Ostatnio obejrzany film to...

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Postprzez agatka on 19 Lip 2004 23:03

Musze przyznac ze b. dlugo zastanawialam sie gdzie walnac tego posta, poniewaz gdyz albowiem jest to moj post no 100 !! Jestem z siebie dumna (jak zwykle).

Evie napisał(a):oglądał go już tyle razy, ze nie wiem...

To tak jak ja i moja mama.. ogladalysmy "Ogniem.. " juz tyle razy, ze stracilysmy rachube..
A poza tym.. Skrzetuski rocks!! :ohmygod: :grin:

Ostatnio ogladalysmy z Ankaaa i jej bratem "Innych" (ja juz po raz 2.) i oczywiscie mimo ze ostrzegalam kiedy bedzie cos strasznego i tak wszyscy troje podskakiwalismy na krzeslach :shiner: Mi sie ten film b. podoba.... Ooo.. a jeszcze ogladalismy "Taxi 3".. haha .. Emilien rzadzi !! :lmao:

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Evie on 20 Lip 2004 04:50

Taa, Skrzetuskiego też nawet polubiłam i teraz Żebrowskiego uważam za dobrego aktora. Znaczy się ja go ogólnie za dobrego zawsze uważałam. Ale nie o tym miałam...

LUDZIE! Znowu wyssało mi mózg, jestem urzeczona, zakochana, powalona i nie wiem co jeszcze. Oglądałam "Indochiny", Boże, co za film! Piękny w każdym calu - muzyka, widoki, przedstwiona historia i aktorstwo! Po prostu z podziwu wyjść nie mogę i podsumuję to tak:
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:

Dobra, edytuję. Przed chwilą obejrzałam "Kruka 2". Mroczne, z fajną ścieżką dźwiękową i pomimo, że to taka bajko-legenda dająca trochę do myślenia na temat śmierci.
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez lucky on 22 Lip 2004 00:01

Wczoraj oglądałam na canale+ naprawdę bardzo dobry japoński horror:DARK WATER.
Film tak mnie wciągnął, że zapomniałam zjeść kolację.
Opowiada o Yoshimi-matce 6letniej Ikuko. Matka rozwiodła się z jej mężem i zamieszkała w okropnym domu(gorzej niż w Rosji lub ZSRR)w którym 2 lata przed wydarzyła się tragedia, która była chyba głównym punktem filmu. Yoshimi mniewa póżniej wizję tej dziewczynki co zginęła(wszyscy myśleli, że porwał ją zboczeniec, jednak ona wpadła do zbornika(wyglądało to okropnie). Wizje spowodowały, że Jkuko znalazła czerwoną torebkę, którą podrzucał duch zmarłej, o małe co by zginęły. Najgorszy był widok zmarłej cała czarna twarz, włosy more, posklejane. Okazało się, że to nie Ikuko zostało z matką, tylko topielica, która przecież nieżyła. Po tym bałam się iśc do łazienki.

Naprawdę polecam wszystkim ten film, być może będą jego powtórki:Canal+, Canal+film lub sport.

...NIECH ZYJE GREEN STREET ELITE....
Image
Awatar użytkownika
lucky
These Days

Od: 27 Mar 2004 00:45
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Evie on 22 Lip 2004 05:25

"Marzyłam o Afryce". Wydałam na to 80 zeta ale jak najbardziej warto. Piękne, po prostu piękne krajobrazy, pięknie zagrane role (wszystkie!), w ogole piękne, piękne, piękne. I to nie poddawanie się losowi, siła Kuki (głównej bohaterki), jej wytrwałość... Cudny film i cudna Kenia. Przypomina "Pożegnanie z Afryką". Tutaj też jest ta harmonia - życie-śmierć, człowiek-natura i człowiek stający się częścią tej natury po śmierci... I w całym filmie przemycono jeszcze jedno piękne zdanie, że człowiek nie wybiera sobie miejsca, w którym się rodzi, ale może wybrać to, w którym chce żyć i umrzeć.

Poza tym jest to film na podstawie autobiograficznej książki Kuki Gallman. Czyli też podobnie jak w przypadku Karen Blixen i jej "Pożegnania z Afryką".

Ja chcę do Kenii :puppydogeyes:!
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez Anonymous on 23 Lip 2004 13:47

"Innych" :grin: ...
Anonymous

Postprzez Evie on 26 Lip 2004 19:29

Ostatnio dokłądnie o północy, jak jakaś sekta normalnie, robimy sobie z bratem wieczorki filmowe i oglądamy wszystko jak leci. Ostatnio było m.in.:

- Kruk 2
- Częstotliwość
- Vampires los Muertos :lmao:
- Hrabia Monte Christo (do ksiązki ten film ma tyle co ja do Honolulu, ale fakt faktem wizualnie nie wyobrażam sobie nikogo innego jak Caviezela w tej roli, Monte Chrsto=Caviezel i już; plus dalsze nalewanie się z pewnej osoby imieniem Albehhhh :grin: i najlepszej kwestii w tym filmie czyli "Greeting", kto oglądał wie o co chodzi)
- Robin Hood - faceci w rajtuzach (dla mnie to jest najlepsza komedia na świecie, oglądałam to setki razy :grin: )
- Fanfan Tulipan
- dziś będzie Gladiator
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez NiKKi Rebel on 28 Lip 2004 20:27

ostatnio dorwałam na kasecie 'Kill BIll' Tarantino .. film fajny, musze zobaczyć 2 cześc :grin:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Colleen on 31 Lip 2004 14:49

NiKKi Rebel napisał(a):ostatnio dorwałam na kasecie 'Kill BIll' Tarantino .. film fajny, musze zobaczyć 2 cześc :grin:

Fajny? Błagam :grin: Przecież to był taki kicz, że bardziej się nie da :mwahaha:

A ja ostatnio obejrzałam..Yyy...Ostatnio to ja tylko Roswell oglądam :grin: :grin: :pray:

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez Gina on 31 Lip 2004 16:23

A ja ostatnio widziałam Dzikie Żądze, bo ktoś udostępnił w mojej sieci osiedlowej.. Oglądałam na dwa razy, bo na raz to to za straszne było :> Tandeta straszna ;) 43.min świętowanie scudetto Milanu się chyba nie liczy lmao więc... : wczoraj jeszcze dostałam Shreka2 na płytce więc pewnie to będzie moim nastepnym filmem ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez bonfankaa on 01 Sie 2004 01:04

shrek 2 z zona dzona :grin: :boogie:
a dzis wybieram sie na wieczor kinowy-filmy powstancze... :horns:

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Klaudia on 02 Sie 2004 02:00

"Obudź mnie we śnie" z Danutą Stenką i Zbigniewem Zamachowskim.
Nie jestem dobra w recenzowaniu czegokolwiek, dlatego napiszę tylko że pod otoczką przeciętnego filmu można było tam dostrzec coś głębszego. Ja nawet mam kilka cytatów zapisanych z tego filmu :grin:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez bonfankaa on 02 Sie 2004 06:04

a mialam to klaudia ogladac ale darowalam sobie....mam zalowac?? :confuse:

Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Postprzez Klaudia on 02 Sie 2004 20:42

....mam zalowac??

żałować nie musisz :grin: ale jak będziesz miała kiedyś okazję zobaczyć, to polecam

I believe I can fly
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Postprzez sdms on 03 Sie 2004 18:02

Colleen napisał(a):A ja ostatnio obejrzałam..Yyy...Ostatnio to ja tylko Roswell oglądam :grin: :grin: :pray:

No i to ci się Colleen chwali... Roswell rządzi :).. Polecam wszystkim.. szkoda tylko, że Polsat nie powtarza całego serialu a tylko 3 (ostatnią) serię :(

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez kawa on 03 Sie 2004 22:14

Ja wreszcie obejrzełam Blow. Jak zwykle na takim filmie musiałam się poryczeć :) Wogole ostatnio naszło mnie na Deppa i cały czas ściągam z nim filmy :D

P.S. w sobotę Don Juan De Marco :grin:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Arha on 03 Sie 2004 23:19

A ja Ben Hura oglądałam, tak z nudów. Całkiem fajne (no dobra, mi się podoba prawie wszystko co pochodzi sprzed pół wieku), nieco mniej realistyczne od gladiatora, ale to i lepiej. Mam chwilami dość krwi lejącej się z każdego rogu ekranu, więc takie nieco bajkowe stare kino dobrze mi robi. TYlko czemu Charlton Heston miał cały czas minę jakby na zatwarczenie cierpial?

A poza tym TTT wersja rozszerzona (jestem na tym etapie, że nawet będąc ślepą na detale zaczynam zauważać wpadki Jacksona) i "ogniem i mieciem" w aktpkarze do Polski. Bohun rządzi [serducho]

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Gina on 04 Sie 2004 00:40

kawa napisał(a): P.S. w sobotę Don Juan De Marco :grin:

Marlon.. :crying:

Ja dzisiaj oglądałam włoska komedię (niech żyje "europa, europa") "dobrze, znaczy źle" z 1974r. ale aww świetna :woot2:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez JULIA on 04 Sie 2004 03:47

Jakiś nie tak długi czas temu oglądałam caałkiem ciekawy film pt "Oblicze zła" o nieco pokręconej babce (choć to bardzo delikatnie powiedziane :grin: )
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez bonfankaa on 04 Sie 2004 04:31

hmmm wczoraj ogladalam film polski ...opowiesc o ludziach ktorych zasypalo w piwnicy.....tematy powstancze teraz..
w noc wczesniej ogladalam tez film polski- o janie bugaju czyli k k baczynskim.. :horns: uwielbiam jego poezje!!

Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Postprzez Klaudia on 04 Sie 2004 17:00

"When a man loves a woman"... fajny, bardzo fajny. Zresztą już nie po raz pierwszy go oglądałam :shiner:

I believe I can fly
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Film