Newsy | Bon Jovi nagrywa.

To miejsce na wszystkie newsy ze świata Bon Jovi.
Najważniejsze tematy zostana wyświetlone na stronie głownej FoF

Moderator: *mods team

Postprzez cRaSh 12 cze 2009 14:42

Jeszcze niezatytułowany longplay zapowiadany jest na jesień 2009 - prawdopodobnie na listopad. Przy takiej dacie premiery krążka - pierwszego singla możemy się więc spodziewać w okolicach sierpnia.

Zajrzyj i tutaj:Najlepszy LL Cool J z Richiem Samborą LL Cool J Bon Jovi – najbardziej dochodowa trasa w 2008 roku. Bon Jovi iGłośno i rockowo czyli kolejna płyta Bon Jovi. Jon Bon Jo

http://www.fofire.net/bon-jovi-nagrywa
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Gina 12 cze 2009 15:52

listopad to juz w Polsce zima XD

i co to o mnie swiadczy ze nic nie oczekuje od tego krazka ? XD
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 12 cze 2009 16:03

To dobrze o NAS świadczy XD

Ja w ten listopad jakoś nie wierzę. Z tego, co pamiętam zawsze wydawali w maju, czerwcu, ewentualnie wrześniu.
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 12 cze 2009 18:49

Oj musiałem walnąc jakiegos newsa, bo z google dowalil takie filtry na stronę ze masakra xD
I ja nie wiem w jaki termin wierze, ale posluchalbym sobie w sumie. Dzisiaj wracałem z pracy, slonce swiecilo, zshufflowało sie Have A nice day, i dalo rade zdecydowanie ;-)
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 24 cze 2009 15:40

Nie pamiętam już jak się pisało newsy, więc daję tutaj.

Przedwczoraj Jon niespodziewanie pojawił się na jakiejś konferencji dla działaczy charytatywnych zorganizowanej przez Michelle Obamę. Zagrał dwa kawałki: Livin' on a prayer i nowy, Work for the working man:

I żeby trochę pochwalić... Beznadziejny fragment. Zero pomysłu na melodię. Słowa są wyśpiewywane w ten sam sposób, co linijkę.
Ale obstawiam, że to będzie coś w stylu Undivided - być może mocny, buntowniczy kawałek ze spokojnym zakończeniem.

A co do obiecanego od roku dvd z koncertem z MSG - premiera jesienią.

I nowy album jest już ponoć gotowy w 75%, więc w tym roku premiery na pewno nie będzie.
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Re: Newsy | Bon Jovi nagrywa.

Postprzez Adrian 04 lip 2009 00:58

Album jest już zmiksowany więc czekać tylko na datę premiery, albo na kolejne poprawki ;]
Jest początek do tej piosenki, ale nie będe podawał linka żeby nie psuć radości z odsłuchania oryginalnej wersji.

BTW. Ja jestem tylko ciekaw czy w oryginalnej (nie akustycznej) wersji wstęp do piosenki też jest kopią Livina.
A piosenka faktycznie wszystko wskazuje na to, że ma strukturę w stylu Undivided jak Kidd wspomniał ,a to co jest w tym filmiku jest tylko spokojnym zakończeniem.
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 04 lip 2009 01:17

Wątpię, żeby był podobny do Livin'. W miejscu skrzypiec na pewno jest riff w stylu wspomnianego Undivided. Chociaż wątpię, żeby miał aż tak mocne brzmienie, bo z tego co pamiętam, to od ery Bounce'a Richie już w studio nie używa tego pięknego Gibsona...

I wspomniał, zanim jeszcze ten drugi filmik był na jutubie... XD
Także przewiduję również, że jeszcze zatęsknimy za LH XD
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez Adrian 04 lip 2009 14:22

Captain Kidd napisał(a):Wątpię, żeby był podobny do Livin'. W miejscu skrzypiec na pewno jest riff w stylu wspomnianego Undivided. Chociaż wątpię, żeby miał aż tak mocne brzmienie, bo z tego co pamiętam, to od ery Bounce'a Richie już w studio nie używa tego pięknego Gibsona...

I wspomniał, zanim jeszcze ten drugi filmik był na jutubie... XD

Trudno cokolwiek przewidywać po akustycznej wersji, bo jaka jest różnica miedzy wolną i szybą wersją Livina wiemy dobrze.

Dla mnie dobrze zapowiada piosenkę właśnie to, że te skrzypce tak słychać na początku i pod koniec Bandiera na akustyku szybko nawala. To może dawać nadzieje na dobry elektryk w tych miejscach.

Co do gitary Richiego to Jon ostatnio na koncercie JBJ & Friends pojawił się z nową gitarą.

Zresztą początek piosenki mi przywodzi na myśl styl Blazy Of Glory odrobinę kowbojski, pewny siebie i zadziorny.

Captain Kidd napisał(a):Także przewiduję również, że jeszcze zatęsknimy za LH XD
[/quote]
Kto zatęskni ten zatęskni. Nie potrzebuje jakiegoś mocnego grania a bardziej klimatycznego. Obie zapowiada riffowy album, Richie mówi, że bedzie rockowy, a Jon wokalnie coraz ciekawiej więc mam nadzieje na miłe zaskoczenie.
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Gina 04 lip 2009 14:34

Adrian napisał(a):Kto zatęskni ten zatęskni. Nie potrzebuje jakiegoś mocnego grania a bardziej klimatycznego.

musialam dwa razy to zdanie przeczytac, az sobie przypomnialam ze na LH chyba innymi uszami patrzymy ;)

anyway byscie dali drugi filmik z jutuba a nie XD bo po tej koncowce tam wyzej ciezko cokolwiek mowic...
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 04 lip 2009 15:06

Adrian napisał(a):pod koniec Bandiera na akustyku szybko nawala.

Jak to ktoś kiedyś powiedział, Bandiera to może nawalać, ale sobie gitara po łbie XD

Adrian napisał(a):Co do gitary Richiego to Jon ostatnio na koncercie JBJ & Friends pojawił się z nową gitarą.

I co ma jedno do drugiego? XD

Gina napisał(a):anyway byscie dali drugi filmik z jutuba a nie XD

Gdybym zauważył jakiekolwiek zainteresowanie tą końcówką, to dałbym drugi, a tak... :P

Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez Gina 04 lip 2009 15:48

ok mea culpa ;) dzieki ;)

i ok - zamiast pisac o brzydkiej zonie pisze o kryzysie ekonomicznym ktory pewnie go nie dotknal tak jak innych amerykanow wiec z moich rozwazan
a) na dobra rockowa ballade nie ma (znowu) co liczyc
b) boje sie o strone tekstowa - oj boje sie XD
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 04 lip 2009 16:13

A ja tam myślę że może być ok w sumie.
"Empty pockets, full of worry / Had to get two jobs and hard enough just getting by," goes one line. Near the end, the song lists the woes of the laid off: "Lost my pension / They took my ID / These were my friends / These were my dreams / These were my hopes / These are my streets / Can you hear me?"

Wolę jak Jon się stara wczuć w osobę bez kasy, niż w kolejny love song, który jak widać (seriously widać po żonie) już mu nie wychodzi ;-)

Liczę na płytę w stylu HAND (piosenki), tzn teksty nie specjalne, ale nie tragiczne, muzyka ok i fajne riffy od grubego. Może być niezle ;)
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Days 04 lip 2009 19:20

cRaSh napisał(a):Wolę jak Jon się stara wczuć w osobę bez kasy, niż w kolejny love song

ja juz nie wiem co wole.. chyba ani jedno ani drugie - w sensie come on, ale ten text w zaden sposob poza megaplytkim nie oddaje tego, co tam ci ludzie po kryzysie maja - puste kieszenie, mam zmartwienie XD zabrali mi tozsamosc, to byli moi przyjaciele i sny i nadzieje? WTF. serio dla mnei to jest troche uwlaczajace - facet, ktorego status zyciowy, jak Ginka mowi, wczuwa sie w osobe, ktora stracila wszystko przez swoja glupote i przez glupote bankow... a wyciaga z tego puste kieszenie, stracone nadzieje i pensje? puste slowa i totalnie nie na miejscu.
chyba jednak wole, by smecil o tym jak kocha Dorotke... bo tu chociaz moze ma jakies podstawy.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Adrian 04 lip 2009 23:14

Gina napisał(a):
Adrian napisał(a):Kto zatęskni ten zatęskni. Nie potrzebuje jakiegoś mocnego grania a bardziej klimatycznego.

musialam dwa razy to zdanie przeczytac, az sobie przypomnialam ze na LH chyba innymi uszami patrzymy ;)

Dla mnie LH jest ok. Ma swoje 2 genialne piosenki (AOD i WLOAL) ale ma też średnie utwory.

Captain Kidd napisał(a):Jak to ktoś kiedyś powiedział, Bandiera to może nawalać, ale sobie gitara po łbie XD

A ja bym go mianował oficjalnym ;]

Captain Kidd napisał(a):I co ma jedno do drugiego? XD

Nie było tam Ryska na tym koncercie a może i on sobie sprawił coś nowego.

Gina napisał(a):b) boje sie o strone tekstowa - oj boje sie XD

Days napisał(a):ja juz nie wiem co wole.. chyba ani jedno ani drugie - w sensie come on, ale ten text w zaden sposob poza megaplytkim nie oddaje tego, co tam ci ludzie po kryzysie maja - puste kieszenie, mam zmartwienie XD zabrali mi tozsamosc, to byli moi przyjaciele i sny i nadzieje? WTF. serio dla mnei to jest troche uwlaczajace - facet, ktorego status zyciowy, jak Ginka mowi, wczuwa sie w osobe, ktora stracila wszystko przez swoja glupote i przez glupote bankow... a wyciaga z tego puste kieszenie, stracone nadzieje i pensje? puste slowa i totalnie nie na miejscu.
chyba jednak wole, by smecil o tym jak kocha Dorotke... bo tu chociaz moze ma jakies podstawy.

A mi się osobiście tekst podoba bo jest inni niż ostatnio (tematyka) a styl ewidentnie mi przywołuje na myśl...

"Hey God, I'm just a little man got a wife and family
But I almost lost the house
Yeah, I bought into the dream
We're barely holdin' on, when I'm in way to deep
We're two paychecks away from living out on the streets "

Jon/Rysiek nie zmienią swojego statusu życiowego, ale pomagając budować domy (mają swoją aleje), biorąc udział w rożnych akcjach charytatywnych spotykają się z ludźmi których dotknął ten kryzys. Widzą ten kryzys na własne oczy, ale na przykładzie innych. Dlatego nie uważam, ze jest to tekst oderwany od rzeczywistości. Gdyby mieli pisać tylko o to co ich dotyka na co dzień to nie powstałoby wiele ich wspaniałych tekstów. Co Jon on może wiedzieć o kryzysie który opisuje w Dry County jak on tylko sobie po tych miejscowościach przejeżdżał motocyklem??;) Podejdź do tego z dystansem
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Gina 05 lip 2009 03:13

Generalnie ja na razie nie podchodze w ogole. W sensie juz dawno minela mi faza zebym sie napalala jakos specjalnie, a z drugiej strony absolutnie nie czekam zeby ich zjechac totalnie. w sensie spokojnie czekam na to co zaprezentuja.
i mimo wszystko zgodzic sie nie moge. Jak pisal Dry County to byl w innym momencie zycia niz teraz. W sensie mial dola egzystencjalnego i jezdzil tym swoim motorem po tych stanach i zbieral doswiadczenie.... teraz jest prawie 50latkiem ktory mowi jak to na swiewcie jest. Dla mnie osobiscie jest o wiele mniej wiarygodnmy i ja bym chyba wolala zeby pisal chyba o milosci do D. nawet tej nudnej milosci i spelnionej juz... W sensie bardziej bym mu uwierzyla na pewno niz w to ze mu zle bo kryzys jest... W sensie teraz tak mysle, moze mnie zaskoczy, ale seriosuly na Hey God#2 nie licze jakos :>
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Adrian 05 lip 2009 11:34

Gina napisał(a):Generalnie ja na razie nie podchodze w ogole. W sensie juz dawno minela mi faza zebym sie napalala jakos specjalnie, a z drugiej strony absolutnie nie czekam zeby ich zjechac totalnie. w sensie spokojnie czekam na to co zaprezentuja.
i mimo wszystko zgodzic sie nie moge. Jak pisal Dry County to byl w innym momencie zycia niz teraz. W sensie mial dola egzystencjalnego i jezdzil tym swoim motorem po tych stanach i zbieral doswiadczenie.... teraz jest prawie 50latkiem ktory mowi jak to na swiewcie jest. Dla mnie osobiscie jest o wiele mniej wiarygodnmy i ja bym chyba wolala zeby pisal chyba o milosci do D. nawet tej nudnej milosci i spelnionej juz... W sensie bardziej bym mu uwierzyla na pewno niz w to ze mu zle bo kryzys jest... W sensie teraz tak mysle, moze mnie zaskoczy, ale seriosuly na Hey God#2 nie licze jakos :>

No tak, ale wtedy (DC) to on miał doła i czuł, że nie ma nikogo obok siebie i ble, ble.
Nijak się ma to co wtedy przeżywał do tego co opisuje w DC. DC jak sam opisywał napisał pod wpływem tego co "zobaczył" przejeżdżając przez różne stany, anie pod wpływem tego co doświadczył sam na własnej skórze. (tekst piosenki jest w formie jakby to on był dotknięty tym kryzysem)

Tutaj mamy wręcz identyczną sytuacje. Jon widzi ludzki dramat na własne oczy, rozmawia z ludźmi i co najważniejsze pomaga im stanąć na nogi. Czyli jakby nie patrząc jest bardziej w temacie niż DC. Dlatego jeśli można mu w jakimś stopniu wierzyć, że DC nie jest dla niego jakimś tekstem "Sci-Fi" to obecny tekst uważam, ze jest jak najbardziej z głębi serca i na pewno się z nim utożsamia.

Zresztą ostatnio Jasiek dostał kilka nagród za swoje charytatywne działanie i myślę, ze poczuł się zobowiązany nagłośnić ten temat. W sumie póki robi to dobrze to może pisać o czym chce, ale cieszy mnie fakt, że nowa płyta zapowiada się tak jak sobie kiedyś ją wyobrażałem.
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Days 05 lip 2009 12:06

sratatata. sam podejdz do tego z dystansem ;)

to co byc moze Ginka, a na pewno ja mialam na mysli, to fakt, ze jasne ze nie odczul DC czy HG na swojej skorze podobnie jak tego badziewia, ale byl w takim stanie emocjonalnym, ze potrafil duzo latwiej sie do tego odniesc. Wez sobie text DC i przeczytaj across the border they turn water into wine i porownaj z those were my hopes czy cos. w sensie no przeciez roznice widac na pierwszy rzut oka. gosc mial zalamke, jezdzil, potrafil sie odniesc.
teraz moze i sobie buduje domki, ale jedyne co potrafi z tego wycisnac, to empty pockets... a to dla mnie wskazuje, ze nie potrafi sie odniesc, tylko slizga sie po powierzchni i pisze to, co wszyscy juz wiedza.
Hey God z kolei to takie proste wywrzeszczenie wszystkiego co zle. i tez tego tu nie widze. no moze mnie zaskoczy wersja albumowa, ale jakos mam wrazenie, ze to nie w ta strone idzie. dla mnie ten kawalek idzie w strone bardzo kiepskiej wersji livin, ktora tez nie miala moze jakiegos super textu, ale miala swietnie opowiedziana historie. i chyba jon by lepiej zrobil, jakby opowiedzial znowu historie z punktu widzenia 3 osoby, a nie sie wczuwal na sile. bo ja tego nie kupuje i tyle.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Gina 05 lip 2009 13:17

:pray: dla kazdego slowa Days.
Wlasnie moim jednym z najwiekszych problemow z obecnym BJ jest ta wlasnie przewidywalnosc i oczywistosc tekstow. To ze on pomaga ludziom i dobrym czlowiekiem jest to inna sprawa i temat, ale, poki co!, dla mnie to sie na artystyczna strone nie przenosi.

Ale z drugiej strony jakby mial pisac jako obserwator to ja sie tez troche boje - w sensie no nawet porownujac historie opowiedziana w Livin' i ta w Joey... No niebo i ziemia... I ja takich nie chce XD
Whole lot of leaving szlo juz w dobra strone... Generalnie wiec gdybym miala mu dzisiaj doradzac - to jak najmniej doslownosci, bo jak mi zaserwuje kolejne right side of wrong czy realistyczne wynurzenia jak obserwuje jak mu sie zona maluje to ja podziekuje ;)

(hmm sie zorientowalam ze glownie Bounce zjechalam tutaj, nawet juz zapomnialam ze tam tyle "perelek" bylo XD)
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Days 05 lip 2009 13:46

Gina napisał(a):(hmm sie zorientowalam ze glownie Bounce zjechalam tutaj, nawet juz zapomnialam ze tam tyle "perelek" bylo XD)

ano bylo :P

i tez wlasnie mam dosc tej doslownosci, tego upraszczania wszystkiego i prob pisania o waznych rzeczach w sposob totalnie powierzchowny. i robienia z tego nie wiadomo czego. tak prawde powiedziawszy to juz dawno nie mialam czegos takiego przy texcie jona, zeby sie nie skrzywic na jakas taka "oczywista oczywistosc", ktora jest traktowana jak nie wiadomo jakie wielkie haslo, motto czy cokolwiek.
jak chce tak pisac, to niech pisze o sobie. a jak ma pisac o czyms, do czego nie potrafi sie odniesc w sposob, na jaki to zasluguje, to niech spada.
ostatnia piosenka dla mnie, w ktorej Jon odnosil sie do spraw tak duzych i potrafil to zrobic bylo Another Reason to Believe. a potem juz nie kojarze niczego, co by nie bylo po prostu puste i slabe.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Adrian 05 lip 2009 14:45

Days napisał(a):to co byc moze Ginka, a na pewno ja mialam na mysli, to fakt, ze jasne ze nie odczul DC czy HG na swojej skorze podobnie jak tego badziewia, ale byl w takim stanie emocjonalnym, ze potrafil duzo latwiej sie do tego odniesc.

Tak, ale jeśli kwestionujemy jego szczerość, prawdziwość tylko przez stan emocjonalny to co mamy powiedzieć o twórczości zespołów/artystów opierających swoją twórczość na tekstach społecznych a których stan emocjonalny jest jak najbardziej ok. Musiałbym zakwestionować większość twórczości np U2 czy Springsteena.

Days napisał(a):Wez sobie text DC i przeczytaj across the border they turn water into wine i porownaj z those were my hopes czy cos. w sensie no przeciez roznice widac na pierwszy rzut oka. gosc mial zalamke, jezdzil, potrafil sie odniesc.

Wiadomo, że TD czy KTF są bardziej wiarygodne i przedstawione w bardziej poetyckim wydaniu, ale nie oznacza to, ze Jon nie może dzisiaj pisać o tych samych problemach co na TD czy KTF patrząc na to z perspektywy czasu i w innym stanie emocjonalnym.
Jeśłi uważa, że ma coś do powiedzenia w tej kwestii to nie widzę powodu, aby tego nie robił tylko dla tego, ze z jego głową jest wszystko ok. Będzie to szczere? Będzie, a że nie będzie to ubrane w takie ładne frazesy i upiększacze to już inna sprawa. Skupmy się zawartości a nie okładce.

Days napisał(a):ostatnia piosenka dla mnie, w ktorej Jon odnosil sie do spraw tak duzych i potrafil to zrobic bylo Another Reason to Believe. a potem juz nie kojarze niczego, co by nie bylo po prostu puste i slabe.

Twoje zdanie, ale tak jak Gina wspomniała przykład Whole Lot Of Leaving jest dla mnie geniuszem samym w sobie i dla mnie najlepszy ich tekst.
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Następna strona

Powrót do Aktualności