Ostatnio obejrzany film to...

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Postprzez Days on 25 Mar 2008 04:13

w sensie mysmy na tym z wampirem w kinie byly... zdecydowanie czuje sie niesluchana w tym dziale ostatnio :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 25 Mar 2008 04:21

hm XD ja sie staram czytac wszystko - znaczy, no ewentualnie spojlerow sobie nie robic, ale uwazac, ale tego nie kojarze w ogole. Dawno musialyscie byc XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez cRaSh on 25 Mar 2008 18:09

The colour of magic - wlasnie objerzany, a za jakas godzinke The light Fantastic ;)
Jak ktos czekal to sciagac i nawet nie myslec czy warto ;D

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 25 Mar 2008 22:22

Gina napisał(a):ale tego nie kojarze w ogole. Dawno musialyscie byc

no chyba koniec stycznia to byl XD rzeczywiscie dawno.

i no dzieki Pawelku za linki. w ogole strange ze zrobili niby film pod tytulem Kolor Magii ale z dwoch ksiazek XD w sensie no jasne, ze te dwie ksiazki to jedna opowiastka, ale ze druga czesc nie ma nazwy to strange. i no:
http://www.skyoneonline.co.uk/tcom/ <3

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 25 Mar 2008 23:00

Days napisał(a):i no dzieki Pawelku za linki.

pewnie z rapida co ? XD
sobie z torrentow sciagne :lmao:
eh ze nam takich rzeczy w swieta nie puszczaja ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 26 Mar 2008 17:37

ja ostatecznie tez z torrentow jednak bralam, bo kurde z dialoga dopiero od kwietnia bede miec zmienne ip :P

ale no juz tylko druga czesc dosciagnac i bedzie dzisiaj UCZTA :D

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 26 Mar 2008 19:10

Tylko ściągajcie hdtv, bo ja już sciagalem z torrentow i najwiecej seedow miala dupna wersja strasznie ;>

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Days on 27 Mar 2008 02:22

eeee j amam hdtv eztv ;) wiec spoko. wersja ladna i jak narazie musialam przerwac ogladanie, wiec bede jakos pewnie jutro konczyc czy co... ale zapowiada sie bosko.
Smierc i Patrycjusz (Christopher Lee i Jeremy Irons - piekne pomysly).

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 27 Mar 2008 02:35

Po oglądnięciu tylko jedno mogę powiedzieć: Vetinari maj preszys maj low :pray: :pray: :pray: (chociaż przez cały czas się zastanawiałam czy ten jego piesek to żyje czy to atrapa XD ).
No i generalnie fajnie wyszło, postarało się Skyone naprawdę :D

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Gina on 28 Mar 2008 20:06

^ u mnie juz obie czesci co prawda sciagniete, ale jeszcze nie obejrzane.

dzisiaj natomiast popatrzylam sobie na Things We Lost in the Fire, i kurcze czegos mi brakowalo mimo wszystko. Nie czulo sie takiego dramatyzmu jak np. w 21 gramach... I chyba sama historia nie miala w sobie potencjalu zeby zrobic z niej jakis majstersztyk (a moze sie myle,moze dobry rezyser potrafilby...nie wiem) No ale del Toro... <3 (chociaz cholera nie moglam sie powstrzymac momentami, bo on w niektorych minach tak bardzo przypomina Pitta ze omfg :>)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Gina on 20 Maj 2008 04:55

27 sukienek.. omfg jaka kaszana - nie mam pojecia co tutaj ludzie w tym filmie widzieli, ja jeszcze nie moge przebolec ze zamrnowalam te 1:50 swojego zycia. Nic, absolutnie nic dla mnie nie bylo fajnego w tym filmie, i fizjonomie aktorow pomijam, po prostu smutny i tandetny i ziewalam z milion razy i fu no ;)

the air i breathe po pierwsze szok, sa ludzie ktorzy potrafia zrobic film (film, nie komedie romantyczne) i upchnac to jak to zwykle bywalo w 1:30 a nie na sile przedluzac i wymyslac zbyteczne watki zeby bylo 1:50, 2:10 etc. Aczkolwiek w tym przypadku i tak moim zdaniem mogloby byc jeszcze krocej. Ciekawie zrobiony, lubie strasznie jak sie historie przeplataja w taki sposob. Dobre aktorstwo. Nawet Sarah Michelle Gellar za ktora zbytnio nie przepadam. Glownie sciagnelam ten film dla Bacona wiec w sumie zdziwilam sie ze i Andy Garcia i Brendan Fraser tez tamsie pojawili, i na pewno dzieki nim ogladalo sie przyjemnie i z zaciekawienie. ogolnie mozna zobaczyc moim zdaniem, aczkolwiek nie poruszyl mnie jakos bardzo bardzo do glebi...

Manuale d'amore (1&2) pierwsza czesc obejrzalam na HBO, pozniej sciagnelam i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze HBO, czy tam polski producent czy tam whoever wycial kilka (moim zdaniem) najzabawniejszych scen - ja rozumiem ze tlumaczenie ich wymagalo troche zdolnosci lingiwstycznych a nie lapatologicznego tlumaczenia slowo po slowie ale kurde czasem chyba mozna sie TROSZKE wysilic i stworzyc cos co rowniez po polsku bedzie zabawne a nie CIACHAC film.. dziwne :/ Aczkolwiek fim przyjemny, troche jak w the air i breathe - przeplatajace sie historie (w pierwszej czesci) ale naturalnie z innych powodow przeplatajace sie. 2 czesc gorsza moim zdaniem, i to duzo, historie srednie, naciagane i jakies takie zenujace momentami ;) I chyba zrobione tylko po to zeby Bellucci mogla pobiegac w bluzkach bez stanika, pokazac ze mlodo wyglada i zgwalcic Scamarcio na wozku inwalidzkim... jak dla mnie za malo ciut :lmao:

Music and Lyrics juz jakis czas temu obejrzalam.. i no taka zwykla komedyjka w stylu Granta, ta niestety niczym nie zaskakuje, ani ziebi ani parzy... chociaz spiewajacy disco Hugh Grant to chyba nie to co mnie kreci za bardzo :lmao:

Ho voglia di te/Tre metri sopra il cielo czyli dwie komedie romantyczne po wlosku, historie sie mi w sumie spodobaly tak ze sie wzielam za ksiazki (ok. sie wezme dopiero) w kazdym razie filmy srednio dobre, tutaj pierwsza czesc gorsza od drugiej (bo mnie laska denerwowala, grajaca glowna role) i przewidywalne momentami, ale plus nad tymi nieudanymi amerykanskimi jest taki, ze sa bardziej ponure/europejskie no i mowili po wloski :lmao:

Io non ho paura - o matko! obraz swietny, dla samych zdjec, i przedsatwienia Sycylii warto ten film obejrzec, po prostu zauroczona bylam od pierwszych chwil. Niby historia prosta, i pozornie dajaca sie przedsatwic w ja wiem... 40 minutach (mysle ze sprawni scenarzysci serialowi daliby rade) ale dawkowane napiecie, budowane na tle spokojnej malutkiej sycylijskiej wioski - fantastyczny. Bardzo na tak ;)

Sierociniec - zaczelam dzisiaj, po 20 minutach spiaca wylaczylam.. Bede musiala chyba jeszcze raz sprobowac, aczkolwiek poczatek nuda cholerna :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Gina on 21 Lip 2008 17:16

cholera jasna, obejrzalam Sex w wielkim miescie i zaluje :lmao: zaluje ze nie poczekalam na lepsza jakosc. Bo to najlepsze co teraz jest to ma takie wyblakle kolory, ze jak ogladalam sobie pozniej zdjecia z planu i promocyjne to wydawalo mi sie jakby na inny film patrzyla. I ciuchy wygladaly 500 razy lepiej (tylko wtf z tymi paskami u kazdego ??) ;) I no co do fabuly to oczywiscie mialabym kilka zastrzezen, kilka watkow naciaganych i takich z kosmosu, kilka przewidywalnych przeokropnie ale mimo wszystko ciesze sie ze zrobili takie juz zakonczenie zakonczenie serialu. I milo mi sie patrzylo i sie wzruszylam generalnie :lmao: Tylko wydaje mi sie ze film taki bardziej lajtowy byl. W sensie nie bylo tekstow jakis mega hardkorowych, momenty byly ale przez to ze Samantha miala przez wiekszosc filmu do odegrania tak a nie inaczej swoja role to chyba inaczej byc nie moglo.

Mysle ze w jakims stopniu na pewno sie spodoba tym ktorzy serial ogladali, ci ktorzy nie ogladali w ogole trzymac sie z daleka ;)

Słoneczna Aleja nie wiem czy to przez to ze popijalam Starogardzka ale nawet niemiecki mi nie przeszkadzal ;) Generalnie film opowiada o zyciu w enerdowskiej czesci Berlina. Nie pouczajacy, po prostu pokazujacy rzeczywistosc z jakas taka nostalgia za mlodoscia za zakochiwaniem sie, ale absolutnie nie przesadzony. Strasznie mnie uderzyly podobienstwa do Polski lat 80tych, kilka scen naprawde przegenialnych. Taka spokojnie plynaca tragikomedia z wywazonym wszystkim. Europejskie kino ktore zdecydowanie moze sie podobac. Jakbyscie sie kiedys natkneli to polecam.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 21 Lip 2008 23:35

hehehe ale widze, ze tez ostatnio ogladalas Pol Zartem Pol Serio ;)
boski film - jeden z moich ulubionych :P ostatnia scena "but i'm a guy... nobody's perfect" XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 24 Lip 2008 17:10

ostatnio to praktycznie 3 razy pod rzad. najpierw na ale kino pozniej na jedynce a pozniej to sobie sciagnelam :lmao: i tez uwielbiam, taki obraz ktory sie absolutnie nigdy nie znudzi :D

i sobie obejrzalam Moja dziewczyna wychozi za maz, zdecydowany odmozdzacz, w sensie komedia romantyczna w stylu wiadomo dokladnie co sie wydarzy akcja po akcji wiec tu minus, ale ze w glownych rolach Dempsey i ta laska z Kiss Kiss Bang Bang to mi sie milo patrzylo :lmao:

I no obejrzalam polowe nowego Indiego (bo wczesniej sobie zrobilam seans z trylogia) ale po 25 minutach mnie zmorzylo i poszlam spac. zbyt kijowa eersja chyba jeszcze ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 24 Lip 2008 18:17

Myśle ze to nie dlatego ze kijowa wersja bejb XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Days on 24 Lip 2008 18:54

Gina napisał(a):taki obraz ktory sie absolutnie nigdy nie znudzi

dokladnie :D ale w ogole ostatnio na jedynce leca w poniedzialki takie stare filmy i w ten poniedzialek bylo to cale Jak zdobyc Slawe i Dziewczyne czy jakos tak - to z Audrey Hepburn, co gra stenotypistke. tez swietny film XD teraz czekam zatem tylko na Sniadanie u Tiffany'ego znowu :P moze akurat bedzie ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 24 Lip 2008 22:04

a fakt fakt :D tez zerkalam okiem i tez wyczekuje co tam nastepnego pokaza. w ogole fajnie ze taki blok zrobili. ostatnio w ogole na publiczna nie patrzylam, a kurde milo tak dobre filmy bez reklam ogladac :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 24 Lip 2008 22:51

hehe no dokladnie... bosz ja juz sie tak odzwyczailam od reklam, ze teraz jak ogladam tv w domu to mnie trafia. te wszystkie foxy, axny i w ogole... a przy okazji zauwazylam, ze ogladam glownie seriale i mnie to wkurza XD

ale mam w domu Ale Kino, Kino Polska, TCM Polska i Cinemaxy wiec generalnie starych filmow ci u mnie dostatek XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Days on 25 Lip 2008 16:22

CO sie zdarzylo w Las Vegas bo chcialam jakas odmozdzajaca komedie romantyczna i kurcze fajne to bylo :D Oczywiscie mialo kilka swoich gorszych momentow, oczywiscie bylo trywialne i typowe do bolu (a juz nawet kiedys byl film baaardzo podobny tyle ze o 2 prawnikach z Piercem i Juliane Moore), ale no smieszne i urocze i lekkie i w ogole milo sie ogladalo. Nawet Ashton mi nie przeszkadzal tym swoim darciem mordy. No i Cameron byla boska i miala jak zwykle zajebiaszcze ciuchy.
generalnie polecam, bo mozna sie posmiac i odmozdzyc i jak ktos ma potrzebe happy-endu to jak znalazl ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 25 Lip 2008 18:39

Days napisał(a):(a juz nawet kiedys byl film baaardzo podobny tyle ze o 2 prawnikach z Piercem i Juliane Moore)

slyszalam ale nie widzialam kurcze :)

I no o wiele ciekawiej zrobiona komedia niz made of honor jakby co :) I ja tam Ashtona generalnie lubie XD i no slodki film, musze w koncu mamie pokazac bo sciagnelam dvdripa rmva z napisami od razu bo wczesniej biedna obejrzec nie mogla XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Film

Powróć do Film