Miał być 1, a są 4!

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Miał być 1, a są 4!

Postprzez Adrian on 06 Lis 2005 03:55

Co sądzicie o tym, że powstały już 4 teledyski do 2 piosenek? Chodzi mi oczywiście o teledyski do piosenki WTWYA i WSYCGH.

Dla niewtajemniczonych: właśnie powstała druga wersja do WTWYA z Ishamem za kamerą (pierwszą wersje reżyserował ten od All About Lovin). Do WSYCGH powstały 2 teledyski. 1 teledysk sam zespół. 2 teledysk - zespół z Jeniffer. Teledysk z Jennifer trafi do kanałów Countrowych, a bez Jeniffer do ogólnych stacji muzycznych.

Jak dla mnie jest to super sprawa. Niedawno martwiłem się, że będą 3 single a tylko 2 teledyski. Nie wiem jak rozwiążą problem z WTWYA, tzn czy go jakos pomieszają, ale na pewno dostaniemy samą wersje Klansfielda (czy jak mu tam) no i ta drugą wersje (albo z fragmentami Ishama, albo całkiem inny).

Ja się ciesze z każdego teledysku i uważam że teledysk do WSYCGH może być naprawde dobry. Pomysł na teledysk dokumentalny z zespołem grającym przed domami wybudowanymi za ich pieniądze ... Może być ciekawie.

Ciekaw jestem dlaczego tak wyszło. Mam swoją wersje.

Przychodzi Jon i mówi Reidowi (universal szef), że rozdaje kase z teledysku WSYCGH ludziom poszkodowanym z Katriny, no i Jon wychodzi. Reid sobie mysli , a takiego wał.... Chcesz nie mieć teledysku, to ja ci zrobie 3 teledyski ... No i mamy 4 teledyski :)

Napiszcie swoje odczucia, czy też się cieszycie... Bo pozatym singiel WTWYA wyjdzie wszędzie oprócz USA i Kanady a oni dostana singiel WSYCGH, czyli możemy doczekac się 4 singla, gdyz trasa koncertowa będzie trwać ... A WTWYA i WSYCGH mają wyjść w tym samym czasie...
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez cRaSh on 06 Lis 2005 04:34

^^Ide sie czegos napic...
Chociaz nie, ja ju pijany przeciez jestem rotfl

I again: teledysk Ishama zostal wybrany za oficjalny do Welcome.

Niedawno martwiłem się, że będą 3 single a tylko 2 teledyski.

Martwiles? :shiner:

I single sa 2, tylko zalezy w jakiej czesci swiata mieszkasz... Wiec chyba jasne ze bede nakrecone teledyski. A ze bedzie Who Says z Jenny? Od poczatku bylo jasne ze pojda na komerche i tym sposobem beda chcieli zwiekszyc dochody... Ale coz ;] Jenny ma fajny glos i jest ogolnie fajna :lmao:

Napiszcie swoje odczucia, czy też się cieszycie.

rotfl rotfl rotfl

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Gina on 13 Lis 2005 06:49

Dzisiaj 30ton pokazalo "klip" do WTWYA - bo zadebiutowalo podobno na 13 miejscu :confuse: (i w sumie to nie wiem czy to jest mozliwe, czy mialam zwidy jakies;)) No i urywki z HANDa to byly...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Captain Kidd on 13 Lis 2005 15:53

30 ton tak ma - jeżeli nie mają jakiegoś teledysku, a piosenka znalazła się na liście, to puszczają najczęściej zdjęcia danego wykonawcy. Do premiery teledysku będzie trzeba jeszcze troche poczekac...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Gina on 13 Lis 2005 17:13

Hehe bo ja jestem ogolnie rzecz biorac niedoinformowana i nie znam dokladnych dat premier singla i teledysku ;) I nawet sobie w pewnym momencie pomyslalam ze kraje ze wschodu dostaly (tak jak w przypadku plyty) jeszcze inna wersje ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Captain Kidd on 23 Lis 2005 20:15

Link do pierwszego pięknego z tych czterech rotfl

Who says you can't go home feat. Jennifer Nettles

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez agatka on 23 Lis 2005 22:38

O spoko :lmao:

Niee no :lmao: ale obciach. :shiner:

Okropnie obciachowy ten teledysk, przyznaje, ze mnie oslabil. Przemilcze piosenke, przemilcze jej wersje, przemilcze Jennifer za ktorej glosem nie przepadam, ale ten sweterek/bluzka Jona w kolorze niebieskiej sraki to jest przesada! :lmao:

Nie podoba mi sie.

[ Dodano: 23 Lis 2005 16:38 ]
I jeszcze jedno - czy u was tez to video ma wielkosc pudelka od zapaleki niemilosiernie sie zacina? Bo moze ja cos na tym trace.. :lmao:

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Gina on 24 Lis 2005 00:06

agatka napisał(a):I jeszcze jedno - czy u was tez to video ma wielkosc pudelka od zapaleki niemilosiernie sie zacina? Bo moze ja cos na tym trace..

zdecydowanie wielkosc normalna u mnie i sie zacinalo tylko na poczatku...
Ale nie, niczego nie tracisz rotfl

Dla mnie klip nie jest taki najgorszy. Co nie znaczy ze go bede chciala jakos szczegolnie czesto ogladac. Wydaje mi sie, ze ktos mial pomysl, ale go do konca nie zrealizowal. Poza tym, w scenach w domku wszyscy wygladaja tak jakby przyszli na plan i malo ich obchodzilo jak wygladaja - tak na odwal sie troche. Podobaja mi sie ujecia jak zespol jest na zewnatrz. Tyle tylko, ze ich malo jest ;) No i nie podobaja mi sie jeszcze te rzesze ludu "spiewajace" pod koniec.
Ale i tak najgorsza rzecza dla tego teledysku jest obecnosc tej brzydkiej blondyny z tym jej okropnym nadetym glosem, ktory moze przy pewnym typie piosenek moglby nawet nie tak zle wypasc, ale do glosu Jona pasuje tak, ze..... :ohmygod:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 24 Lis 2005 00:32

Wiadomo, komercja...

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez Gina on 24 Lis 2005 06:00

Okej, obejrzalam sobie wlasnie Jona u Oprah (wiem, ze stare ale dopiero teraz sobie dosciagalam :P) i w sumie to nie mam nic do tego klipu. Budowanie tego domu i w ogole calosc mi sie fajniejsza wydaje. Teledysk moglby byc lepszy (i bez tej psujacej piosenke blond osobki) ale da sie przezyc

Wrzucilam w .avi jakby ktos chcial sobie obejrzec/sciagnac
http://www.megaupload.com/?d=6K21IZ3D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Arha on 26 Lis 2005 18:26

Nie jest źle... całkiem przyjemny teledysk, choć ta blondyna rzeczywiście pasuje jak pięść do oka. I zgadzam się z Giną, że pomysł dobry, acz realizacja siada. Więcej nie napisze, bo musze powstrzymać kota przed zrzucieniem sobie telefonu na ten głupi łebek

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez agatka on 29 Lis 2005 00:57

A tak przy okazji - dysponuje ktos moze teledyskiem do Welcome?? Bo jesli tak, to ja bym ekhm, ekhm, tego, byla chetna. :)

Tu jest strona z ponad 800 zdjeciami z teledysku - mozna sobie slajdowisko zrobic. :lmao:
http://onovi.fotopic.net/c775381.html

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Postprzez Captain Kidd on 29 Lis 2005 01:16

Teledyskiem dysponuję, ba, nawet dwoma wersjami, a właściwie formatami (avi i vob czy coś takiego, w każdym razie jakość DVD). Spróbuję go jeszcze dzisiaj uploadować i prześlę Ci link ;) bo za umieszczenie pewnie dostałbym ostrzeżenie nr 2 xD)

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 29 Lis 2005 02:29

Captain Kidd napisał(a):bo za umieszczenie pewnie dostałbym ostrzeżenie nr 2 xD)

Bys przestal wszedzie o tym pisac... Ostrzezenie dostaliscie za przyjemna pogawedke z Jonem w innym temacie. Jakbys mial jeszcze jakies watpliwosci to mozna gdzies indziej o tym porozmawiac.

Klip tez mam (niestety tylko w .vob'ie) i uwazam ze jest dobry. I mi sie podoba, i ide sie bawic capsami :P
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez agatka on 29 Lis 2005 21:35

Captain Kidd napisał(a):Spróbuję go jeszcze dzisiaj uploadować i prześlę Ci link

Czekam z niecierpliwoscia (Gina juz dreczy avatarem :P) i wielkie dzieki.
Pytanie na marginesie: co to takiego .vob? :lmao:

Swoja droga to jadac w piatek autobusem slyszalam na liscie przebojow RMFu Welcome i ze zdziwieniem odnotowalam ze znajdowalo sie na zaskakujaco wysokiej pozycji. :crazy: Przyznac sie, kto oddaje codziennie po 10 glosow?? :p

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Postprzez Captain Kidd on 30 Lis 2005 00:30

Teledysk dobry, może nie powalający, bo z takimi środkami, to innego spodziewać się nie można było, najlepszy spośród wszystkich dotychczasowych z HANDa, ale nic specjalnego... Pozostaje nam czekać na Who says without Nettles :P a później może na 4 singiel, którego wydanie jest uzależnione od sukcesu, jaki odniesie płyta, trasa, no i pozostałe single.
Ja sobie nie robię zbyt wielkich nadziei - Crush odniósł sukces, a wydane były tylko 3 single, pomijając fakt, że reszta do wydania się nie nadawała :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Days on 30 Lis 2005 00:41

Captain Kidd napisał(a):Crush odniósł sukces, a wydane były tylko 3 single, pomijając fakt, że reszta do wydania się nie nadawała

spadaj! 2Story Town sie nadawalo i bylo lepsze od wszystkich tamtych singli razem wzietych :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 30 Lis 2005 01:01

Captain Kidd napisał(a):Ja sobie nie robię zbyt wielkich nadziei - Crush odniósł sukces, a wydane były tylko 3 single, pomijając fakt, że reszta do wydania się nie nadawała :P

ROTFL. Akurat SIIS - najbardziej kiepawa piosenka z płyty (oprócz She's a Mystery, które jest już dla mnie absolutnie niestrawne), została wydana na singiel. IML faktycznie się nadawało, to fakt. Co do TYFLM, nie mówię, że utwór zły, ale na singiel się nadawał jak nos na worek bokserski. Lepiej byłoby wydać na tych singlach Two Story Town i One Wild Night - bo to są piosenki, które miały swój styl i klimat i nie były tylko powtarzaniem po raz 50 tego samego schematu - słowem, mogły spokojnie konkurować z większością uznanych kawałków z SWW czy NJ.

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez Marcin T on 30 Lis 2005 03:22

Co do Crush-a: TST to obok IML najlepsza piosenka z Crusha (no jest jeszcze OWNight). Ma niepowtarzalny klimat - od razu się na niej poznałem ;) Grali ją live kiedyś ?

Keep The Faith !
Awatar użytkownika
Marcin T
Get Ready

Od: 08 Cze 2005 23:54

Postprzez Gina on 02 Gru 2005 04:31

Jon Bon Jovi '87 napisał(a):Akurat SIIS - najbardziej kiepawa piosenka z płyty

a ja sie do niej po jakims czasie przekonalam nawet :) A potem jak uslyszalam Ordinary ppl, to ja polubilam, bo tak w podobnych klimatach sa ;) Ale tak - zgadzam sie - na singlu nie powinna sie znalezc...
Jon Bon Jovi '87 napisał(a):TYFLM, nie mówię, że utwór zły, ale na singiel się nadawał jak nos na worek bokserski.

heh a wlasnie moja "popowa" kolezanka zwrocila uwage wlasnie na ta piosenke najbardziej ;)

agatka napisał(a):Pytanie na marginesie: co to takiego .vob?

ze niby tak jak dvd (czy cos w tym stylu) nie wiem czy to zamienic na jakis ludzki format, u mnie to wazy 65MB a takiej krowy ja nigdzie niestety nie wgram (probowalam, po jakis 50% mi sie polaczenie zrywa :/)
Marcin T napisał(a):Do znawców tematu Smile Czy BJ grali kiedyś live takie utwory jak:
7. Two Story Town

Captain Kidd napisał(a):Grali i to nie jeden raz. Ale niestety nie podczas HAND tour.

link
Awatar użytkownika
Gina
mod

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja