Na czym byliście ostatnio w kinie?

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Postprzez NiKKi Rebel on 26 Paź 2003 05:28

Ehh, ja - sierota, zapomniałam, najzwyczajnie w swiecie zapomniałam o Don Juanie :evil:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Go on 26 Paź 2003 07:25

Dziś w końcu dorwałam sie płyt, które brat mi przywiózł kilka tygodni temu, a mi sie nawet nie chciało tyłka ruszyć, żeby sprawdzić co tam jest... Ku wielkiemu zaskoczeniu miałam tam Matrix Reloaded, ale nie o tym chce pisać :grin: Odkryłam tam inne 92 minuty wspaniałego kina :wink: TRANSPORTER, może również występować pod inna nazwą - Kurier...

Zaczyna sie dość przeciętnie, facet wsiada do auta, zagląda na zegarech i gdzieś jedzie... Gdzie? Na miejsce napadu, okazuje sie, ze ma przewieść cało złodziei... Jest tylko jeden problem... Wsiada ich 4, a miało być 3 i maxymalnie 254 kg... Facet z zasadami ;) Co sie w takich przypadkach robi? Totalnie zaskoczeni kolesie muszą pożegnać swojego partnera z brzegu, który niefortunnie dostaje małą kulkę... No i... ZACZYNA SIĘ :grin: :grin: :grin: Delikatnie można to nazwać ostrą jazdą :grin: Nie wiem, czy nie jest to najlepszy pościg jaki w życiu widziałam - Frank Martin (były komandos) nie przez przypadek znalazł sie za kierownicą :) Hehe, a miny tych gości których przewoził były bezbłędne :wink:

Niedługo potem zostaje wynajęty do kolejnego zadania - ma przewieść torbę... o wymiarach 1,5 x 0,5 m; max 50 kg (wspominałam, że jest bardzo dokładny?)... Niby nic nadzwyczajnego, ale okazuje się, że ta torba się rusza... Ciekawość ludzka rzecz - w srodku jest piekna Lai. Nie jest to jednak dalej zwykłe romansidło, jakby sie mogło wydawać, bo kto by przewoził ją dalej... w bagażniku ;) [ale i tak najbardziej sie śmiałam, jak z jego bagażnika wylazł inspektor policji, którego "podwoził" tylko do portu ;]]

Dobra, kończę... To po prostu trzeba zobaczyć :crazyeyes: PS. Wspominałam, ze to film produkcji francuskiej, które do tej pory z góry ustawiałam na straconej pozycji? Zmieniam zdanie :wink: Nigdy też nie sądziłam, że tak mi się spodoba aktor, którego widzę pierwszy raz na oczy, wielki plus dla Jasona Stathama :grin:

Podsumowując, zajrzyjcie na ten zwiastun http://film.onet.pl/9002,zwiastuny.html A będziecie mieć chociaż małe pojęcie o czym mówie :grin: I to wcale nie jest jeden z tych filmów, gdzie wybierają najlepsze ujęcia i wsadzają do trailera, w filmie można zobaczyć wiele wiecej :grin:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez Kourin on 28 Paź 2003 05:47

Wczoraj kanał znany powszechnie jako Ejcz Bi Oł (HBO jakby ktoś się w lamowym dowciapie nie połapał) puścił jeden z najukochańszych filmów lamy - "Ocean's Eleven"! :grin: Oglądałam ten film piąty raz i wciąż nie przestaje mnie zaskakiwać... A po raz pierwszy obejrzałam na pirackim DVD pod swojsko brzmiącym tytułem "Adinadcac Druzjej Ojszena" :grin:

Jeden z nielicznych filmów, gdzie akcja toczy się z powodu kobiety, a rzeczonej kobiety prawie w ogóle w filmie nie ma. WIELKI, WIELKI PLUS! (lama ma alergię na kobiety w książkach/filmach)

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez erka on 28 Paź 2003 22:36

Właśnie skończyłam oglądać Once upon a time na kompie. I mam jedno pytanie : O CO DO CHOLERY W TYM CHODZI? Skopali film, akcji zero, tylko się Banderasowi coś tam śni i patrzę - a tu już 40 minut leci.

Salma chyba się ze 2 razy pojawiła (myślałam że padnę na tej scence jak spięci łańcuchem skakli po balkonach).

Enrique - MUAHAHA- a miałam jeszcze nadzieję, że będzie chociaż pospolity. Był beznadziejny. Ciągle - faktycznie- stał z tą wydętą wargą i idealną fryzurką. Boże no, mogli mu chociaż jakoś zwichrować te włosy. Najlepsza scenka (uśmiałam się jak głupia) to ta kiedy z gitary Enrique robi miotacz ognia i stoi sztywny jak kołek a potem puszczają tą gitarę na kółkach jak sterowany samochodzik. To woła o pomstę do nieba :bad-words:

Banderas - jakoś tak zszedł na drugi plan i małomówny jak w pierwszej części ale ok, niech mu będzie.

Wątków nasrane tak że nie wiem o co chodzi.

A teraz co mi się podobało:
- muzyka
- ten chuderlawy pies :grin:
- zakończenie (przynajmniej trochę wiedziałam o co chodzi)
- i gra Deppa

Co do gry Deppa, mówię to teraz szczerze - tylko on ten film uratował. No powiedzmy, sprawił że nie nazwę go totalną katastrofą. Miał niezłe texty - 'you're a Mexi-can or Mexi-can't?", hehe dobra była ta jego biała koszulka z napisem I'm with stupid, scena gdy kupował gumy od tego chłopaka no i końcówka. Dobrze że załatwił tą laseczkę :bad-words: Wredna jędza. I co dziwne i w sumie rzadko spotykane jakiś większy sentyment, albo upodobanie mam właśnie do roli złego typka jeżeli chodzi o ten film Tylko dlaczego on się zgodził zagrać w takim szajsie...W sumie Desperado 1 było nawet odkrywcze, może chłopak nie przeczuwał że im dwójka nie wyjdzie.

Biedak, oczy mu wyłupali :evil: Ale końcówka z tą strzelaniną na slepo była dobra. To mi się normalnie kurna tatuś podobało.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Arha on 29 Paź 2003 03:59

No pięknie zniszczyłaś Desperado... zgadzam się pod paroma względami z twoją krytyką, co nie zmienia fucktu, że film mi się podobał, nie licząc koszmarku zwanego iglesiasem, no i Salmy walczącej z tabunem złych facetów w sandałkach na koturnach. Tia. Dla mnie to abstrakcja, biegać w takich butach, skoro ledwie się w nich chodzić da.

A dziś "Braterstwo wilków" :grin: :grin: :grin:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez erka on 29 Paź 2003 04:14

A dziś "Braterstwo wilków"

Racja! Prawie bym zapomniała.
Ludziska- włączyć Polsat :grin:

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez kawa on 29 Paź 2003 04:26

A dziś "Braterstwo wilków"

Jak nie zasne to z pewnoscia obejrze :grin:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Days on 30 Paź 2003 02:13

chala... widzialam juz 3 razy... chala jak nei wiem co... w dodatku typowo francuskie antypapieskie hasla.... jedyne co dobre to pan Indianiec :)

a wczoraj bylam wreszcie w kinie na Dogville i jak zwykle okazalo sie, ze moja versja komputerowa ma braki... niewielkie, ale ma...
a do tego znowu mam masakryczna czarna dziure w glowie ktora sie zrobila tam pod wplywem tego filmu i powoli mnie wchlania calkowicie... lubie miec takie czarne dziury w glowie po filmie i czuc sie zmasakrowana psychicznie, bo wtedy wiem, ze film byl niesamowity... a ten zdecydowanie jest niesssamowity...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez erka on 30 Paź 2003 03:19

A dziś na polskim wspomniało się film "Przełamując fale" Triera. Nauczycielka powiedziała że ona do dzisiaj nie może się po tym filmie pozbierać. Muszę go zobaczyć :wink:

A poza tym w poniedziałek o 21.45 na Polsacie będzie Donnie Brasco - z Alem Pacino i Johnny'm Depp'em :angel: :angel: :angel:

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Gina on 02 Lis 2003 23:32

erka napisał(a): A poza tym w poniedziałek o 21.45 na Polsacie będzie Donnie Brasco - z Alem Pacino i Johnny'm Depp'em :angel: :angel: :angel:

YEAH

a propos Ala, musze zobaczyc Ludzi ktorych znam... jak to powiedzial ktos na vive pl... ? aha "znam ludzi dla ktorych sam fakt ze gra tam Al Pacino wystarczy za rekomendacje" ja sie do nich zaliczam :D ktos to widzial moze ?

no i chcialabym isc na wersje rezyserska Obcy 8 psazer... mniam :D
no i cene honoru i Good Bye, Lenin!

no i caly czas 'wisze' z tym Dogville... co za zycie, ja nawet na kino nie mam czasu ;(
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez marta_bongiovi on 03 Lis 2003 02:44

Ja mam do obejżenia 4 zaległe filmy: "Leon zawodowiec" (jestem w trakcie, siostra właśnie wyszła po herbatę, więc zastopowałam - póki co podoba mi się:)), "Biegnij, Lola, biegnij" (jeszcze raz, bo o północy nie byłam w stanie zrozumieć do końca fabuły:)), "Pokój Marvina" i "Być jak John Malkovich" (dvd z Wyborczej) no i jeszcze mnie czeka kaseta z przedstawienia "Gdyby Adam był Polakiem" :grin: . Jak wyrobię się w ciągu dwóch tygodni będzie dobrze.

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez Days on 04 Lis 2003 02:48

erka: polecam Przelamujac Fale, jak rowniez Idiotow i Tanczac W Ciemnosciach Triera - emocjonalne bomby... a do tego jeszcze jego filmy z Dogmy...

ja sobie az dzis kupilam brukowca by miec INNYCH na DVD - siwetny film... polecam!

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erka on 04 Lis 2003 03:47

Tak tak własnie chcę sobie obejrzec Przełamując fale :angel:
Innych też już mam :grin: Tzn. teoretycznie bo ktoś zakosił tą płytkę :evil: A w tej Gali nawet zdjęcie Depp'a jest :wink:

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Gina on 04 Lis 2003 04:11

Days napisał(a):
ja sobie az dzis kupilam brukowca by miec INNYCH na DVD - siwetny film... polecam!

trzeba miec dvd :/
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez sdms on 04 Lis 2003 04:19

Gina napisał(a):trzeba miec dvd :/

Czasem wystarczą dobrzy znajomi... ot np. Days ma DVD :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Days on 05 Lis 2003 02:23

days ma nawet 2 dvd nie chwalac sie - w tym jedno we Wrocku a drugie w domciu wiec jakby ktos bylw okolicy to zapraszam :) a jak nie to ja sie moze niedlugo naucze i wam to zrippuje na divx'a :))))

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez sdms on 09 Lis 2003 22:00

W środę byłem na 15 na Matrxie trzecim i uważam, że jest dużo lepszy od drugiego, ale niestety gorszy od pierwszego, ale ogólnie jest git :)... Co prawda są pewne rozbierzności między tym co dzieje się w trójce a co zostało powiedziane w jedynce, ale to szczegół mało istotny :)

The Matrix has me :)

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Gina on 09 Lis 2003 22:04

tez tak slyszalam.. ja ide w piatek lub w sobote (jestem umowiona hyhy)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Kourin on 09 Lis 2003 23:54

Gina napisał(a): (jestem umowiona hyhy)

No, dołuj mnie dalej, tę która nie był umówiuona od miesięcy ;) (Gratulacje :grin: )

Moja psiapsióła powiedziała, że ryczała jak głupia na trzecim Matrixie... Osobiście jestem scepytcznie nastwaiona, ale pożyjemy, zobaczymy...

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Gina on 10 Lis 2003 00:57

dolowac.. nie mam zamiaru, jestem umowiona.. z psiapsiółą wlasnie :grin:

osobiscie jestem na szczesliwym etapie "freedom to najpiekniejsze slowo swiata" i nie zamierzam tego zmieniac na razie :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Film