Muzykańci ;p

Moderator: Days

Muzykańci ;p

Postprzez NiKKi Rebel 20 sty 2003 21:25

Kuźwa, nie mogłam wpaść na inną nazwe tematu, a ta mi sie jakoś nie podoba, ale co tam :grin: :grin:

W każdym razie, mam takie pytanie: na czym gracie???? :grin:
oczywiście pomyńmy nerwy & grzebienie, tylko mówmy o real instrumentach :grin: :grin:

Ja zawsze chciałam na czymś grać. No i nawet szkołe muzyczną mam za rogiem, ale nigdy nie chciało mi sie zapisac. Teraz tego żałuje :evilbat: :evilbat: :robot:

Ale na czymś tam grac umiem. Jak byłam mniejsza, to próbowałam grac troche na perkusji kumpla. Nawet nieżle mi szło [jak na 8 latnie dziecko]:grin:. Niestety kumplowi bębny ukradli [bo stały w garażu] i moja przygoda z perkusją sie zakończyła. Może znów zaczne sie uczyć grać, ale to dopiero w wakacje.
A obecnie "gram" na gitarze. Mama mówi, ze Slash, Zakk Wydle & Eddie Van Halen to do pięt mi nie sięgają :grin: . Co prawda umiem zagrac tylko pięc chwytów, ale to i tak nieźle jak na samouka.
A w te ferie spróbuje zacząc grać na bsie. Kurde, fajnie jest być basistką. Własciwie to na bass mnie naszło, bo w Magicznym Amulecie (jak ktoś nie wie, to taki serial, amerykański, co ja ga namiętnie oglądam) jest taka basistka. W kazdym razie, brat mnie nauczy. On sam jest basistą, jednym z najlepszych jakich słyszałam. Normalnie, drugi Flea. Miał nawet kapele punkową, ale poszedł na studia. :evilbat:
Tak więc, jak widać, ja gram dorywczo. No i w szkole oczywiście na flecie. W tym jestem mistrzem
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez erka 20 sty 2003 21:51

Ja umiem ino These Days wybrzdękac jakimś cudem na gitarze :grin: Ale jestem z siebie dumna :grin: AA i zapomniałabym- że sie tak wyraże na podstawie chwytów sama sobie opracowałam bicie do Capt.Crash. Bo ja wim czy to to- ale brzmi nieźle :wink: :grin:
I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
erka
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez bonfankaa 21 sty 2003 00:24

ja gram na gitarce..kurde brat popedza....dopisze jutro..sorry
gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
bonfankaa
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez trapper 21 sty 2003 10:33

Ja gram na pianinie - nigdy się nie uczyłem w szkole muzycznej, po prostu w czasach ogólniaka, po lekacjch szedłem czasem do mojej ulubionej gospody i kiedy nie było klientów siadałem przy pianinie i grałem - nic konkretnego, to co mi akurat w duszy grało, nauczyłem się dzięki temu nieźle grać ze słuchu (ale nie pytajcie mnie czasem o budowę pianina, czy przeznaczenie poszczególnych klawiszy bo możecie usłyszeć ciekawe rewelacje :grin: ), a wyćwiczone palce przydały mi się w życiu.
"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
trapper
mod

{ GENDER }:

Postprzez hard 21 sty 2003 10:48

Ja gram na gitarze - próbuje , nawet coś wychodzi . Umiem kilka chwytów.
A kiedyś gralam na pianinie , czasami nawet do tego wracam.
Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
hard
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez sdms 21 sty 2003 20:08

W każdym razie, mam takie pytanie: na czym gracie????
oczywiście pomyńmy nerwy & grzebienie, tylko mówmy o real instrumentach

No dobra to ja gram na..... komputerze :grin: :new-alien: :grin:

A tak serio to nie gram na niczym, aczkolwiek chcialbym na gitarce :)... No w szkole gralem na flecie... yyy... podluznym :grin: :wink: :grin: :new-alien: :grin:
czemu w podpisie nie można pisać po hebrajsku? ;)
sdms
Stra

{ GENDER }:

Postprzez ŻONA_DŻONA 21 sty 2003 23:12

Ja parę miesięcy temu chciałam się zapisać na pianino, no ale moi rodzice znając mój słomiany zapał zaczęli mi tłumaczyć, że to besensu i rozwieją niedługo moje chęci chyba,... chociaz.... cały czas o tym myślę.
Gitara mhmmm... cos siebie przy tym nie widzę... te chwyty itp. Tak jak wyżej napisałam chciałabym się uczyć gry na pianinie, ale co z tego będzie, nie wiem, trochę jeszcze powierce dziure w brzuchu rodzicom :grin: może się uda ... idę :wink: .
Obrazek
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez kawa 21 sty 2003 23:51

No dobra to ja gram na..... komputerze

To zupelnie tak samo jak ja!!!
Gitarke w domu mam, ale mam tez slomiany zapal. Zanim ja nastroje (tzn nie ja, ktos mi pomoze) i zaczne sie uczyc to zdaze kapnac w kalendarz!!! :grin:
"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
kawa
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez Gina 22 sty 2003 15:35

komputer
gitarka

flet [ drewniany - dla wszystkich zboczonych ] w podstawowce sie liczy ??? :grin:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez trapper 23 sty 2003 12:38

flet [ drewniany - dla wszystkich zboczonych ] w podstawowce sie liczy ???

Nie - skłonności masochistyczne się nie liczą
"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
trapper
mod

{ GENDER }:

Postprzez Gina 23 sty 2003 15:34

ehh to nie jest oznaka moich skłonności masochistycznych
w sumie to ich jeszcze u siebie nie odkryłam
(a patrząc na mojego kolegę wypalającego sobie zapalniczką znaczki na rękach i całym ciele... daleko mi do masochistów :P)

A z tym fletem to przymus szkoly...
No ale dzięki temu załapałam o co w tych wszystkich znaczkach na pięciolinii chodzi :grin:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Marcia 24 sty 2003 13:37

Hehe YEAH drewniane fleciki rulezzzzzzz.....!!!!! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
NIe no a tak na serio to gram na pianinie... i ucze sie w szkole muz. WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR ta klasyka doprowadza czasem do szału!!! Ale mam nadzieje ze skoncze szkole muz. wkoncu jeszcze tylko 3 semestry i mam papierka :grin: Heh dobra ide PA!
In my eyes,indisposed
In disguise as no one knows
Hides the face, lies the snake
The sun in my disgrace
Boiling heat, summer stench
'Neath the black the sky looks dead
Call my name through the cream
And I'll hear you scream again...
Marcia
Livin' On A Prayer

{ GENDER }:

Postprzez trapper 24 sty 2003 14:00

Ja od fletu prostego uwoniłem się w 8 klasie podstawówki -stąd mojezłe wspomnienia, Gina, ja całe życie rysowałem sobie, które otworki mam zasłaniać :grin: - po uszkodzeniu błony bębenkowej. Teraz z kolei moja siostra gra w szkole muzycznej na flecie poprzecznym (rodzice jej pomagają grając z nią na skrzypcach i pianinie - ja lubię muzykę klasyczną, ale dochodzę do wniosku, że wyjazd do Afganistanu to był jednak naprawdę dobry pomysł)
trapper
mod

{ GENDER }:

Postprzez Rodebert 10 lut 2003 09:58

Gitara (electric, acoustic), troche bas.
"Jeden adwokat z teczka moze sie nakrasc wiecej niz tysiac ludzi z rewolwerami"
M. Puzo - "Ojciec Chrzestny"
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez Klaudia 10 lut 2003 18:48

Będąc mała grałam na cymbałkach :grin: :grin:
4-5 lat temu bardzo chciałam grać na skrzypcach :wink:
Teraz bardzo chcę mieć gitarę :evilbat:
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Klaudia
Saturday Night

{ GENDER }:

Postprzez erfea 12 lut 2003 17:25

hmmmm..... No więc ja gram na gitarze (cordami zagram właśieie wszystko - kwestia czasu jak są jakieś typu Fm5 itp.). Poza tym umiem grać na tam-tamie i kiedyś grałam kilka razy na perkusji. Na pianinie mogę jeszcze zagrać coś niezatrudnego ze sluchu. Niestety nie umiem czytać nut. :bawling:
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez NiKKi Rebel 12 lut 2003 23:10

A mi mówcie miszczu ....... :grin: :grin:

w ciągu kilkunastu minut nauczyłam sie grać Smels Like Teen Spirit Nirvany na basie. :grin: :grin: :grin:

co ja w życiu tego wiosła w rekach utrzymac nie mogłam :grin: :grin:

ale jakby na to nie patrzeć, ta piosenka jest strasznie, strasznie łatwa, jeśli o bas chodzi :black: :black: :black:

chociaż teraz to ja już chyba zapomniałam jak sie to gra ;]]
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez erka 12 lut 2003 23:18

A ja za to dzis siedziałam na stronach i czytałam wskazówki jak sie na gitarze gra. Potem pooglądałam kilka tabulatur, stwierdziłam że jakiś debil te znaczki powymyślał i zadałam sobie zasadnicze pytanie: o co do jasnej tu chodzi? Jednak chyba skapowałam niektóre i w wolnym czasie sobie pogram. Bo bicie do capt. crasha to sobie sama wymysliłam.

I jeszcze pytanie do tych którzy grać potrafią:
skąd mam wiedzieć jakie bicie stosowac (stosować...heh głupio brzmi) skoro gdy patrzę na te znaczki to widzę tylko jak mam struny chwycić? Skąd mam wiedzieć kiedy w dół, kiedy w góre i ile razy? W sumie ile razy to jeszcze sie jakoś dopasuje ale gdyby komuś sie nudziło i byłby tak dobry i by mi opowiedział troche o podstawach to byłabym wdzięczna :grin:
I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
erka
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez NiKKi Rebel 12 lut 2003 23:53

No coż Erka ... ja ci nie pomoge :grin: :grin: :grin:

bo ja sama tego nie chwytam. dlatego brat mi na kartce narysował sześc strun wraz z kilkoma progami, i kropeczki gdzie mam kłaśc palce :black: :black: :black: :black: on to nazwał instrukcja dla blondynki :black: :black:
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez hard 13 lut 2003 15:10

Ja sie też ucze grać z tych kropeczek o których pisała wyżej Nikki.

Skąd mam wiedzieć kiedy w dół, kiedy w góre i ile razy?

No właśnie help me :grin: :grin:
Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
hard
Keep The Faith

{ GENDER }:

Następna strona

Powrót do Sprzęt Muzyczny