Napisze krótko....metall

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Postprzez Gina on 18 Mar 2003 23:32

aha sd kapuje temat do klotni...eXtra :wink:

... Cradle Of Filth "Damnation And The Day" wlasnie kreci sie w mojej wiezy i faktycznie niezly kawalek muzyki :grin: nawet bardzo niezly

a Kreatora i Nightwish tez odkrywam Days :grin:

tylko qrde ja juz nie moge zostalam przytloczona masa plytek przez znajomych i teraz probuje to wszystko okielznac uczami, tylko dzien jest na to stanowczo za krotki :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Anonymous on 19 Mar 2003 02:30

Hej wam! Ja uwielbiam metal, w ogóle ciężkie klimaty, niedawno (jakieś pół roku temu) odkryłam gotyk, Najbardziej lubię takie zespoły jak Mandragora, Moonspell, Nightwish Theatre of Tragedy- są super, poza tym Therion.
Moja przygoda z ciężką muzyka zaczęłą sie właśnie od rocka a w szczególności od BJ. Własnie, od nich zaczęła sie moja dluga droga do odkrycia, która muzyka jest mi najbliższa. Poza tym ja również nie lubię jak ktoś twierdzi, ze tylko taki rodzaj muzyki jaki dany człowiek słucha jest właściwy a inne to ble, ja jak nie lubię czegoś nie obrazam innych i oczekuję tego samego od drugiego człowieka, przecież każdy z nas jest inny i każdy lubi co innego:)))))
Pozdrawiam
Anonymous

Postprzez Days on 19 Mar 2003 02:45

Tico - ale mnei sie wlasnie w Vovinie Theriona podoba to ze to NIE JEST taki czysty Death Metal tylko metal z zarabisymi smyczkami - jest niezwykle oryginalny i w ogole swietnie wychodzi (heh Eye Of Shiva!)

Ja Death'u nie slucham - wole slyszec jakas melodie - jakkolwiek zamaskowana by byla przez siepanie w gitary........ z reszta wole ambitniejsza muzyke - dlatego np. nie slucham rwania strun na 3 akordach made by punk-rock (chyba ze Sex Pistols - ale to klasyka i chocby dlatego trzeba ich posluchac)

Gina - moim zdaniem Death nie jest najlepszym gatunkiem metalu a jego roznorodnosc bierze sie przede wszystkim z czestych zmian tempa, co mnie akurat wkurza.... z reszta texty Death metalowych zespolow tez mnie nie ciagna (i moze dlatego jakos u Theriona rozwalaja mnie intrumentalne kawalki jak Preludium i chorki, ktore brzmia jak chory koscielne do smyczkow i ostrych gitar, a ktorych za cholere nie moge zrozumiec momentami - a textow jeszcze nie znalazlam)

I ja tez mam ogormny problem bo nagle mnie wszyscy zaczeli zarzucac plytkami, tytulami, nazwami aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dzis dostalam kolejna plyte Anathemy (GOD!!! KOCHAM ICH!!!) a wystarczylo tylko ze powiedzialam Kosie za glosno (i reszta uslyszala), ze nie oddam mu Theriona i Anathemy tak szybko......... a dzis dostalam od qmpla liste plyt na mp3 i jak zbiore kase to sobie kupie kilka......... niestety na oryginaly mnie nie stac........... :( smutna rzeczywistosc.......... z reszta za duzo bym miala do kupienia a nie chcialabym wybierac pomiedzy plytami bo my sie moglo okazac, ze akurat tych co fajniejszych to nie wybralam :(

EVERLASTING FLAME RULEZZZZZZZZZZZZZZZ!!!

PS. Ja podejrzewam ze jak oni zaczynali grac metal to jeszcze sami o tym nei wiedzieli :D

PS2. A mnie juz ktos raz mowil, ze GLAM ROCK to David Bowie i tego typu ludzie, a BJ tylko ciuchami pozowali na GLAM ROCK, a tak naprawde naleza do Soft Metalu, Pudel Metalu czy jak tam kto chcial....... jak Skid Row, Van Halen, Europe, Def Leppard i reszta ludzi z tttttttttttttyyyyyyyyyymi wlosami :D

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Arha on 19 Mar 2003 04:17

Co do BS - chyba przestanę pisać skrotami, ostatnio jak napisałam SBS (sabbath Bloody Sabbath) zostało to przetłumaczone na Backstreet Boys... :crazyeyes:

Mnie nikt szczególnie nie nawraca - jak mnie cóś zainteresuje (np obecnie nazwa My dying bride... a tego ktoś słuchał??) to się zaczynam dowiadywać... Cradle dostałam ze względu na jego "wampiryczny nastrój" (kwestia gustu), Anathemy posłuchałam u qmpeli.
Obecnie słucham w kółko "Sleepless" Cradle'a. This is goooood :grin:

Wracając do Deathu - ja tam szczególnej różnorodności nie widzę, z resztą zwracam uwagę bardziej na ogólny nastrój (jak to kiedyś określiłam - tylko wyjść i zarąbać mlodszą siostrę tłuczkiem do mięsa). To trochę, hm, trudna muzyka - ciężko jej słuchać tak po prostu przy kompie (jak to właśnie robię). Szczerze mówiąc żeby w pełni odczuć Cradle potrzebuję discmana, zgaszonego światła i absolutnego spokoju.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Days on 06 Kwi 2003 00:52

heh no death tez jest dla mnei ciezki....... stare plyty Therionu naleza mniej wiecej do tego nurtu i musze sie sporo nastarac, by do mnei trafily... ale musze miec jakis taki nastroj, zeby ich sluchac... podobnie jak strare plytki BG slucham tylko z odpowiednim nastrojem (choc to bardziej speedmetal, ale tez nie jest to takie latwe).
Generalnie do mnie bardziej przemawia zwyczajny metal....... pewnie dlatego wlasnie takiego czystszego metalu slucham - bardziej ambitny oim zdaniem (bo wokalisci deathu niezbyt czesto umieja spiewac)

aha - slyszeliscie o takim czyms co sie zwie Celtic Metal??? Genialna rzecz!

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 06 Kwi 2003 18:19

aha - slyszeliscie o takim czyms co sie zwie Celtic Metal??? Genialna rzecz!

no baaa. . . .

A tak zmieniajac na chwile temat, wybiera sie ktos na Metallmanie ? Ja nie, z dwoch powodow
  • Wydalam kase (cala swoja :bawling: ) na bilet na Maiden :grin:
  • Bedzie tam taki jeden punkowy zespol a ja chce jeszcze pozyc :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 06 Kwi 2003 19:28

na metallmanie mieli jechac moi qmple... ostatecznie nie wiem, czy jada....... chyba sie nie dogadali....... ja bym pojechala ze wzgledu na anatheme, ale ze wzgledu na PUNK's NOT DEAD mowie: pas :D

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Tico on 06 Kwi 2003 20:00

Myślałem czy nie jechać na metallmanie ale wole na Iron Maiden a na to i na to kasy nie mam. Jeszcze bilety może bym i kupił ale do Katowic z Torunia trzeba czymś dojechać a to też duuuuużo kosztuje..
Uważam że najlepszym wyjściem byłoby połączenie koncertu Ironów i Metallmani :grin: :grin: :grin:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Arha on 06 Kwi 2003 20:17

Na Metalmanie nie jadę z tego samego powodu z jakiego Giny nie chca puścić na Przystanek Woodstock. :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Days on 07 Kwi 2003 00:40

ej........... moze cie puszcza na Woodstock jak powiesz, ze jedziesz z odpowiedzialnymi przyszlymi studentami :D

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Adrian on 07 Kwi 2004 14:39

Z Metalu to ja słucham
Bon Jovi
Children Of Boom
Hunter
Iron Maiden
Linkin Park
System Of A Down
Vader

I co tam jeszcze podejdzie
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez bonfankaa on 07 Kwi 2004 14:54

metal??hmmm wiecie od tego zaczela sie przygoda z muza tego typu...6 lat temu..heh za sprawa pewnego kolegi z liceum...przynosil mi plytki jak SAMAEL czy SLAYER..a ja sluchalam poki mama nie odkryla heh okladki jezusa z gwodzmi w czole...zaczela mnie pilnowac bym na zle dziecko nie wyrosla....potem sluchalam metallici Vadera mansona....potem czas na bj byl wiec glwonie tego sluchalam przez dwa lata.....pozniej odkrylam ze nie samym bj czlowiek zyje wiec zaczelam sluchac gunsow ironow europe..zespolow lat 80tych glownie...ahh zapomnialam ze mialam szal na punkcie peral jamu...ah no i punkrocka..bad religion np....heh jak widac u mnie to burzliwie przechodzilo :shiner: :mwahaha: a obecnie?slucham hmm procz bj to nie mam tak nakierowanego gustu..lbie melodick rock hard rock...ostatnio w radiu lecial heavy metal o polnocy....sluchalam tak tego i powiem ze to mi nie lezy...te wycie... :horns: nie nie to nie dla mnie...lubie DIO Dokken IRE europe..wsumie dlugo by wymieniac ....hardline itp...nie no ciezko powiedziec mi obecnie..ah no i creed....wazne by byla gitara elektryczna w tle i to mocna albo..albo kochany akustyk..nie ma to jak koncerty akustyczne! :grin:

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Gina on 07 Kwi 2004 16:09

Adrian napisał(a):Z Metalu to ja słucham
Bon Jovi

... błagam :omg:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Colleen on 07 Kwi 2004 17:09

Ja uwielbiam, uwielbiam, absolutnie ubóstwiam Black Sabbath :pray: Po Bon Jovi i Offie mój ulubiony zespół:) Ponadto słucham Led Zeppelin, Thin Lizzy, lubię Queen, samego Ozzy'ego, Cinderelli etc. Z metalu... Głównie Blind Guardian, Rhapsody i Iron Maiden, alę lubię też np.: In flames no i oczywiście Summoning, ale o tym już pisałam:) I Rammstein też jest spoko, chociaż w zasadzie znam tylko "Mutter". Blacku i deathu mam już po uszy, nigdy więcej takiej muzyki....O ile to można muzyką nazwać... Raczej nie:P [poza IF]. A "Cradle of Filth" po prostu nie cierpię :shiner: "Damnation and a Day" to chyba najgorsza płyta, jaką mam w mojej dość sporej już kolekcji [włączając w to kolędy Krzysztofa Krawczyka, nie wiem, co to tu robi :rofl: ] :mwahaha: [ale nie bić :grin: ]

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez Adrian on 07 Kwi 2004 18:04

Gina jeszcze 2 m-ce temu nie napisałbym wśród zespołów metalowych Bon Jovi, ale tak się stało, że zaczołem słuchać innych metalowych zespołów min Hunter, Iron Maiden, Vader i Linkin Park i powiem ci, że niektóre piosenki (min dema) są mocniejsze od piosenek Ironsów czy Linkinów.(posłuchaj sobie Crawling a If I Was Your Mother) A to że Jon sie nie drze to nie jego wina. ( a cha oczywiscie sie tyczy tylko mocnych piosenek a nie rockowych np Misunderstood, Save The World itd)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Gina on 07 Kwi 2004 18:14

Aha
to metal to czym mocniej tym lepiej i wyścigi na kto sie bardziej drze ?
Prosze Cie..

A Linkin park to jest taki stwór który sie zwie njumetal ( :lmao: ) i oni moga sobie robić co chcą i to że Crawling jest spokojniejsze od If I was... nie robi Bon Jovi grupy metalowej !!!!

Bon Jovi nie ma ŻADNEJ metalowej piosenki
a to że ma kilka mocnych nie robi z nich grupy metalowej.
Nie mylmy pojęć.

Jesli generalizujemy i wsadzamy Linkin Park tylko do metalu to Bon Jovi kwalifikuje się tylko do rocka...

(a jak ktos jeszcze raz wyjedzie przy mnie z określeniem pop-metal to będę gryźć... Wolałabym juz chyba grać dance niż pop-metal - mniej obciachowe jak dla mnie... hiphop-classic stwórzmy jeszcze ehhh)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Adrian on 07 Kwi 2004 18:52

Gina mojim zdaniem te piosenki są Metalowe: (posłuchaj sobie podkład)
-If I Was Your Mother
-Roulette
-Get Ready
-King Of The Mountain (to na pewno metal)
-Hardest Part Is The Night
-You Give Love A Bad Name (cały czas metalowy podkład)
-Social Disease
-raise Your Hands
-Lay Your Hands On Me
-Homebound Train
-Stick To Your Guns
-Growing Up The Hard Way
-Good Guys Don't Always Wear White
-Prostitute
-Too Much To Soon
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez sdms on 07 Kwi 2004 19:05

Bon Jovi to nie metal... Hard-rock czy coś jak już, ale nie metal :)... A te piosenki, które wymieniłeś są jak najbardziej rockowe... Natomiast Misunderstood jest popowy ;]

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Gina on 07 Kwi 2004 19:08

Adrian napisał(a):Gina mojim zdaniem te piosenki są Metalowe: (posłuchaj sobie podkład)
-If I Was Your Mother
-Roulette
-Get Ready
-King Of The Mountain (to na pewno metal)
-Hardest Part Is The Night
-You Give Love A Bad Name (cały czas metalowy podkład)
-Social Disease
-raise Your Hands
-Lay Your Hands On Me
-Homebound Train
-Stick To Your Guns
-Growing Up The Hard Way
-Good Guys Don't Always Wear White
-Prostitute
-Too Much To Soon

Ok skoro "Twojim" zdaniem te piosenki sa metalowe to ja sie sprzeczać nie będę.
Ale nie sa. I każdy Ci to powie :grin:
a z przykladami z dwóch pierwszych płyt to ześ pojechał. King of the Mountain no faktycznie... metal jak w .... strzelił :lmao:

Przepraszam, ale dlaczego wszyscy na siłę chcą upchnąc zespół rockowy (hard rockowy) ostatnio ocierający się jeśli mogę się tak wyrazić o pop-rock do metalu ?

To się już naprawde smieszne robi...
Ostatnio edytowany przez Gina, 07 Kwi 2004 19:10, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Adrian on 07 Kwi 2004 19:10

Nie bede sie spierał, ale jeśli tak to Iron Maiden, Linkin Park, System Of A Down to też fajne zespoły Hard Rockowe.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music