Nowy album - Lost Highways juz w kwietniu 2007!

To miejsce na wszystkie newsy ze świata Bon Jovi.
Najważniejsze tematy zostana wyświetlone na stronie głownej FoF

Strona główna BON JOVI Aktualności

Postprzez Days on 16 Lis 2006 02:47

ze napisze tylko odnosnie kilku faktow, ktore wylapalam.

a) SFTP i skejcik - nie wiem, czy wiesz, ale w USA... ba! w wiekszosci krajow skejt to nie zaraz HH. wrecz przeciwnie - skejci w USA sluchaja z grubsza bardziej funkowo-rockowej muzyki niz HH. zatem ja sprzecznosci nie widze.

b) zgadzam sie z Llama - dosc juz tej komerchy no XD wkurza mnie samo to slowo XD

c) zgadzam sie z Gina - poziom komerchy BJ nie zmienial sie w zaden sposob (no chyba ze TD jakos wyroznimy :P bo KTF to za bardzo nie bardzo :P)

d) DA jest IMNSHO duzo bardziej andergraundowym projektem niz cale BJ razem wziete, mimo ze jest bardziej lajtowe muzycznie :P

e) pytanie o Cashu mialam nadzieje, ze bedzie retoryczne. Dolly Parton to NIE JEST ambitne country. Keith Urban jest ok :P ja bede zadowolona :P chociaz jak zamiast Crusha 4 bedzie Keith Urban 2 to juz nie XD

f) to ze crush jest do posluchania, nie znaczy ze jest dobrym albumem. Jest OK. ale nie ze zaraz nie wiadomo co... Adrian nie mysl sobie za duzo :P

dobra to chyba tyle tam bylo nie?

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez cRaSh on 16 Lis 2006 02:47

ZB napisał(a):Może problem leży gdzie indziej?

Wiesz jak to jest z sukcesami.. Odniesiesz jeden, chcesz caly czas odnosic ;)
a jesli doda sie do tego pracoholizm jona to wychodzi to co wychodzi..

ZB napisał(a):Możesz raz napisać zibi miast ZB...

zapamietam i niecnie wykorzystam :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez erfea on 16 Lis 2006 03:04

Gina napisał(a):ZB napisał:
cRaSh napisał:
BJ sa zespolem komercyjnym

szczerze mówiąc za czasów starych BJ to dopiero była komercha...

Sugerujesz ze kiedys byli bardzej komercyjni ? (jak juz sie bawimy w stopniowanie komercji...) Bo ja nie, uwazam, ze utrzymuja jakis tam staly jej poziom, tyle ze w dzisiejszych czasach jest taka roznorodnosc ze nie mozna dokladnie tego okreslic np. poprzez trwala na glowie i rockowe ballady Wink

Jakby to ująć : jak była komercha to się do niej odpowiednio wiekowo dopasowali i nawet byli swego rodzaju prekursorami w tym i owym aspekcie, a teraz to niestety mniej lub bardziej nieudolnie odtwarzają to co inni zapoczątkują...
Kourin napisał(a):erfea napisał:
Ja się tradycyjnie pytam: Kiedy Richie nagra swój obiecany solowy album?!

Jak na mój gust najbardziej treściwa wypowiedź w tym wątku :shiner:

Sie wie! :horns: :shiner:

No i zgubiłam wątek... ;P

Adrian napisał(a):Normalnie ludzi nie róbcie takich nadzieji bo się okaże, że będzie typowe Country i co ? ... Będe załamany. HAND w wersji akustycznej hmmm coś wspaniałego :P

Ja bym bardzo chciała typowego Country, bo w wykonaniu Rycha liczę na dobre partie gitarowe!

Hmmm a tak swoją drogą to zauważam pewną zmianę... przed po handzie większośc forumowiczów sie troszku załamała... i prognozowała niezawesoło... a teraz taki optymizm ;P cóż... może to też kwestia wymiany ludzi... gdzie ta stara gwardia? :P :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Captain Kidd on 16 Lis 2006 03:10

Dawniej BJ mieli motywację - bo musieli starać się, żeby coś osiągnąć. No i kasę z tego mieli niezłą ;] A teraz? Kasa jest, sława też, motywacji nie potrzeba, bo ludzie i tak płyty kupią. Panowie kiedyś sobie zapracowali na dobre imię i teraz nie muszą się starać...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez erfea on 16 Lis 2006 03:39

w sumie racja... a tylko grupka zacofanych muzycznie fanów z końca świata wymaga on nich kreatywności... bezsens! :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Days on 16 Lis 2006 03:49

Captain Kidd napisał(a):Panowie kiedyś sobie zapracowali na dobre imię

ponoc na wyrobienie dobrego imienia trzeba duuuzo czasu, a wystarczy chwila, zeby je styracic :>

moze cie to traktowac jako sentencje elfa :P

erfea napisał(a):a teraz to niestety mniej lub bardziej nieudolnie odtwarzają to co inni zapoczątkują...

raczej odtwarzaja to co sami juz wczesniej wymyslili a co wcale w zaden sposob nie bylo awangarda. bo BJ nigdy nie byli prekursorami niczego no. nie robmy z nich awangardy muzycznej.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 16 Lis 2006 04:06

Days napisał(a):raczej odtwarzaja to co sami juz wczesniej wymyslili a co wcale w zaden sposob nie bylo awangarda. bo BJ nigdy nie byli prekursorami niczego no. nie robmy z nich awangardy muzycznej.

Ale ż Elfie drogi! A kto powrócił do akustycznego grania? O ile pamiętam niejaki JBJ i RS na gali MTV. Poza tym jakby nie atrzeć swego czasu bili najlepsi w tym co robili i dopiero inni byli do nich porównywani. (takprzynajmniej kiedys się nauczyłam z jakiegos odcinka Behind the music :shiner: ;P)

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Days on 16 Lis 2006 04:11

ok ale granie na mtv akustycznie wanteda, chociaz rzeczywiscie od tego zaczely sie sesje unplugged, nie jest zadym prekursowaniem nowych nurtow muzycznych. w tym oni wiecznie byli w juz jakims nurcie ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 16 Lis 2006 04:17

;P (szkoda że zgodnie z regulaminem nie mogę zakończyć na tym posta)

No ja nie jestem tak do końca pewna czy byli W TYM nurcie. Chyba ciutkę obok. No nic...

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Gina on 16 Lis 2006 04:37

co jest TYM nurtem ? W sensie wiem ze nudne ale zgadzam sie z Days, fakt ze zagrali akustycznie i sie od nich zaczely koncerty bez pradu w MTV nie oznacza przeciez ze nikt wczesniej nie gral unplugged ;) Albo ze oni tym wystepem stworzyli swoj wlasny nurt w ktorym sie utrzymali potem :)

I poniewaz wszystko co bym chciala napisac juz zostalo napisane to jedno jeszcze tylko
cRaSh napisał(a):No wlasnie nie ma. Wtedy sie zaczalo seattle, grunge panowal wszedzie i niepodzielnie.. a oni dowalili stare rockowe granie, to nie byla komercja.

wiem o co ci chodzi generalnie ale tak mi przyszlo na mysl ze Bounce tez "komercja" nazwac nie mozna bo wtedy panowal HH niepodzielnie :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Days on 16 Lis 2006 04:48

nie mowie, ze w tym samym zawsze, ale za kazdym razem w jakims, ktorego nie byli prekursorem.

[ Dodano: 15 Lis 2006 21:48 ]
i rotfl Gina przestan sie ze mna zgadzac bo sie zaraz okaze ze wspolny mozg mamy albo co XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 16 Lis 2006 05:40

Chodziło mi o to, że nagle muzycy z grupy pseudo metalowej :shiner: siadają i grają be prądu. I właśnie to granie z prądem nazwałam ich nurtem... a o unplugged nie muślałam jako o nurcie... może i błąd

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Kourin on 16 Lis 2006 05:45

Gina napisał(a):tak mi przyszlo na mysl ze Bounce tez "komercja" nazwac nie mozna bo wtedy panowal HH niepodzielnie

Czeka, czeka, gdzie to ja mam magnetofon z oklaskami...

:grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Days on 16 Lis 2006 06:10

erfea napisał(a):Chodziło mi o to, że nagle muzycy z grupy pseudo metalowej :shiner: siadają i grają be prądu. I właśnie to granie z prądem nazwałam ich nurtem...

to z pradem czy bez? bom sie zgubla XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erfea on 17 Lis 2006 01:52

oj tam czepiasz się!

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez creemka on 17 Lis 2006 01:58

Kourin napisał(a):Czeka, czeka, gdzie to ja mam magnetofon z oklaskami...

:clap2: :clap2:

cos mi się tak zdaje że z nową płytą to poczekamy sobie nie do kwietnia,nie do września ale do 2008 roku :puppydogeyes:

no i ciekawa jestem jaki będzie premierowy singielek w stylu country :?:
Awatar użytkownika
creemka
Get Ready

Od: 16 Lis 2006 02:18
Miejscowość: kamien pomorski

Postprzez Captain Kidd on 17 Lis 2006 18:18

http://www.news-reporter.com/news/2006/ ... s/072.html
Coś tam jest podobno o nowym albumie BJ - nie chcę mi się czytać, za długie to ;]

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez creemka on 17 Lis 2006 18:21

Captain Kidd napisał(a):Coś tam jest podobno o nowym albumie BJ - nie chcę mi się czytać, za długie to ;]

TAAA I ŻEBY TO JESZCZE BYŁO PRZETŁUMACZONE a TAK NIE CHCE MI SIĘ PRZETŁUMACZAĆ NA POLSKI :doh1:

oops caps mi się włączył :ohmygod:

To edytuj post i napisz bez capsa! c.
Awatar użytkownika
creemka
Get Ready

Od: 16 Lis 2006 02:18
Miejscowość: kamien pomorski

Postprzez cRaSh on 17 Lis 2006 18:47

Captain Kidd napisał(a):Coś tam jest podobno o nowym albumie BJ - nie chcę mi się czytać, za długie to ;]

To ze jedna piosenka bedzie miala w creditsach Hillary Lindsey ;) W sensie zaprosili ja do Nashville, siedli i napisali :shiner:
Pewnie bedzie najlepsza i wydostanie sie jako demo rotfl

Pisza tam tez cos o tym ze Jon chcialby zeby Hillary z nim zaspiewala.
No i napisali kto jest producentem plyty -pan Dan Huff..

i creemka, w regulaminie jest taki punkt: jak nie masz nic do powiedzenia, to nie pisz nic.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 17 Lis 2006 19:48

cRaSh napisał(a):Pewnie bedzie najlepsza i wydostanie sie jako demo rotfl

Jak będzie najlepsza, to w ogóle nie ujrzy światł dziennego ;P
Jedynie może przedostać się do internetu jak Nothing... Wszyscy wiemy, że BJ mają talent do marnowania dobrych piosenek / zmieniania ich na gorsze...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna BON JOVI Aktualności