Papież

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 13 Kwi 2005 04:48

cRaSh napisał(a):A ja mam juz dosc żaloby na pokaz. To sie chyba stalo trendy po prostu...
Wychodze z zalozenia, ze jesli cierpisz to rob to dla siebie, a nie dlatego ze tak wypada.
A pisze to dlatego, ze ostatnio zarzucono mi, ze nie mam szacunku dla Ojca Świetego bo nie zrobilem tego co zrobili wszyscy...
No smutne to wszystko jest po prostu.

Masz u mnie browa za ten post. Chociaż jeden szczery człowiek!

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez Klaudia on 20 Kwi 2005 02:08

Joseph Ratzinger... a raczej już Benedykt XVI...

Mnie osobiście będzie się trudno przestawić z Jana Pawła na Benedykta, nawet pomimo tego, że od śmierci "naszego" papieża już trochę czasu minęło. Postaram się...

Viva il Papa!

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez agatka on 20 Kwi 2005 18:25

Klaudia napisał(a):Mnie osobiście będzie się trudno przestawić z Jana Pawła na Benedykta

Mnie takze. I podwojnie mi dziwnie, dlatego ze papiezem jest Niemiec. :crazy: Jakos to takie dziwne zestawienie dla mnie. :confuse:

Ale to dobrze ze tak szybko kogos wybrali i mamy juz nowego papieza :)

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Klaudia on 20 Kwi 2005 19:19

papiezem jest Niemiec

dobrze się stało, bo wieeele osób ma stosunek do Niemców jaki ma. Może przez postawę nowego papieża to sie zmieni na lepsze... I coś mi się wydaje, że tak własnie będzie.

I believe I can fly
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Postprzez nike on 20 Kwi 2005 22:48

na razie to mi się on zbytnio nie podoba. ma strasznie surowy wyraz twarzy...... ale mam nadzieję, że będzie kontynuował dzieło Japa Pawła II w kwestii integracji z innymi religiami. ale szkoda, że jest taki konserwatywny....
zobaczymy....

There's nothing on the top but a bucket and a mop
And an illustrated book about birds
You'll see a lot up there but don't be scared
Who needs action when you got words

http://nikeh.deviantart.com
Awatar użytkownika
nike
Wanted Dead Or Alive

Od: 18 Gru 2004 03:16
Miejscowość: Perhavour

Postprzez Days on 20 Kwi 2005 22:58

wszyscy powtarzaja jaki to on jest konserwatywny, a tymczasem jego poglady naprawde sa niewiele bardziej konserwatywne niz Jana Pawla II.
Radze nie przesadzac, poczekac do niedzieli - niech chociaz sie czlowiek sam wypowie... byc moze nie ma tak slicznej biografii jak Karol Wojtyla, moze zdarzalo mu sie mowic lekkie glupoty (vide Dominus Iesus czy jak to sie tam nazywa - ale to normalne dla dogmatykow i teoretykow roznych religii), ale jednoczesnie juz zapowiedzial kontynuacje dziela Jana Pawla II, doskonale sie rozumieli, byl jednym z jego najblizszych wspolpracownikow i to sam JPII wybral go na prefekta Kongregacji Nauki Wiary (nawet 2 razy bo powolywal do Watykanu - widac ufal mu). Dajmy mu szanse :D Tyle lat obok Jana Pawla II musialo miec na niego zdecydowanie dobry wplyw.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Arha on 21 Kwi 2005 00:04

Osobiście życzę mu powodzenia i wszystkiego naj i - oficjalnie i definitywnie - odcinam się od tematu papiestwa. Bo się czuję niepowołana do rozmów na ten temat i - nie ma co ukrywać - w gruncie rzeczy mnie to nie interesuje.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez tasiemeczka on 21 Kwi 2005 01:47

a ja się cieszę że to on a nie ktoś inny........ciężko mi się przyzwyczaić, że to już nie Wojtyła, ale nie ma co się dziwić, skoro w życiu innego papieża nie widziałam......
W sumie fizjonomię ma miłą i mam nadzieję, że dużo dokona.....

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
Awatar użytkownika
tasiemeczka
It's My Life

Od: 11 Paź 2002 19:25
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez ROKITA on 21 Kwi 2005 04:30

ja tylko bym chciala by był chodz w 50% taki sam dobry ja nasz Jan Paweł II
Jedyne co mozemy zrobic to modlić się i wierzyć że będzie dobrze.....

jestem diab
Awatar użytkownika
ROKITA
Livin' On A Prayer

Od: 20 Lut 2005 04:59
Miejscowość: wroc

Postprzez Gina on 22 Kwi 2005 00:05

Klaudia napisał(a):Może przez postawę nowego papieża to sie zmieni na lepsze... I coś mi się wydaje, że tak własnie będzie.

mhmmm pierwsze primo, drugie primo : fakty i starszy czlowiek zapytany co sadzi o nowym papieżu 'Niemiec. I nie mam nic wiecej do powiedzenia'

Mnie się nie wydaje. Poziom ksenofobii w tym kraju nie zmienia się zbyt bardzo od kilku wieków...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Days on 22 Kwi 2005 00:23

no Polakom bedzie teraz bardzo trudno - nie dosc, ze nowy papiez bedzie musial w naszej swiadomosci jakos zajac miejsce Jana Pawla (swoja droga - glupio tak - Benedykt... a "zawsze" byl Jan Pawel), a do tego jego narodowosc i kwestia wielu spraw z tym zwiazanych wszystko jeszcze komplikuje...

ja mu zycze wszystkiego naj...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez erfea on 22 Kwi 2005 13:54

Benedykt XVI czemu nie!
Co prawda jak na Niego patrzę to coś mi nie pasuje... ta głowa taka 'niepapiezowa' jest... ale to w końcy kwestja przyzwyczajenia, w końcu nasze pokolenie (JP2) może pamiętać tylko jednego papieża.
Co do tego, że jest on niemcem nie mam żadnych zastrzeżeń. Człowiek jak każdy inny, a z całą pewnością kardynałowie nie wybrali by złego czlowieka. Jeżeli chodzi o poglądy to tak jak już Days napisała nie wydaje mi się, żeby bardzo się pod tym względem różnił od Jana Pawła II. Konserwatyzm... a cóż to jest? Jeżeli 'postępowosci' miała byc tylko uznaniem przez kosciół antykoncepcji to konserwatyzm bedzie polegal na nie uznaniu tejże. Reszta sie chyba nie zmieni, bo JPII i tak bardzo zreformował kościół, że już naprawde niewiele zostało do roboty. :shiner:
Nowemu Papieżowi, życzę zdrowia i wytrwałości. Ma trudne zadanie ale jestem pewna, że sobie poradzi.
A że imię banadykt jest dla mnie troche arhaiczne i śmieszne to już inna sprawa :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez erfea on 22 Kwi 2005 20:08

yyy mam bardzo mieszane uczucia co do tych 'fotek' :confuse:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Klaudia on 22 Kwi 2005 20:25

Ja nie mam mieszanych uczuc, bo dla mnie jest to po prostu ZALOSNE! Wiecej do dodania nie mam :crazy:

I believe I can fly
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 23 Kwi 2005 00:50

ostre słowa... :grin:

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez cRaSh on 23 Kwi 2005 01:27

No i co to ma byc? Nie masz nic konkretnego do napisania, to nie pisz.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez nike on 23 Kwi 2005 01:35

może i nie jestem fanką nowego papieża, nie jestem też fanką kościoła, ale te fotki to chyba lekka przesada :/

There's nothing on the top but a bucket and a mop
And an illustrated book about birds
You'll see a lot up there but don't be scared
Who needs action when you got words

http://nikeh.deviantart.com
Awatar użytkownika
nike
Wanted Dead Or Alive

Od: 18 Gru 2004 03:16
Miejscowość: Perhavour

Postprzez Arha on 23 Kwi 2005 01:58

1 primo:
erfea napisał(a):A że imię banadykt jest dla mnie troche arhaiczne
Mi się tam z Arhą nie kojarzy... :lol: imię nie wzbudza we mnie większych emocji, chociaż miałam ochotę na papieża Aleksandra (bo sobie o Borgiach czytałam, ale papieża w stylu Aleksandra VI sobie nie życzę...)

Po 2 primo:
"Niemiec rządzący z Włoch polskimi katolikami... globalizacja po prostu"
Hem, co za różnica?

A po 3 primo zabijcie, spalcie i spuśćcie w kiblu, ale nie widze nieczego skandalizującego w tych zdjęciach... Ale ja mam chore poczucie humoru i zwichnięty system wartości. Nie są ani specjalnie śmieszne, ale herezją też nie trącą... wątpię czy ktoś by się ośmielił bawić w takie rzeczy z wizerunkami Jana Pawła II, ale On zyskał sobie szacunek i uznanie za całym swiecie. Benedykt XVI jeszcze nie zdążył. Za parę lat kiedy okaże się człowiekiem na tyle dobrym, żebym nawet ja go zaczęła zarzyć respektem, zapewne też się oburzę, na razie jednak jest to dla nie postać anonimowa, a sam fakt bycia papieżem w moich oczach nie czyni go niedotykalnym. Rzućcie mnie lwom, nic nie poradzę.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez cRaSh on 23 Kwi 2005 02:12

No to juz mi lepiej...
Jak zobaczylem pierwsze zdjecie to malo co z krzesla nie spadlem :grin:
I sorry, ale mnie rozbawilo... Dlatego zdjecia zostawilem... Ale jesli czujecie sie obrazeni to sie wykasuje :>

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Różne