Nowa płyta-nowy producent

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Nowa płyta-nowy producent

Postprzez ROCKSTAR on 29 Sie 2004 18:11

Tak sobie popatrzyłem na info, dotyczące nowej płyty BJ i moje oczy, trafiły na nazwisko producenta, które gdzieś, już kiedyś... słyszałem...
JOHN SHANKS
Poszukałem i znalazłem.
Ów jegomość, przez wiele lat grał na gitarach (chociaż nie tylko), na płytach Melissy Etheridge (w jednym z wywiadów, Jon & Richie, podkreślali kiedyś, że dokonania tej Pani, bardzo im się podobają...). Ja osobiście znam tylko jedno wydawnictwo, spod znaku Mellisy, a mianowicie "Your Little Secret"- żadnych fajerwerków. Ot, porządnie zagrany i zaśpiewany rock ( bardziej środka niż hard, ale zawsze...)
Poszperałem dalej... Znalazłem info o tym, że Mr.Shanks produkował płyty spod znaku Anastacia, Celine Dion, Sheryl Crow, oraz Pink ( na płycie Pink, grał kiedyś Richie, prawda?)- a nawet- tu uwaga dla Days- pojawił się na płycie The Corrs "Talk on Corners" (grał na tej płycie, prawdopodobnie gościnnie, na gitarze i mandolinie).
No i się zacząłem zastanawiać nad deklaracją zespołu, że tym razem, ta nowa płyta, będzie RZECZYWIŚCIE rockowa... Bo wiadomo,że od produkcji zależy wiele- jeśli nawet nie 70% odbioru poszczególnych kawałków...
W końcu znalazłem... Mało tego- okazało się,że nawet jestem szczęśliwym posiadaczem płytki tego zespołu, o którym parę razy tutaj już pisałem...
SR-71 :horns:
"Now You See Inside " :horns:
Teoretycznie- nic odkrywczego... Muza w stylu Blink 182, ale jednak bardziej nasiąknięta klasycznym, hard rockowym brzmieniem ( wokalista SR-71 pojawia się nawet w teledysku do "Wanted 2001")
JOHN SHANKS, jeśli się nie mylę, odpowiadał na tej płycie za brzmienie gitar... Jeśli tak- jest nieźle... Posłuchajcie sobie "Politically Correct", "Right Now" czy, mojego ulubionego "Fame (What She's Wanting)", a być może zrozumiecie, moje ewentualne NADZIEJE, na to, że nowa płyta, nie będzie tylko KOLEJNĄ płytą w dorobku BJ... Może będzie CZYMŚ więcej...
Bo jeśli nie, możemy się spodziewać "tylko" kolejnych wersji "Two Story Town" czy "All About Lovin' You". To nie zarzut- tylko prośba, aby WRESZCIE coś się dziać zaczęło w świecie BJ...
Poczekamy, posłuchamy...
W międzyczasie niemal pewniak- box-set :horns:
Ostatnio edytowany przez ROCKSTAR, 30 Sie 2004 02:29, edytowano w sumie 1 raz
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

Od: 11 Lut 2004 23:11
Miejscowość: Wa

Postprzez ania_ughr on 29 Sie 2004 23:32

:grin: ja jestem nastawiona bardzo optymistycznie do nowej płyty.. zresztą zmiana producenta ma duzy wpływ na muzyke, wiec jesli gosc zna sie na tym co robi t mozemy sie tylko cieszyc [Ebbin był za młodu:P]
:grin:
ah juz sie doczekac nie moge :horns:

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Evie on 30 Sie 2004 02:06

Powrotu do brzmienia lat 80 nie będzie. Mnie już naprawdę nie obchodzi czy ta płytka będzie nazwaną rockową czy popową. Ostatnimi czasy słuchałam muzyki niekoniecznie rockowej i dlatego obchodzi mnie jedynie to, aby płyta była dobra. A dobra - to dla mnie taka do której będę wracać i ktora będzie w pewnym sensie dla mnie osobista.
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez ROCKSTAR on 30 Sie 2004 02:38

ania_ughr napisał(a)::grin: ja jestem nastawiona bardzo optymistycznie do nowej płyty.. zresztą zmiana producenta ma duzy wpływ na muzyke, wiec jesli gosc zna sie na tym co robi t mozemy sie tylko cieszyc [Ebbin był za młodu:P]
:grin:
ah juz sie doczekac nie moge :horns:

W zasadzie ja też, tylko tyle razy już był obiecywany typowo, rockowy album,że...
ZARAZ!
Sam wpadam w pułapkę własnych oczekiwań... A taki "Bounce" to może nie był rockowy? No właśnie... Był! To o co mi chodzi?:shiner:
Evie napisał(a):Powrotu do brzmienia lat 80 nie będzie. Mnie już naprawdę nie obchodzi czy ta płytka będzie nazwaną rockową czy popową. Ostatnimi czasy słuchałam muzyki niekoniecznie rockowej i dlatego obchodzi mnie jedynie to, aby płyta była dobra. A dobra - to dla mnie taka do której będę wracać i ktora będzie w pewnym sensie dla mnie osobista.

A ja gdzieś mentalnie tkwię w latach 88-92 i marzy mi się BOB ROCK za konsoletą, wszystkie piosenki napisane razem z Desmondem ( lub przynajmniej jakieś 95 procent) oraz długie włosy u Jona ( przy całym moim heteroseksulanym obiektywiźmie, muszę przyznać, że w dłuższych, przynajmniej dla mnie, wyglądał lepiej :shiner: )
Wracając do tego, nowego producenta...
Facet gra na gitarze... A to może mieć wiele znaczyć- chociażby to, że odbiera muzykę inaczej, niż tylko masę przycisków i kuleczek na konsoli...
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

Od: 11 Lut 2004 23:11
Miejscowość: Wa

Postprzez Klaudia on 30 Sie 2004 02:50

ktora będzie w pewnym sensie dla mnie osobista

Tak, na to ostatnio zwracam szczególną uwagę. Takie właśnie ostatnio jest dla mnie większość piosenek IRY (Nie chcę porównywać, nie nie). Zraziłam się do BJ przez TLFR, mam nadzieję, że moja "wiara" zostanie po nowej płycie przywrócona. Mam nadzieję, że będzie rockowa, mam nadzieję, że będzie miała zarąbiste teksty, mam nadzieję, że się nie zawiodę, mam nadzieję, że będę miała na nią kasę :grin:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Gina on 30 Sie 2004 02:55

oraz długie włosy u Jona ( przy całym moim heteroseksulanym obiektywiźmie, muszę przyznać, że w dłuższych, przynajmniej dla mnie, wyglądał lepiej :shiner: )

NIE !
Nie chce 42letniego faceta z długą czupryna, tzn inaczej, nie chce Jona. Zresztą na to na pewno nie ma co liczyć. Jon żyje teraz w zgodzie z modą :shiner:

Ja mentalnie tkwię podobnie jak Rockstar, natomiast moja wiara w nowy album, w to, ze będę go słuchać częściej niz Bounce jest szczerze przyznam nikła. Mam nadzieję się miło rozczarować, choć ta nadzieja również jest nikła. Ale dopóki nie usłyszę myśleć o tym nie mam zamiaru ;)

Fakt, producent jest ważny, ale nawet powstanie rockowej płyty nie gwarantuje ze będzie ona dobra. Ja myślę ze to jednak od chłopaków zależeć będzie czy będą chcieli iść droga obraną przez Crusha i Bounce czy stanie się to co zwykle działo się po wydaniu dwóch płyt w podobnym odstępie czasowym (BJ-7800, SWW-NJ, KTF-TD, Crush-Bounce) - zmienia styl i zaskoczą nas czymś nowym... :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Tico on 30 Sie 2004 02:59

Ja jakoś nie licze na nic wielce rockowego ze strony BJ. Mam nadzieje że się mylę ale...
Z drugiej strony Evie zgadzam się z Tobą, tylko żeby ta płyta mi się podobała i była dla mnie jakaś tam osobista to musi być rockowa, bo ja kiczu jak balladki z Bounce to nie zniose...
Szczerze powiedziawszy to najważniejsze dla mnie jest to żeby w trase ruszyli i żeby zagrali gdzieś blisko Polski to wtedy sobie na koncercie wyląduje :)
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Days on 30 Sie 2004 03:09

tylko żeby ta płyta mi się podobała i była dla mnie jakaś tam osobista to musi być rockowa, bo ja kiczu jak balladki z Bounce to nie zniose

zgadzam sie Tico calkowicie :D

no coz - pewnie i tak ja kupie... TLFR kupilam.. sluchalam moze z 5 razy :ohmygod: to to tez pewnie kupie...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Marwara on 30 Sie 2004 03:25

Tico napisał(a):Szczerze powiedziawszy to najważniejsze dla mnie jest to żeby w trase ruszyli

:grin: tą świadomością teraz żyję, bo na ich twórczości się trochę zawiodłam po "Bounce" (TLFR nawet nie kupiłam)
Awatar użytkownika
Marwara
Keep The Faith

Od: 18 Sty 2004 18:25
Miejscowość: Dolina Mgie

Postprzez bonfankaa on 30 Sie 2004 04:12

a ja nawet nei chce myslec o ich nowej plytce.bo jesli to bedzie cos jak tlfr to sie zalamie do konca..czekam na trase koncertowa i juz! :horns:

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Evie on 30 Sie 2004 04:20

A ja gdzieś mentalnie tkwię w latach 88-92 i marzy mi się BOB ROCK za konsoletą

Ja też nie ukrywam że te czasy to było coś wspaniałego i pewnie że chciałabym usłyszeć więcej utworów BJ z tamtych lat (może na box secie je na zaprezentują?), ale oni też idą z duchem czasu. Jednym się to podoba, drugim nie. Jednak nie ma co ukrywać, że zaczęłam od Crusha w 2000r. a to z ww latami miało chyba mało wspólnego. Mimo to pokochałam tę płytę i dzięki niej cofnęłam się do wcześniejszych ich dokonań które mnie powaliły. A to że zaczęłam od Crusha oznacza, że nie mogę osobiście pozować na wielką znawczynię muzyki lat 80 (mistrzem jeśli chodzi o wiedzę jest tu Rockstar, jak dla mnie przynajmniej :)) i pomimo że bardzo lubię tamte brzmienia, równocześnie jestem w stanie znieść coś nowego, a nawet i to pokochać, gdy tak jak mówię dotrze to do mnie.

W BJ przede wszystkim szukam ekspresji, jakiejś takiej szczerości w tym co śpiewają i grają. Zwracam też uwagę na teksty, chcę żebym znowu mogła cytować teksty ich nowych piosenek, o czym w większej mierze będą - to podejrzewam, w końcu każdy twórczość każdego ma jakieś stałe elementy które można potem scharakteryzować.

Jon kiedyś powiedział (po wydaniu TLFR), że teraz szykuje się nowa era. Dokłądniej twórczość BJ podzielił sobie na 3 okresy chyba a ten nowy, czwarty ma być zupełnie inny. Więc nie ukrywam, że jestem ciekawa jak to im wyjdzie :)
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez Marcia on 30 Sie 2004 20:18

bonfankaa napisał(a):a ja nawet nei chce myslec o ich nowej plytce.bo jesli to bedzie cos jak tlfr to sie zalamie do konca..czekam na trase koncertowa i juz! :horns:

TLFR to były przeróbki starych utworów. A to co teraz wyjdzie będzie płytą studyjną z całkowicie nowymi kawałkami. Więc proszę mi tutaj teleferki w to nie mieszac.

Ja na nową płytę jestem bardzo optymistycznie nastawiona i też mi wsio jak bedzie nazywana :) Chcę po prostu zeby mi sie podobała :)

In my eyes,indisposed
In disguise as no one knows
Hides the face, lies the snake
The sun in my disgrace
Boiling heat, summer stench
'Neath the black the sky looks dead
Call my name through the cream
And I'll hear you scream again...
Awatar użytkownika
Marcia
Livin' On A Prayer

Od: 24 Mar 2002 18:01
Miejscowość: Sopot

Postprzez ania_ughr on 30 Sie 2004 20:25

dla mnie nie musi byc to koniecznie płyta rockowa. wazne zeby piosenki trafiły do mojego serca... zresztą, ja tak jak Evie słuchac BJ zaczełam od Crusha i pokochałam tą płyte [wciaz mi to zostało]...

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez StrikeR on 30 Sie 2004 21:31

No koniecznie rockowa. Mile by byla widziana tez hard - rockowa :shiner: . Mam nadzieje ze to bedzie powrot BJ na szczyt!! :horns: :mwahaha:

Image

Tu as gagn
Awatar użytkownika
StrikeR
Get Ready

Od: 28 Maj 2004 00:37
Miejscowość: Katowice - [WNC]

Postprzez Tico on 31 Sie 2004 02:18

StrikeR jesli chcesz żeby to był powrót na szczyt, to nie możesz liczyć na rockową płyte, a tym bardziej hard-rockową. Przecież teraz to się nawet nie sprzedaje rock z dodatkiem elektroniki jakiejś dziwnej czyli zagrywki stosowane na Bounce przy okazji rockerów. Nie wiem co mogliby zrobić żeby zaistnieć na listach, nie to żeby mi bardzo na tym zależało, ale zawsze miło by było :) Bardziej zależy mi na tym, żeby przeczytać pochlebną recenzję w Teraz Rocku czy w jakiś innych ambitniejszych gazetach :grin:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Gina on 31 Sie 2004 02:25

Tico napisał(a): Bardziej zależy mi na tym, żeby przeczytać pochlebną recenzję w Teraz Rocku czy w jakiś innych ambitniejszych gazetach :grin:

dokładnie. Tak szczerze mówiac to ja już ani nie chce tzn nie musze słyszec ich w radiu czy widzieć ich na listach pomiędzy Mandarynami i innymi... Dla mnie nowa płyta może być najsłabiej sprzedaną w całej historii - ważne zeby recenzje tak jak napisał Tico mówiły jedno - BJ są na szczycie, nie list a swojej formy....
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez agatka on 31 Sie 2004 03:45

Ten gosc chyba jeszcze z Ozzym wspolpracowal.. i Sheryl Crow, Keithem Urbanem, Michelle Branch, Jane's Addiction..

Co do dyskusji mam tak nadzieje jak Gina..

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Evie on 31 Sie 2004 04:32

A dla mnie ta płyta może mieć i najsłabszą ocenę w Teraz Rocku. Ważne żeby moja wlasna ocena była wysoka.
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez hard on 31 Sie 2004 14:12

Dokładnie , moja ocena jest najważniejsza.
Na płyte jestem pozytywnie nastawiona i wierzę , żę będzie rockowa , a wtedy już naprawde nie waże czy będzie się dobrze sprrzedawać i czy Bj wrócą na szczyt. Byle spodobała mi się .

Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez Gina on 31 Sie 2004 14:47

No nie powiecie mi że nie byłoby wam miło gdyby dziennikarze różnych muzycznych gazet prezentowali jako album miesiaca nowy krążek Bon Jovi. Jesli płyta spodobałaby się nie tylko fanom, ale tez nie związanym z zespołem dziennikarzom to chyba świadczyłoby tylko o jej jakości.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja