Ostatnio obejrzany film to...

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Postprzez Arha on 28 Gru 2006 01:30

No dobra, ale o to chyba właśnie chodzi w takich filmach... no pomyślta, kto by chciał oglądać komedię (khe khe khe) romantyczną (KHE khe KHE), gdzie ludzie ubrani byle jak dojeżdżają do gównianej niewolniczej pracy maluchami? Właściwie filmy polskie dzielą się na takie z piękną Warszawką, albo te epatujące brudem, nędzą i beznadzieją, zależnie od tego, czy reżyser chce zrobić film głęboki (khe khe khe... przepraszam, ale ja nie mogę ogladać polskich filmów bo mnie szlag trafia) czy komercyjny. Przecież istotą Magd Em czy Tylko Mnie Kochajów jest to, że do oglądania trzeba wyłączyć myślenie i poświęcić się kontemplacji widoczków... niestety w przypadku tego drugiego (oglądnęło się parę odcinków Magdy... ;)) bezmyślność zaczyna boleć

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Days on 28 Gru 2006 01:37

dobra zgadzam sie generalnie (i khekhuje w tych samych momentach :P). tyle ze wlasnie moznaby zrobic taki film no w polowie no... nie bijacy w oczy brudem i glebia i nie byjacy w mozg dobrobytem i bezdenna glupota.
w sumie ok - zawsze robi sie filmy o ludziach, ktorymi "chcialoby sie byc" no ale raz o ile w hameryce to wyglada na prawdopodobne, o tyle w polsce gdy mamy takiego 26-letniego bogacza ze hohoho to czlowiek tak patrzy i mowi "terefere" bo w hameryce to sie mysli, ze to moze i mozliwe jest, a w polsce to kazdy wie ze dupa blada XD

a moznaby robic takie filmy no o sredniakach i by wiecej one sensu mialy no.. chociaz w sumie w polsce o sredniakach to sa telenowele :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 28 Gru 2006 06:41

no ale why w skrajnosci ? Maluchy zostawmy, ale pokazywanie tego co pokazuja w Magdzie rodzi tylko frustracje. Bo tam za grosz realizmu nie ma. Niech sobie beda bogaci jak juz musza, ale troche realizmu by nie zaszkodzilo. W sensie ja sie nie znam, moze w stolicy faktycznie sie na lunche chodzi i sie w parkach ciezko pracujacy ludzie w poludnie spotykaja - tu sie z tego rotfluje tylko.

Zgoda ze z jednej strony lepiej ze robia cos takiego, niz jakies pseudoglebokie filmy/seriale - ale do perfekcji daleka droga przed nimi, i mowie to jako widz ktory chcialby naprawde fajny film/serial zobaczyc.

I tego jak film jest beznadziejny to mi nawet prawdziwy, ruszajacy sie Bradziu nie pomoze - sila wyzsza... A no i wlasnie panowie maja kolejna ceche wspolna - rowniez nie uciekaja od dennych filmow. Ale akurat Zakoscielny na gorszej pozycji jest XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Days on 28 Gru 2006 19:19

Gina napisał(a):A no i wlasnie panowie maja kolejna ceche wspolna - rowniez nie uciekaja od dennych filmow. Ale akurat Zakoscielny na gorszej pozycji jest XD

e tam zaraz dennych :P w sensie mowie o Bradziu :P w az tak glupim filmie to on chyba nigdy nie zagral, chyba ze zaraz na poczatku swojej kariery, chwile po wyjsciu ze stroju wielkiego kurczaka XD

a reszta to dokladnie moje slowa ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 28 Gru 2006 22:21

Days, nie zapominaj o Troi. W moim rozumieniu, to BYŁ bezdennie głupi film ;P

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Days on 28 Gru 2006 22:43

Arha napisał(a):W moim rozumieniu, to BYŁ bezdennie głupi film

eeeee ale byl Bradzio, byl Eric, byl Sean.... i byl duzo lepszy od Alexandra XD i w sumie odmozdzajacy byl i mogl byc glupszy :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez szymon_14 on 29 Gru 2006 01:03

Wczoraj oglądałem " Ja, Irena i Ja" film był śmieszny, a co najważniejsze grał tam Jim Carrey.
szymon_14
Get Ready

Od: 30 Lis 2006 03:37
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez Gina on 29 Gru 2006 07:02

Days napisał(a):z tak glupim filmie to on chyba nigdy nie zagral

ma dusza krzyczy Pan i Pani Smith - dla mnie to dno den :P
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 29 Gru 2006 17:56

Gina napisał(a):ma dusza krzyczy Pan i Pani Smith - dla mnie to dno den

tez bylo million razy lepsze :P i to nawet patrzac nie az tak subiektywnie - w tym filmie przynajmniej byl jakis sens :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 29 Gru 2006 18:50

sens mial na imie Angelina :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Gina on 29 Gru 2006 19:11

cRaSh napisał(a):sens mial na imie Angelina

Jesli ktos lubi ta brzydka malpe to ostatecznie sie moge zgodzic. Innego sensu nie wylapalam :lmao: I przerabialismy to juz kilka razy w sumie :D

I ok, looknelam na jego filmografie, faktycznie wiecej wiekszych wpadek raczej nie ma - no tych pierwszych 4-5 nie widzialam, ale to sie nie liczy :P Ale mowie, on ma w czym wybierac. W Polsce Zakoscielny nie zagralby w hicie roku to by go znano z tego tam serialu, albo nie znano w ogole... ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Arha on 29 Gru 2006 20:04

OJ nie, w Smithach też sensu nie było za dużo, zwłaszcza w zakończeniu... ;]

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Days on 29 Gru 2006 21:23

oj no walkowalismy walkowalismy Smithow, ale ja sie upieram, ze NIE BYL TO TAK GLUPI FILM. w sensie procentowo poziomem akcji, sensu i nawet humoru jest zdecydowanie ponad Tylko Mnie Dobij... nie mowie ze te procenty ma jakos wysrubowane, ale no na pewno jest do przodu. chociazby dlatego ze nie ma tam textow glupich ze glowa boli (na zasadzie tata tez mi nie dal), a Angelina - abstrahujac od tego czy ktos ja uwaza za ladna czy nie - jest zdecydowanie mniej kwadratowa aktorka niz ta cala Grocostam...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 29 Gru 2006 22:19

eeeeej a czy ja porownywalam te dwa filmy ? Albo aktorow ?
nawet by mi sie nie chcialo tracic na to czasu, zwlaszcza ze w sumie staram sie o tych filmach zapomniec i juz mi sie praktycznie udalo. Po prostu powiedzialam, ze i jedemu i drugiemu aktorowi sie zdarzyla wpadka (znaczy nie znam przeszlosci Zakoscielnego wiec na razie on jest dla mnie jedna wpadka XD)...

Anyway - Diabeł ubiera się u Prady. Nic nowego w sumie (znaczy nie czytalam ksiazki, ale jesli to dosc wierna adaptacja to chyba musi byc dobrze napisana bo again - nie wiem co tu odkrywczego), ale miło było popatrzeć. Bo wiadomo jak się skończy od początku i tak dalej, i jakiś smaczków czy fajerwerków też nie ma (znaczy no poza Gisele, Heidi czy tam projektantami pojawiającymi się czasem na ekranie) Ale na Meryl Streep w sumie zawsze warto popatrzeć, no i całość ogląda się dość przyjemnie. (Zwłaszcza jak sie jest dziewczyna i ma sie uczucie ze za pare ciuchow w ktorych tam laza moznaby bylo po prostu ZABIC (taka sie biedniutka poczulam od razu rotfl)) No i ja prawie zeszłam jak Columbus Circle przez kilka sekund pokazali (i to jeszcze noca cholera <3... oni sa wredni bo wiedza ze ja bym tam sie mogla na chodniku polozyc patrzec w niebo i byc szczesliwa :lmao:)
No w kazdym razie mozna zobaczyc, i bedzie milo, ale jak sie nie zobaczy to sie nic mega waznego nie straci.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 29 Gru 2006 22:37

Gina napisał(a):eeeeej a czy ja porownywalam te dwa filmy ? Albo aktorow ? (...) i jedemu i drugiemu aktorowi sie zdarzyla wpadka

no a ja skalsyfikowalam wpadke jednego jako w zaden sposob nie porownywalna z wpadka drugiego :P

a swoja droga znam ludzi, niezle obytych w kwestiach filmowych, ktorzy uwazaja, ze rola Brada w Troi byla wrecz rewelacyjna... nie zebym sie podpisywala pod ta opinia, ale w sumie zle nie zagral...
co nie zmienia faktu, ze wole go w filmach pokroju Babel, czy 12 Malp...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Evie on 30 Gru 2006 07:38

A ja wreszcie mam "Upiora w operze" na dvd i sobie obejrzałam właśnie, bo ostatni raz oglądałam go w kinie. Ehh, Upiór boski, jak i Gerry boski. W ogóle to dla mnie jeden z najboskszych aktorów, ale to już osobna sprawa :shiner: . A film trzyma poziom i to jak.
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez Days on 30 Gru 2006 17:56

Evie napisał(a):W ogóle to dla mnie jeden z najboskszych aktorów

boska forma XD
a skoro tak to pewnie pierwsza pojdziesz na 300?? :> czyli nowa ekranizacje 300 spartan...

nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam ta stara wersje z tym blond leonidasem i w ogole... fajne to bylo, nie wiem po co nowa kreca...

a skoro juz o starych filmach mowimy, to zapomnialam wspomniec o Pol Zartem Pol Serio. No ogladalam znowu w swieta i no BOSKIE SA STARE FILMY XD
"jestem mezczyzna!!! - Nikt nie jest doskonaly" XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Evie on 31 Gru 2006 03:14

Aaaa słowa 'najbosksze' nauczyłam się na forum Ewana McGregora od pewnej osoby XD

I na 300 oczywiście chcę iść, ciekawa jestem jak to wyszło bo trailery są w sumie z jednej strony super - jeśli uznać to za ekranizację komiksu, tylko właśnie z drugiej strony brakuje mi fajnego, takiego normalnego filmu historycznego, bo taka Troja chociażby to był niewypał. Nie tylko przez Blooma ;) Aleksander uszedł przy oglądaniu tego pierwszy raz. Drugiego już nie wytrzymałam :pokoj:

I jeszcze czekam na film o Robercie Burnsie z Butlerem w roli głównej, ale to sobie jeszcze poczekam... W ogóle ciekawe czy go kiedyś do naszych kin sprowadzą, bo znając życie pewnie będzie grany przez tydzień w jakimś małym kinie a potem słuch o filmie zaginie.
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez Days on 31 Gru 2006 06:19

Evie napisał(a):bo taka Troja chociażby to był niewypał. Nie tylko przez Blooma Wink Aleksander uszedł przy oglądaniu tego pierwszy raz

to ja mialam odwrotnie ;) w sensie Troje ustawiam wyzej niz Alexandra, w ktorym na moj gust nie dzialo sie nic, a w Troi to w sumie postac Brada i postac Erica i postac Seana to calkiem porzadne kreacje, a dookola czasami jak nie ma Blooma to mozna poogladac.

a co do 300 to mi po trailerach to wlasnie wygladalo jak jakas gra kompurerowa albo jakby to wszystko byl film zrobiony komputerowo. wiec nie wiem... nie jestem do tego za bardzo nastawiona pozytywnie. to jest na podstawie jakiegos komixu??

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Evie on 31 Gru 2006 08:24

Podobno właśnie tak - chyba nawet komiksu tego kolesia od Sin City (ja tam nie wiem, bo się na tym nie znam, ale coś mi się o uszy obiło). A fanem 300 Spartan jest mój ojciec. Ja za to za Chiny ludowe sobie nie mogę tego filmu przypomnieć, a z pewnością oglądałam kiedyś. No a na dvd ciągle nie ma.

A co do nowych '300' to jestem tylko ciekawa jak oni stworzyli te muskularne ciała aktorów ;) Bo wątpię żeby ktoś z aż takim poświęceniem pakował na siłowni ;)
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Film