Co nowego w płytotece?

Ogólnie pojeta muzyka...

Moderator: Gina

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina 09 maja 2009 11:14

Adrian napisał(a):No i oprócz tego dokształcam się dyskografią Pani Kelly Clarkson ;]

i good :)

u mnie Green Day w koncu nowy - i nie wiem sie musze osluchac jeszcze, mam kilka ulubionych ulubionych kawalkow juz, ale czesc wydaje mi za bardzo w klimatach American Idiots... w sensie wtornoscia z mniejszym potencjalem mi lekko miejscami zalatuje, ale ogolnie to chce mi sie plyty sluchac, wiec generalnie ok...
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd 10 maja 2009 02:17

Gina napisał(a):u mnie Green Day w koncu nowy

Ja już od kilku lat "zabieram się" za ich dyskografię, ale singlowo są tak strasznie beznadziejni i wkurwiający, że aż się boję.

Znowu naściągałem tyle, że nie chce mi się wszystkiego wypisywać, więc ograniczę się do nowości.
Sofa - Doremifasofa
Dan Michaelson And The Coastguards - Saltwater
Bob Dylan - Together Through Life
Drivealone - Thirty Heart Attacks a Day
Eric Clapton - Welcome to Osaka Castle Hall
Manic Street Preachers - Journal For Plague Lovers

I czekam na Tori - premiera 15, ale wiadomo... XD
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina 10 maja 2009 12:57

Captain Kidd napisał(a):ale singlowo są tak strasznie beznadziejni i wkurwiający, że aż się boję.

szczerze to ja za bardzo nie wiem jakie piosenki (poza tymi z AI) byly wydawane na singlach. Znaczy oprocz starego When I Come Around ktore wielbie. Ale to byly inne green dayowskie czasy ;) I no single z American Idiot mogly wkurzac faktycznie (znaczy mnie wkurzaly wysztskie te co sie hitami staly, oprocz tytulowej) Ale tam na szczescie oprocz tego jest kilka kawalkow ktore sprawiaja no.. ze ogolnie ja ten krazek strasznie lubie. Wiec moim zdaniem w ich przypadku nie ma co na single patrzec. Znaczy nie twierdze, ze poziom nie-singli odbiega jakos znacznie od singli, ale no lepiej sie slucha :shiner:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days 10 maja 2009 19:40

Gina napisał(a):Ale to byly inne green dayowskie czasy ;) I no single z American Idiot mogly wkurzac faktycznie

zwlaszcza ten caly Boulevard Of Broken Dreams... ja pitole jak mnie ten kawalek wkurzal.. i to cale tam aaaa aaaa aaa a a... ja pierdyle. makabra XD

chyba powinnam sciagnac Manicow... no i oczywiscie czekam na Tori :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina 10 maja 2009 20:09

Days napisał(a):zwlaszcza ten caly Boulevard Of Broken Dreams... ja pitole jak mnie ten kawalek wkurzal.. i to cale tam aaaa aaaa aaa a a... ja pierdyle. makabra XD

no to chyba bylo najgorsze najgorsze XD W tamtym czasie mialam czesto wlaczone mtv i vive i jak widzialam tylko poczatek klipu (jakies krzaki latajace po ekranie chyba) to dostawalam bialej goraczki i przeszukiwalam caly pokoj zeby znalezc pilota i przelaczyc :lmao: Do dzisiaj omijam ten kawalek...
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd 12 maja 2009 00:38

Days napisał(a):no i oczywiscie czekam na Tori :)

Jakbyś nie mogła znaleźć, to daj znać - za chwilę będę miał ;)

I zamówiłem sobie w sEmpiku wydanie za 33 z groszami - jak w przypadku Gunsów i kilku innych, wydanie z książeczką w "polskiej" cenie :)
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina 12 maja 2009 00:58

Captain Kidd napisał(a):w sEmpiku wydanie za 33 z groszami

w tym wypadku s to przesada nie sadzisz ? :lmao: patrzac nawet na to: http://www.empik.com/top/ jakos dziwnie tanie wszystko... chyba sie musze wybrac...

(I jaaa... Sims 3 wzglednie tanie (znaczy jak zawsze XD) myslalam ze bedzie drozej :lmao: moze sie rzuce :lmao: )
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd 12 maja 2009 01:08

Tanio, tanio. A jest jeszcze cos takiego jak eco style. Pełne wydanie płyty za ok. 30zł. Różnica jest taka, że opakowanie nie jest plastikowe, a tekturowe. Tylko ta świnka-skarbonka na okładce niefajna XD

Poza tym widziałem kilka ciekawych płyt po 18zł, niektóre z 60 przecenili na 35 - warto się wybrać ;)
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina 12 maja 2009 08:16

slyszalam ze swinke mozna odkleic podobno XD Zreszta... po co - to znak ze jestes coll eko - mozna poszpanowac przed laskami :lmao:

i thx za info, sie wybiore - tak czy inaczej bede musiala odreagowac kolo ktore zaczne oblewac o 9 :lmao:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd 12 maja 2009 16:48

Gina napisał(a):slyszalam ze swinke mozna odkleic podobno XD

Ja pamiętam, że jak mając 10 i torchę więcej lat kupowałem płyty/kasety, to zaraz po powrocie do domu musiałem poodklejać z nich dosłownie wsyzstko - dlatego dzisiaj na pierwszy rzut oka wiele rzeczy wygląda jakby pochodziło ze stadionu XD

I Avril oryginalną znalazłem w piwnicy :D
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days 12 maja 2009 19:35

eh kurcze normalnie co za czasy - empik ponizej 50zl WOW. chyba trzeba bedzie sie wybrac, jak zdrowie wroci :/
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd 13 maja 2009 14:24

Byłem w radiu i to nic, że znowu Nosowską dostałem XD Oprócz tego Enej - Ulice i Maleńczuk - Psychodancing.

A w niedzielę kolejny konkurs... XD
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days 13 maja 2009 19:44

chcesz sie podzielic ta nosowska? ;p w sumie i tak mialam kupic :P

btw tori chetnie wezme jak cos ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd 26 maja 2009 14:57

Gdyby ktoś nie miał czego słuchać, to Manson wydał właśnie zajebista płytę ;) Pomyślałem, że jest po prostu głupi, bo kto normalny rozpocząłby album takim kawałkiem? Od razu narzucił wysoki poziom i muszę przyznać, że dalej wcale nie jest gorzej - są chyba nawet jeszcze większe perełki ;)
Oprócz tego:
Iron Maiden - Flight 666
nowa Gianna (albo rzeczywiście słaba, albo przestałem lubić włoską muzykę)
Aerosmith - Rock this way
Benzyna - Benzyna
Paul Gilbert And Freddie Nelson - United States

I jeszcze dwie wiosenne składanki (RMF i bravo Hits) - tak, żebym miał czym się odmóżdżać w nocy, kiedy nikt nie patrzy co się komu scrobbluje XD
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina 26 maja 2009 15:11

Kidd.. Ty jestes moja encyklopedia muzyczna normalnie XD

pierwsze primo: się właśnie ciebie zapytalam na lascie odnosnie Mansona.. ale rozumiem ze sciagac XD

drugie: nie mialam pojecia ani o nowym wydawnictwie IM ani Gianny.

trzecie: u mnie nowa plyta Mandy Moore - tak wiem - jej pierwsze plyty to generalnie podroba neiudana Britney, ale przedostatnia plyta (Wild Hope w sensie jest genialna i caly czas slucham i mi sie nie nudzi. Co do nowej - Amanda Leigh sie wlasnie wsluchuje i poki co absolutnie niestety nie czuje klimatu poprzedniej. Ale czuc ze plyta jest nagrana przez dojrzala osobe a nie przez kogos kogo te pare lat temu wytwornia chciala zrobic na Brit #xx. Moze jak sie wslucham porzadnie bedzie lepiej :>

zabieram sie za sciaganie ww. ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days 26 maja 2009 22:21

ja tam mam nowa Tori ale sie nie moge wsluchac, bo sluchalam jak bylam chora, a potem w domu zostawilam i zapomnialam zsynchronizowac muzycznie laptopy... again :/ nie mniej jednak po pierwszych 4 przesluchaniach (ale co to jest... za malo jak na sluchanie Tori), to moge powiedziec ze jest to cholernie eklektyczny album - czesc to baaaardzo stara Tori z czasow bo ja wiem... moze nawet i under the pink - takie to czasami mocno elektro i experymento ;) singiel jest wybitnie beekeeperowy i jako taki jest moze wtorny, ale bosz jak sie tego lekko i milo slucha i fajna story jest i w ogole... sa piosenki w stylu aranzacji ze SLG i z ADP... a sa takie co pasuja do SW i wspomnianego TBK.
moj favoryt na ta chwile to Fire To Your Plain - omg boski kawalek. no i I'm Not Dying today mnie generalnie rozwala.

a tak poza tym to kupilam No Line On The Horizont z ksiazeczka XD taaa chyba glownie dlatego, ze bylam w empiku i dawno nie kupilam zadnej plyty, a to mi sie w oczy rzucilo no i wzielam. ladnie wydane XD bosz serio rozpoznaje moze 5 piosenek z tej plyty - nie wiem, jak to bedzie jak trzeba bedzie skakac na koncercie XD musze sie bardziej postarac. aczkolwiek podoba mi sie ostatnio dosc mocno Stand Up Comedy (fajny riff - niespotykana rzecz jak na U2), moment of surrender, breathe i magnificent by mi sie podobalo bez wokalu XD

a w ogole to musze wreszcie soundtrack do Slumdoga sciagnac, bo lazi za mna i jest genialny :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina 27 maja 2009 00:03

Days napisał(a):a tak poza tym to kupilam No Line On The Horizont z ksiazeczka XD taaa chyba glownie dlatego, ze bylam w empiku i dawno nie kupilam zadnej plyty, a to mi sie w oczy rzucilo no i wzielam.

i przez takich jak Ty U2 jest wciąż tam gdzieś w 1 dziesiątce na OLiSie :lmao: Innych nie było ? XD
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez 99-in-the-shade 27 maja 2009 19:50

A ja radosna jestem jak prosiątko w świeżym błotku, bo wreszcie mam całą dyskografię Aleša Brichty :boogie: Wiem, że raczej nikomu to nic nie powie, a jeśli dodam, że facet śpiewa w swym ojczystym języku (znaczy się po czesku) to się pewnie obśmiejecie, ale jak na moje kapitalny jest noo :lmao:
Za horyzontem wielka korona gór, na karoserii różowieje kurz, odsuwasz dach, w rękę łapiesz wiatr...
99-in-the-shade
Keep The Faith

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days 27 maja 2009 20:45

Gina napisał(a):i przez takich jak Ty U2 jest wciąż tam gdzieś w 1 dziesiątce na OLiSie :lmao: Innych nie było ? XD

a idz XD
ja sie poprostu zle czuje, jak mam dziury w kolekcji no XD kutfa crush i bounce tez mam, wiec no sorry :P
a poza tym musze sie douczyc przed koncertem XD

a poza tym to serio mi sie polowa plyty podoba XD

EDIT: no i mam Slumdoga i mowie wam KAWAL GENIALNEJ MUZYKI!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days 31 maja 2009 21:04

aaaaaaaaaaaa ja jeszcze sciagnelam dzisiaj zajebiaszcza plyte The All-American Rejects - When The World Comes Down. Wszystko sie zaczelo od Gives You Hell - swietny kawelek ;) normalnie czlowiek moze sie tak na nim fajnie zrelaxowac i odreagowac.

no i generalnie wlasnie przesluchuje i mi sie podoba, podoba, podoba sie!

a no i jeszcze dzisiaj Mann puscil Big&Richa w trojce i mnie rozwalilo i sciagnelam plytke i fajna, fajna...
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Music, Music