Ostatnio obejrzany film to...

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Postprzez Go on 09 Lip 2004 07:09

"Half past dead" ze Stevenem Seagalem.
Film jest rewelacyjny, zasnąć nie można, bo tam ciągle się coś dzieje. A w skrócie: w nowo otworzonym Alcatraz ma zginąć na krześle elektrycznym gość, który 17 lat temu ukrył 20 mln $ w sztabkach złota. 3 minuty przed egzekucją zjawia się ekipa, która ma chęć na tą kasę i chce porwać tego gościa. A w środku jest oczywiście agent FBI pod przykrywką :shiner:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez lucky on 09 Lip 2004 14:48

Ja lubię Stevena :grin: tymbardziej w Szukając sprawiedliwości (Out for Justice),
Fire Down Below i Under Siege2. :boogie:
Wczoraj obejżałam mało interesujący film na tvn :The Child is Mine" , miał przesłanie ale dla mnie :crazy:
był nudny. Może dlatego, że pełno już było innych o podobnej tematyce.

...NIECH ZYJE GREEN STREET ELITE....
Image
Awatar użytkownika
lucky
These Days

Od: 27 Mar 2004 00:45
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Gina on 09 Lip 2004 16:08

16 odcinków pierwszej serii Różowych lat '70 :mwahaha:
(dzisiaj ciąg dalszy :mwahaha: )
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Evie on 13 Lip 2004 00:33

"Muza", czyli opowieść o Almie Schindler, ktora była natchnieniem dla artystów. Film taki średni bym powiedziała. Nie ma w sobie większego żaru, sama Alma również. Ale można obejrzeć, dialogi są co prawda troszkę banalne no ale tam... Heh i w ostatniej scenie kiedy podawali informacje o różnych osobach i m.in. można się było dowiedzieć, że jej córka wyszła za mąż 5 razy pomyślałam sobie, że niedaleko pada jabłko od jabłoni, heh. No ale artyści zawsze byli lekko rąbnięci.

A co mi się podobało - postać J. Pryce'a i V. Pereza w sumie też. Bo byli kochankami :shiner: wyrazistymi. No, a Perez gadał po angielsku :horns: . Ale ogólnie w innych filmach o wiele bardziej mi się podobał, tzn. no jego postacie. Bo tutaj jako artysta też był z deczko rąbnięty momentami. Ale skoro uznaję go za dziwaka to znaczy, że swoją rolę dobrze odegrał bo taki miał być efekt. A Pryce pasował mi idealnie. Acha i podobała mi się scena z lalką. Bo dokłądnie takie było moje skojarzenie w którejś minucie tego filmu - że ta cała arystokracja jest jak taka lalka z powieści Prusa i sami nie wiedzą czego chcą. I dlatego scena w której Kokoschka przychodzi z manekinem na przyjęcie pasowała mi tam bardzo. W ogóle chyba najlepsza scena z całego filmu.

Da się oglądać, ale to tak jak się ma odpowiedni nastrój.
Ostatnio edytowany przez Evie, 13 Lip 2004 00:56, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez Klaudia on 13 Lip 2004 00:43

"Dziewczyna jak diament" wczoraj.
Łoj jak ja lubię filmy o wątkach romantycznych (nooo ok, ten to był jednym wielkim wątkiem romantycznym :grin: )

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Arha on 13 Lip 2004 04:27

W ramach przegranej wojny o pilota: "patriota" ze Stevenem Segalem, czy jak to się pisze. Przeokropna szmira. Nie myślałam, że można nakręcić aż taki denny film.

Ale "Parszywa Dwunastka" była o wiele lepsza :boogie:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Go on 13 Lip 2004 06:30

A ja myśle na odwrót :shiner:
Chociaż może chodzi o to, że obecnie Steven Seagal jest dla mnie aktorem nr. 1... No ale i tak nienawidze filmów wojennych...

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez Evie on 13 Lip 2004 06:39

Bleh, ja Seagala też nie znoszę. Zawsze się z ojcem nalewamy i mówimy na niego 'myślący kucharz'. A wzięło się to z Liberatora 2 chyba, bo on tam wlaśnie był kucharzem i jak myślał nad tym jak ma ocalić świat tak masakrycznie czoło marszczył :lmao:

Filmy wojenne są dość ciężkie ale ja najbardziej lubię "Cienką czerwoną linię" Malicka :pray: . Po prostu mistrzostwo świata jak dla mnie :pray:

Bajdełej, jestem w trakcie polowania na "Excalibur" w ramach protestu przeciwko "Królowi Arturowi" i Ginewrze w 2 rzemykach...
No i jeszcze szukam wszędzie "Fanfana Tulipana", ale pierwszej wersji i nigdzie nie ma... więc jakby ktoś znalazł to proszę o hasło :grin:
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez NiKKi Rebel on 13 Lip 2004 16:22

Niecierpie Seagala. Dlatego wczoraj po raz kolejny obejrzałam Parszywą Dwunastke i po ra zkolejnystwierdzam, ze film jest świetny :horns:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez StrikeR on 13 Lip 2004 20:09

Shrek 2 - niestety jeszcze bez dublingu. :Fade-color

Image

Tu as gagn
Awatar użytkownika
StrikeR
Get Ready

Od: 28 Maj 2004 00:37
Miejscowość: Katowice - [WNC]

Postprzez Gina on 13 Lip 2004 20:22

bz dubbingu, bez dubbingu..... to do kina a nie :mwahaha:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 13 Lip 2004 22:40

a ja sobie Borrowed Heaven documentary obejrzalam :D zajebiste toto bylo :D hehehe jak Andy prawie ze wklada palca do nosa Shaz, a potem zabiera jej skrzypki, costam brzdaka i pyta: to kto w koncu jest najbardziej uzdolniony w tej rodzinie? :D strasznie fajny bajer :D no i ile sie mozna dowiedziec o piosenkach i w ogole ;D fajjny filmik :D

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Evie on 14 Lip 2004 04:18

"Między piekłem a niebem" :puppydogeyes:
W tym wypadku się zgodzę że ta gazetowa wersja dvd pod względem obrazu jest trochę do bani no i jeszcze jest wersja tylko z lektorem :pokoj: (hm, dvd z innych gazet, typu Gala np. mają lepszą jakość).

No ale sam film, ahhh... Byłam na tym dawno temu w kinie. Uwielbiam Robina Williamsa. A ten film to dla mnie coś a la współczesny Orfeusz i Eurydyka :grin: . Piękny:)))
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez anfield on 14 Lip 2004 04:29

ja sobie dzisiaj zobaczyłem Gosford Park na DVD (w jakiejs gazecie chyba było, "gala" o ile dobrze kojarzę). A film widziałem wczesniej, świetny, miejscami zabawny, miejscami poruszający, miejscami trzymający w napięciu i miejscami przesiąknięty sexem :crazy:

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Gina on 15 Lip 2004 21:25

Wczoraj :
Starsza pani musi zniknąć
Przyjemnie się oglądało. Drew jak Drew(no) za to Ben Stiller, był jednym z najjaśniejszych punktów :grin: Razem z Eileen Essel czyli "starszą panią". Ogólnie nie uśmiałam się jakoś bardzo bardzo bardzo (no może podczas sceny z wymiotowaniem na twarz męża :mwahaha: :ohmygod: :mwahaha: ) Ale ogólnie przyjemny film.
Stary, gdzie moja bryka ?
W jednej recenzji przeczytałam : "Idiotyczny, infantylny, szkodliwy wręcz w swej głupocie film." Ciężko się nie zgodzić, ale uśmiałam się bardziej niż na filmie #1 (no i Ashton...). Inna sprawa, ze śmiałam się raczej z głupoty scenariusza... Ale rozrywka jest rozrywką. Aha, polskich lektorów trzeba pozabijać. Dude where is my car CAR CAR C A R a nie powtarzana do bóly, naprawdę infantylna BRYKA... :ohmygod:
Pokojówka na Manhattanie
Kurcze no... Nie sądziłam, ze kiedykolwiek to powiem ale mi się nawet Jennifer Lopez w tym filmie podobała :wink: tzn na początku, bo potem jej nienaturalnie brązowa twarz i ten WIELKI tyłek raził w każdej klatce filmu :mwahaha: Myślałam, ze ten film będzie o wiele, wiele, wiele gorszy, nie było tak źle, ale i tak mam nadzieję, ze nikt z forum nie wydał kasy żeby zobaczyć ten kolejny klon amerykańskiego przemysłu filmowego w kinie.... Bo gdyby wyrzucić obasadę, rok produkcji, miejsce akcji etc to w szkielecie tego filmu znalazłby się po raz Bilionowy amerykański sen o pucybucie który stał sie gwiazdą i patetyczne teksty w stylu "służymy ludziom ale nie jesteśmy ich służącymi" czy coś w tym stylu... No ale do tego już przywykłam w amerykańskim kinie

Miał być jeszcze Straszny film 3 ale nie wiedzieć czemu zacina mi się :confuse: Trzeba przy nim trochę podłubać... A moze ktoś mnie oświeci, jesli plik sie zacina, inne chodza (=wszystkie kodeki mam) to chyba coś wrong jest z nim, nie ?
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez NiKKi Rebel on 16 Lip 2004 03:55

Gina napisał(a):Wczoraj :
Stary, gdzie moja bryka ?

W tym filmie to jedynie Ashton mi sie podobał XD

Gina napisał(a):Miał być jeszcze Straszny film 3 ale nie wiedzieć czemu zacina mi się :confuse: Trzeba przy nim trochę podłubać... A moze ktoś mnie oświeci, jesli plik sie zacina, inne chodza (=wszystkie kodeki mam) to chyba coś wrong jest z nim, nie ?

mozliwe .. ja mam z jendym filmem tak, ze niby zajmuje te 700 kb i niby wszystko jest ok, a ani u mnie ani u kumpla nie chce chodzic :confuse: paskuda jedna [film, nie kumpel] :lmao: ... a Straszny Film 3 jest fajniutki, smiesznejsz ekomedie powstały, ale on tez nie jest zły :shiner:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez marta_bongiovi on 18 Lip 2004 19:04

Ja sobie właśnie obejrzałam z zaległych Trainspotting, wczoraj Dziewczyny z kalendarza, więc jeszcze mi zostało Dziecko Rosemary, Monster, Human Traffic i Biegnij Lola Biegnij (chyba od lutego...) i będę miała czyte konto :)

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez Evie on 19 Lip 2004 02:15

"Królowa potępionych". Na wstępie zaznaczę, że wampirami się nie interesuję. Film taki sobie, książek nie czytałam więc nie mam z czym porównywać, ale film jako film - tak jak mówię nic szczególnego. Chyba że śpiewającego wampira można uznać za coś nowego. Do "Wywiadu z wampirem" ten film ma daleko, łoj daleko... Wolę Cruisa jako Lestata to rzecz jasna, Towsend jakoś blado wyszedł, ale ujdzie. Wiem, że o zmarłych się xle nie mówi ale Aalyah była beznadziejna. Boże, po co ludzie którzy nie umieją grać i nie są aktorami pchają się do filmów. Co, kasy za mało? Te jej wygłaszane syczące teksty to masakra. Bueheh Marius mnie momentami rozwalał ("Heloł Dejwid :grin: ").
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez Arha on 19 Lip 2004 02:49

W koncu oglądnęłam całą trylogię "Ojca chrzesnego" i jestem z siebie dumna :grin: bardzo very good

Poza tym oglądałam "Ogniem i mieciem" w wersji serialowej... Domogarow dalej rządzi :grin: :grin: :grin: ale cholera, kumpel wyciągnął mnie do sklepu i nie wiem jak się skończyło... ;]

A w środę jest "Powiększenie" i muszę oglądać, muuuuszę, po prostu musze i już.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Evie on 19 Lip 2004 03:18

A propos "Ogniem i mieczem" - to chyba ulubiony film mojego Ojca i oglądał go już tyle razy, ze nie wiem... Wciąż sypie cytatmi typu "nie wylewaj waćpan wina" :grin: . A Domogarow jest boski :mwahaha:
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Film