Papież

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez tasiemeczka on 03 Kwi 2005 03:30

ja w to po prostu nie mogę uwierzyć....:(((((

['] ['] [']

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
Awatar użytkownika
tasiemeczka
It's My Life

Od: 11 Paź 2002 19:25
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez kawa on 03 Kwi 2005 03:36

..................

['] ['] ['] ['] [']

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Colleen on 03 Kwi 2005 03:39

...

Brak mi słów...

[']

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez cRaSh on 03 Kwi 2005 03:42

a ja sobie wmawiam, że taka była Jego wola...
[']

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 03 Kwi 2005 03:50

a ja wole o tym nie myslec... bo jak zaczne myslec, to nic dobrego nei wymysle...

dziwnie jest... dziwnie bo nie wiem teraz co mam robic, co mowic, jak sie zachowywac...

I never thought one day you'd be gone, away forever more
No one can say, no one could explain why you were taken

Oh, where are you now?
Could I get there somehow?

It's time to say goodbye
Block out the sun and pack up the sky
Don't let my tears start to make you cry
Each time I try to say my goodbye
Try to stop asking why

Tell me it's true, tell me there's something more
Another time for love
One day I'll know, one day I'll be there
Will you be waiting?

[*]

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Tico on 03 Kwi 2005 04:10

21:37
[*]
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Arha on 03 Kwi 2005 04:58

Nie przypuszczałam, że tak to przeżyję. Ilekroć udaje mi się sobie wmówić, że to prawda, znowu zaczynam płakać.

['] Ojcze Święty...

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Go on 03 Kwi 2005 05:39

Umarł Człowiek, który dokonywał cudów, a przez ostatnie 2 dni dokonał największego - zjednoczył cały świat... Umarł Człowiek, który we wszystkich obudził coś, czego do końca nie potrafię nazwać... Umarł Człowiek, który do końca zachował pogodę ducha, wiedząc, co Go czeka...

Przepraszam... ON ŻYJE...

['] ['] [']

I wierzę, że może jeszcze kiedyś pojawi się jeszcze raz... Ślepo wierzę, bo to musi mieć jakiś sens, a Ktoś w górze nie może nam zabrać jedynego autorytetu... Człowieka, który na zawsze zmienił świat...

ON ŻYJE...

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez sdms on 03 Kwi 2005 06:26

A ja powtórzę to, co mówię cały czas... Nic nie dzieje się bez powodu... Papież umierająć zjednoczył cały świat... Dzisiaj idąc do kościoła już po ogłoszeniu śmierci papieża widziałem młodych ludzi, którzy sami mówili o sobie, że są 'pod wpływem', ale jednak coś ich ciągnęło do kościoła...

I ja myślę, że to wszystko jest częścią Bożego planu... tak jak napisał trapper:
Jeśli dzieki tej "komercyjnej" otoczce choć jedna osoba zastanowi się nad swoim życiem oraz tym co mówi Papież, wyciągnie konstruktywne wnioski i wprowadzi je w życie to jest to dobra rzecz.

Miałem kilkakrotnie łzy w oczach, ale generalnie wypełnił mnie spokój... Potrzebowałem pójść do kościoła, wyspowiadać się, przyjąć Jezusa do swojego serca...

Jak napisała Gośka - on żyje.. Żyje w każdym z nas, bo Jan Paweł II wyrył trwały ślad w każdym człowieku, który żył za czasów jego pontyfikatu... Ale żyje też inaczej.. Żyje prawdziwie, tam gdzieś z Panem Jezusem i z Bogiem Ojcem i patrzy na nas i modli się w duchu, tak jak to zwykł robić, żebyśmy z tej największej lekcji jakiej nam udzielił wyciągnęli coś naprawdę ważnego...

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez LoRdI on 03 Kwi 2005 06:28

[']['][']
Awatar użytkownika
LoRdI
Wanted Dead Or Alive

Od: 17 Lis 2004 02:37

Postprzez Go on 03 Kwi 2005 07:12

Popieram wypowiedź trappa zacytowaną przez sd, może to własnie na tym polega? Ten cały plan... Dziś wieczorem oglądałam TV - na każdym polskim programie jaki mam (jest ich całe 6 ;)) był program o Papieżu... I ciekawa jestem, czy ktoś był zły za odwołanie filmu na który być może czekał cały tydzień, bo mi się wydaje, że nie.
W tych tragicznych chwilach ludzie zrozumieli, kto jest dla nich ważny i potrafili zjednoczyć się w modlitwie... Chrystus chyba powiedział kiedyś coś o tym, że gdzie jest wiele osób modlących się, On tam na 100 % też jest... Przez modlitwe każdy w jakiś sposób przyjął Chrystusa do serca, chociaż wczesniej do siebie Go nie dopuszczał... <shit, czy ja zaczynam gadać jak sd :] ? >
Tak w ogóle, czytając jedno forum, natknęłam się na wypowiedź, że ktoś tam nie wierzył w Chrystusa, ale wierzy w Papieża... To ja zacytuje text, który mi od piątku chodzi po głowie:
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope

Może Ci wszyscy co sądzą tak jak ta osoba z forum, po prostu nie chcą do siebie dopuścić, że ufając Papieżowi, ufają Jego wierze...

I wróce jeszcze, do tego planu, kolejny raz popieram trappa - ludzie potrzebują porządnego kopa, żeby zrozumieć kim są, gdzie, co robią... Może zaszliśmy już tak daleko, że to było jedyne wyjście? Bo naprawdę, bez powodu nie można nam było Go zabrać...

Papież do samego końca zachował pogodę ducha, tak było przez całe Jego życie... Jest tysiące anegdot z nim w roli głównej; ten gołąb, którego wypuszczali z Jego okna, a w rezultacie wylądował mu na czapce chyba do końca życia będzie wywoływał u mnie śmiech do łez... To wszystko powinno być dla nas wzorem, jak pogodzić się z tym, że umieramy... Z pogodą ducha...

Kochał młodzież... Młodzież kocha Jego... W dzisiejszych czasach to naprawdę... inne... Pokażmy mu, że Jego śmierć nie poszła na marne...

UMARŁ ZA NASZE GRZECHY NA SWOIM NIEWIDZIALNYM KRZYŻU...

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez nike on 03 Kwi 2005 13:38

w sumie to wiedziałam, że to się tak skończy... byłam tego świadoma i wydawało mi się, że jestem na to przygotowana....

ale ja wciąż nie mogę w to uwierzyć.
tak, macie rację - On żyje i nie umrze nigdy.

['] ['] [']

There's nothing on the top but a bucket and a mop
And an illustrated book about birds
You'll see a lot up there but don't be scared
Who needs action when you got words

http://nikeh.deviantart.com
Awatar użytkownika
nike
Wanted Dead Or Alive

Od: 18 Gru 2004 03:16
Miejscowość: Perhavour

Postprzez ania_ughr on 03 Kwi 2005 14:03

[*]

:(

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez ediyo on 03 Kwi 2005 15:00

[*]

TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Image|||Image
Awatar użytkownika
ediyo
King Of Swing

Od: 06 Cze 2004 21:54
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Klaudia on 03 Kwi 2005 15:34

(`)

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez bonfankaa on 03 Kwi 2005 17:13

[']

jakosik mi dziwnie :(((((

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez trapper on 03 Kwi 2005 17:20

Kiedy się wypełniły dni.....Tylko tutaj, zamiast lata jest wiosna, a zamiast wrzosu:gwiazdy-wczoraj było tak niesamowicie rozgwieżdżone niebo....
[`]

Z jednej strony żal,że to już ten ziemski koniec,że obiecywałem sobie w Wielką Niedzielę sobie"Dobra, po świętach zacznę się wsłuchiwać,przemyśle dokładnie co mówi/pisze poczytam te encykliki, ale nie teraz", a tu niestety nie zdążyłem.Kolejny raz nie zdążyłem coś komuś powiedzieć,czegoś zrobić

Ale z drugiej strony pewien rodzaj ulgi, pewnego spokoju,że już nie cierpi,że już zwiedza niebieskie szlaki, że już spływa niebieskimi kajakami,że gra na niebieskiej scenie.Że nie cierpi.

Zostawił nam tesament-jak naprawdę dobry ojciec-rozpisał co mamy robić z majątkiem.I trzeba ten testament wypełnić.On na pewno nie byłby zadowolony z tego,że ktoś pogrąża sie po Nim w żałobie.Bo jak wiemy:
Show must go on

Może tylko przypomnimy sobie reguły któe tym rządzą....a przynajmniej powinny."Życie trwa dalej" jak powiedziałdziś jeden z moich znajomych księży"Za parę dni znów będziemy śmiac się i żartować.I o to chodzi, bo jemu jest już lepiej.Musimy żyć dalej.Mamy tylko pamiętać,że JAK żyć".

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Adrian on 03 Kwi 2005 17:30

Trudno cos napisac
Ostatnie dni byly czyms niezwyklym i niestety smutnym
Przez te trzy dni najwicej razy pojawialy si lzy w moich oczach, ale wiem ,ze papiez zyje w naszych sercach i bedzie zyl w nich az do naszej smierci

Save A Prayer
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez erfea on 03 Kwi 2005 19:18

Zgasł promień najwspanialszego życia... Wszystko teraz jest przesłonięte cieniem smutku i jeszcze długo potrwa zamin będziemy mogli dostrzec choś trochę światła...

Jan Paweł II wybrał się na swoją ostatnią, upragnioną wyprawę w góry... najwyższe i najpiękniejsze góry jakie istnieją... powinniśmy się radować razem z Nim... ale nie mogę... nie teraz...

[']

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez agatka on 03 Kwi 2005 19:59

Adrian napisał(a):papiez zyje w naszych sercach i bedzie zyl w nich az do naszej smierci

['] ['] [']

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Różne