początek & koniec

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez ROCKSTAR on 24 Lip 2005 23:09

Fajny temat...
Najlepszy wstęp... Wiadomo- dla mnie "Lay your hands on me"- takie intro, to naprawdę porywające serce, rockowe i pompatyczne opus magnum..yyyy... wszystkich intr świata :shiner: ( wybrnąłem, heh).. A video? Ech... Piękna sprawa :horns:
Zakończenie? "Save a Prayer"- za to, że zaskakuje i brzmi niczym U2 z "Achtung Baby"... Tak jak całe "KTF"- wszystko ułożone w sensowną kolejność...
To tyle :shiner:
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

Od: 11 Lut 2004 23:11
Miejscowość: Wa

Postprzez Ricky Skywalker on 25 Lip 2005 02:30

Hmmm...

Najlepszy wstęp?

1. Let It Rock... genialny, nastrojowy początek Davida, a potem... Slippery When Wet ;)
2. IML - wspaniała piosenka, która prawdopodobnie będzie szła ze mną przez całe życie, a po niej jest niestety już tylko gorzej (co nie znaczy, że cały Crush jest zły. Po prostu nie ma tam nic na miarę wstępu).
3. I Believe - jak wyżej, z tym, że dalej jest nawet jeśli nie lepiej, to przynajmniej na tym samym, baaardzo wysokim poziomie.
4. Undivided - coś jak IML, nawet klasa reszty albumu podobna.
5. Lay Your Hands On Me - początek przygotowuje nas na całą resztę ;)

A zakończenia?

1. Wild In The Streets - aż chce się więcej, a to już koniec...
2. Jeśli traktować osobno każdą płytę z boxa, no to nie mam wątpliwości, że tuż za WITS jest We Rule The Night. Nic dodać, nic ująć, prawda? :)
3. Save The Prayer - sprawia, że chcę więcej KTF... i zaraz znów słyszę I believe ;)
4. Bitter Wine - jak wyżej, tylko odnośnie TD.
5. A solowe się liczą? Jeśli tak, to Cold Hard Heart ma u mnie piąte miejsce ;)

PS. Spójrzcie na pierwsze miejsca i już wiecie, którą z płyt cenię najbardziej ;)

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Poprzednia

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja