Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music

:) era KTF i TD to hard-rock/rock... Era Crush do Bounce to pop-rock... no a teraz to poczekamy co wydadza:P

) i dla takiej wlasnej gatunkizacji tez bym miala z tym problemy, ale stawialaby na muzyke pokroju Matchbox Twenty, U2 i tak kolo tego. Natomiast BJ to jak ediyo napisal - grali popularny hair/soft-metal czyli muzyke popularna lat 80-tych. W latach 90-tych to ja bym ich wlasnie nazwala takim "moim" rockiem bo do hard to oni mieli tak blisko jak ja do Barloga... zakladajac ze dla mnie hard to kapele pokroju Velvet Revolver. A teraz no to mam jeszcze wieksze problemy ale sklaniam sie do popularnej muzyki gitarowej... chyba, ze nazwiemy to poprockiem ale ta nazwa jakos nigdy do mnie nie trafiala jako nazwa... wydaje mi sie, ze wlasnie o takie cos w niej chodzilo - muzyka popularna, ale grana samodzielnie, komponowana samodzielnie, z gitarkami i calym typowo rockowym osprzetem w tle...
ja znam wiele zespolow co graja mocniejsza muze od im, metallicki i tych wszystkich co wymieniacie ale oni siebie nazywaja zespolem hard rokowym i tyle.

a no i jak Tico - Metallica to trash metal na poczatku a teraz cholera wie co ale hard rock to to w zyciu nie byl.... w sensie mojej gatunkizacji bo caly czas mowie, ze kazdy moze sobei przyjac inne kryteria...

Bon Jovi glam-rock to przypominali tylko wyglądem....muzycznie to raczej nie...

Jon Bon Jovi '87 napisał(a):Skarbie zanim zaczniesz klasyfikować naucz się PISAĆ te gatunki - tHrash a nie TRash

)??

nike napisał(a):i wkurza mnie to całe szufladkowanie. czy nie umiecie czegoś słuchać nie martwiąc się, czy to pasuje do Waszych image'ów hard-rockowców lub glam-rockowców (jeśli to się w ogóle czymś rózni )??

ROKITA napisał(a):ludzie nie wazna klutnia o rodzaje muzy najwazniejsze by nas muza łaczyła a nie dzieliła..

ROKITA napisał(a):przecierz nawet artyści nie lubią byc szufladkowani., i robia wszystko by grac pare rodzajów muzyki
).... chociaz pewnie predzej czy pozniej znajdzie sie ktos, kto im powie - wy nie gracie juz tego, bo jestescie za bardzo tacy a tacy a za malo tacy a tacy... ale w tym momencie wkracza jeszcze kwestia tego, co oni sami uwazaja, ze graja... 

nike napisał(a):ROKITA napisał(a):
ludzie nie wazna klutnia o rodzaje muzy najwazniejsze by nas muza łaczyła a nie dzieliła..
popieram, popieram, popieram!!

The Cranberries miewali 10 razy tyle mocy w piosenkach, co Jonny teraz...

Tico napisał(a):Led Zeppelin kiedyś byli potwornie ostrą muzyką, nie do wytrzymania dla wielu ludzi, a dziś? W porównaniu do zespołów ze sceny metalowej no to ja przepraszam bardzo, ale komentowac nie będę
w ogole co to za nowa zabawa - szukanie zespolow, ktore kiedys mialy wiecej mocy co BJ teraz 

cRaSh napisał(a):nike napisał(a):
ROKITA napisał(a):
ludzie nie wazna klutnia o rodzaje muzy najwazniejsze by nas muza łaczyła a nie dzieliła..
popieram, popieram, popieram!!
to nie jest zadna kłotnia, tylko dyskusja.
I wg mnie to chyba jest forum dyskusyjne, wiec wypadałoby podyskutowac

Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości