Nowa płyta - Have A Nice Day

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Moderator: *mods team

Postprzez cRaSh 27 wrz 2005 20:43

Adrian napisał(a):czemu takie demówki nie weszły na ten album a na nim są takie przeciętne jak SFTPain czy Damned.

:lol:
Demowki z TD nie pasuja do TD. Demowki z Bounce pasuja do Bounce. As simple as that.

Adrian napisał(a):Z tym też że to nie wina zespołu, bo Unbrekable, Nothing, These Open Arms i Dirty Little Secret było na płycie zamieniło je Novocaine, Story Of My Life, Wildflower, One Last Cigarete.

A bylo to tak. Jon i Richie w przeddzien premiery albumu zadowoleni poszli spac, wiedzac, ze na plycie znajda sie takie perelki jak UB, Nothing,TOA i DLS. Jon nawet stwierdzil, ze to super, bo wreszcie fani nie beda narzekac, ze dema sa lepsze! Richie uslyszawszy te slowa przybil Jonemu piatke i podskoczyl ze szczescia do gory.
Po spokojnej nocy, juz w dniu premiery Jonny i Richie postanowili pojsc do sklepu i kupic swoja plyte... Jakie bylo ich zaskoczenie, gdy okazalo sie ze piosenki na plycie zostaly zamienione na inne. Jon nie mogl wydusic z siebie slowa, a Richie przez scisniete gardlo zdolal wydusic tylko krotkie : to nie nasza wina! rotfl
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 28 wrz 2005 09:47

agatka napisał(a):powiedzial juz oficjalnie ze drugim singlem bedzie Who says..

Ok. A wiec zaraz po nakreceniu teledysku do HANd, kreca kolejny do Welcome. Nie wspominaja, ze bedzie to 2 singiel, ale kazdy myslacy czlowiek to sobie zaklada. Potem mamy Katrine i Jony zaczyna sie bawic w dzialalnosc charytatatywna (oczywscie na oczach milionow, bo mowi o tym w kazdym talkshole). No i aby podtrzymac swoja hojnosc, nagle rezygnuja z teledysku, do kolejnej piosenki i za te kase buduja domki dla kogos tam. I wszystko pieknie..
No ale jakby to zrobili w czasie kiedy powinien wyjsc 3 singiel, to nikogo by to juz nie obchodzilo ... A tak, singiel mamy teraz, wszystko jest glosno rozpowiadane, w sumie kazdy korzysta...
Ale czy mozna laczyc dzialanosc charytatywna z promocja najnowszego albumu? :> A moze to wszystko bylo taaaaakie spontaniczne? (jak spontaniczne sa ruchy Jona na scenie :P)

I pomimo ze bardzo lubie Who Says, to co za debil wybral to na singiel.. i to jeszcze 2... :ohmygod:

I podtrzymuje swoje zdanie, ze na TD nic nie mozna zamienic. Dodac mozna - Open All Night jako bonus kolejny... ale Lonely At The Top? Tell Franny I'm sorry? ze ma mamusie alkoholiczko- narkomanke i tatusia ktorego ta mamusia stuknela, lub ktory sam sie stuknal bo nie mogl juz z nia zyc? Nie, nie pasuje :P:P:P

a FOF to jest b-side z KTF :P

[ Dodano: 28 Wrz 2005 09:47 ]
agatka napisał(a):Ciekawa jestem czy zdaza go wybudowac do tego czasu rotfl

W czerwcu oddaja do uzytku. To nie Polska, tam sie wszystko buduje wg planu :shiner:
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Marcin T 02 paź 2005 12:57

Co oznacza "Novocaine" ? To jest chyba jakaś nazwa własna, ale może mi ktoś pojaśni.

Oraz kto to jest ten "Brian Wilson" z Last Cigarette ?

Dzięki :)
Keep The Faith !
Marcin T
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 02 paź 2005 13:15

Ktoś kiedyś gdzieś napisał, że słowo Novocaine opisuje ból. Ból pokroju wyrywanego zęba czy coś takiego...
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 02 paź 2005 13:17

Googluj :>

nowokaina (naz. handl. ang. Novocaine, fr. novocaĂŻne od łc. novus ‘nowy’ + ang., fr. cocaine ‘kokaina’) farm. syntetyczny alkaloid w postaci bezb., bezwonnych, dobrze rozp. w wodzie i alkoholu kryształów, stosowany w anestezji do miejscowych znieczuleń

Uzywana np w gabinetach stomatolgoicznych

Brian Wilson - pan z The Beach Boys

[ Dodano: 02 Paź 2005 13:17 ]
Kidd- lol :grin:
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Days 15 paź 2005 19:30

a no... ekhem... chcialam sie pochawalic, ze wreszcie znalazlam chwile czasu (w pociagu) i przesluchalam CALE HAND, wraz z b-side'ami, ktore mi crash podrzucil kiedys (thx hon :hug: ).
nie rozpisze sie za bardzo, bo jakos ostatnio w ogole nie mam weny do pisania (az wstyd sie przyznac, ale pelnoprawnej recki HOME do tej pory nie napisalam), ale tak napisze, ze w sumie tego sie spodziewalam - zadnych fajerwerkow, nic nadzwyczajnego, ale tez o niebo lepiej chyba niz w przypadku Bounce... a jak nie o niebo, to na pewno o jakis kawalek...
teraz tak na zywo jak pamietam (bo sluchalam tylko raz :P bo do tej pory czasu nie mialam), to wiem, ze spodobalo mi sie nawet Dirty Little Secret (uwaga - KATEGORYCZNIE ODGRADZAM SIE TERAZ OD TEXTOW, bo staralam sie sluchac samej melodii, dzwiekow, bo jak sie wsluchalam w text BOF to powiedzialam sobie, ze nigdy wiecej i bardzo ze soba walczylam, zeby nie wylaczyc plytki) i nawet sobie to troche nuce ;) Complicated jest ok chyba, aczkolwiek nie za duzo z tej piosenki mi zostalo w glowie (w porownaniu z DLS). I am wiedzialam, ze bedzie spoko i jest - na tyle, na ile moze byc :D last cigarette... hm... no taka pocieszna piosenka... na temat pozostalych piosenek nie bede sie wypowiadac, bo nie zostaly mi w ogole w glowie, a niektore powodowaly dziwne ruchy w kierunku pilota i przycisku FFWD... (takie BOF, czy WF, czy nowa wersja LMS - do dupy jest!!!) Mam tez zle skojarzenia z TSOML i z IWBL ale to moze byc spowodowane tym, ze juz ich za bardzo nie pamietam. obiecuje przesluchac plyte jeszcze raz i postarac sie o jakies madrzejsze slowa...

a narazie - za najlepsza piosenke z sesji HAND uznaje Nothing, ktorej jak zwykle nie ma na plycie... jak zwykle no!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 15 paź 2005 19:41

Days napisał(a):nowa wersja LMS - do dupy jest!!!

I to napisała osoba, która jeszcze niedawno MI zarzucała nieznanie się dlatego, że po prostu nie podoba mi się "muzyka" Martina ;] I kto tu się nie zna ? :D
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez Days 15 paź 2005 20:08

Captain Kidd napisał(a):I to napisała osoba, która jeszcze niedawno MI zarzucała nieznanie się dlatego, że po prostu nie podoba mi się "muzyka" Martina ;] I kto tu się nie zna ?

ej o co ci chodzi co? przeciez to moje zdanie jest! i moim zdaniem nowe LMS jest do dupy - jak to juz wczesniej pisalam - tekst swoja droga a muzyka swoja, a klimat gdzies polecial... bez sensu... dla mnie przynajmniej... wiec nie zarzucaj mi tutaj jakis niestworzonych rzeczy. nie mowie w koncu, ze to jest ogolnie ustanowiona rzecz (taka jaka miala miejsce z tym, ze Martin jednak mimo wszystko robi muzyke), ale ze takie sa moje odczucia. zastanow sie nad analogia tych sytuacji i dojdziesz do wniosku, ze nie ma zadnej analogii :P

a no i na przyszlosc do zapamietania - ELF MA SWIETNY GUST I ZNA SIE NA MUZYCE jak nikt inny :P rotfl
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez erfea 16 paź 2005 15:07

Hmm... opłycie jako takiej już napisałam trzy zdaniaw recenzjach, więc powtarzać się nie będę. :shiner:
Mam tylko pytanie natury technicznej: skąd można sobie sciągnąć te dema?! rPy czym z komnaty (jeżeli w ogóle tam są, bo nie wiem) mierzam sobie instalować tego programu czymkolwiek on jest. Prosiłabym zatem o 'normalne' linki. Z góry dziękuję :grin:
Jak zawsze niedoinformowana
erfea
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez Gina 16 paź 2005 18:14

Mowimy o czyms innym niz Nothing, Unbreakable i These Open Arms ? :grin:
Bo jak nie, to wszystko jest tutaj
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Days 17 paź 2005 10:51

szybka zmiana zdania - jednak Dirty Little Secrets jest najlepsza piosenka na plycie, ale Nothing jest zaraz za nia... nasluchalam sie tej plyty dosc duzo w pociagu.... jestem naprawde pod duzym wrazeniem DLS (chociaz brakuje mi jednej rzeczy w tej piosence - jak Jonny si etak drze przed refrenem, to powinien sie tak drzec dwa razy... czuje niedosyt i brak tego jednego krzyku :lmao: ) i uznaje, ze ta piosenka jest nie tylko dobra jak na BJ, ale naprawdejest niezla jak na w ogole ;)

a no i sprecyzowalam, czego nie lubie w glosie Jona - nie lubie tej jego "nowej" chrypki... stad podoba mi sie bardzo jak spiewa tak "normalnie" w Nothing i strasznie mnie wkurza, jak sie zachrypia na "I would die!" (a poza tym darowalby sobie patos w tym miejscu - bylaby duzo lepsza piosenka :P).

oho... chyba powinnam sie przejsc do dzialu "Recenzje" :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez erfea 17 paź 2005 14:50

hmm... na moim kompie, na komnacie po przejściu do opcji ściągania pojawiała się jakaś dziwna strona z wiadomością, że muszę najpierw pobrać jakiś program i się zarejestrować... a na notebooku łojca (właśnie z niego kożystam bo sie w dużym kompie płyta główna spaliła :shiner: ) wswzystko idzie bez zastrzeżeń... ?? Dzięki Gina! Teraz moje wyobrażenie o płycie będzi epełniejsze :horns:
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 17 paź 2005 15:15

erfea napisał(a):hmm... na moim kompie, na komnacie po przejściu do opcji ściągania pojawiała się jakaś dziwna strona z wiadomością, że muszę najpierw pobrać jakiś program i się zarejestrować...

yyy...
Obrazek
Pojawia sie takie cos raczej... Jaki program? "Aby sciagnać" nie znaczy ze masz cos sciagac :ohmygod: I jestes juz zarestrowana, wystarczy sie zalogować...
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez erfea 18 paź 2005 15:15

hmm... widać nie doceniasz mnie Crash... to już zforsowałam. :shiner: Loguję się wchodze do download'ów kilkam na wybrany tytół a tu mi taka stronka wyskakuje Rapid Share i ble ble ble... ani słowa o pliku który chcę ściągnąć. Ale już rozkminiłam o co biega i co trzeba jednym słowem nacisnąć 'free" :grin: i już dalej nie ma problemów... :Fade-color łupota nie boli :]
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez Days 18 paź 2005 17:20

rotfl smoczek chyba nie za czesto uzywasz darmowych serwisow hostingowych takich jak rapid share, younevergetit czy megaupload ;)

a no i ja nadal ide do dzialu Recenzje :P moze jutro dojde :>
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez erfea 21 paź 2005 21:10

Oj nie za często... fakt... ja się teraz już na tym nie znam... za duże zaległości... :shiner: Ale najważniejsze, że sobie poradziłam :horns:
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 23 paź 2005 15:02

Dla zainteresowanych zdjęcia z teledysku do Welcome...
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez trapper 23 paź 2005 20:22

Trochę przeceniacie "Nothing".Ale o odnośnik do tekstu proszę :grin:
"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
trapper
mod

{ GENDER }:

Postprzez Days 23 paź 2005 21:26

ja oceniam wysoko Nothing bo to jest bardzo dobra piosenka... dla mnie w tym momencie gdzies na 2-3 miejscu w zaleznosci czy Complicated jestem czy nie :P taka wlasnie jedyna piosenka na milosny temat, ktora psuje tylko jeden moment :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Witek 25 paź 2005 08:55

Hmmm Nothing jest swietne co tu duzo mowic (dla mnie oczywiscie ;) ) Jakos nie moge sie od tej piosenki oderwac od wczoraj. Baaardzo zaluje, ze ta piosenka nie znalazla sie na plycie. Nie orientujecie sie czy moze zostanie wydana na jakims singlu dodatkowo? Ta piosenka przeciez jest tak chwytliwa, ze sama moglaby zostac wydana jako singiel :) Aaa i nie wydaje sie wa, ze ta solowka z Nothing taka troche Everyday'owska? ;)
Witek
Get Ready

{ GENDER }:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólna dyskusja