Petycja, again

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Petycja, again

Postprzez Adrian on 03 Sie 2005 19:05

O to co można przeczytać na melodicrock.com

FRENCH FANS ALSO PUT A CALL OUT TO BON JOVI:
It seems Australian fans aren't the only ones that want Bon Jovi to include them in their upcoming world tour plans. French BJ fans have launched their own online petition to get the band to play at least one French date in support of the Have A Nice Day record. Check out and sign the petition at: http://www.petitiononline.com/bonjovif/petition.html.
More information at: http://www.bonjovifrance.net.

Widać są ludzie, którzy oprócz narzekania coś robią :) Niestety nie w Polsce :)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Captain Kidd on 03 Sie 2005 19:15

Trzeba PO RAZ KOLEJNY wspomnieć o pewnym drobnym szczególe, jakim niewątpliwie jest to, iż BJ są mało popularni w Polsce. Na pewno bardziej są w Australii i Francji, gdzie już kilka koncertów się odbyło... Próbować zawsze można, możemy też napisać taką petycję, ale raczej nie uzbieramy wystarczającej ilości głosów. Zreszta nie tylko głosy się liczą...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez cRaSh on 03 Sie 2005 19:30

Adrian napisaÅ‚(a):Widać są ludzie, którzy oprócz narzekania coś robią Smile Niestety nie w Polsce Smile

:lol:

Jak jeszcze nie bylo tego forum, a zapewne jak jeszcze nie byles fanem BJ, Jon powiedzial w Warszawie piękne slowa: Do zobaczenia w czerwcu.
Nie zobaczylismy sie w czerwcu. A Crush sprzedawala sie swietnie w naszym kraju, dzieki sukcesowi It's My Life. Jesli wtedy nie przyjechali, bo infrastruktura w naszym kraju jest do dupy, bo nie ma drog, bo na Zachodzie Polska to zascianek Europy i postkomunistyczne państwo, bo wreszcie organizator koncertu i patron (tvp1) zrezygnowali z powodu niskiej oplacalnośći (tzn ze nikt nie kupowal biletow) tzn ze oni juz tu nie przyjada.

Mozna tylko liczyc na cud- niebywale dobra sprzedaz HAND w Polsce. Wtedy, jesli bedzie sie to oplacalo, who knows.

A petycje mozesz sobie pisac, to wolny kraj.. tylko po jaka cholere?

i zmienilem nazwe tematu, bo wprowadza w blad i nie mowi o zawartosci topiku.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez klaudi on 03 Sie 2005 19:39

ja już przestałam wierzyć że oni do nas przyjadą ale kto wie zdarzają się cuda w życiu.

then I'm wrong yeah I'm wrong This ain't a love song
Awatar użytkownika
klaudi
Get Ready

Od: 10 Cze 2005 01:51
Miejscowość: Brzoz

Postprzez Colleen on 03 Sie 2005 19:54

Mnie jest obojętne, czy przyjadą czy nie, ja na ich koncercie będę i tak :shiner:

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez Adrian on 03 Sie 2005 20:43

Mnie jest obojętne, czy przyjadą czy nie, ja na ich koncercie będę i tak

Mówisz serio ?

Jeśli tak, to można jechac razem. To znaczy Ja jade na 99% tak samo jak Bondzowiątko, Elek84 może ktoś jeszcze by się zabrał ?
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez agatka on 03 Sie 2005 21:23

cRaSh napisaÅ‚(a):organizator koncertu i patron (tvp1) zrezygnowali z powodu niskiej oplacalnośći (tzn ze nikt nie kupowal biletow)

To oni juz rozprowadzali jakies bilety? Szkoda ze nie wiedzialam, kupilabym sobie na pamiatke ;P

W sukces petycji rowniez nie wierze, co znaczy jakies gora 1000 (wariant megaoptymistyczny) podpisow, skoro BJ daja koncerty dla dziesiatkek tysiecy osob w Niemczech, Anglii, Japonii, nawet USA. Dla 1000 osob to oni ewentualnie moga zorganizowac Listening Party za jedyne $250, a wtedy to domyslam sie ze ekipa wykruszy sie i to znacznie. (I dobrze.)

Ja sie juz pogodzilam z tym, ze jedyne co moge zrobic to zapodac sobie jakiegos bootlega z 1993 lub 1995 roku i powyobrazac sobie ze stoje wsrod publicznosci. Predzej mi kaktus na rece wyrosnie niz BJ przyjada do Polski.

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Adrian on 03 Sie 2005 21:50

Nie biletów nie sprzedawali, chyba, że ja też coś przeoczyłem.

Co do osób, to powiedzmy sobie szczerze ile było prawdziwych fanów na koncercie U2 ? Góra 70% A ile osób z chęcią by pojechało na taki koncert, ale nie było biletów, a nie są fanami ... n powidzmy kilkadziesiąt tysięcy.

Z Bon Jovi jest tak samo. To, że Crusha kupiło 70 tys nic nie znaczy, bo 5 razy tyle jak nie więcej było pirackich płyt. Osób które z chęcią poszliby na koncert BJ na pewno uzbierałoby się z 20-40 tys. I nie mówie o fanatykach. Bo na koncert poszedłby z chęcia mój tata, około 10 osób z bloku paru kolegów którzy słuchali BJ a teraz nie słuchają. U mnie ekipa mogłaby liczyć 50 osób. Wiem, że ilość odwiedzin stron BJ nie jest rewelacyjna, ale nie wszyscy wchodzą na strony o BJ, a i tak są wielkimi fanami.

Wiem, że Polska jest kiepskim państwem wszędzie nędza, oszuści itp, ale jak U2 przyjechało do Polski czy chodźby Black Eyed Peas, Ricki Martin, Whitney Houston, Kelly Family, Scorpions, REM, to dlaczego BJ mają nie przyjechać ?
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Colleen on 04 Sie 2005 00:57

Adrian napisał(a):
Mnie jest obojętne, czy przyjadą czy nie, ja na ich koncercie będę i tak

Mówisz serio ?

Jeśli tak, to można jechac razem. To znaczy Ja jade na 99% tak samo jak Bondzowiątko, Elek84 może ktoś jeszcze by się zabrał ?

Serio. Jadę na 100%, tata mi obiecał (więc - z tatą). Teraz pytanie, czy gdybyśmy jechali większą grupą to bym jechała z wami... czy by mi pozwolili ;P A jakby nas było tyle co wymieniłeś, to moglibyście się zabrać ze mną samochodem ;) ( ale max. 3 osoby ;) ) No zobaczymy, na razie nie gdybam ;)

A co do koncertu w Polsce, to jak już pisałam w temacie o ząbkach Jona - jesteście mistrzami w pisaniu w kółko jednego i tego samego na jedne i te same tematy :lmao:

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez cRaSh on 04 Sie 2005 01:53

Colleen napisaÅ‚(a):A co do koncertu w Polsce, to jak już pisałam w temacie o ząbkach Jona - jesteście mistrzami w pisaniu w kółko jednego i tego samego na jedne i te same tematy #lmao

bo niektorzy tu czegos nie rozumieja i ciagle walkuja to samo, a inni musza na to reagowac. coz zrobic :lmao:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Evie on 04 Sie 2005 01:59

A własnie - ja mam pytanko - bo skoro żabojady wystosowały jakąś petycję to skąd niby wiedzą że do nich BJ nie przyjedą? Czyli inaczej - gdzie można przeczytać o miejscach w których BJ będą bo takich informacji jeszcze nie spotkałam...
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez cRaSh on 04 Sie 2005 02:34

Prewencja widac, bo oficjalnie zadnych dat/miejsc nie ma. Wiadomo tylko, ze 13 koncertow w Europie :)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez daroo on 04 Sie 2005 03:27

Adrian napisaÅ‚(a):Nie biletów nie sprzedawali, chyba, że ja też coś przeoczyłem.

Co do osób, to powiedzmy sobie szczerze ile było prawdziwych fanów na koncercie U2 ? Góra 70% A ile osób z chęcią by pojechało na taki koncert, ale nie było biletów, a nie są fanami ... n powidzmy kilkadziesiąt tysięcy.

Z Bon Jovi jest tak samo. To, że Crusha kupiło 70 tys nic nie znaczy, bo 5 razy tyle jak nie więcej było pirackich płyt. Osób które z chęcią poszliby na koncert BJ na pewno uzbierałoby się z 20-40 tys. I nie mówie o fanatykach. Bo na koncert poszedłby z chęcia mój tata, około 10 osób z bloku paru kolegów którzy słuchali BJ a teraz nie słuchają. U mnie ekipa mogłaby liczyć 50 osób. Wiem, że ilość odwiedzin stron BJ nie jest rewelacyjna, ale nie wszyscy wchodzą na strony o BJ, a i tak są wielkimi fanami.

Wiem, że Polska jest kiepskim państwem wszędzie nędza, oszuści itp, ale jak U2 przyjechało do Polski czy chodźby Black Eyed Peas, Ricki Martin, Whitney Houston, Kelly Family, Scorpions, REM, to dlaczego BJ mają nie przyjechać ?

Tak, tak, nie ma innego wyjścia, album znowu musi sie pokryć złotem, albo i nawet platyna - (a niech juz bedzie, jak sukces, to sukces hehe) wtedy jak najbardziej mozna sie spodziewac koncertu w polsce...i bez zadnych petycji...kombinacji itd...hehe a wiec trzymac kciuki, glosowac gdzie sie tylko da...promowac zespol...itd, wokoncu jestesmy BON JOVI RANGERS i BON JOVI MISJONARZE oraz BON JOVI FANS POLAND!! Niech usłyszy to cala polska i przedewszystkim JON, RICHIE I SPÓŁA! Też uwazam iż na taki koncert oczywiście po dużym sukcesie plyty Have A Nice Day, moglo by sie uzbierać ok 20 tys, moze 35 tys. to i tak byla by rewelka przeciez!!! a wiec do dzieła hehe :woot2: :horns:
daroo
Get Ready

Od: 05 Kwi 2003 23:47
Miejscowość: Bogatynia

Postprzez agatka on 09 Sie 2005 04:50

Adrian napisaÅ‚(a):O to co można przeczytać na melodicrock.com

melodicrock.com napisał(a):BON JOVI UNLIKELY TO TOUR AUSTRALIA OR FRANCE:
Fans in both Australia and France have started petitions to get Bon Jovi to include them in their upcoming tour. I ran this past my Jovi source, who sent back this detailed reply:
"The band is not coming to Australia for a proper tour at all. In all reality, it boils down to that it is not financially beneficial to play shows down under for American acts. By the time [artists] play and come back [to the USA], they truly do not have much money to show for a few weeks of very hard work. The Australian money does not translate well to America. Australian promoters were desperate to bring Springsteen in '03 and they did and lost loads of money.
In regards to France...they won't play because it's the only European locale the band does not fill stadiums in, so don't expect them to play a smaller sized arena there."

Ha!
Adrian napisaÅ‚(a):Widać są ludzie, którzy oprócz narzekania coś robią

W tym wypadku moga z czystym sumieniem wrocic/zabrac sie do narzekania :)

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Tico on 15 Sie 2005 16:11

Jak polscy fani pisali petycje o koncert U2 to też chyba w sumie nie było pewności, że tego koncertu nie będzie, a jednak pisali. Koncert był ;)

Ale dla nas to nie ma już sensu ;P
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez ania_ughr on 15 Sie 2005 23:24

do polski na pewno nie przyjada
zreszta, nie jestem przekonana by HAND sprzedawalo sie tak dobrze jak np Crush...
heh ja pamietam jak bylo to "do zobaczenia w czerwcu", ojciec wtedy dzwonil nawet do jakiejs gazety zeby sie dowiedziec czy koncert faktycznie bedzie w Polsce ale niestety... :)

colleen => ja, tak jak na Bounce tour jade z tatusiem :grin:

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Captain Kidd on 16 Sie 2005 00:05

A ja wpadłem na chyba jeszcze głupszy pomysl :P Chodzi o napisanie petycji, ale razem z fanami dajmy na to z Czech, czy też ze Słowacji, lub w ostateczności z Niemiec (tutaj szanse by chyba rosły). Koncert mógłby się odbyć w jakiejś przygranicznej miejscowości (w Polsce oczywiście :P) pomiędzy Polską, a którymś z tych krajów...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez cRaSh on 16 Sie 2005 00:34

Captain Kidd napisaÅ‚(a): pomiędzy Polską, a którymś z tych krajów...

miejscowosc pomiedzy Polska a innym krajem?
Swietny pomysl, pokaz mi tylko taka miejscowosc gdzies :lmao:

I jesli do Francji nie chca przyjechac, bo francuzi nie wypełnia stadionu, to do wschodniej Europy nie zawitaja napewno :)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Captain Kidd on 16 Sie 2005 21:43

Nie dosłownie pomiędzy, bo taka raczej nie istnieje (no, może) :P Chodzi mi o taką miejscowość leżącą w Polsce, ale znajdującą się blisko granicy czeskiej, czy też słowackiej :P W ostateczności niemieckiej...

cRaSh napisaÅ‚(a):I jesli do Francji nie chca przyjechac, bo francuzi nie wypełnia stadionu, to do wschodniej Europy nie zawitaja napewno

Ale tutaj mogliby sie pojawić fani z dwóch, a może i nawet z trzech krajów, więc szanse na wypełnienie stadionu (czy pola jakiegoś xD) są większe :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Ricky Skywalker on 17 Sie 2005 01:07

Captain Kidd napisaÅ‚(a):Nie dosłownie pomiędzy, bo taka raczej nie istnieje (no, może) :P

Hmmm... sprzydałaby się nam taka Andora czy Liechtenstein między nami a Czechami :shiner:

Captain Kidd napisaÅ‚(a):Chodzi mi o taką miejscowość leżącą w Polsce, ale znajdującą się blisko granicy czeskiej, czy też słowackiej :P

Katowice tudzież Chorzów, ewentualnie Kraków :shiner: Tak Czesi, jak i Słowacy raczej nie mieliby problemów z dojazdem :)

Captain Kidd napisaÅ‚(a):W ostateczności niemieckiej...

Wrocław? :confuse: Nieeee :grin:

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja