPR, Rydzyk - jedna cholera.. wszystkich ich bym wsadzila w jedna kapsule i wyslala w odlegla galaktyke :| jak nie lubie radykalow, tak sama bym sie w stosunku do nich radykalnie zachowala - raz w zyciu, ale za to jak :D

bo z tym cholera trzeba cos zrobic - wszyscy tylko siedza i gadaja i gledza jak to mamy zle, a potem rece umywaja i nawet na wybory nie pojda... z drugiej strony sie nie dziwie, bo nie ma momentami na kogo glosowac (na moje szczescie sie partia stworzyla, na ktora wreszcie bede mogla z czystym sumieniem glosowac :P i nie nie jest to Towarzystwo Przyjaciol Istot Wyzszych :P). przekichane.. jedyne co zrobic mozna to rewolucja :> a potem LPR i Rydzyka w kapsule i w kosmos... Leppera w inna kapsule i w druga strone kosmosu.. jezeli prawda jest fakt, ze wszechswiat jest zakrzywiony, to powinni sie skurczybyki zderzyc gdzies i rozwalic :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Tico on 12 Cze 2005 03:50

Nie będę się wypowiadał na temat owej parady i w ogóle homoseksualistów bo mam chyba troszke inne zdanie niz większość z was. Dlaczego? Myślę, że ze względu na to, że podchodzę do tego czysto naukowo..no ale nie ważne, mialem się nie wypowiadać ;)
Co do młodzieży wszechpolskiej, to zgadzam się tutaj z wami, że oni dosyć popaprani są i to dosyć mocno :) Podobnie jest z resztą rzeczy w tym kraju, choć i tak nie wszystko jest złe, a wiele zmierza ku dobremu, dlatego ja jestem optymistą :) A co do wysokości diet poselskich itd, to oblookajcie sobie keidyś ile zarabiają nasi i nie tylko nasi w europarlamencie to dopiero was głowa rozboli :)
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Postprzez Gina on 12 Cze 2005 04:39

No ale homoseksualizm homoseksualizmem, ale prawo do zgromadzen jest lamane no...

Inna sprawa ze oni sobie w ten sposob nie pomagaja, bo osoby nieustosunkowane do nich jeszcze staja sie im przeciwne bo robia zawsze balagan w stolicy :> Nie pomagaja sobie, pomagaja natomiast Kaczynskiemu w powiekszaniu grupki swoich zwolennikow i taka prawda, no :>

W kazdym razie populizm w tym kraju przechodzi swoisty renesans...

Widzialam ostatnio jakis wywiad z ludzmi z jakiejs wsi, na kogo beda glosowac, wszyscy jednym chorem mowili o Samoobronie... "panie, a na kogo w tym kraju mozna jak nie na nich"

jeeeee :/
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 12 Cze 2005 19:50

Tico napisał(a):Myślę, że ze względu na to, że podchodzę do tego czysto naukowo... no ale nie ważne, mialem się nie wypowiadać

i dobrze, ze sie do konca nie wypowiedziales, bo jeszcze raz bym przeczytala o tym, ze homoseksualizm to naukowo dowiedziona choroba, ktora mozna i trzeba leczyc, a chyba bym musiala sobie nowy monitor kupowac, bo ten by wylecial przez okno :ohmygod:

Gina - chyba trzeba szybko plan dopracowac, bo normalnie ja to wszystko czarno widze... :|

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Tico on 12 Cze 2005 19:58

Days to dobrze, że ja mam laptopa i balkon za oknem, to może mój monitor nie przestanie istnieć widząc emota na koncu Twojej wypowiedzi...
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Postprzez Days on 12 Cze 2005 20:14

Tico, zadam ci teraz pytanie - ty naprawde w to wierzysz? bo mnie sie jakos nie miesci w glowie, ze mozna w to wierzyc, wiec chcialabym sie upewnic...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 12 Cze 2005 20:17

offtopujecie skarby Wy moje. Chcecie temat o homoseksualizmie, to zalozcie nowy :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Poprzednia

Strona główna OFFTOPIKI Różne