Pink Floyd

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Pink Floyd

Postprzez bobson on 18 Mar 2004 01:42

Trochę mnie to załamało (chyba że jestem ślepy), że na tym forum nie ma nic o Pink Floyd. Bardzo możliwe, że zaraz pojawią się głosy mnie krytykujące, ale muszę napisać, że Pink Floyd jest moim ulubionym zespołem. Na drugim miejscu jest Queen, a na trzecim Bon Jovi.
Dla mnie Pink Floyd to po prostu klasyka i sądzę, że o tym zespole każdy coś słyszał. Jak ktoś mi napisze, że nie słyszał nigdy o Dark Side Of The Moon to wezmę go za osobę, która się nie zna na muzyce. O tej płycie jak i o zespole po prostu trzeba słyszeć. Trudno byłoby mi uwierzyć, że ktoś nie słyszał o The Wall - wspaniałej płycie, do której również nagrano film.
Odnośnie utworów to moim ulubionym jest Time, Comfortably Numb i przepiękna suita Echoes.
To na razie tyle. Czekam teraz na głosy krytyki :P.
bobson
Get Ready

Od: 18 Mar 2004 00:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez anfield on 18 Mar 2004 01:58

po przesłuchaniu The Wall doszedłem do wniosku ze Pink Floyd to zespoł wybitnie nudny, robiący ze swojej impotencji muzycznej jakąs otoczkę tajmniczosci
ale to tylko moje zdanie
chociaz another brick in the wall jest spoko :grin:

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43

Postprzez marta_bongiovi on 18 Mar 2004 02:13

Pink Floyd to klasyka. Mój tata jest ogromnym fanem, więc płyt i informacji mam pod dostatkiem. To jak z jazzem - trzeba mieć odpowiedni nastrój żeby tego słuchać. Tak też właśnie ja - czasem lubię, czasem nienawidzę. Mam w posiadaniu taki jeden fajny bootleg (Is there anybody out there) i tego mogę słuchać i słuchać i nie znudzi mi się chyba nigdy.

chociaz another brick in the wall jest spoko
o nie, mam uraz psychiczny do tej piosenki (teledysku przede wszystkim). Jak byłam mniejsza, to tata mi puścił kiedyś klip do tego i byłam przerażona (wiecie, te maszynki do mięsa i młotki maszerujące...), wstręt do tej piosenki pozostał do dziś.

po przesłuchaniu The Wall
no the wall to jedna z najlepszych ich płyt wg. mojego ojca :)

Pink Floyd to zespoł wybitnie nudny
oj, posłuchaj Yes dla porównania, nie wytrzymasz jednego utworu (z 8 min co najmniej:) )

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez tasiemeczka on 18 Mar 2004 02:52

Ja osobiście za Pink Floyd nie przepadam (może za mało słuchałam), ale uwielbiam dwie ich piosenki - Another Brick..... i High Hopes (tą piosenkę to po prostu kocham :pray: )

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
Awatar użytkownika
tasiemeczka
It's My Life

Od: 11 Paź 2002 19:25
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Tico on 18 Mar 2004 03:20

Nie znam zbytnio...chociaż ostatnio troszke posłuchałem i stwierdziłem że poznać by można bo warto :) Jednak to nie moje klimaty, z tamtych czasów wole np Led Zeppelin...nie przepadam za taką muzyką jaką prezentuje Pink Floyd, choć uważam za klasykę, która znać się powinno :grin: A po przesłuchaniu High Hopes to obojętnie jaki miałem humor zawsze łapie doła....piękna piosenka :shiner:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Days on 18 Mar 2004 03:27

nie no sorry.... PF to klasyka... ich z definicji NIE MOZNA nazywac nudnym zespolem... to tak jakby LedZepow nazwac rzempolacymi nieudacznikami... tak po prostu nie wolno.. przynajmniej w moim swiecie takie cos jest zakazane... taka... hm... ignorancja....

w sumie PF nie grali prostej muzyki... nie do kazdego ona trafia.... a przynajmniej nie taka prosta droga... ale wystarczy wlaczyc wlasnie rewelacyjne High Hopes i to po prostu slychac.... ta piosenka oddaje cala glebie przekazu Floydow.... jest dla nich calkowicie reprezentatywna (klasa abtrakcji PF = [high hopes] jakby to powiedziec matematycznie) :)

ja tez w sumie nie slucham ich az tak namietnie, ale potrafie docenic to co stworzyli, a High Hopes, Wish You Were Here, czy The Wall sa naprawde wysoko na moim Topie Wszechczasow ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez anfield on 18 Mar 2004 03:32

hehe a w moim swiecie PF to zespoł nudny, dobra powiem monotonny (bedzie lepiej brzmiało :grin: )
a high hopes to taka kapota ze heeej

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43

Postprzez tasiemeczka on 18 Mar 2004 04:04

anfield napisał(a):a high hopes to taka kapota ze heeej

no ja uwazam wręcz przeciwnie - ta piosenka ma w sobie to coś, co sprawia, że można jej słóchać "w kółko". Zresztą mi się rzadko który utwór podaba od pierwszego posłuchania, a High Hopes wywarło na mnie od razu ogromne wrażenie :pray:

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
Awatar użytkownika
tasiemeczka
It's My Life

Postprzez sdms on 18 Mar 2004 12:20

Nie powala i nie odrzuca... Wiadomo klasyka, ale ja tego mogę słuchać tylko, gdy mam odpowiedni nastrój... Ogólnie z tego co znam z ich twórczości (niewiele tego) całkiem spoko zespół... Chociaż takie Another Brick in the Wall to faktycznie nadaje się do straszenia dzieci (chodzi mi o teledysk znaczy się :grin:)...

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37

Postprzez erfea on 18 Mar 2004 18:08

Legenda! Świetnie grają, ale niektóre płyty są ciężkie i niezawsze człowiek jest w stanie ich słuchać. Jest w nich coś demonicznego i zagadkowego. Genialnie zmontowane pod względem technicznym. Każdna opowiada inna hostorię... każda jest inna. Jeszcze większe wrażenia muzyka PF robi gdy się ogląda filmy do niej zmątowane! To POWALA! Mój ulubiony krązek to The division Bell :grin:
Ostatnio edytowany przez erfea, 19 Mar 2004 15:52, edytowano w sumie 1 raz

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Klaudia on 19 Mar 2004 03:49

Pink Floyd to legenda, zgadzam się. Jakieś 3 lata temu pożyczyłam od kumpla kasetę i od tamtego czasu czasem słucham. Ale tylko czasem. Bo na Pink Floyd potrzebuję odpowiedniego nastroju.
Podoba mi się bardzo i chyba nawet nabardziej piosenka z dzwonami, dobajże "Division Bell" :confuse:
"Wish you were here" mi się też podoba, łoj bardzo bardzo :grin: tyle, że dużo bardziej wolę wykonanie A. Gadowskiego.

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez tasiemeczka on 19 Mar 2004 06:11

Klaudia napisał(a):Podoba mi się bardzo i chyba nawet nabardziej piosenka z dzwonami, dobajże "Division Bell"

a nie czasem High Hopes ?? :confuse:

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
Awatar użytkownika
tasiemeczka
It's My Life

Postprzez erfea on 19 Mar 2004 15:53

The Division Bell to tytół płyty, a High Hopes to tytół piosenki.
Zatem Klaudia to jest High Hopes :grin:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Klaudia on 19 Mar 2004 21:30

Możliwe, możliwe :grin:
Ja po prostu z takimi tytułami to zgrałam na kompa :grin: W takim razie to High Hopes :grin:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Adrian on 19 Mar 2004 21:32

Pink Floyd hmmm.... nawet lubie, oczywiście nie znam zbyt dużo materiału z ich twórczości, ale napewno jest to klasyka.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music