Nowy album studyjny BJ w 2005 a konkurencja nie śpi!!!

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Moderator: *mods team

Czy Bon Jovi dotrzymaj

nie s
3
25%
tak, napewno tak zrobi
6
50%
nie wiem, trudno mi powiedzie
3
25%

Liczba głosów : 12

Nowy album studyjny BJ w 2005 a konkurencja nie śpi!!!

Postprzez Bon Jovi 16 paź 2004 22:56

Bon Jovi wydadzą marzec - maj 2005 roku nowy studyjny album, zapowiadali że będzie to rock'owy album, ale mają powody aby spełnić swoje obietnice, ponieważ konkurencja z naszego kontynentu nie śpi i wydała 27 września studyjny album po 12 latach przerwy. Większość wie że chodzi tu o zespół Europe. Jedna z ich kompozycji "Hero" jest momentami podobna do I'll Be There For You", tak mi się wydaje. Muszę stwierdzić że nowy album "Start From The Dark" Europe jest naprawdę dobrym rock'owym materiałem. Nie jest gorszy od poprzedniej ich płyty "Prisoners In Paradise". Czy album Bon Jovi będzie też tak dobry albo jeszcze lepszy, z całego serca bym tak chciał i mam nadzieje że mnie nie rozczarują. Ciekawe co tym sądzicie.
"Livin' On A Prayer"
Bon Jovi
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez Evie 16 paź 2004 23:03

Ja tam stawiam na BJ, trudno powiedzieć w jakim stopniu płyta będzie rockowa, ale nigdy się na nich nie zawiodłam więc uważam, że mniejsza o to pod jaki gatunek będziemy mogli podłożyć nowe piosenki, ważne, że będą dobre. Ja przynajmniej uważam, że nawet te mniej lubiane przeze mnie ich utowrki są na poziomie więc wierzę, że odwalą kawał dobrej roboty :horns:
Evie
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez lucky 17 paź 2004 09:53

Jeżeli bedzie podobna do Bounce. to bedzie OK, bo to bardzo fajna płytka, albo jeszcze bardzie rockowa...................
...NIECH ZYJE GREEN STREET ELITE....
Obrazek
lucky
These Days

{ GENDER }:

Postprzez sdms 17 paź 2004 11:16

Ja bym chciał usłyszeć kawałek porządnego rockowego grania w stylu lat 80' czy 90'... Ale będzie, co ma być :)...
Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
sdms
Stra

{ GENDER }:

Postprzez Tico 17 paź 2004 12:10

Na początku zaznacze że nie słyszałem JESZCZE nowego Europe.
Wydaje mi się, jednak że BJ nie nagrają takiej plytki, spójrzcie na to że o Europe nikt w mediach nie mówi, a BJ są zespołem o którym przy jakiś tam wydawnictwach mówi się dużo. Tak więc oni zawsze będą grać muzykę która trafia do szerszego grona słuchaczy, zmieniają swój styl, dostosowują go przynajmniej delikatnie do aktualnych trendów z muzyce rockowej (chociaż rock&roll umarł i moją opinie na ten temat znacie:P) bo są zespołem który gra muzykę rozrywkową! Uważam że nie ma co się spodziewać albumu w stylu 90' czy 80' bo takiej muzyki się teraz nie gra, a jeszcze BJ zostali by klaunami w stylu the darkness którzy w XXI wieku chcą dalej grać jak w latach 70' ehh...
Myśle że fajnie bybyło jakby nagrali album w stylu Bounce tylko zmienili proporcje...tyle ile na Bounce było ballad i tych przecukierkowanych pioseneczek tyle powinno być rockerów, a tyle ile rockerów (czyli undivided, everyday, hook me up, bounce to są rockery:)) powinno być balladek.
I tak wiem, że kupie tę płytę i i tak wiem że będzie mi się podobała, bo wiem że BJ na albumie studyjnym szitu w stylu TLFR nie zrobią.
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez Marwara 17 paź 2004 12:53

ja już nie wierzę by Bon jovi wydali pożądny rockowy album, dla mnie ich możliwości wykończyły się przy "These Days".
Marwara
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez Arha 17 paź 2004 13:34

Po 1 primo Bj zbyt daleko odeszli już od tej pięknej dawnej satylistyki, żeby teraz do niej na trzy czte ry powrócić. W tej materii jestem, byłam i będę pesymistką. To dostosowywanie się do trendów nie wychodzi panom szanownym na dobre.

Po 2 primo "start from the dark" to całkiem przyzwoita piosenka. Taka... klasyczna rockowa?
Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Arha
Lioncourt

{ GENDER }:

Postprzez tasiemeczka 17 paź 2004 15:07

w sumie to na BJ sie jeszcze nie zawiodłam....no, może na Bounce jest za dużo wolnych kawałków, ale ogólnie podobają mi się ich "nowe" płyty - nawet TLFR......
czekam z niecierpliwością na album studyjny....a sądząc po zawartości Box Setu, którą powoli ujawniają - jest szansa, że będzie to album rockowy....(no chyba, że te stare kawałki są takie świetne, a nowe już będą w zupełnie innym stylu...)
Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
tasiemeczka
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez anfield 17 paź 2004 20:23

ja w sprawie tytułu - uważam że taki zespoł jak Europe w żadnym wypadku nie stanowi konkurencji dla BonJovi, co więcej mam nadzieję ze tak nie będzie. to tak jakby Grzegorz Rasiak miał stanowic konkurencję dla Thierrego Henry albo Michaela Owena. Europe jest po prostu jakies 4 klasy niżej niż BonJovi.

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
anfield
Diamond Ring

{ GENDER }:

Postprzez Cr@sH 22 paź 2004 20:14

do konca nie rozumiem tego gdybania jak by babcia miala wasy byla by dziadkiem, dla mnie to bezsensu. a gdybanie czy ten album bedzie berdziej czy mnie ockowy to juz zupelnie nie ma sesu i tak dla kazdy bedzie mial swoje zdanie.
Cr@sH
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez Bon Jovi 24 paź 2004 13:49

anfield napisał(a):ja w sprawie tytułu - uważam że taki zespoł jak Europe w żadnym wypadku nie stanowi konkurencji dla BonJovi, co więcej mam nadzieję ze tak nie będzie. to tak jakby Grzegorz Rasiak miał stanowic konkurencję dla Thierrego Henry albo Michaela Owena. Europe jest po prostu jakies 4 klasy niżej niż BonJovi.

To samo może napisać fan zespołu Europe o Bon Jovi. Myśle że należy się szacunek dla każdej kapeli, bez względu na to czy się ją lubi czy nie.
"Livin' On A Prayer"
Bon Jovi
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez anfield 24 paź 2004 13:53

Bon Jovi napisał(a):To samo może napisać fan zespołu Europe o Bon Jovi. Myśle że należy się szacunek dla każdej kapeli, bez względu na to czy się ją lubi czy nie.

ja szanuję ten zespoł, tylko po prostu go nie lubię i mam prawo powiedziec ze wg mnie jest 4 klasy nizej niz Bon Jovi. Takie zespoły jak scorpions, europe czy poison to dla mnie symbole wiesniactwa i nic tego nie zmieni.

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
anfield
Diamond Ring

{ GENDER }:

Powrót do Ogólna dyskusja