Mandaryna przerabia Bon Jovi

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Mandaryna przerabia Bon Jovi

Postprzez ROCKSTAR on 24 Cze 2005 14:27

Za Onet.pl
"Pod koniec sierpnia pojawi się na rynku druga płyta Marty "Mandaryny" Wiśniewskiej. Wiadomo, że znajdzie się na niej utwór z repertuaru Bon Jovi. Album ma się ukazać 28 sierpnia i podobnie jak debiut żony Michała Wiśniewskiego – "mandaryna.com" – powstał przy współpracy z niemiecką formacją Groove Coverage. Niemcy zasłynęli swoją taneczną wersją hitu Alice Coopera - "Poison". Dla Mandaryny na debiucie przygotowali cover Whitesnake – "Here I Go Again". Także na drugim krążku znajdzie się cudza kompozycja. Tym razem Marta zmierzyła się z wielkim przebojem Bon Jovi – "You Give Love A Bad Name" z 1986 roku.
:shiner:

http://muzyka.onet.pl/mr,1119292,wiadomosci.html
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

Od: 11 Lut 2004 23:11
Miejscowość: Wa

Postprzez cRaSh on 24 Cze 2005 14:43

Noo, to zaraz przed Untiltled, bedziemy miec jakis przedsmak stylu nowego BJ rotfl

A serio,
wiedzialem, ze to tak sie skonczy.. teraz BJ bedzie kojarzone z Mandaryna i to zaraz przed wydaniem nowej plytki :wall: No juz widze tych nowych fanow i w ogole ludzie beda powazniej podchodzic do zespolu.. ehh :/

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez trapper on 24 Cze 2005 16:11

Niestety Rockstar mówi prawdę:
Za cgm.pl
Płyta ukaże się 28 sierpnia. Całość, podobnie jak debiutancka „mandaryna.com”, powstaje we współpracy z niemieckim zespołem Groove Coverage, znanym z przeróbki metalowego przeboju Alice’a Coopera „Poison”. Marta "Mandaryna” Wiśniewska nagrywa wokale w Niemczech.Tak jak na debiucie, na album trafią zarówno przeróbki, jak i utwory specjalnie na niego napisane. Największym zaskoczeniem będzie cover słynnego hitu Bon Jovi „You Give Love a Bad Name” z płyty „Slippery When Wet” (1986 rok.).Przypomnijmy, że piosenkarka nakręciła w Chorwacji teledysk do piosenki "Every Night", przygotowanej z myślą o tegorocznym festiwalu w Sopocie. Teledysk został nakręcony na przełomie maja i czerwca. Już w przyszłym tygodniu będzie go można zobaczyć na naszych stronach.

NAJPIERW POSPRZECZAŁEM SIĘ Z DOMI TERAZ TO- BOŻE CO JA CI TAKIEGO ZROBIŁEM????? Nie dość,że Mandaryna, to jeszcze z Groove Coverage-pora umierać.... Ale przxynajmniej nie trzeba się już denerwować:"Przyjadą na koncert czy nie"- wiadomo już,że NIE :grin:

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez agatka on 24 Cze 2005 16:18

trapper napisał(a):Nie dość,że Mandaryna, to jeszcze z Groove Coverage-pora umierać....

No gorzej juz byc nie moze.

Ide sie napic.

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Captain Kidd on 24 Cze 2005 18:29

Widzę, iż przychodzi nam czekam na kolejną profanację, bo taką niewątpliwie będzie. W końcu tak jest najłatwiej - wziąć stary, dobry hit, spierdzielic go niemiłosiernie, wydać, zbić na tym kasę. Samemu od siebie nic... Co za czasy :confuse:

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Days on 24 Cze 2005 19:04

e w sumie to ile juz dobrych piosenek tak poprzerabiano... szlag mnie trafia jak slysze ktorakolwiek z nich, a teraz najgorsze jest to, ze ta bede znala najlepiej i mimowolnie bedzie mi sie spiewalo razem z Mandaryna <sciana>
i dlatego wlasnie porzadni "artysci" powinni po sukcesie komercyjnym odkupywac od firm fonograficznych prawa do wlasnych piosenek :|

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez gnjovi on 24 Cze 2005 19:48

totalna beznadzieja!to nawet nie jest żenada to profanacja!rozumiem przerobke ale jako utwor rockowy albo przez jakiegos ogolnie szanowanego wykonawce a nie przez takie badziewie!!wystarczy to,co zrobiła z whitesneakiem.ale trudno bedzie sie z czego posmiac.ale jak dobrze ktos zauwazył to na pewno nie pomoze w zdobyciu fanow a tym samym przyjazdu Bon Jovi do Polski.
gnjovi
Get Ready

Od: 29 Kwi 2005 16:09
Miejscowość: Sayreville

Postprzez kawa on 25 Cze 2005 01:11

Najpierw zaczeli przerabiać Doorsów, potem wzieli się za Coopera, następnie naszym oczom ukazała się cudowna Manadaryna z kiczowatym "Here I Go Again" (nie chodzi mi tu o oryginalną wersję, bo ta jest świetna). Boshe! Kto wogole wydaje zgode na spieprzanie najlepszych hitów rockowych??????

Teraz znów kochana Marta Wiśniewska wzięła się za spieprzanie kolejnego cuda. Nie wytrzymam!!!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez nike on 25 Cze 2005 01:46

szczerze - mam odruch wymiotny jak myśle o tym, co Mandaryna może zrobić z tą piosenką... eee :/
no rzeczywiście, fanów BJ nie przybędzie :/

There's nothing on the top but a bucket and a mop
And an illustrated book about birds
You'll see a lot up there but don't be scared
Who needs action when you got words

http://nikeh.deviantart.com
Awatar użytkownika
nike
Wanted Dead Or Alive

Od: 18 Gru 2004 03:16
Miejscowość: Perhavour

Postprzez olcat on 25 Cze 2005 05:22

No, tak, to teraz nie będą mi już znajomi śpiewali drwiącymi głosami "It's my life..."...Teraz przerzucą się na "You give love a bad name", oczywiście w żałosnym wykonaniu Mandaryny...Emigruję.

It's amazing
With the blink of an eye you finally see the light
It's amazing
When the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
And I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight ...
Awatar użytkownika
olcat
Get Ready

Od: 24 Kwi 2005 01:32
Miejscowość: Paradise City (Krak

Postprzez Gina on 25 Cze 2005 22:27

A możecie mi wytłumaczyć jak ta przeróbka ma wpłynąc na liczbę fanów BJ ?
Czy ktoś stracił szacunek do Whitesnake czy Coopera tylko dlatego że, tylko dlatego, ze uslyszal Here I Go Again w wykonaniu Mandaryny czy Poison serwowane przez Groove Coverage ? (jak tak to gratuluje :>)

Ci, którzy słuchaja muzyki Mandaryny i Groove Coverage na codzien, raczej na BJ sie nie przerzuca. A Ci, ktorzy gusta muzyczne maja inne, a orginalu nie slyszeli, mogą się prawdziwym Bon Jovi zainteresować i być może nie skończy się to dla nich źle...

Ja szczerze mowiac sie jakos bardzo nie zbulwersowalam, mamy Cover-age [ :shiner: ] w koncu, i nie takie piosenki juz przerabiano. To raz, a dwa, fakt, ze ktos siega po piosenki BJ nalezy traktowac jako pewnego rodzaju docenienie (moze niekoniecznie o takim docenieniu sie marzy) natomiast plusem jest to, ze gdy ktos bedzie pisal o nowym singlu Mandaryny, wspomni pewnie, ze jest to kawalek z repertuaru wiadomej grupy, a przeciez nie trzeba sie zbyt dobrze znac na muzyce zeby wiedziec, ze BJ to jednak nie klimaty Mandaryny i GC...

wiec nie marudzic tylko dostrzegac pozytywy :lmao:
[tak swoja droga, to szczerze mowiac ja sie nie moge doczekac az to uslysze... ciekawa jestem co z tego zrobia :shiner: ]
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez cRaSh on 25 Cze 2005 23:10

Gina napisał(a):A możecie mi wytłumaczyć jak ta przeróbka ma wpłynąc na liczbę fanów BJ ?

-Podoba mi sie nowa piosenka Bon Jovi.
-Bon Jovi? To prawie jakbys sluchał Mandaryny!

tak wplynie ;)
Gina napisał(a):Czy ktoś stracił szacunek do Whitesnake czy Coopera tylko dlatego że, tylko dlatego, ze uslyszal Here I Go Again w wykonaniu Mandaryny czy Poison serwowane przez Groove Coverage ?

Chodzi o potencjalnych nowych fanow.
Ci, którzy słuchaja muzyki Mandaryny i Groove Coverage na codzien, raczej na BJ sie nie przerzuca

To zalezy jak bardzo trendy sie zrobi BJ.
Wiec to moze tez pojsc w druga strone. Ale to sa scenariusze najczerniejsze z czarnych :)
Ostatnio edytowany przez cRaSh, 26 Cze 2005 02:47, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Ricky Skywalker on 26 Cze 2005 02:46

O boshh... :ohmygod: wiecie, jest jedna nadzieja... mianowicie, że niewiele osób skojarzy tę piosenkę z BJ - w końcu to było na listach przebojów niemal 20 lat temu...

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Gina on 26 Cze 2005 08:54

cRaSh napisał(a):-Podoba mi sie nowa piosenka Bon Jovi.
-Bon Jovi? To prawie jakbys sluchał Mandaryny

hmm ja tego tak czarno nie widze, bo przeciez wszyscy wiedza jak bardzo przerobki (szczegolnie przerobki na muzyke hmm taneczna, czy jak to tam nazwac) roznia sie od orginalow, przeciez to nie jest tak, ze Mandaryna bedzie promowac BJ, no chyba ze chcesz zwrocic mi uwage na to, jak bardzo ludzie potrafia byc debilni i sugerowac sie opiniami innych "ekspertow" z bloku obok :lmao: No i tu masz racje, tylko wiesz, tacy potencjalni fani ("podoba mi sie nowa piosenka BJ") znikneliby wraz z pierwszym (w ich zyciu :shiner: ) medialnym niepowodzeniem Bon Jovi (ew. w chwili kiedy drugi ekspert z drugiego bloku, o rok starszy od nich powiedzialby ze ten zespol to nic specjalnego i zeby dali sobie spokoj i posluchali tego czy tego), a na takich "fanow" to wiesz, cieplym moczem :lmao:
cRaSh napisał(a):To zalezy jak bardzo trendy sie zrobi BJ.

od najczarniejszych scenariuszy jestem tutaj ja : sie nie zrobi, a w kazdym razie nie tak bardzo :grin: :grin: :grin:
Ricky Skywalker napisał(a):wiecie, jest jedna nadzieja... mianowicie, że niewiele osób skojarzy tę piosenkę z BJ - w końcu to było na listach przebojów niemal 20 lat temu...

o to bym sie nie martwila, w Bravo uswiadamiaja swoich czytelnikow :xkroplad:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez olcat on 26 Cze 2005 22:00

No to wybieramy: palimy redakcję Bravo czy studio Mandaryny? :crazy:

It's amazing
With the blink of an eye you finally see the light
It's amazing
When the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
And I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight ...
Awatar użytkownika
olcat
Get Ready

Od: 24 Kwi 2005 01:32
Miejscowość: Paradise City (Krak

Postprzez Arha on 29 Cze 2005 00:18

No dzięęęęęęęki. Proponuję bombę. Aaaalbo -w wersji oszczędnościowej - kwas siarkowy. Ja bardzo przepraszam, ale po "Here I go again" myślałam, że gorzej być nie może. Jak widać - może. I choć nie zamierzam tego nigdy usłyszeć, to nie podoba mi się pomysł kalania kolejnej piosenki, którą lubię. (a przy okazji po prostu nie podoba mi się, fakt, że znowu ludzie się na mnie ciężko zawiodą, jak się okaże, że znam tekst kolejnej piosenki mandarynki :lmao: )

Uch!

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez ROCKSTAR on 29 Cze 2005 01:36

Arha napisał(a):a przy okazji po prostu nie podoba mi się, fakt, że znowu ludzie się na mnie ciężko zawiodą, jak się okaże, że znam tekst kolejnej piosenki mandarynki

O! Znam ten ból, oj znam
:shiner:
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

Od: 11 Lut 2004 23:11
Miejscowość: Wa

Postprzez Captain Kidd on 30 Cze 2005 00:11

Zanim spalimy i redakcję, i studio, i wszystko z czym mandaryna miała styczność :P to proponuje wejść na stronę http://www.muzyka.onet.pl i wziąć udział w sondzie na temat przyszłego dzieła tegoż owocu :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez ania_ughr on 01 Lip 2005 03:42

mnie to raczej nie przeraza. mandaryna nie skompromituje BJ tylko sama siebie, a przyznam ze z niejakim usmiechem przywitam takowe przerobienie piosenki :)
[kto wie moze wynajmie jakis przystojnych fanow by krecili wlasnymi kamerkami ekhm teledysk?]

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez erfea on 01 Lip 2005 14:03

No tak... nie wiem kto tu zawinił... czy BJ bo obnizyli poziom intelektualny, czy Mandaryna... Ale jakoś mi wstyd... nie wiem dlaczego. :confuse: :/

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja