Papież

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez erfea on 23 Kwi 2005 02:22

o zdjęciach już pisałam... żenada

Rozmawiałam dziś z Babcią. Oczywiście tematem przewodnim był Papież. Babcia bardzo się cieszyła, że został wybrany właśnie Racinger [głupio mi, ale nie wiem jak się poprawnie pisze Jego nazwisko...] i że on taki dobry i że niewiadomo co by było gdyby wybrano kogoś innego... Generalnie wyniosłam z tej rozmowy tyle, że wszyscy inni kardynałowie są be a ten jeden jest dobry. :confuse: Aż mi głuipo było... bo to chyba nie o to chodzi w tym wszystkim... albo ja już nic nie rozumiem.

Ale wiecie co? Osobiście cieszę się, że Papieżem nie został Żyd, Muzułamnin czy Buddusta! Szkoda może że Benedykt XVI nie jest mużynem... bo teraz to koniec Świata diabli wzieli... a chłopaki sprzed tych kilku tysięcy lat tak się nad tymi przepowiedniami napracowali. :shiner:
[przepraszam jeśli Kogoś uraził ostatni akapit]

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez cRaSh on 23 Kwi 2005 02:33

erfea napisał(a):i że on taki dobry i że niewiadomo co by było gdyby wybrano kogoś innego...

mowilaby to samo tylko, ze o innym :> Bo tak naprawde nikt z nas tych kardynalow nie znal(no oprocz tych z Polski) i to media ksztaltowaly caly czas nasza opinie o nich, a teraz o papiezu.
erfea napisał(a):Osobiście cieszę się, że Papieżem nie został Żyd, Muzułamnin czy Buddusta!

bo to takie troche niemozliwe. nie sadzisz? :>

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Tico on 23 Kwi 2005 02:38

A dla mnie dobry dowcip... :grin:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez ediyo on 23 Kwi 2005 02:45

Mnie osobiscie te zdjecia nie raza:] Jan Pawel II umial smiac sie z siebie... nie wiem co to ma do rzeczy moze ktos zauwazy podobienstwo... ale ja dzisiaj rzeczy bez sensu pisze :shiner:

TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Image|||Image
Awatar użytkownika
ediyo
King Of Swing

Od: 06 Cze 2004 21:54
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 23 Kwi 2005 04:19

Arha napisał(a):wątpię czy ktoś by się ośmielił bawić w takie rzeczy z wizerunkami Jana Pawła II, ale On zyskał sobie szacunek i uznanie za całym swiecie. Benedykt XVI jeszcze nie zdążył. Za parę lat kiedy okaże się człowiekiem na tyle dobrym, żebym nawet ja go zaczęła zarzyć respektem, zapewne też się oburzę, na razie jednak jest to dla nie postać anonimowa, a sam fakt bycia papieżem w moich oczach nie czyni go niedotykalnym. Rzućcie mnie lwom, nic nie poradzę.

Nic dodać, nic ująć. Szczerość + konkretne, obiektywne i rozsądne podejście. Za to Cię, Arha, bardzo lubię i szanuję :hug:

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez Days on 23 Kwi 2005 17:29

w sumie to widzialam te foty wczesniej - fakt jest ze wybor papieza zbiegl sie w czasie z promowaniem SW no i fakt jest ze jakiestam podobienstwo jest - przynajmniej na tej pierwszej fotce... mnie tam to nie oburza i mam odczucia podobne do Arhy - byc moze jak juz go troche poznam, to cos z tych zdjec bedzie dzialalo obrzydzajaco na moje uczucia wzgledem niego, ale narazie... no podobny jest no.. i co zrobic? ale zaloze sie, ze jakby poszukac jego zdjec i je poprzekrecac odpowiednio, to by sie okazalo, ze jest podobny do.. no nie wiem - chociazby do Gandalfa :P (no moze teraz przesadzilam, ale kto wie)...

jak juz pisalam - zycze mu jak najlepiej, ale tak czy siak bawia mnie hasla typu "Nobody expects the german inquisition!" :lmao: :lmao: :lmao: i temu podobne :D

a no i jeden zal mam - zal mam ze nie wybrali Martiniego, bo rozwalili mnie czekajacy na wyniki konklawe Wlosi z wielkim transparentem:
"NO MARTINI NO PARTY!" (haslo reklamowe jednego z moich fav drinow) :D

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 23 Kwi 2005 18:38

Generalnie to tak, w ogromnej większości zgadzam się z tym co napisała Arha, ale nie do końca. I nad tym nie do końca się rozwodzić nie będę, bo to taki mały wewnętrzny głos we mnie, który nie chce się zmaterlializować w postaci liter ;)

A co do zdjęć to je wczoraj otworzyłam jak byłam mega zmęczona jeszcze ;) - i się wtedy chyba nawet uśmiechnęłam... Dzisiaj podeszłam do nich bez żadnych emocji w sumie.. Ani ziębią ani parzą jak ktoś tam mówi :wink:

Days napisał(a):rozwalili mnie czekajacy na wyniki konklawe Wlosi z wielkim transparentem: "NO MARTINI NO PARTY!"

mnie też rozwalili :D:D:D Ale oni mnie czesto rozwalają, więc ja obiektywna nie jestem :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 23 Kwi 2005 19:02

Ja tam do niego nic nie mam - był stronnikiem Wojtyły, którego bardzo szanowałem jako DOBREGO CZŁOWIEKA, choć Kościoła Katolickiego nie znoszę (zresztą JP II też miał do księży i do Kościoła wiele pretensji). Ale nie jest Ratzinger dla mnie jeszcze żadną nietykalną świętością i śmieszy mnie trochę oburzanie się na jego pierwszą lepszą karykaturę.

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez Gina on 23 Kwi 2005 19:13

A ja potrafie zrozumieć to oburzenie.
W końcu on jest głową Kościoła katolickiego i śmianie się z niego ma prawo wywoływać oburzenie wśród niektórych. Nie dlatego, że 'być może kiedys udowodni ze również jest dobrym człowiekiem' ale przez szacunek dla funkcji jaką pełni.

Mnie nie oburzyły, ale nie śmieszy mnie ze kogoś tak, oburzyły czy zdegustowały...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Poprzednia

Strona główna OFFTOPIKI Różne