Nowa płyta - Have A Nice Day

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Moderator: *mods team

Postprzez Tico 08 sty 2005 01:14

Jakieś pół roku temu była taka informacja na komnacie w newsach ;]

A Ostatnimi czasy została znów powtórzona przez Jona (ale rym :grin: ) w wywiadzie dla MTV chyba.
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez agatka 08 sty 2005 12:34

Aa.. to musialo mi cos umknac. :P

Chociaz prawde powiedziawszy, to z tego co kojarze Jon mowil o nowej plycie na wiosne, co wcale nie znaczy ze bedzie to marzec, chociaz nie mialabym nic przeciwko...
Obrazek
agatka
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez erfea 08 sty 2005 13:38

Wielkie dzięki Adrian za wyjasnienie mi sytuacji! :hug: No to trzeba czekać... i częsicej wchodzić do internetu :shiner:
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez Ricky Skywalker 09 sty 2005 14:00

Marzec/kwiecień, mówicie... hmmm... trzeba będzie kaskę odłożyć, 2 płytki się szykują w tym czasie :grin:
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Ricky Skywalker
The Emperor's Hand

{ GENDER }:

Postprzez Adrian 10 sty 2005 12:45

U mnie się szykuje więcej płytek

Album Bon Jovi
Singielek, pewnie w dwóch wersjach
Płytka W Hołdzie Bon Jovi

Czyli jakieś 150 zł :(
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Bon Jovi 11 sty 2005 00:43

A mi się podoba kawałek HAND jako utwór na nowy singiel:-) Mam nadzieje że nie będzię to komercyjny album i żadne radio komercyjne nie będzie prezentowało utworów z tego albumu. BJ powinni zastrzec sobie aby tylko w stacjach rock'owych prezentować ich dokonania, a pozstałe radia które grają szajs niech nie ruszają rock'owych wykonawców.

Ricky Skywalker link poniżej dla ciebie.

http://bjhand.w.interia.pl/Bon Jovi - Have A Nice Day (Live).mp3

Nie mogłem z niego zrobić linku, skopiuj go i wklej w miejsce adresu w przeglądarce.
"Livin' On A Prayer"
Bon Jovi
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez lucky 11 sty 2005 17:42

Mi sie ten kawalek podoba, fajnie byloby gdyby byl 1 singlem, jednak troszke kojarzy mi sie z it's my life, ale mam nadzieje ze ta plytka bedzie swietna...
...NIECH ZYJE GREEN STREET ELITE....
Obrazek
lucky
These Days

{ GENDER }:

Postprzez Gina 11 sty 2005 17:45

Bon Jovi a dlaczego ?
To bycie granym w komercyjnych stacjach jest jakąś cieżką obrazą dla zespołu ?
Jakoś nie sądzę, i nie sądze zeby ktokolwiek w Bon Jovi i zwiazany z zespołem myślałm podobnie :rad:

Jeśli kolejne single z nowej płyty nie zginą wśród tego szajsu puszczanego w eterze to ja będę bardzo szczęśliwa

Gdyby IML nie było grane w "normalnych" stacjach pewnie do dzisiaj nie wiedziałabym kim oni tak naprawdę są :ohmygod: :grin:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Bon Jovi 12 sty 2005 01:59

Gina napisał(a):Bon Jovi a dlaczego ?
Jakoś nie sądzę, i nie sądze zeby ktokolwiek w Bon Jovi i zwiazany z zespołem myślałm podobnie :rad:

Jeśli kolejne single z nowej płyty nie zginą wśród tego szajsu puszczanego w eterze to ja będę bardzo szczęśliwa

Gdyby IML nie było grane w "normalnych" stacjach pewnie do dzisiaj nie wiedziałabym kim oni tak naprawdę są :ohmygod: :grin:

Dla mnie tak, to jest obraza. Wybacz, czy nie przeszkadza Tobie to że leci jakiś dobry kawałek rock'owy a zaraz po nim słyszysz jakieś "Dżast Fajf" /specjalny błąd literowy/. to nie bierze Cie cholera? Bo mnie np. tak. Mieszkam w Warszawie i jeśli słucham stacji muzycznych, to tylko tych: Radio 94, Rock Radio (Radio Mazowsze), Radio Jazz i niektóre audycje w Radiowej Trójce.

Gdyby IML nie było puszczane tak często przez szajsowate stacje to była by większa ilość starszych fanów. Czy jeśli na każdej stacji leci ten sam utwór co chwila to niestaje sie on dla Ciebie męczący i nudny? Faktem jest że dzięki temu songowi doszło sporo młodych osób do grona fanów, ale jednocześnie zespół utracił szacunek u wielu starszych fanów i wielbicieli rock'a. Ja się zaliczam do starszych, słucham ich od 1986 roku.

Stacje komercyjne dla mnie nie są normalne, tylko badziewiaste.

Być może nigdy byś się niedowiedziała o tej kapeli lub też przy okazji innych utworów dużo lepszych niż IML byś się nimi zainteresowała. Pozdrawiam Ciebie Gina:-)
"Livin' On A Prayer"
Bon Jovi
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez Cr@sH 12 sty 2005 10:58

Bon Jovi napisał(a):
Gina napisał(a):Bon Jovi a dlaczego ?

Dla mnie tak, to jest obraza. Wybacz, czy nie przeszkadza Tobie to że leci jakiś dobry kawałek rock'owy a zaraz po nim słyszysz jakieś "Dżast Fajf" /specjalny błąd literowy/. to nie bierze Cie cholera? Bo mnie np. tak. Mieszkam w Warszawie i jeśli słucham stacji muzycznych, to tylko tych: Radio 94, Rock Radio (Radio Mazowsze), Radio Jazz i niektóre audycje w Radiowej Trójce.

Gdyby IML nie było puszczane tak często przez szajsowate stacje to była by większa ilość starszych fanów. Czy jeśli na każdej stacji leci ten sam utwór co chwila to niestaje sie on dla Ciebie męczący i nudny? Faktem jest że dzięki temu songowi doszło sporo młodych osób do grona fanów, ale jednocześnie zespół utracił szacunek u wielu starszych fanów i wielbicieli rock'a. Ja się zaliczam do starszych, słucham ich od 1986 roku.

Stacje komercyjne dla mnie nie są normalne, tylko badziewiaste.

Być może nigdy byś się niedowiedziała o tej kapeli lub też przy okazji innych utworów dużo lepszych niż IML byś się nimi zainteresowała. Pozdrawiam Ciebie Gina:-)

Wiesz co dla mnie to totalny bezsens to co napisales. jak mozna stracic szacunek dla jakiegos zespolu tylko dlatego ze puszczaja to jak to nazwales szajsowate stacje. Po pierwsze nie obchodzi mnie to gdzie to puszczaja najwazniejsze jest to ze ja tego moge sluchac,a po drugie jak juz sie upierasz przy tych szajsowatych stacjach to nie wina zespolu ze te szajsowate stacje chca ich puszczac.
Ja slucham ich od 94 roku i jakos nie mialem ich dosc po sluchaniu IML w "szajsowatych stacjach"
Cr@sH
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez Tico 12 sty 2005 11:43

Zgadzam się z Cr@sHem na całej lini. Powiem więcej, ja się ciesze że zdarza się że fajne rockowe czy pop-rockowe piosenki można usłyszeć w radiu komercyjny i tandetnym. Mam świadomość przynajmniej że ludzie słuchający popu może poznają choć troszke rocka. Dlatego bardzo się ciesze że są takie zespoły jak Bon Jovi, albo IRA czyli rockowe ale takie że można je w radiu puszczać :)
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez Adrian 12 sty 2005 12:49

Według mnie bardzo dobrże, że są puszczane w "szajsowatych" stacjach, gdyż ludzie słuchających te stacje mogą usłyszeć Bon Jovi i tak jak ja "zarazić" się ich muzyką.

Też mam nadzieje, że Have A Nice Day będzie numer 1.
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Gina 12 sty 2005 14:48

yyy to znaczy ze dopiero po puszczaniu IML w szajsowatych stacjach radiowych stracili szacunek ? (znaczy ze niby obrazili sie ze takie komercyjne to bylo ?)
No ładnie.. A co powiesz na to, ze Always było w '94 roku najczęściej graną piosenką w radiu... (i wątpię żeby brali pod uwagę w tym rankingu stacje niekomercyjne...) Zreszta Always... a wcześniej.. To co ? Moze grali BJ tylko w niszowych stacjach ? No prosze Cię :)
Jakby BJ było od 84 roku grane tylko dla wąskiej rzeszy odbiorców i dopiero z IML wyskoczyli by na szerokie wody to ja bym ewentualnie mogła zrozumieć tych obrazonych... Ale BJ nigdy nie było (i nie będzie) zespołem niszowym (100 000 000 BJ fan can't be wrong :xkroplad:), więc ich obecność w różnych komercyjnych stacjach radiowych jest jak najbardziej zrozumiała... Naprawdę nie rozumiem oburzenia. Tak było z Bon Jovi w latach 80 i 90 jest i będzie...
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez agatka 12 sty 2005 17:27

Hmm.. dyskusja jak najbardziej adekwatna do tematu "Nowa plyta".. :shiner:

A wiec:

Nie przeszkadza mi ze piosenki BJ leca w szajsowych radiach gdyz takowych nie slucham. A w radiach ze sie tak wyraze "powazniejszych", ciezko o piosenke BJ. (niestety)
Osobiscie slucham BJ od 1997r i nie poznalam ich za sprawa radia. Jedyne co wydaje mi sie dosc smutne w tym zakresie, to fakt, ze wiekszosc prezenterow w radiach "szajsowych" jest wyjatkowo niekompetentna, w szczegolnosci jesli chodzi o dobra muzyke (w tym BJ). Dostawalam wysypki gdy slyszalam komentarze typu: "A teraz IML, piosenka Jona Bon Joviego, przystojniaka ktory dobiega do 40, ludzie! moglby byc waszym tatusiem! jest na scenie juz jakies kilka lat i spiewa rozne popowe piosenki np slynne "Bed of roses"" Idiotyzm przez duze I.
A HaND nie bedzie wg mnie puszczane przez zadne (ani szajsowe ani niszowe) radia. Radia komercyjne zagraja to kilka razy a potem zapomna (tak jak np Everyday) lub w ogole od poczatku zaczna piosenke dyskryminowac, poniewaz po ostatnich wyczynach (TLFR) BJ postrzegane jest w kategoriach obciachu, natomiast radia niszowe w ogole sprawe oleja, tlumaczac sie komercja i graniem pod publiczke, ktore BJ ostatnio niewatpliwie uprawia.
Obrazek
agatka
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Gina 12 sty 2005 18:37

:grin:

się widze uczepiliśmy niewinnych stacji radiowych...
Możesz mi powiedzieć skad wiesz jak mówia o Bon Jovi i o Jonie w tych stacjach, skoro sama napisałaś ze ich nie słuchasz ? :grin:

Nigdy w zadnym komercyjnym radiu nie usłyszałam ze BJ gra pop, nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek usłyszała że It's my life czy jakaś inna piosenka BJ jest wykonywana przez "Jona Bon Joviego" etcf

W okresie Crusha słyszałam tylko że "jeden z największych zespołów lat 80 powrócił w wielkim stylu z wielkim przebojem" i teksty tego typu.
idiotyzm ? hmm...

Co do HaND to się chyba muszę zgodzić, będzie tak jak z Everyday i wszystkimi pozostałymi hitami z Bounce :P No, ale moze jak usłysza tą piosenkę w całości w wersji singlowej zmienię zdanie... Kto wie :grin:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez agatka 12 sty 2005 19:18

Gina napisał(a):Możesz mi powiedzieć skad wiesz jak mówia o Bon Jovi i o Jonie w tych stacjach, skoro sama napisałaś ze ich nie słuchasz ? :grin:

Jasne.

agatka napisał(a):Dostawalam wysypki gdy slyszalam komentarze typu:

Dostawalam, bo sluchalam, a teraz nie dostaje, bo nie slucham. :grin:

Gina napisał(a):Nigdy w zadnym komercyjnym radiu nie usłyszałam ze BJ gra pop, nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek usłyszała że It's my life czy jakaś inna piosenka BJ jest wykonywana przez "Jona Bon Joviego" etcf

To swietnie, przynajmniej nie dostalas wysypki. :grin:
Obrazek
agatka
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Gina 12 sty 2005 19:42

agatka napisał(a):
Gina napisał(a):Nigdy w zadnym komercyjnym radiu nie usłyszałam ze BJ gra pop, nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek usłyszała że It's my life czy jakaś inna piosenka BJ jest wykonywana przez "Jona Bon Joviego" etcf

To swietnie, przynajmniej nie dostalas wysypki. :grin:

heh nom.. Niech żyją stacje radiowe w łódzkim :]
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez nike 12 sty 2005 22:15

moja mama dopiero ode mnie się dowiedziała, że Bon Jovi to zespół, a nie jeden przystojny facet.
a dowiedziała się gdy oburzyłam się gdy w jakimś komercyjnym radiu powiedzieli coś w stylu 'a teraz słynna piosenka cudownego Jona Bon Joviego, IML, która zajmowała kiedys pierwsze miejsca na światowych listach przebojów, ale wkrótce Jon i jego hit zostały zostali zapomniani'. no bo moim zdaniem to nieprawda była.
ale może ja dziwna jestem :grin: :grin: :grin:

rzeczywiście, temat bardzo 'apropo' nowej płyty.
There's nothing on the top but a bucket and a mop
And an illustrated book about birds
You'll see a lot up there but don't be scared
Who needs action when you got words

http://nikeh.deviantart.com
nike
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez Marwara 12 sty 2005 22:54

agatka napisał(a):Radia komercyjne zagraja to kilka razy a potem zapomna (tak jak np Everyday)

nie oszukujmy się "Everyday" nie było Hitem, a tylko takie piosenki są puszczane w radiach, bo tylko takich ludzie chcą słuchać i tylko takei single sprzedają się w dużych nakładach itd. itd.

agatka napisał(a):natomiast radia niszowe w ogole sprawe oleja, tlumaczac sie komercja i graniem pod publiczke, ktore BJ ostatnio niewatpliwie uprawia.

bo radii niszowych po prostu nie stać na takei piosenki, a wykręcają się komercją :shiner: zapewne nie mieliby nic przeciwko, gdyby dostawali większe wpływy gotówki z reklam, a by tak było musza miec wysoka słuchalność, a że nie puszczają hitowych obecnie piosenek to nie mają wielkiego grona słuchaczy i nie zarabiają kroci na tym interesie...i kółko się zamyka
Marwara
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez Evie 12 sty 2005 23:52

Przeciez wszystko co leci w radiu czy tv jest komercyzjne. A co? Maja puszczac nikomu nie znane zespoly grajece w pubach czy na weelach?
Evie
Undivided

{ GENDER }:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólna dyskusja