Muzyka Rockowa

Ogólnie pojeta muzyka...

Moderator: Gina

Muzyka Rockowa

Postprzez Gina 19 kwi 2004 14:26

Nie pomyliło mi się...
Ale tak sobie myślę, ze muzyka pop ma swój odrębny temat i tam się pisze o różnych zespołach, natomiast w samym dziale MR dyskutuje się tylko o poszczególnych zespołach, którym ktoś zrobił temat, więc wymyśliło mi się zeby w jednym temacie pisać tak ogólnie, tak jak w tym temacie o popie.
Np. ostatnio cały czas wpadam na piosenkę Sweet "Nojsa" z Edytą Górniakową, słyszeliście ? co sądzicie ?

takie wiecie, luźne gadki o różnych zespołach, czy też pojedyńczych piosenkach dotyczących ogólnie pojętego rocka.

Dobra, rzuciłam temat, spadam :grin:
Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Re: Muzyka Rockowa

Postprzez NiKKi Rebel 19 kwi 2004 15:10

tak, fajny temacik :horns:

Gina napisał(a):Np. ostatnio cały czas wpadam na piosenkę Sweet "Nojsa" z Edytą Górniakową, słyszeliście ? co sądzicie ?

dla mnie ta piosenka liczy sie tylko od mniej wiecej 1.00 mi do 1.52 .. świetne połączenie [ledwo co słyszalnego] głosu glacy i edytki .. jedna z niewielu piosenek [bo az z 3] na revolcie wartych uwagi ..

...a kupił/ściagnął/no słyszał ktos najnowsza płytke TSA?
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez Tico 19 kwi 2004 17:31

Bardzo nie lubie pana Glacy i jego podejścia do zycia, muzyki i w ogóle otaczającego świata, jego muzyki też nie trawie.
Co do TSA to jeszcze nie słyszałem ale w najbliższym czasie coś mysle się usłyszy. Tyle się naczytałem o tym że mam ochote posłuchać :)
A tak nie wiem czy nie odchodze od tematu, ale w sumie ten temat to jest bez tematu więc....czy słyszeliście coś o tym ze Hunter ma grać przed Metallicą?
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez JULIA 19 kwi 2004 17:35

Niezły temat :grin:

Choć narazie nic nie powiem ciekawego,bo ani Sweet "Nojsa" ,ani Metallicy nie lubie.... :grin:
JULIA
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez Days 19 kwi 2004 18:40

Gina - bdb pomysl :)))) sama sie nad tym kiedys zastanawialam :)

co do tematu Glacy i Edytki, to.. w sumie ze SN to mnei zawszie denerwowalo ze oni jedna piosenke na 50 sposobow musza zawsze zrobic i to jeszcze jako cos nowego... w tej piosence akurat, podobnie jak wczesniej w tej z Ania, jedynym jasnym punktem tak naorawde jest Edyta, mimo ze za nia nie przepadam.. ma swietny glos i swietnie go eksponuje w tej piosence akurat... szkoda, ze sama tak nie spiewa :P

a co do TSA to oni ostatnia ciagle sa we Wrocku - juz chyba z 4 koncert w ciagu tego semestru... :confuse:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Klaudia 19 kwi 2004 20:42

Sweet Noise i Edyta Górniak? Ciekawie nawet to wyszło, ale nie będę ukrywać, że tym państwem nie przepadam. Sweet Noise -> jak dla mnie, to te teksty przerażają :confuse:
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Klaudia
Saturday Night

{ GENDER }:

Postprzez Arha 20 kwi 2004 18:21

O nieeeee, słit nojsa nie lubię zdecydowanie. A górniaczki już w ogole.

TSA nie słyszałam chyba nawet, ale nazwa podobna do mojego ostatniego odkrycia... więc może warto?

A moje nowe odkrycie to Tesla :horns: :horns: :horns: rzecz bardzo symaptyczna, zwłaszcza "Signs". To tak w ramach polecania.
Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Arha
Lioncourt

{ GENDER }:

Postprzez erfea 21 kwi 2004 12:18

Sweet Noise nie jest złe (jak dla mnie). Co prawda jeszcze nie kupiłam ich żadnej płyty... i narazie nie zamierzam, ale lubię ich posłuchać w tv/radiu z mp3. W ich piosenkach jest coś ciekawego i niepokojącego. Teksty może nie są wirtuozeria pióra, ale nie można powiedzieć o nich , że są złe. Nie podzielam fascynacji tym zespołem w skali jaką powiedzmy reprezentuje z. Hołdys... ale formacja ma ciekawe pomysły... Nie są źli! :horns:
By the way - temat bardzo fajny.
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez Tico 21 kwi 2004 14:02

No ja aktualnie poznaje zespolik Godsmack, ze względu na to że grają przed Metallicą ale przyznam że zaczyna mi się podobać :) Natomiast co do jednej ich piosenki Voo Doo to przeżywam istną fascynacje, polecam naprawde rewelka!!! :boogie:
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez marta_bongiovi 21 kwi 2004 15:10

Tico - z Godsmack to posłuchaj ich najnowszej płyty "The Other Side" - dla mnie bombowa:)
[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
marta_bongiovi
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez Tico 21 kwi 2004 15:31

no właśnie musze ją dorwać w jakimś tanim formacie :P Bo ciekawi mnie jak to im wyszło. Uważam że największym plusem zespołu jest wokal który w wesjach akustycznych mógł wyjść naprawde ciekawie :)
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez marta_bongiovi 21 kwi 2004 15:34

W tanim formacie to chyba póki co jej nie dorwiesz:)
Nie tak dawno w Trójce Kaczkowski w swoim MiniMaxie zwykł puszczać po kilka kawałków.
marta_bongiovi
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez NiKKi Rebel 21 kwi 2004 15:36

mi godsmack w zaden sposób nie podchodzi :confuse: ... natomiast, tak, to prawda ze hunter tez bedzie przed meta grac, i baaardzo dobrze .. własciwie to teraz bardziej sie z tego huntera niz mety ciesze :shy:

a co do sweet noise .. lubie, nawert bardzo ... z cd mam revolte i czas ludzi cienia + jakies tam szczatkowe bootlegi ... fajne koncerty dają i to sie liczy :xkroplad:
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez Days 25 kwi 2004 18:49

bylam znowu wczoraj na koncercie Hey i Negatywu... szersza relacja na blogu.. Ale musze wam powiedziec jedno - jezeli ktos mysli, ze Negatyw to tania imitacja Myslovitzow to sie gruuuubo myli... Myslovitz przy nich to naprawde, jak to kiedys Gina napisala gdzies "gejowski poprockband" czy jak to tam bylo :P Chlopaki tak dali czadu, ze az skini z punkami tanczyli :P i w ogole... momentami to podchodzilo nawet pod punk... a Mietal ma zarabisty glos :) tylko moglby nad ruchem scenicznym popracowac :P ogolnie jestem na TAK!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez bonfankaa 25 kwi 2004 18:58

taniec skinow z punkami..god....nie moge sobie tego wyobrazic....ale jesli do tego doszlo to fakt..musieli niezle grac :grin:
gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
bonfankaa
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez sdms 25 kwi 2004 18:59

a mój brat ich zna osobiście :grin:
Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
sdms
Stra

{ GENDER }:

Postprzez Days 26 kwi 2004 18:26

to niech mnie z Mietalem zapozna :) ale wczesniej niech mu powie, by sie na scenie jak discopolowiec nie ruszal :) bo mu to tak momentami wychodzi :PPP ale i tak byli rewelacyjni :)

DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!! NIE PALCIE MARICHUANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez erfea 27 kwi 2004 18:53

DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!! NIE PALCIE MARICHUANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

yyy rozymiem, że to ku przestrodze zbłąkanym duszyczkom. :P

Mi Negatyw sie myli z Em ... ale wiem o co chodzi :shiner:
Jakoś nie przypadli mi do gustu... mogą sobie grać, ale nie kupię sobie ich płyty... przynajmniej nie tej.
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez Days 29 kwi 2004 14:02

ej... Em sa fajni, ale bez przesady.. Negatyw jest duuuuuuuuuuzo lepszy :P i zupelnie inacze Wallus spiewa - bo on zaciaga tak po slazacku momentami :P (heh czasami lubię jak ktos mnie obserwuję...)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez marta_bongiovi 29 kwi 2004 15:44

bo on zaciaga tak po slazacku momentami
po śląsku :)
w gruncie rzeczy oni z mysłowic są a mysłowice to już zagłębie generalnie... także po śląsku roczej on nie godo.. no ale nie czas teraz na to.
Negatyw to suuuuuuuper zespół, bardzo bardzo bardzo ich lubię i w ogóle kul są no. A Em też w porządku, tylko za nowi jeszcze trochę żeby się zachwycać nimi :)
marta_bongiovi
Keep The Faith

{ GENDER }:

Następna strona

Powrót do Music, Music