Na czym byliście ostatnio w kinie?

Nowości na srebrnym ekranie, filmy które warto obejrzeć w tv, wszystko co związane z filmem.

Strona główna OFFTOPIKI Film

Postprzez Days on 23 Paź 2003 01:22

A dokładniej byłam na filmie Dogville (father z bratem poszli na Starą Baśń a mama nie chciała iść na Desperado 2 bo ponoć Bamberasa...yy...Banderasa nie lubi). Ogólnie rzecz mówiąc film cholernie ambitny (czyżby reżyszer był Europejczykiem?). Ale sam sposób ukazania tego miasteczka. Myślałam że pierwsza scena to tylko taki wstęp i zaraz film będzie wyglądał jak normalny ale się myliłam. Tak więc jeżeli ktoś chce iść dla rozrywki to się zawiedzie, ale trzeba to zobaczyć, żeby ocenić. Poruszające i mądre. I dość nowatorskie. No i Nicole jak zawsze dobrze zagrała.

:))) tak :) dokladnie - Lars Von Trier (a dokladnie Lars Trier - von sam sobie dodal) jest europejczykiem (a chyba nawet i dunczykiem tak dokladnie mowiac) i co fajne - nigdy nie byl w USA bo boi sie latac :) Nie wiem, czy kojarzycie film pt Tanczac w Ciemnosciach albo Przelamujac Fale, albo slyszeliscie o rezyserach Dogmy... No wiec Lars wlasnie do nich nalezy i nakrecil oba tamte filmy... Facet jest dziwny, ale jego filmy doslownie epatuja emocjami... Dogville natomiast jest filmem calkowicie pozbawionym scenografii - wszystko zostalo nakrecone w jednym hangarze, a sciany budynkow zastapily linie narysowane na podlodze togoz wlasnie hangaru :) przez to ladunek emocjonalny filmu jest jeszcze wiekszy... obejrzalam na kompie (biedna studentka jestem) i teraz skladam resztki kasyw tym miesiacu na to by sie wybrac na ten film do kina... NIE MOZNA GO NIE OBEJRZEC, jezeli sie ceni ambitne filmy...

no i oczywiscie NIcole..... choc wiecej jej raczej u Larsa nie zobaczymy... z reszta jak zadnej z jego wczesniejszych aktorek - facet podobno potrafi kobiety doprowadzic do szewskiej pasji... Bjork po Tanczac w Ciemnosciach nie odpowiada na jego telefony, a Nicole jak sam stwierdzil - chyba go nienawidzi :)

a tak wracajac do filmow to mam tu (tzn w tym temacie- duze zaleglosci, bo zobaczylam wreszcie 2 najwieksze cuda tego roku i jednego strasznego gniota (sorry Gosiu... i wszyscy wiedza o co chodzi). Pierwszym cudem jest oczywiscie Equillibrium!!! Film zasluguje na to, by kultowoscia podzielil sie z nim Matrix (I) i to nie jestem pewna, czy tylko 50-50. Genialna gra kolorami, kontrasty, a na koneic czerwona wstazeczka... Swietne sceny walki, ale nie brak tam fabuly i co najwazniejsze - emocji... To nie obejmujacy wszystkich matrix, ale przede wszystkim dramat jednostki... a moze inaczej - dramat ludzi ukazany tym dobitniej, ze z bliska - poprzez jednostke... jak dla mnie bomba...

a drugi film to oczywscie PIRRRACI!!! (ay, matees?) Swietna rozrywka - dawno sie tak nie ubawilam :) Depp byl rewelacyjny w roli lekko zniewiesciale poruszajacego sie, wciaz bedacego na rauszu Pirata :) Kapitana :))) Orli troszke sztywny momentami, ale za to jakze rycerski :) a moze jednak - jakze pirracki :)) Choc jak go slysze, to od razu wszystkie wypowiadane przez niego frazy kojarza mi sie z and you have my bow" :)))) taki ma jakis glosik :))) nie mniej jednak swietna zabawa, swietnie zrealizowany i w ogole bardzo przyjemny film - bomba tego lata zaraz po Eq... chociaz moze nie zaraz, bo to dwie rozne kategorie ;)

jak ja uwielbiam banitow, piratow i innych dobrych zloczyncow ;))))
Jo ho ho and a bottle of rum :)

o gniocie MReloaded nie bede juz pisac.... wystarczy ze powiem, ze fabuly w tym filmei bylo na gora 45 minut i poziom dorownywam TFM - czili EI SW... reszta jest milczeniem

aha - i jeszcze jedna bomba - tym razem z Mexyku - Y Tu mama Tambien!!! Ganialny film!! Polecam!!! swietnei sie oglada - swietna jest przy tym zabawa, ale po filmie czlowiek sobie nagle zdaje sprawe, ze obejrzal cos bardzo waznego i istotnego i w gruncie rzeczy smutnego... ale to dociera dopiero kilka chwil po napisach koncowych... ciekawa reakcja...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Kourin on 23 Paź 2003 04:52

W niedzielę zaszczyciłam warszawskie kino Atlantic swoją obecnością na seansie "Kill Bill". Polecam film amatorom odcinanych głów, wylewających się na podłogę flaków i fontann krwi. To nie dla mnie. Ale film ma dwie mocne strony: muzykę i reżysera. Muzyka - bo powala. Reżyser - bo mimo całek swej krwistości i obrzydliwości film jest zrobiony genialnie. Sceneria, aktorzy, oświetlenie, niektóre koncepcje. Jest to idealny wyraz przerostu formy nad treścią. Ale na "KB2" i "KB3" pójdę, bo ciekawa jestem, jak to się skończy :grin:

A co do "Matrix: Reloaded" to nie będę nic mówić, bo określenie "gniot" jest zbyt delikatne. Jedyną mocną stroną jest muzyka, która mnie zwaliła z nóg na tyle, że kupiłam oryginalny soundtrack. Na "Matrix: Rewolution (s?)" pójdę, choć obawiam się odruchu wymiotnego na widok milionów Agentów Smithów.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Arha on 24 Paź 2003 15:27

Ja może nie o kinie, ale o filmie: w niedzielę oglądnęłam Fight club i jestem zauroczona, zmieniam poglądy o Bradzie Picie, film boooski, a zakończenie... miód.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Gina on 24 Paź 2003 15:49

Arha > film boski, Brad boski, ale Edward Norton bije wszystko i wszystkich :D Na wycieczce zrobilysmy nawet kolko zauroczonych jego gra :D

w kinie od 2 tygodni nie bylam wiec mam okropne zaleglosci.. wroc, nie wiem co sie dzieje w kinie od dwoch tygodni.. nie bylam tam od starej basni... planow mam mnostwo, z kasa deficyt. dogville MUSZE zobaczyc, tak samo Desperado (Depp Depp Depp i erique hyhyhy ) Matrix bo chce wiedziec jak sie skonczy a jak zobacze wiecej niz trzech agentow na ekranie to sobie rzygne... na kill billa (ahhh jak ostatnio odkrylam ze znajomymi tytul poraza ambitnoscia... juz bardziej abminty tekst to paradajs is very najs... masakra :P) nie wybieram sie, nie dla mnie, niech sie inni zachywcaja ;) no i na cos polskiego bym sie chetnie wybrala...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Kourin on 24 Paź 2003 20:42

Gina napisał(a):ahhh jak ostatnio odkrylam ze znajomymi tytul poraza ambitnoscia... juz bardziej abminty tekst to paradajs is very najs...

Zgodzę się, ale wolę tytuł "Kill Bill" niż "Zabić Billa", brzmi to jak kreskówka :grin: Poza tym tytuł jest dwuznaczny, bo w kontekscie filmu równie dobrze mogłoby to oznaczać "Rachunek Zabijania", więc powiedziałabym, że tłumacze wykazali się refleksem.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez erka on 24 Paź 2003 22:54

1.
jak ja uwielbiam banitow, piratow i innych dobrych zloczyncow ;))))

A oglądał ktoś Maskę Zorro? Jaką ja miałam manię tego filmu...Nawet sobie soundtrack kupiłam.

2.Co do Dogville to podobno moja mama wyczytała, że Nicole powiedziała w jakimś wywiadzie, że praca z Trier'em była dla niej niesamowitym przeżyciem i że w Stanach nikt nie jest w stanie zrobić takiego filmu (noo, oczywiste, europejskie kino jest ambitne).

3.Matrix...po prostu usiedzieć nie mogłam. Film był jak flaki z olejem.

4.Ze zbliżających się premier wyczekuję filmu "Pan i władca" - trailer nawet nawet... Czytałam też, że S.W.A.T. jest niezły.

5.Mam 80% ściągniętego Once upon a time z imesha (nikt się ze mną nie chciał na to do kina wybrać :bad-words: ). Podobno film jest do bani, nic nowego nie wnosi i przelewają się tam tylko hektolitry krwi - ale trzeba zobaczyć żeby ocenić.

6.Dziś sobie kupiłam czyste vhsy bo jutro zasiadam przed tv i oglądam Don Juana (ile ja na to czekałam!)

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Gina on 24 Paź 2003 23:31

1. maske zorro mam na vhs i ogladnelam juz kilka razy co rowna sie temu ze mi sie podoba ;D pamietam jak w tv na okraglo leciala promujaca piosenka spiewal gostek i gosciowa nie pamietam jak sie nazywali... ale wiem ze mi sie ta song podobala :)

2. tez cos takiego czytalam, w czytelinie w szkole i nie wiem czy nie byl to ktorys z numerow Filmu, ale glowy nie dam :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez erka on 24 Paź 2003 23:43

nie pamietam jak sie nazywali... ale wiem ze mi sie ta song podobala :)

Marc Anthony & Tina Arena :grin:
Tylko zapomniałąm tytułu piosenki...muszę kasetę odkopać albo ściagnąć mp3.
A tej całej Areny mam też kasetę (stare dzieje). Ktoś ją kiedyś do C.Dion przyrównał, no najgorsza nie jest jednak po zakupie kasety czyli chyba gdzieś w 7 klasie przesłuchałam ją tylko kilka razy.

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez NiKKi Rebel on 25 Paź 2003 00:32

erka napisał(a):A oglądał ktoś Maskę Zorro? Jaką ja miałam manię tego filmu...Nawet sobie soundtrack kupiłam.

Oglądałam ... Dzieki temu filmikowi "zakochałam" sie w grze Hopkinska .. Facet jest swietny :wink:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Days on 25 Paź 2003 00:45

pewnie ze ogladalam Maske Zorro... z reszta Zorra ogladalam chyba we wszystkich mozliwych wariacjach - chyba ze 3 seriale i z 4 filmy :)))) albo odwrotnie ;)) a do tego Robin Hoody, Piraci wszlekiego rodzaju i po prostu ja jestem w 7 niebie :) prawie jak Orlando Bloom :) ktory uwielbia grac w takich filmach, a ja je uwielbiam ogladac ;)

Co do Dogville to podobno moja mama wyczytała, że Nicole powiedziała w jakimś wywiadzie, że praca z Trier'em była dla niej niesamowitym przeżyciem i że w Stanach nikt nie jest w stanie zrobić takiego filmu (noo, oczywiste, europejskie kino jest ambitne

powiedziec powiedziala, ale tez powiedziala, ze juz wiecej w jego filmie nie zagra... ona miala zagrac we wszystkich 3 czesiach trylogi USA ktorej pierwsza czescia jest Dogville wlasnie, ale po nagraniu tegoz filmu rozmyslila sie i kategorycznie odmowila dalszej wspolpracy z Larsem... sam Lars wiele juz razy powiedzial, ze ona go jzu chyba nienawidzi... nie dziwie sie - gosc podobno ma talent do psychicznego znecania sie w pewien sposob nad swoimi akorkami... co z reszta widac w jego filmach - u niego kobiety zawsze sa dreczone psychicznie, emocjonalnie i fizycznie

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez trapper on 25 Paź 2003 00:49

Zaprawdę powiadam wam obejrzyjcie "Kill Bill". Krwawy jak w piątkowy dyżur w Pogotowiu (Tylko w pogotowiu mamy krótsze noże :grin: )

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Kourin on 25 Paź 2003 02:18

"Maskę Zorro" widziałam w kinie - baaaardzo mi się film podobał, szczególnie, że należę raczej do grona kochających się w boskim Antonio :grin:

Ja czekam na premierę "Ostatniego Samuraja" z Tomem Cruisem. UWIELBIAM Toma Cruise'a! Mój ulubiony aktor... Nawet niedawno widziałam "Vanilla Sky" na Canal+, jeśli ktoś nie widział, to polecam. Zaczyna się jak typowy dramat, a kończy nie gorzej, niż pierwszy Matrix.

A, no i "Piotruś Pan" w wersji fabularnej. Na razie widziałam tylko plakaty w kinach, ale to wystarczyło, bym się zakochała...

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 25 Paź 2003 03:41

oj nie, za Tomem nie przepadam, zeby nie powiedziec ze nie znosze goscia... choc go nie znosze...

co do Vanilla Sky to jedyne co w tym filmie bylo dobre to pierwowzor - czyli Abra Los Ojos pana Alejandra Amenanbara (pewnie znowu mu przestawilam literki w nazwisku)... a co ciekawe Penelope zagrala w obydwu wersjach, ale w hispanerskiej jej lepiej poszlo :)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 25 Paź 2003 03:57

Ha!!! W sobotę "Don Juan DeMarco" na TVN7 o 20 chyba. Muaaaa, ojciec juz kasety szuka, żeby nagrać. Moja rodzina to wierni wielbiciele tego filmu... ;]

A na Kill billa też sie wybiorę może...

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez erka on 25 Paź 2003 04:09

wcześniej napisałam :P

6.Dziś sobie kupiłam czyste vhsy bo jutro zasiadam przed tv i oglądam Don Juana (ile ja na to czekałam!)

I właśnie o to chodzi Arha :grin: :grin: :grin: Ile ja się naczekałam na ten film, nawet mój podpis to jedna z kwestii, dziś sobie tyłek odmroziłam żeby do empiku pojechać i w końcu nadejdzie ta wiekopomna chwila kiedy to doczekam się Don Juana (muaha ja chyba dziś nie usnę :wink: )

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Arha on 25 Paź 2003 04:16

Uuups... a tak się cieszyłam, że będę pierwsza... nic to, cieszmy się i radujmy... mam w domu kasetę z soundtrackiem, używaną tylko do wgapiania się w zdjęcie Johnnyego... a teraz czeka mnie wgapianie się w niego jeszcze dłużej... tym bardziej, że dostałam 9 wrota na kasecie, trzeba oglądnąć!!!

ps the league of extraordinary gentlemen - zna ktoś?

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Kourin on 25 Paź 2003 04:18

Arha napisał(a):the league of extraordinary gentlemen - zna ktoś?

Widziałam jeno trailer podczas którejś wyprawy do kina i nie byłam zachwycona. Powiem nawet, że nieco znudzona i wzdychałam: "No nudzi im się w tym Hollywoodzie..."

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez erka on 25 Paź 2003 05:11

Aaaa 9 wrota, tego też nie mogłam znaleźć. Za to ostatnio poryczałam się na Blow. Nie wiem jak mogłam poryczeć się na filmie o dragach no ale pod koniec łezka mi się w oku zakręciła. A Penelopy nie cierpię :evilbat: Zwłaszcza w tym filmie, wredna jędza :evil:

O albo widział ktoś film "Truposz" z Deppem? Na serio niezły film - no i czarno biały (You know my poetry? ahh kocham to)
Albo "Z piekła rodem" ostatnio często leci bodajże na canal+ - niezłe, momentami jak sobie pomyślę jak Kuba Rozpruwacz wypruwał tym prostytutkom flaki to się niedobrze robi...Jedynie zakończenie mnie trochę rozczarowało.
Jednak Jeździec bez głowy rulez - kocham ten film :grin: Depp tam genialnie zagrał fajtłapowatego komisarza :grin: Swoją drogą Jeździec będzie na tvnie w listopadzie :grin:

A co do Ligi to w sumie wybrałabym się na to, bo Connery jest niezły...
Chyba za tydzień w piątek pójdę do kina :wink:

ale się nam temat rozwinął :wink:

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Arha on 25 Paź 2003 05:32

O tak, jeździec bez głowy był świetny... a Z piekła rodem też się nieźle oglądało, chociaż ta panna z wyłupiastymi oczami mnie do szału doprowadzała.

League mam na płytce, qmpela mi przytargała, bo jest coś o wampirze i musze zobaczyć :P zobaczę... kiedyś.

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez erka on 26 Paź 2003 04:02

I już po Don Juanie...Mogłabym się na temat tego filmu rozpisać, ale oszczędzę Wam tego. Jest mi po prostu bliski. Jest boski...

A Johnny to już po prostu poezja - zwróciliście uwagę z jakim akcentem mówił? :wink: Jego role są zawsze genialne.

Idę sobie popłakać w samotności...

Awatar użytkownika
erka
Undivided

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Film