Na czym byliście ostatnio w kinie?

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Postprzez Days on 12 Lut 2008 20:15

Arha napisał(a):to będzie 3 film pod rząd, w któym nie będzie zombie

z tym, ze ten pierwszy byl o Krolewnie XD ambitny po zboju

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Ricky Skywalker on 13 Lut 2008 05:44

Dobra, to teraz skarby Wy moje, polećcie mi, na co mam dziewczynę zabrać w Vanentinstag do kina, bo zgryz mam :confuse: Z tego co w tej chwili leci mnie by osobiście ciekawił ten dramat z Keirą (to jest chyba właśnie Pokuta o ile dobrze pamiętam...), ale to nie może być bo ma być lekkie i przyjemne...

...i nie, nie może to być Zaczarowana :lmao:

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Days on 13 Lut 2008 05:58

w walentynki wychodzi bodajze 27 dresses:

w sensie nie widzialam, ale zapowiada sie wlasnie lekko i przyjemnie. Plus Katherin Heigl jest brilliant jezeli chodzi o takie role. ale zeby potem nie bylo na mnie.
Pokuta (tak wlasnie film z Keira :P), to film, na ktorym sie placze... i nie jest to film o milosci sensu stricte (co pisalam wyzej), wiec nie wiem czy to takie walentynkowe, gdzie wszystko ma byc rozowe i puchate (w sensie romantyczny jest, ale smutny).

ewentualnie zostaja ci polskie Lejdis (ponoc smieszne bardzo, ale nie wiem czy romantyczne), Jeszcze Raz (dno totalne z dobra Stenka jak zwykle) i Rozmowy Noca, ktore ponoc nie sa takie zle...

ale nie wiem, czy te filmy maja premiery dokladnie w walentynki czy jak. bo jak nie, to nie ma za bardzo na co XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 13 Lut 2008 07:46

w walentynki chyba P.S I love you wychodzi. Ja nie ogladalam ale jedna osoba mi mowila ze calkiem fajny... http://ps.kocham.cie.filmweb.pl/P.S.+Ko ... ,id=192901

ja slyszalam ze Lejdis to polskie 4 wesela i pogrze :lmao: i jakos ciezko mi w to uwierzyc w sumie ;)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: HOUSE xD

Postprzez Ricky Skywalker on 13 Lut 2008 19:34

Ehh, zarezerwowałem te 27 Dresses. Poczytałem recenzyje, ponoć jest niezłe... zobaczymy ;)

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Arha on 14 Lut 2008 21:20

No dobra, też się podzielę wrażeniami z Pokuty...
To, co mi się spodobało bardzo bardzo bardzo, to strona wizualna. W sensie - film naprawdę bardzo ładny. Sposób kręcenia też niezły (zwłaszcza fragment, kiedy Robbie dochodzi do wniosku, że dał Briony zły list XD). Scena na plaży w Dunkierce całkowicie powalająca, świetnie nagrana. Oj wszystko było pięknie nagrane.
Z akcją gorzej. Jakoś nie przekonała mnie ani warstwa melodramatyczna, ani warstwa o Briony. Jakoś obu czegoś brakowało. Nie, nie pytajcie czego. Po prostu po recenzjach, zwłaszcza Elfa, spodziewałam się filmu, który mnie zniszczy, rozłoży na łopatki i... no dobra, może nie zapłaczę się na śmierć, ale nie spodziewałam się, że będzie mi po seansie aż tak wesoło i wszystko jedno, co oglądnęłam przed chwilą. A było - i jest - mi dokładnie wszystko jedno.
Przejdźmy do aktorstwa i brrrrrrrrrrrawo dla małej Briony, zagrała tak dobrze, że gdybym ja miała taką młodszą siostrę, to bym jej kark skręciła. Pozostałe Briony też brawo w sumie ;)
Ale tym, co niszczyło dla mnie chwilami film była... Keira. Za to co teraz napiszę, już zdążyłam zostać przez kolegów zwyzywana od męskich szowinistek, no ale muszę - czy to by było aż takim wyrzeczeniem, jakby ją obrali odrobinę bardziej adekwatnie do jej figury? Nawet w rewelacyjnej poniekąd zielonej sukni wyglądała jak wieszak. Że już tego pasiastego szlafroka nie wspomnę nawet, Ja rozumiem, walczymy ze stereotypami idealnej sylwetki i dużego biustu. Ale nie w taki sposób, bo ona była po prostu... nieładna no!
Ale Robbie był w sumie słodki, zwłaszcza w sersji zarośniętej XD

A na marginesie Królowie nocy złym filmem są. Przez prawie dwie godziny czekałam na jakąś akcję ciekawszą, aż po 2 godzinach stały się napisy końcowe.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: tuitam

Postprzez Days on 15 Lut 2008 05:11

Arha napisał(a):Nawet w rewelacyjnej poniekąd zielonej sukni wyglądała jak wieszak

eee tam czepiasz sie XD generalnie nie wiem czemu, ale ja nie zwracalam AZ takiej uwagi na to, jak ona wyglada, poza tym, ze w zielonej sukience wygladala zajebiscie XD i w sumie teraz, jak o tym mysle, to mam wrazenie ze jej przesadna chudosc nawet pasowala w jakis sposob do tej roli... ale moze juz naginam fakty XD

Arha napisał(a):nie przekonała mnie ani warstwa melodramatyczna, ani warstwa o Briony.

co do warstwy Briony, to nie zapytam, bo w sumie to akurat nie musi do ludzi docierac identycznie, ale ze niby jak nie przekonal melodramat? on ja kocha, ona jego, ale nie moga byc razem
Spoiler:
, slowem dramat! a do tego boska muzyka, czyli melo XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 15 Lut 2008 06:03

Days napisał(a):mam wrazenie ze jej przesadna chudosc nawet pasowala w jakis sposob do tej roli... ale moze juz naginam fakty XD

ja az tak nie uwazam, aczkolwiek wspomniana przez ARhe scena w szlafroku wlasnie mi sie bardzo odpowiednia wydala. Ten papieros, i ta chudosc, jakos mi pasowalo do epoki. W innych ujeciach w sumie nie zwracalam uwagi - juz przywyklam ze Keira jest chuda i juz, i walic. Zreszta wolalam patrzec na McAvoya :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Arha on 15 Lut 2008 06:43

Days - No ta-ak, melodramat pełną gębą, zgodny z definicją, chodziło mi o to, że żadna warstwa mnie... nie porwała?
Spoiler:

Ginuś, no jasne, epoka, ale oa była w Anglii, a nie w Oświęcimiu :P taaaaaaaaak, czepiam się, Elf właśnie na gg się przekonuje, że mam wybitnie dobry dzień na czepianie się i wałkowanie zupełnie od czapy kwestii :P no ale będę się czepiać, że z taką figurą mogłaby się kutfa, inaczej ubierać XD

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Days on 15 Lut 2008 07:15

Gina napisał(a):aczkolwiek wspomniana przez ARhe scena w szlafroku wlasnie mi sie bardzo odpowiednia wydala. Ten papieros, i ta chudosc, jakos mi pasowalo do epoki.

no wlasnie o tej scenie glownie mowilam. wygladala na dosc styrana "zyciem", co mi jeszcze bardziej podkreslalo jakby wage tego, co to glupie dziecko zrobilo XD

Gina napisał(a):Zreszta wolalam patrzec na McAvoya :D

ja wolalam patrzec na zielona sukienke i McAvoya. Ewentualnie na twarz Keiry, bo co tam - chuda jest i coz... walic, ale z twarzy jednak sliczna XD i bosko gra mimika ;)

Arha napisał(a):chodziło mi o to, że żadna warstwa mnie... nie porwała?

moze dlatego, ze ten watek, nie byl glownym watkiem filmu, ale niejako przyczyna, czy tez moze... hm... nie powod, tylko... jak to sie nazywa to, co sluzy tylko do pokazania pewnych rzeczy, ale nie jest celem samo w sobie XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 15 Lut 2008 07:36

Ale nie będąc celem samym w sobie mógłby być przy okazji lepszy XD a tak to miałam dwa dla mnie nijakie motywy :P

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Days on 15 Lut 2008 19:40

Arha napisał(a):Ale nie będąc celem samym w sobie mógłby być przy okazji lepszy

dla mnie tam byl boski - zwlaszcza scena, jak Cee otwiera drzwi Robbiemu zaraz po przeczytaniu listu XD w ogole scena pisania listu przeplatana z jej przygotowaniami... no i rozmowa w tej calej kawiarence... i ta ostatnia scena filmu. nie wiem. mnie sie podobaja takie rzeczy :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 28 Lut 2008 06:52

A ja wlasnie wrocilam z Lejdis :lmao: I generalnie to in plus, myslalam ze bedzie o wiele gorszy i o wiele bardziej infantylny. A bylo calkiem przyjemnie, aczkolwiek oczywiscie ani dialogi ani akcja do najbardziej gornolotnych nie naleza. Poza tym przesadzili troche, zwlaszcza pod koniec z liczba watkow, straszna dysproporcja miedzy nimi panowala, a juz np. cala akcja z rola Englerta calkowicie niepotrzeba (swoja droga latka leca i Janek widac juz nie pierwszej mlodosci :lmao:). Poza tym ta liczba watkow przedluzyla niemilosiernie film, wydaje sie mozna bylo to troche przyspieszyc.

Po minach Szyca jak to sie w Łodzi okresla po prostu "widac ze konczyl dwa szesc" (tak, moje lo, i nie wiem czy mam byc z tego dumna czy nie bardzo XD)
No i absolutna perelka - czyli Kot w roli Istvana - dla niego samego warto by bylo ten film zobaczyc (znaczy jakby go bylo wiecej XD) dla takiego Wegra i dla tych tulipanow to ja bym byla gotowa wszystko zrobic XD

W kazdym razie, w moze byc ;) A ja sie szykuje na Sweeneya na duzym ekranie w sobote, specjalnie nie ogladalam go od grubo ponad tygodnia zeby miec bardziej wyostrzone zmysly XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Arha on 29 Lut 2008 18:20

A mnie postanowili odchamić i zabrali na To nie jest kraj dla starych ludzi .

I po raz kolejny zonk.

Bo najlepszy film 2007 to to raczej nie jest dla mnie. Dużo bardziej podobał mi się choćby American Gangster, którego Akademia raczyła olać. W przypadku tego filmu, to wiem czemu dostał Oscara, potrafie dokładnie wymienić za co się tak wszystkim spodobał, ale do mnie to jakoś nie przemówiło. Generalnie takie to było ni e 5 ni w fafnaście wszystko.

Chociaż nie dać Oscara Havierowi za tą rolę byłoby przestępstwem. Bym po prostu rewelacyjny i przerażający. Generalnie aktorstwo naprawdę pierwszorzędne.
Pierwszorzędny teksański akcent.

Generalnie zobaczyć raczej warto, ale w dalszym ciągu, dla mnie to absolutnie film roku nie jest ;)

(i co to kurna za imię Llewelyn? XD)

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Gina on 02 Mar 2008 07:12

ja, zaczelam ogladac to nie jest kraj dla starych ludzi juz tygodnie temu,ale wysiadlam po 15 minutach, i nie wiem, czy mialam zly dzien wtedy czy cos, wiem ze jakos nie moge sie do tego filmu zebrac na nowo :/

anyway wrocilam ze Sweeneya wlasnie, i OMFG :/ ogladajac na kompie sobie patrzylam z polskimi napisami, i uznalam ze sa denne, ale po tym co zaprezentowal polski dystrybutor to po prostu brawa dla ludzi robiacych napisy. W wersji kinowej mamy zaserwowanmy jakis mega archaiczny jezyk (w oryginale w cale nie mowia XIX wiecznym angielskim, wiec WTF :>) poza tym niektore wersy piosenek przetlumaczone ni hu hu nie tak jak byc powinno :> Bylam w takim szoku momentami ze hej.
Ale mimo wszystko, na duzym ekranie sie faaaaajnie oglada. I bym sobie jeszcze raz obejrzala, i jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 02 Mar 2008 08:02

Ja sie zastanawiam why nie bylem w kinie jeszcze XD w sumie ogladlalem 4(chybaxD) razy, soundtrack leci caly czas.. hmm, moze jutro XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Gina on 02 Mar 2008 17:24

No ja polecam, bo muzyka swietnie brzmi :D tylko cholera to tlumaczenie.. fu :/ i generalnie u mnie ktos z tylu na koncowych napisach zaczal brawo bic :lmao: :lmao: :lmao: Poza tym reakcje ludzi przy wystepach Sachy - bezcenne :lmao:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 02 Mar 2008 18:53

O już wiem, dlaczego nie bylem na premierze. Bo nie graja tego ciagle w lbl :wall:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Gina on 02 Mar 2008 19:36

ale w ogole mega dziwnie ze np cinema city nie ma tylu kopii co oddzialow. w sensie bez sensu :/

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 04 Mar 2008 17:26

no bylysmy wczoraj z Wampirem na Sweeney Toddzie i noz kutfa swietne to bylo. Naprawde bardzo dobry film, rewelacyjnie zrealizowany i w ogole prawie wszystko bylo tam swietne (prawie wszystko, bo tam kilka rzeczy bylo takich o... zwlaszcza piosenka o Johannie XD). Depp byl BOSKI!!! Helena byl FANTASTYCZNA. Muzyka bardzo fajna (chociaz jak to bywa w musicalach ktore nie sa Moulin Rouge - wiekszosc piosenek STRASZNIE do siebie podobna, czasami wrecz nierozroznialna melodycznie), texty swietne. I no kurde chemia na planie - no co tu duzo mowic. Cala Story bardzo fajna
Spoiler:
, ale scena "marzen" pani Lovett wymiata :D
i generalnie Burton nakrecil baaaardzo dobry film i wszyscy w nim zagrali koncertowo (ehhh Rickman... stary dziadek, ale no... no wymiata zawsze) i wszyscy zaspiewali bardzo dobrze - Depp ma strasznie dzwieczny glos, ale taki... no nie wiem, cos w nim takiego chlopiecego jest XD (zeby nie powiedziec bojsbendowego). ide szukac OST zeby sie nasluchac.

ale kutfa mac - jak mozna bylo zrobic do tego filmu TAKIE tlumaczenie :ohmygod: czy pani Galazka-Salamon to juz w ogole nic nie umie? Bo kutfa no - czasami sie zachowywala w tlumaczeniu, jakby juz byla 5 stron scenariusza do przodu (i w sumie fajnie, ze byla, ale ja niekoniecznie chcialam sie dowiadywac rzeczy wczesniej niz byly naprawde), a raz jakby w ogole nie wiedziala, o co chodzi. Lipa na calej linii....

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Film

Powróć do Film