Napisze krótko....metall

Ogólnie pojeta muzyka...

Moderator: Gina

Postprzez Jackie 19 kwi 2004 20:18

Ja słucham prawie każdego gatunku metalu:
1. Heavy (Iron Maiden, Metallica nowa, Judas Priest, Iced Earth...)
2. Black (Dimmu Borgir, Dissection, Mayhem, Summonig, Bathory (motywy wikingów))
3. Death (Sepultura wczesna, Deicide, Nile (motywy egipskie:), oczywiście Morbid Angel)
4. Vampiric (Cradle Of Filth) - ostatnio moi faworyci :)
5. Trash (Antrax, Metallica wczesna, Megadeath)
6. Nu (Disturbed) - polecam mocno :)
7. Gothic (Lacrimosa, Tiamat, Theatre Of Tragedy wczesne)
8. Folk Metal (Falkenbach, Antichrisis, Mago De Oz)
9. Industrial (Nine Inch Nails)
Jackie
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez Tico 19 kwi 2004 22:35

Miałem już napisanego tego posta, tylko mi się poszedł ..... :bad-words: no trudno napisze jeszcze raz.
4. Vampiric (Cradle Of Filth) - ostatnio moi faworyci :)

Kredki? wampiryczne? Lubie ich, ale sofciarscy są, ja bym ich do blacku zaliczył. Film Cradle of Fear, polecam kto nie widział, buahahha :P To ja już ide do zeszycików z bioli :)
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez Colleen 20 kwi 2004 17:33

Jackie napisał(a):Ja słucham prawie każdego gatunku metalu:

2. Black (Dimmu Borgir, Dissection, Mayhem, Summonig, Bathory (motywy wikingów))

9. Industrial (Nine Inch Nails)

Już Cię lubię :grin: :grin: :grin:
And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Obrazek
Colleen
Soymaer

{ GENDER }:

Postprzez Jackie 20 kwi 2004 21:43

Tico napisał:
Kredki? wampiryczne? Lubie ich, ale sofciarscy są, ja bym ich do blacku zaliczył. Film Cradle of Fear, polecam kto nie widział, buahahha :P To ja już ide do zeszycików z bioli :)

Można i do blacku. Bardzo ciężko jest klasyfikować niektóre zespoły. Nie uważam, aby byli sofciarscy. A film oczywiście oglądałem, nie najlepszy, szczerze mówiąc - jedna wielka rzeźnia.
Jackie
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez Tico 20 kwi 2004 22:41

Nie no, że sofciarscy to oczywiście się nabijam. Chociaż jakby na nich tylko patrzeć to wyglądają jakby grali najostrzejszy rodzaj metalu. Zabawni są momentami :)
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez Adrian 21 cze 2004 15:59

A cha ostatnio w gazecie o HEAVY METALU (chyba Angielskiej) - The Ultimates Top 100s . Na listach dosyć wysoko wśród innych Heavy Metalowych zespołów znalazł się nasz ,,wszystko ale nie metalowy" zespół Bon Jovi.

-Najlepsze Heavy Metalowe Płyty W Historii: 57-New Jersey; 23-Slippery When Wet
-Najlepsza Heavy Metalowa Piosenka –52-You Give Love A Bad Name
-Najlepsi Heavy Metalowi Showmeni – JBJ znalazł się w 30-stce, dokładnie nie pamiętam
-Najlepszy Heavy Metalowy Zespół –21-Bon Jovi
-Najlepszy Heavy Wokalista Metalowy –21-Jon Bon Jovi

A cha GINA mówiłaś kiedyż że ,,Ok skoro "Twojim" zdaniem te piosenki sa metalowe to ja sie sprzeczać nie będę. Ale nie sa. I każdy Ci to powie"
Więc widzisz, że nie każdy tak powie. No może w Polsce tak, ale za granicą to jest roche inaczej. U nas jednak BJ są mało znani i nikt nie powie że to Metal. A jednak Bon Jovi mają metalową piosenke :)
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Gina 21 cze 2004 16:28

Ehh widze, że wracamy znowu do tego tematu...
Już kilkanaście postów wyżej napisałam nazwany przez Days "esej o metalu" powtarzać się nie będę. Jakaś angielska gazeta mojego zdania nie zmieni, ale jeśli przez to poczujesz się lepiej, to ok. Bon Jovi graja Heavy Metal.. w sumie to ich muzyka chyba nawet pod Black podchodzi... okej okej...
Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Adrian 22 cze 2004 12:59

Spoko Gina ja nie chce abyś zmieniała swojego zdania.

Ty masz za sobą miliony ludzi i krytyków którzy powiedzą że Bon Jovi w żadnym wypadku nie grali metal. I ja mam miliony, krytyków itp osób za sobą któzy powiedzą że BJ grali metal a nawet Heavy Metal.
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez erfea 22 cze 2004 16:27

Chwila... tylko nie przesadzajcie z tymi milionami bo liczba ludzi na świecie jest ograniczona.
To jest temat Metalowy-generalnie, a nie BJ-metalowy. :shiner: Ten Drugi jest gdzie indziej :]
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez Gina 22 cze 2004 16:32

Tak, ale w tym temacie mieliśmy wcześniej dyskusję zahaczającą o powyzszy temat.. Adrian się ponownie do niej ustosunkował i tyle :grin:

Aha i prosze nie stosować liczby mnogiej, ja o żadnych milionach nie pisałam :lmao:
Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Days 22 cze 2004 20:08

OMG znowu to ruszylo... ilez mozna walkowac jeden temat :P zupelnie jak moj qmpel z ustawa antyaborcyjna - zawsze przy piwie musi o tym gadac.... :ohmygod:

Gina: nie chcesz cierpiec za miliony??? lol :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez one_light_burning 25 sie 2004 13:10

Hurra! nie tylko ja jestem dziwnym czlowieczkiem sluchajacym metalu! Nawet nie wiecie jak to milo kiedy dziecki metalu, czarne jak heban, dzikie jak kaczuszka slyszy ze nawet fani bj, sluchaja jej ulubionej muzyki. Jak ja was koffam ;P
OUT OF THE SILENT PLANET WE ARE
one_light_burning
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez Days 25 sie 2004 13:15

one_light_burning napisał(a):czarne jak heban, dzikie jak kaczuszka

ROTFL :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

ale sie usmialam z tej kaczuszki :D

anyway -- fajnie ze sluchasz metalu :D metal jest fajny wiec pewnei tez jestes fajna :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Angellus 26 sie 2004 05:41

anyway -- fajnie ze sluchasz metalu :D metal jest fajny wiec pewnei tez jestes fajna :D

Days nie wiedzialem ze taka odkrywcza jestes :) ja tez slucham metalu. Jak myslisz jestem fajny ?? :D

Jeju w zyciu nie uwierze ze BJ to metal :O
Nie wolno nam umiera
Angellus
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez Days 26 sie 2004 12:50

Angellus napisał(a):

Days nie wiedzialem ze taka odkrywcza jestes :) ja tez slucham metalu. Jak myslisz jestem fajny ?? :D

jestem jeszcze bardziej odkrywcza (nie mylic z odkrywkowa - to ze mam ponad 100 lat jeszcze nie znaczy, ze.... :shiner: ) niz to sie moze wydawac na pierwszy rzut oka...
mysle ze jestes fajny... dobrze mysle? :P

nie mowmy juz o tym ze BJ to metal skoro to nei metal i kazdy metal o tym wie :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez one_light_burning 26 sie 2004 12:57

Days napisał(a):
Angellus napisał(a):

jestem jeszcze bardziej odkrywcza (nie mylic z odkrywkowa - to ze mam ponad 100 lat jeszcze nie znaczy, ze.... :shiner: ) niz to sie moze wydawac na pierwszy rzut oka...

O jejku, sd mial racje: przerazacie mnie ludzie! Niemalze kazdy kto slucha metalu albo bj jest fajny! :grin: :horns:
OUT OF THE SILENT PLANET WE ARE
one_light_burning
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez ania_ughr 27 sie 2004 18:16

:grin: własnie. prosze nie rozgraniczac:D
I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
ania_ughr
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez Colleen 27 sie 2004 18:20

Days napisał(a):
Angellus napisał(a):

Days, on nie jest fajny, jest złośliwy, wredny, okropny, i słucha metalu :xkroplad: [oko za oko :lmao: ]

nie mowmy juz o tym ze BJ to metal skoro to nei metal i kazdy metal o tym wie :P

A Adrian: BJ to metal :grin: :wink:
And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Obrazek
Colleen
Soymaer

{ GENDER }:

Postprzez Days 27 sie 2004 18:55

wiecie tak prawde mowiac to mi jest wszystko jedno czy on jest fajny czy nie :D w ogole jest mi wszystko jedno kto jest fajny a kto nie :D dopoki tej fajnosci/niefajnosci nie skieruje w moja strone to naprawde I DON'T CARE :D

a tytulem trzymania sie TOPIKu - Days dzisiaj zaliczyla calodniowy powrot do metalu - czyli od samego rana do teraz lecialo u mnie Blind Guardian :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Tico 01 lis 2004 00:01

Aktualnie przechodzę fascynację zespołem Soulfly. Dlaczego? Dla mnie to mieszanka wybuchowa: momentami ostre trash a moze nawet death metalowe granie, połączone z pozytywną energią porównywalną z tą jaka płynie z muzyki Slipknota, do tego świetny power i elementy folk rodem z Ameryki Południowej...Dla mnie rewelka :)
Z metalu słucham też dużo Samaela (polecam, długo nie mogłem się przekonać ale brat męczył i wymęczył zaczyna mi się podobać) no i nasz rodzimy Vader, którego najnowsza płytka jest naprawde zajefajna!
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Music, Music