Na czym byliście ostatnio w kinie?

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Postprzez cRaSh on 04 Mar 2008 20:10

zwlaszcza piosenka o Johannie

ogolnie watek z tym mlodym i johanna mogli sobie darowac, film by nie ucierpial zbytnio ;)

, ale scena "marzen" pani Lovett wymiata :D

cala pani LOvett wymiata ;D Naprawde rewelacyjnie helena zagrala i zaspiewala i akcent boski i wszystko no ;) A piosenka ktora zapoczatkowala biznes z panem T. jest idealna no:
Lovett: Seems an awful waste. I mean, with the price of meat what it is, when you get it, IF you get it...
Sweeney: Ha!
Lovett: Good, you got it. <3 <3 <3 :D)

I ost jest boski, jakby mi last dzialal to by bylo widac XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 04 Mar 2008 20:19

taaa no XD "if you get my drift" XD

i w ogole wszelkie texty o Kotkach - zwlaszcza ten jak to trudno takiego zlapac XD <3

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 04 Mar 2008 20:27

Days napisał(a):czasami sie zachowywala w tlumaczeniu, jakby juz byla 5 stron scenariusza do przodu

O, a tego nie wychwycilam... Bardziej mnie razilo totalnie dziwne zmiany tekstow i stosowanie jakis beznadziejnych wyrazen :/

I matko - co ci bojsbendowego w glosie Deppa ? Dla mnie w ogole nie chlopiecy, dokladnie taki jaki byc powinien, no i chyba juz pisalam, generalnie w szoku wielkim bylam bo sie nie spodziewalam ze spiewanie mu tak dobrze pojdzie ;)

cRaSh napisał(a):ogolnie watek z tym mlodym i johanna mogli sobie darowac, film by nie ucierpial zbytnio ;)

hmm no chyba trzeba bylo wokol czegos osadzic fabule, right ? XD

cRaSh napisał(a):I ost jest boski, jakby mi last dzialal to by bylo widac XD

ha, a u mnie widac XD trzeba bylo obejrzec wczesniej, i sluchac zanim last siadl rotfl

Piosenke o Johannie toleruje tylko w wersji mlody+Depp bo ta pierwsza mnie nudzi i czegos jej brakuje :lmao: I no Little Priest jest oczywiscie genialne, w moim rankingu, na pierwszym miejscu co chwila wymienai sie z Epiphany, bo sie nie moge zdecydowac XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Days on 04 Mar 2008 20:51

Gina napisał(a):O, a tego nie wychwycilam... Bardziej mnie razilo totalnie dziwne zmiany tekstow i stosowanie jakis beznadziejnych wyrazen

nie no np na samym poczatku wydalo mi sie to bardzo razace, ze przetlumaczyla "there's no place like london" w wykonaniu Deppa jako "nie ma gorszego miejsca niz londyn", chociaz to byly jego pierwsze slowa i dopiero po pozniejszych mozna bylo sobie tak to odczytac. w sensie no przesadzila. a potem jeszcze kilka razy tak. no i oczywiscie "moja mila" i kilka tego typu kwiatkow.

Gina napisał(a):I matko - co ci bojsbendowego w glosie Deppa ?

oj przeciez nie mowie, ze ma zly glos, ale bardzo wlasnie taki dzwieczny i mlodzienczy i delikatny i taki... no ja wiem, ze w musicalach sie tez inaczej spiewa, ale myslalam ze bedzie miec bardziej szorstki ten glos, mniej taki wygladzony i uglaskany XD

Gina napisał(a):hmm no chyba trzeba bylo wokol czegos osadzic fabule, right ? XD

mozna bylo osadzac z powodzeniem bez tego watku XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Days on 05 Mar 2008 17:10

wczoraj bylam w kinie na No Country For Old Men i mnie osobiscie rozlozyl ten film na lopatki. Byl wrecz rewelacyjnie nakrecony, zagrany i napisany. W sensie - zadnych zbednych dialogow, wszystko dokladnie na swoim miejscu. Po prostu praktycznie zadnego slabego punktu. Bardem FANTASTYCZNY - ta jego wiecznie beznamietna mina, bez wyrazu jakiegokolwiek, bez emocji. Jedynie na sam koniec lekkie zdziwienie, gdy ktos kto potencjalnie powinien byc przerazony i sparalizowany strachem, nie robi tego, co on mu kaze. W zestawieniu ze scena, gdy zupelnie bez zadnego wyrazu twarzy morduje ludzi, tudziesz wyciaga sobie na zywca kule z nogi to jets to po prostu incredible.
podobnie Tommy Lee Jones swietny - zwlaszcza jego rozmowy z podwladnym. Rewelacja. bardzo dobrze zagrana i przemyslana postac.
generalnie polecam. bo w sumie dawno nie bylo takiego filmu. i oskarowy wg mnie byl. glownie przez to, ze wszystko bylo tam na miejscu i nie bylo nic ponad to co powinno byc.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Days on 15 Mar 2008 19:43

tymczasem mi sie wybralo na Gone Baby Gone i normalnie jak Ben Afflec tak zaczyna jako rezyser to po prostu kapelusze z glow i czekac na nastepny film. Ten obrazek nie dosc, ze ma rewelacyjna fabule, to jeszcze jest ona swietnie prowadzona przez Bena z drugiej strony kamery. Kolejne warstwy opowiesci, kolejne warstwy prawdy - kazda wydaje sie gorsza od tej poprzedniej, chociaz juz pierwsza byla naprawde straszna... I potem sie okazuje, ze wlasciwie nie wiadomo po co to wszystko bylo. A czlowiek zostaje przed ekranem tak jak Casey na kanapie i z takim wlasnie ogromnym zonkiem nad glowa.
a skoro mowimy juz o Casey'im , to no kurde jak to sie stalo, ze o braciszku dopiero teraz slychac - dwa filmy - dwa sukcesy. I normalnie chlopak daje rade. I to coraz bardziej. I z wielka checia go bede ogladac w nastepnych filmach... Byc moze w kolejnych z bratem z drugiej strony...
a Gone baby Gone to pozycja musowa.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 16 Mar 2008 05:24

Ja wlasnie z Mgły wrocilam... I no srednio strasznie. Nie dosc ze mnie glowny aktor denerwowal bo byl jakies przyduzy i glupoty pieprzyl strasznie, to jeszcze nie czytajac opowiadania Kinga domyslilam sie koncowki ponad pol godziny przed zakonczeniem filmu. Poza tym muzyka byla denerwujaca i w ogole no.. Na szczescie wydalam na ten film 5zl bo jakbym wydala pelne 14 to bym byla chyba zla ;) STRASZNIE srednio ;)

i w dodatku mnie ogarnela ciemnota totalna i przez caly film sie zastanawialam skad ja znam Frances Sternhagen - i oczywiscie mi sie przypomniec nie udlao, i mnie gryzlo tak strasznie sie sie skupic na niczym innym nie moglam. I dopiero jak wrocilam Filmweb mnie oswiecil - sexw wielkim miescie :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 16 Mar 2008 05:36

Matko, poszłaś na to? XD W sensie podobno ciekawe były te podziały i zachowania ludzi w tym budynku czy coś, ale ogólnie to tragedia straszna.
Ja jak zobaczyłem w kinie trailer a na trailerze początek że groza i tajemnica i wszystko a po 30sekundach stado stawonogów to od razu wiedziałem że kicha XD

i no, ja sobie Jumpera objerzalem, w sumie dobrze ze nie w kinie, bo fabuły tam zbytnio nie było XD ale fajny zamysl i haydenek nie drewniany i blond samuel.. dalo rade, jesli sie nie szuka glebokosci XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Gina on 16 Mar 2008 05:45

No poszlam no :( i generalnie ja sie ponatykalam na jakies opinie dziwnych ludzi ze fajne i w ogole :lmao: poza tym mowie, 5zl mnie kosztowalo wiec nie boli jakos bardzo :lmao:

i qrde reakcje ludzi wcale nie fajne, znaczy no w sensie mozna lepiej pokazac imho. Byla jedna debilna baba co biblie cytowala i przekabacila reszte ludzi :lmao: I najlepsza byla starsza babcia w adidasach ktora w nia puszka groszku czy tam kukurydzy rzucila XD

No i koncowka taka typowo Kingowska, w sensie calkiem dobra, tylko mowie, mnie zabolalo ze sie domyslilam przed koncem ;)

a Jumpera musze sciagnac :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 16 Mar 2008 20:46

Gina napisał(a):a Jumpera musze sciagnac

no wlasnie ja tez to chyba sciagne. i kurde nie wiem jak z az poleje sie krew, bo mialam na to isc do kina i chyba sie skonczy na sciagneiciu... chyba ze sie w tym tygodniu uda jeszcze... damn. no i jeszcze najpierw strzelaj potem zwiedzaj chce...

ale kurde no isc na Gdzie jestes Amando (gone baby gone) bo powybijam XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 17 Mar 2008 01:25

Ja wlasnei wrocilem z uczeln.. z kina XD W sensie Sweeney Todd i boszzzzz. kocham ten film i tyle.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Days on 20 Mar 2008 16:37

a ja obejrzalam In Bruge i w sumie mam mieszane uczucia, glownie dlatego, ze to zdecydowanie NIE byla komedia. a tak mniej wiecej wynikalo z trailera i reklam i w ogole. generalnie byl to dramat z elementami czarnego humoru. dobrego czarnego humoru rodem z takich gangsterskich filmow, jak Snatch. nie mniej jednak to tylko dodatek byl do dosc ciezkiego tematu, jaki poruszal ten film.
ale robil to dosc ciekawie generalnie. i inaczej. i jakos tak to bylo wszystko strawne i ladnie podane (poza moze koncowka sama). i widoczki rzeczywiscie jak z fucking fairytale... i muzyka swietna.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Days on 11 Kwi 2008 04:56

mam za soba kolejne 2 filmy w kinie. pierwszy to The Bucket List i tu generalnie Jack gra swoje, Morgan gra swoje i generalnie jak ktos ich lubi, to sobie obejrzy, kilka razy sie usmiechnie, kilka razy zrobi mu sie smutno. i bedzie.
a jak ktos ich nie lubi, to sie bedzie wkurzac, ze Jack taki jak zawsze, Morgan w sumie tez i generalnie ni to smieszne, ni to smutne, ni to afirmacja zycia, ni to kij wie co. takze no - zalezy, jak sie na to spojrzy :)

natomiast drugi film to Juno i wybaczam mu wszelkie momentami pretensjonalne motywy - film byl uroczy, ogladalo sie go bardzo super i no dialogi po prostu WYMIATALY. wszystko inne bylo byc moze lekko oklepane i wcale nie przedstawione jakos super odkrywczo czy cos (motyw wpadki chyba lepszy we Wpadce :P mimo wszystko :P), nie mniej jednak dialogi, postacie i ta cala Page rewelacja. no i Jen Garner calkiem niezle trza przyznac. Ale ojciec i macocha to moi faworyci :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 13 Kwi 2008 00:24

One missed Call :shiner: - jako że byłem nawet na klatwie 2, to nie moglem przepuscic i temu XD Hmm, smiesznie bylo.I tyle chyba XD a i no, fajny dzwonek, az sobie sciagnalem do swojego fona

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez 99-in-the-shade on 18 Kwi 2008 23:57

U23D :shiner: Nie ma to jak się zerwać z wykładu, na całej sali tylko ja i kumpela, wszyscy inni studenci grzecznie na uczelni... :shiner: A tak bardziej na temat - same efekty - owszem, w porządku, moment: Bono (tylko za chińskiego boga sobie nie przypomnę, przy którym kawałku *-*) wyciągający rękę tak, że masz wrażenie, że za chwilę pogłaszcze Cię po policzku :wub: W ogóle to zaczęłam żąłować, że nie wybrałam się na Śląski jak grali *-* A jedyną wadą tego sfilmowanego etu jest brak 'Still Haven't Found...' :/

A, i motyw - normalnie na balladach w górą idą zapalniczki, a tam jak na dłoni widać te wszystkie komórki... :shiner: :shiner:

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Postprzez cRaSh on 29 Kwi 2008 02:45

Sen Kassandry - jako że do wyznwców religi allena nie należe i nie wiem, kiedy allen sie skonczyl a kiedy zaczal (podjerzewam ze na kill'em all XD) to powiem tylko ze film był świetny. Colin normalnie jak nie colin, w sensie nie do poznania i zagral po prostu świetnie. Ewan wiadomo, muzyka idealna. Tylko isc i ogladać ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Ricky Skywalker on 29 Kwi 2008 03:49

Nie wszystko złoto co się świeci - przeurocza komedyjka, połączenie dobrego kina przygodowego (momentami pachniało Piratami z Karaibów czy Indianą Jonesem...) i komedii romantycznej, ze wskazaniem w sumie na to pierwsze - na szczęście. Tak fajnie grającego McConaughey'a nie pamiętam, Kate Hudson - piękna i do tego dobrze odnajdująca się w kolejnej już roli (przerasta matkę pod obydwoma względami...) i urzekający Donald Sutherland w roli tatusia-milionera. Jak ktoś nie ma na co iść, to polecam... :)

A już za chwileczkę, już za momencik...

http://www.youtube.com/watch?v=rnnvlKaPFkc

^^

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Days on 29 Kwi 2008 04:02

cRaSh napisał(a):Sen Kassandry (...) film był świetny.

serio? ja poszlam na to czekajac na cos pokroju Wszystko Gra i dostalam naprawde nedzna probe nakrecenia czegos tej miary, co wyszlo zle... w sensie moze po przemysleniu nie jestem tak bardzo zniesmaczona tym filmem, jak bylam na poczatku, ale no nudne to bylo i oklepane i nic sie nie dzialo i jedyna dobra scena to ta pod drzewem, a reszta to naprawde jakas taka. Collin gra swietnie, ale no placze caly czas i wkurzajacy jest przez to. z kolei Ewan jakos malo przekonujacy... koncowka lipna. taka kiepska wersja zbrodni i kary, ktora allenowi przeciez o tyle lepiej wyszla we Wszystko Gra...

i kurde nie poszlam jeszcze na U23D i zla jestem na siebie, ale nie mam kiedy isc :/ i pewnie zaraz skoncza grac a ja nie zobacze :/ damn it.

a Indiana Jones zapowiada sie fatalnie (Harrison wyglada jakby sie mial zaraz rozpasc...)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 29 Kwi 2008 04:27

Ja sie nie nastawiałem na arcydzielo, zresztą wyladowalem na filmie calkowicie przypadkowo, może dlatego sam klimat filmu spowodował to że az tak dobrze mi sie go ogladalo.

i ja nawet nie pomyslalbym ze ktos mogolby sie nudzic, cala akcja, planowanie, wybory jakich dokonywali (np to jak colin mowi zeby go zabic po tym jak wyjdzie od matki, nie wiem uderzylo mnie to) po prostu, budowane napiecie ktore caly czas bylo podtrzymwane przez doskonala muzyke.
Samo odworcenie rol glownych aktortow, w sensie ewan ten zly a colin dobry, jak dla mnie sprawdzilo sie swietnie. Moze dlatego ewan nie byl az tak przekonywujacy (dla mnei byl XD )
Koncowka taka sobie, tu sie moge zgodzic, no ale chyba nie mozna bylo tego inaczej zakonczyć. Musial zakonczyc w sposob ktory pewnei kazdy przewidzial.

Nie chce wchodzic w role obroncy, bo wszystko gra ogladalo mi sie tez trcohe lepiej, ale jak dla mnie, przy tej papce ktora teraz nam serwuja, przecietny film allena bedzie sie po prostu swietnie ogladalo i tyle (mogl znowu gdzies scarlett wcisnac :) )

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Arha on 29 Kwi 2008 04:31

Ja w sumie popieram pogląd Days na "Sen Kasandry" - przez pół filmu czekałam, aż coś się zacznie dziać, a po połowie doszłam do wniosku, że nie ma szans i czekałam tylko na napisy końcowe. I po raz pierwszy od dawna poczułam się nieodosobniona w narzekaniu na ponoć głęboki i ambitny film - historyjka taka sobie, Colin się snuje i płacze, a Ewan usiłuje być sukinsynem. Sympatię czułam jedynie do narzeczonej Colina - w sensie ona tak samo nie widziała w tym sensu, jak ja ;)

W porównaniu do Kasandry, nawet "Oko" wydaje się mieć jakieś plusy - w sensie przewidywalne od A do Z, Alba z przerażoną minką ratuje świat, parę duchów wyglądających jak ufoludki, ot banał i nuda, ale nie aspiruje do miana ambitnego banału i nudy ;)

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Film

Powróć do Film